Yhteiskunnasta Muutama sana

Hautala: naiskiintiöt pörssiyhtiöiden hallituksiin

Heidi Hautala haaveilee naiskiintiöistä, mutta siihen kelkkaan ei tule lähteä. Yritysten menestyksen tekevät ihmiset ja jos valtio ottaa valtaa päättää niistä ihmisistä, viedään yksi pala tärkeimmästä työkalusta pois.

 

Miten käy muuten tasa-arvon, jos pienestä vähemmistöstä räävitään naisia hallituksiin ja taakse jää läjäpäin pätevämpiä miehiä? Yllä linkitetyn artikkelin mukaan Suomessa joka neljäs pörssiyhtiön hallituksen jäsen on nainen. Se ei ole mitenkään vähän, jos eduskunnassakin 43% on naisia ja samaan aikaan pörssiyhtiöt ovat valtaosin miesvaltaisia teollisuusyrityksiä. Vastaus kysymykseen on tietysti, että kiintiöt luovat epätasa-arvoa.

 

Naiset eivät ole niin halukkaita johtoasemiin, joten se vähentää valinnan varaa siitä jo valmiiksi pienestä joukosta. Kiintiöt eivät myöskään ainakaan nosta arvostusta, jos vaihtoehtona on päästä ihan oikeasti pätevyydellä hallitukseen.

 

Olen käsittellyt aiemminkin asiaa. Vaikka vastustan itse ehdotusta, Hautala ottaa mielestäni esiin myös järkevän pointin puhuessaan pienestä johtajien sisäpiiristä. Johtajat itse perustelevät pientä piiriä pätevien puutteella, mutta Suomi tarvitsee lisää johtajia ja heitä saadaan antamalla mahdollisuuksia. Pieni samanmielinen sisäpiiri ei tuota kuten laajempi ja moninäköisempi porukka. Näin on tutkittu tiimien toimintaa.

 

Alaisista tulee kasvattaa ja kouluttaa johtajia. Se on pitkäjänteistä touhua. Pätevyyttä ja uusia johtajia tämä maa tarvitsee, mutta ei kiintiöitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

j.olavi heikkinen

kiintiö on aina kyseenalainen keino tavoitella haluttua lopputulosta, sukupuolikiintiöt valtion ja kuntien hallinnossa ja julkishallinnossa ovat toisaalta näyttäneet toimivan demokraattista päätöksentekoa laventavasti ja tosiasiallista tasa-arvoa heijastellen. on myös huomattava, että sp-kiintiöt joissain tilanteissa hyödyttävät myös miehiä.

kiintiöitä parempi malli on tietystikin laaja-alainen kannustava rekrytointi- ja työssäetenemispolitiikka, kaikki keskeiset työmarkkinajärjestöt niin työnantaja- kuin työntekijäpuolilla ovatkin sitoutuneet edistämään työelämän tasa-arvoa ja siinä mielessä erityisesti myös naisten johtajakoulutusta.

keskuskauppakamarilla on esimerkiksi oma mentorointiohjelmansa :

http://uutishuone.keskuskauppakamari.fi/2012/03/08...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kiintiöt ovat syrjintää, ja syrjintä on aina väärin.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kiintiöt ovat kykenemättömille.
Yritys on entinen yritys, jos se johtonsa valitsee kiintiöiden eikä kykyjen mukaan.

Käyttäjän mikkosavelius kuva
Mikko Savelius

Pienosakkaana olen kiertänyt tänä keväänä useita pörssiyhtiökokouksia. Olen huomannut yhtiöissä suuria eroavaisuuksia. Joidenkin yhtiöiden hallitukset ovat täysin enemmistöomistajien sisäpiiriläisten hoidossa ja niiden valintakriteerit liittyvät enemmänkin golf-kerhon jäsenyyteen kuin ansioluetteloon. Toisaalta joissakin pörssiyhtiöissä on erittäin kovatasoinen, vakuuttava hallitus.

Ulkomaalaisten hallitusjäsenten määrä on valitettavan pieni, mutta nimitys kerrallaan lisääntymässä - varsinkin kun monen yhtiön liikevaihdosta valtaosa tulee Suomen ulkopuolelta. Vastaavasti naisia on tänä keväänä nimitetty uusina jäseninä erittäin vähän. Toisaalta pienosakkaat ovat ajoittain myös huomauttaneet tästä.

Kannatan, että pörssiyhtiöt valitsisivat naisia nykyistä enemmän hallituksiinsa. En halua pakkoa, vaan sen tulisi tapahtua vapaaehtoisesti. Syyt ovat käytännölliset: a) (Kuluttaja-)Loppukäyttäjistä puolet ovat muodossa tai toisessa naisia. Niinpä myös tuottajapuolella tulisi olla näkemystä tästä kohderyhmästä. b) Haluaisin nähdä vähemmän hallituksessa golf-kavereita (tai eläkeyhtiön edustajia), ja enemmän aidosti ansioluettelonsa perusteella valittuja henkilöitä. Tosin korostan, että tämä ongelma riivaa oman näkemykseni mukaan vain joitakin pörssiyhtiöitä - ei koko kenttää.

kati sinenmaa

"Miten käy muuten tasa-arvon, jos pienestä vähemmistöstä räävitään naisia hallituksiin ja taakse jää läjäpäin pätevämpiä miehiä?"
.

Varmaan pitää kääntyä Microsoftin puoleen; sieltähän Suomi on saanut päteviä miehiäkin pörssiyhtiöiden johtoon, niin mikä ettei reiällisiä immeisiä too.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset