Yhteiskunnasta Muutama sana

Vuoden blogi?

Säännöt ja kannusteet tuhoavat viisauden ja empatian korvautuen byrokratialla. Näin sanoo Barry Schwartz, amerikkalainen psykologi.

 

Edellinen tärppi on Sami Honkosen, Reaktorin pomon, blogista. Seuraan sitä säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogi on mielestäni Suomen parhaimpia. Kirjoitukset ovat tiiviitä ja maalaisjärkisen selkeitä ilman jaarittelua. Tiiviyttä auttaa osin aihevalinta, joka on johtaminen. Lyhyt perusajatuksen esittely ilman numeroilla todistamista on siten mahdollista. Kirjoituksissa ei myöskään pyritä ilmiöiden kattavaan selittämiseen ja vastaväitteiden ennalta kumoamiseen vaan herättämään ajattelemaan itse. Tätä helpottaa se, ettei kommentointi ole mahdollista. Vastakohtaisesti  "keskustelevissa" blogeissa on tiiviyden seurauksena usein puoli tusinaa tahallisestikin väärinymmärtäviä vastaväitteitä, joiden kanssa "hygieeninen" palstanpitäjä ajautuu taittamaan peistä.

 

Honkosen näkökulmissa painottuu ohjelmistotyön johtaminen, eikä ajatusten soveltaminen teollisuusympäristöön ole aina suoraviivaista. Ajatukset ovat kuitenkin herkullista pohdittavaa. Ne edustavat modernia "pehmeää" ja yksinkertaisen selkeää johtamiskäsitystä. Jos pitäisi valita vuoden blogi, tämä olisi ehdotukseni. Tähän voi toki vaikuttaa, että Honkosen koulutustausta on sama.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Schwartz sanoo, että tärkeintä on opettaa lapsille kunnioitusta itseä ja muita kohtaan (18:40 alkaen). Osuu sopivasti ajankohtaiseen koulukiusaamiskeskusteluumme.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset