Yhteiskunnasta Muutama sana

Yle Sotshisivut - labyrintti

Yle on panostanut Olympiakisoihin antaumuksella ja lähettää urheilua massiiviset määrät kansalle. Suosikkilajejaan voi katsoa Ylen sovelluksilla lähestulkoon vanhalla kengänpohjallakin. Yksi kuitenkin hävisi videomassan ja hienojen viritysten keskelle: käyttäjä. (Ainakin yksi...)

 

Halusin tietää keitä suomalaisia urheilee kuluvana päivänä. Koska Yle oli julkaissut kisaoppaan, suuntasin sinne. Ylläripylläri, kisaopas vaikeni suomalaisista. Ainoastaan Suomen lippu aikatauluissa kertoi, että joku siellä suhaa. Aikani kun etsin, tajusin klikata lajin nimeä. Kone hyppäsi uudelle sivulle ja alkoi lähetys pyöriä ruudulla. Se ei minua kiinnostanut. Aikani ihmeteltyä painoin oikeasta yläkulmasta mökin kuvaa ja pääsin sivulle, joka oli täynnä videokuvia. Kyseessä oli ilmeisesti Sotshi Areena, vaikkei mitään otsikkoa sivun ylälaidassa ollutkaan.

 

Olin kuitenkin edelleen vailla tietoa päivän suomalaisista. Yksi ruutu vaikutti hyödylliseltä: lajilogoja ja palloja. Jos tunnistat lajin logon, saat palloa klikkaamalla tietoa lajin kulloisenkin päivän ohjelmasta. Jos lajilogoa ei tunnista, seisottamalla hiiren kursoria logon päällä, pomppaa teksti kertomaan lajin nimen suomeksi. Nyt ruutu siis päivittyi kertomaan lajin ohjelmasta ja aikataulun jotain riviä, vaikkapa freestylen karsintaa, klikkaamalla saa edelleen lisätietoa juuri siitä tapahtumasta. Ensimmäisenä esiin tulee lajin "lähtölista" ja siitä muutama ensimmäinen nimi (enempää ei pieneen ruutuun mahdu). Kun klikkaan Suomen lippua, saa vain suomalaiset näkyviin. Voilá ja järkytys!

 

Jos haluan nähdä seuraavan päivän suomalaiset kisaoppaan kautta, yllä mainittu tapa ei toimi, sillä lajin nimeä klikkaamalla ei videota vielä avaudu. Niinpä kannattaa klikata mitä tahansa lajia, joka on pyörimässä.

 

Koko yllä olevan pitkäpiimäisen tarinan opetus on, että voiko vaikeampaa olla etsiä suomalaisia urheilijoita Ylen sivuilta. (Toinen opetus lienee Ylelle käyttäjäkokemusraportti, jonka hyödyntävät tai eivät.) Helpompaa onkin yrittää etsiä jokin uutinen, jossa kerrotaan asia suoraan. Ylen Sotshi-projekti näyttää joko jääneen kesken tai hukkuneen hienouteensa. Pahasti. Se on yksi esimerkki levahtaneista ohjelmistoprojekteista. Hätäapuna voisi kenties levittää Sotshi Areenan nimettömän sivuston kotisivun linkkejä Ylen sivuille. Tai onhan linkkejä Sotshi Areenan sivuille, mutta valitettavasti sieltä en onnistunut löytämään ajallaan kaikkia suomalaistapahtumia. Sieltä toiselta sivulta ne löytyivät. Sekavaa kuin elämä! Kisaoppaaseen voisi linkittää lähtölistat siinä missä sieltä löytyy tuloslistatkin.

 

Enpä ole vastaavaa sotkua äskettäin nähnyt. Sotkusta päätellen projekti maksoi paljon, jos hintaa on laskettu. Koettakaahan korjata mutkat suoriksi. Haetuimmat tiedot pitää saada mahdollisimman vähillä klikkauksilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

No nyt päivän suomalaiset ovat etusivulla. Laitoin innoittamanasi twiitin ja sinne ne nyt ilmestyivät :)

http://yle.fi/urheilu/suurtapahtumat/sotshi_2014/

Edit.
Ja siis tuolle sivulle pääsee ilman tuota osoitetta googlella, hakusanoiksi yle sotshi -> ylimmäksi tulee: Sotshi 2014 | Yle Urheilu | yle.fi

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset