Yhteiskunnasta Muutama sana

EU-parlamentin pj-syrjintä virallisti todellisen puoluejaon

Puheenjohtajiston karsinointi etupäässä vain keskusvallan ja sen laajentamisen kannattajille, oli ohimennen eräänlainen epäsuora ja tahaton poliittinen manifesti todellisesta aatejaottelusta EU:ssa. Keskusvaltaa kannattavat federalistit aloittivat "poliittisen sodankäynnin" omalta osaltaan.

 

Jaottelusta on puhuttu mm. Stubbin suulla, mutta nyt se realisoitui tekoihin. Muulla ei niin ole väliä. Keskusta istuu maataloustukien leikkausta ja keskusvaltaa ajavassa ryhmässä. Vanhat aatteensa jo kääntänyt Kansallinen Kokoomus niin ikään istuu federalistista Eurooppaa ajavassa ryhmässä. Olisiko Eurooppalainen Kokoomus osuvampi nimi? SDP ja heidän sosialistiryhmänsä taas kannattaa euroa, joka ei ole tuumankaan vertaa solidaarinen heikoille talouksille. Voitaneen siis tulkita niinkin, ettei viitatuilla muilla asioilla ole niin suurta painoarvoa kuin suhteella federalismiin.

 

Se on siis todellinen "puoluejako". Monista muista aatteista ja tavoitteista puolueet ovat valmiita luopumaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Keskusta istuu maataloustukia ja keskusvaltaa ajavassa ryhmässä."

? Yksi ALDE:n EU-vaaliteemoja oli maataloustukien leikkaus.

Työväenpuolue perussuomalaiset istuu ECR-ryhmässä, jonka brittikonservatiivien rautarouva Thatcher laittoi ay-liikkeen polvilleen;)

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Hups, siinä tuli huolimattomuusvirhe.

Jälkimmäinen kommenttisi alleviivaa kirjoitustani. Asioiden tärkeysjärjestyksessä kärjessä on nykyään suhtautuminen federalismiin. Yksi syy siihen on EU-kriittisten vaalivoitto.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Seija, moni muukin tällä saitilla, näytätte tuovan aina vain esille ECR-ryhmässä olevat brittikonservatiivit. Niin ovat, mutta mikä on tuon ECR-ryhmän perusidea, mitä politiikkaa ajavat ryhmänä, tuolla parlamentissa? Ei kai se kaiketi ole tarkoitus, että ryhmään muista maista kuuluvien meppien tulee kannattaa Brittien konservatiivipuoluetta, kun konservatiivipuolue on Brittien sisäistä politiikkaa ajava puolue ja EU:ssa on käsittääkseni kriittisessä ryhmässä, maltillinen sellainen. Ryhmä ajaa "vähemmän EU:ta, ja on vastaan tiiviin liittovaltion muodostamista". Nuo ne omasta mielestäni tärkeimmät ryhmän ajamat asiat. Onhan heillä muitakin tarkoitusperiä ajettavana, jotka voi lukea tuosta ECR:n nettilinkistä.

http://ecrgroup.eu/about-us/the-ecr-in-the-europea...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ovathan brittikonservatiivit vieläkin ECR:n suurin puolue, joskin Puolalla on vain yksi meppi vähemmän. Eivätkä AfD:nkään mepit rahvasta edusta, joten PS pitäköön siellä tavallisen kansan lippua korkealla :))

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #4

Seija, en ymmärrä kommentissa esittämääsi. Miksi sillä on merkitystä minkä maan meppejä kuuluu mihin tahansa ryhmään ja montako mistäkin maasta? Tärkeintä on se mitä tuo EU-ryhmä ajaa poliittisina tavoitteinaan. Vaikeaa se varmaan taitaa olla sisäistää kun lukee monien kommentteja. Itse kuitenkin olen sisäistänyt EU politiikan teon aivan omaksi politiikan teoksi. Ryhmät ovat muotoutuneet sitten päätavoitteiden mukaisesti. Toki taitaa S&D ja Vihreät ainakin olla aatteellisesti järjestäytyneet. Voi olla vasemmistolaisetkin.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #5

"Tärkeintä on se mitä tuo EU-ryhmä ajaa poliittisina tavoitteinaan."

Näin juuri. Ymmärrän toisaalta, että Kokoomuksen porvarisiivellä on hiukan pala kurkusssa, kun Perussuomalaiset ovat samassa ryhmässä brittikonservatiivien kanssa.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #4

Tarkennuksena: PS:n MEP-ehdokkaat olivat enemmistöltään korkeakoulutettuja. Puolueella on kärjistynyt leima joko pelkkänä "rahvaana" tai jos se ei jonkun tarkoitukseen sovi, niin sitten PS on "liian hajanainen".

Mielestäni puolue on rahvasta ja samanhenkisiä korkeasti koulutettuja. On erilaisuutta, mutta hyvä liima niiden välissä. Se on oma tulkintani.

Pirjo Jokinen

Täällä ei näämmä ollakkaan huolissaan periaatteista ja kansanvallasta.. Njääh..

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

No niinpä, mutta sehän se on EU:nkin luonne. Jos sitä nyt kukaan oikein tietää mikä sekin sitten on.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset