Yhteiskunnasta Muutama sana

Liittovaltiopetos on tulossa

Tiesitkö, että liikemies ei pidä markkinataloudesta tai että poliitikko ei pidä kansanvallasta? Miten nämä  liittyvät valmisteilla olevaan EU-liittovaltioon?

 

Jos liikemiehen yrityksellä on monopoli, kaikki nouseva kilpailu syö hänen voittojaan. Jos taas altavastaaja saa kilpailulla lisää markkinaosuuksia ja voittoja, hän vaurastuu. Tietenkin tästä kilpailusta, markkinataloudesta, pitää vaurastuja, ei häviäjä.

 

Sama koskee poliitikoita, jotka ovat valtansa huipulla tai haastajia. Tulokas pitää mahdollisuuksista, kun taas asemiensa puolustajalla on vain menetettävää. Mitä enemmän valtaa, sitä enemmän puolustettavaa ja sitä vähemmän halua häiriöihin. Sana vakaus onkin valtaapitävien suosikkeja.

 

Edellä mainittu ilmiö osaltaan selittää, miksi EU:n komissiosta ehdotettiin amerikkalaisille juonittelua Berlusconin erottamiseksi Italian johdosta. Vaikken minäkään kaverista pidä, vielä vähemmän pidän törkeästä tavasta, jolla komissio (luultavasti ainakin Barroso) yritti kammeta vaaleilla valitun pääministerin vallasta. (Yhdysvaltain piti ehdotuksen mukaan vastustaa IMF:n lisälainoja Italialle, jotta Berlusconi eroaisi.)

 

Tapaus kertoo, missä arvossa kansanvallan ulkopuolella oleva komissio pitää kansanvaltaa. Niinpä komissio on valmis kyseenalaisiin tekoihin. Tämä on tullut ilmi aiemminkin: hyviä uutisia hehkutetaan perusteetta, huonoja asioita, eritoten omia kardinaalisia virheitä, piilotellaan ja liittovaltiokehitys (erityisesti Suomessa) kiistetään tai asiaa kartetaan.

 

Tämä viimeinen onkin ikävä petos. Hyvä johtaja saa joukot taakseen. EU on liittovaltioitumassa, mutta sen kannattajat eivät kerää joukkoja vaan ovat asiasta varsin hiljaa. Syykin on selvä, kansasta vain 24 % kannattaa liittovaltiota (EVA 2012). Saavutettua valtaa täytyy siis puolustaa demokratian kustannuksella. Voiko huonommalla henkisellä ryhdillä asiaa enää viedä eteenpäin? Valehdellakaan ei voi, koska siitä jää herkästi kiinni. Siispä ollaan hiljaa ja puhutaan kierrellen ja liittovaltio-sanaa vältellen. Klassinen esimerkki on Kataisen heitto: "Niin, mikä on liittovaltio?" Hyvä kysymys, mutta auttoi kiertämään esitetyn kysymyksen. Se ei auta keskustelua.

 

Valtaapitävät poliitikot vaikuttavat ymmärtävän kansanvallan mekanisimit (vaalit) välineinä ilman, että kunnioitetaan henkeä (kansanvaltaa) välineiden takana. Tärkeintä ei ole tieto, millä vaalit käydään vaan voitto. Tästä HS kritisoi etenkin Kokoomusta ja Keskustaa. Työ on rapauttanut moraalin, jota ei ole ymmärretty huoltaa.

 

Tässä ympäristössä äänestämme. Jokainen voi kuvitella, kuinka siistiltä asiat näyttävät, kun ajastamme kirjoitetaan historiaa. Keskusta marssii Europarlamentin ALDE-ryhmään, joka vastustaa kansallisia maataloustukia ja ajaa innolla liittovaltiota. Tässä terveiset ryhmän kärkiehdokkaalta Guy Verhofstadtilta:

”Liittovaltiomyönteisten selvän voiton vuoden 2014 [euro]vaaleissa täytyy johtaa järjestämään perustuslaillinen kokous, jonka tavoitteena on luoda todellinen Euroopan liittovaltio.”

 

Petos tai itsepetos, huipentuu, kun tarkastelee EVA:n EU-kyselyä. Siinä kansalaiset kannattavat niin EU:ta kuin euroakin ja perustelevat eurokantansa valtiojohdolta kuuleminsa sanakääntein. Näin siitä huolimatta, ettei perusteilla ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa, kuten tästä asiantuntijan kirjeestä voi lukea. Poliitikot suojelevat tekemiltään virheiltä itseään ja puolueitaan syyttämällä aiheutuneista ongelmista kaikkia muita.

 

Tämä on pelin henki näissä vaaleissa. Isoa asiaa, liittovaltiota valmistellaan silmiemme edessä siitä suuremmin puhumatta. Tämä on häpeäksi suomalaiselle kansanvallalle. Äänestäjänä sinun kannattaa miettiä, otatko vastuun siitä, että jälkipolviesi asiat päätetään heikommin tiedoin jossain hyvin kaukana? Osaavatko maanosamme kriisiin saattaneet hoitaa asiamme meitä paremmin? Otatko riskin, että niin voisi käydä, vaikka et vielä olisi varma?

 

Liittovaltio tulee tai on tulematta äänestyslippusi mukana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset