Yhteiskunnasta Muutama sana

Mistä maahanmuuttopolitiikassa on kyse?

Astrid Thors kommentoi Ajankohtaisen Kakkosen maahanmuuttajaillassa mielestäni hiukan oudosti (ehkäpä tämä jäi monelta huomaamatta). Hän esitti jotain sellaista, että Suomen on otettava enemmän maahanmuuttajia, koska muut tiukentavat politiikkaansa. Tästä heräsi kysymys, että oliko tämä hänen keksimänsä perustelu vai oliko se jostain saatu suositus, jota hän oli lähtenyt toteuttamaan. Logiikka kommentissa on se, että on kannettava yhteisesti vastuuta ja nyt muut maat ovat osansa tehneet ja on Suomen vuoro.

Kun parjattu maahanmuuttolaki sitten hyväksyttiin leväperäisessä muodossaan, toteutui siinäkin outo periaate. Jokaiselle ajattelevalle ihmiselle on selvää, että maahanmuuttavien tulisi saada tarpeisiin nähden riittävä kotoutus ja että jos muuttavia on liikaa, mutta kotouttajia ja kotouttamismahdollisuuksia liian vähän, tämä ei toteudu. Vanhasen ja Kataisen suulla otettiin kantaa hallinnassa olevan maahanmuuton puolesta, mutta tulos oli silti susi. Miksi näin kävi?

Minulla tulee mieleen kaksi vaihtoehtoa: välinpitämättömyys tai tarkoitus.

Tarkoituksella tarkoitan, että asiassa kävi juuri kuten Vanhasen ja Kataisen ynnä muiden mielissä pitikin. Tähän valtakunnan kannalta itsetuhoiseen ja siis järjettömään tavoitteeseen ei ole mitään muuta perustelua kuin jonkun muun kuin valtakunnan etu. Se etu ei voi olla mitään muuta kuin EU:n etu, joka on yli Suomen edun. Etu, joka on ohjeistettu ja jota toteutetaan.

Välinpitämättömyys voi olla myös syy tulokseen. Kansanedustajien luettavana on suuret määrät tekstiä (näin oletan) ja jos osa näistä luettavista ja päätettävistä asioista ei ole sydämen asiaa, ei tekstiä joko lueta ollenkaan tai ainakaan ajatuksella ja pohtien. Tuloksena on kumileimasin-syndrooma, joka läpäisee lain kuin lain. Tällöin ulkoa päin katsellen kansanedustajamme näyttävät keskimääräistä vähä-älyisemmiltä, kun totuus onkin, että he ovat vain töissä siellä.

Poliitikot usein sanovat keskenään samaa, mutta totuus rivien välissä on silti eri. Totuus on usein siellä missä edut. Katsokaa niitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Taitaa olla tarkoituksella, suurpääoma vaati riitävän ison työvoimareservin veronmaksajien piikiin.
EU on kauppalinen järjestö joka ajaa suurpääoman etuja.

Riku Salminen

Epäilemättä Suomea on painostettu ottamaan vastaan se roskaväki, joka ei toisille unionin maille ole kelvannut. Passit ja muut asiapaperit hävitetään matkalla ja "perheet" yhdistetään, eli tehdään bisnestä ihmisten siirroilla. Suomen edun puolustaminen taitaa olla liikaa vaadittu nykyisiltä kansanedustajilta.

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Suomalaisten etua ei taida muut puolustaa kuin suomalaiset itse, hallitusta ja suurta osaa kansanedustajia lukuunottamatta. Tähän joudutaan, jos ei suunta muutu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset