Yhteiskunnasta Muutama sana

Onko Suomi vitsi?

Talous takkuaa ennätyspitkää jaksoa. Hallitukset toisensa jälkeen vaahtoavat ulkomaisista investoinneista. Velkaa kertyy kuin kuraa syksyllä. Mitä tapahtuu käytännössä?

 

3,5 miljardin euron investoinnit odottavat jopa vuosikausia joitain vaadituista 20 tuhannesta viranomaisen luvasta, eikä monille yrityksille sinä aikana edes vastata. Tämä siis tilanteessa, jossa maa velkaantuu ennätysmäisesti ja maamme on syrjäisyyden takia aina takamatkalla muihin nähden - ja Ruotsissa lupia on vain 5000, jotka heltiävät esimerkiksi kuukaudessa. Viranomaiset ja ministerit joko pilailevat muiden kustannuksella tai ovat ihan kuusella siitä missä mennään tai kyse on vain väärästä lääkityksestä. Tämä olisi komediaa, ellei se olisi traagista.

 

Suomalaisten potilastiedot halutaan yhteen ja sähköiseen muotoon. Hinta voi olla jopa 1800 miljoonaa, kun 80 kilometriä etelämpänä tehtiin omanlainen järjestelmä 11 miljoonalla. Kuvitelkaa Heikki Silvennoinen ja tonnin seteli! Suuri sote-uudistus uhkaa kääntyä kustannuskatastrofiksi. Kaikki huomio ja paukut on annettu sille ja sekin uhkaa kääntyä flopiksi, ellei tuho ole oikea sana.

 

Kuntien ulkoistukset epäonnistuvat ostotaidon puutteen takia. Monet virastot eivät kykene tehostamaan palveluaan poliittisesti valitun johtajansa epäpätevyyden takia. Parhaita vitsejä olivat, taannoin mainitsemani, Suomeen palkatut varmasti pätevät espanjalaiset yliopistokoulutetut sairaanhoitajat - jotka sitten stressaantuivat työn puutteeseen. Miksi ei hankita vielä kauempaa, vaikkapa Etelämantereelta pingviinejä tuhansien eurojen kuukausipalkoille? Julkinen hallinto on kriisissä. Vähentyneet tulot eivät enää kustanna entisajan jäykkää byrokratiaa.

 

On pakko palata Soneran valtiojohtoiselle 90-luvulle. Tarina - tosi tai ei - kertoo, ettei silloinen johtaja osannut käyttää sähköpostia. Ehkäpä tilalle haluttiin sellainen joka osaa, tosin 11 yritystä nurin ajanut. Sitten paloikin rahaa 4,3 miljardia euroa. Hyvä diili.

 

Kolmannes ammattiliittojen jäsenistä on eläkkeellä. Arvatakseni reissaavat ja syövät joka vuosi liiton piikkiin. Duunarit, joilla on samaan aikaan liian pieni ja liian suuri palkka, maksavat lystistä. Jotta olo ei vain siitä huononisi, suurimman liiton johtajat päättivät korottaa palkkojaan mahdollisimman oikeaan aikaan: keskellä kriisiä - ja raflaavat 10 prosenttia. Vaikuttaa ihan mielenosoituskakalta palkkamalttivaatimusten keskellä.

 

Puolueiden ideologis-uskovaisiin mantroihin, mediauskottavuuskeskeiseen politikointiin ja oman edun tavoitteluun en viitsi tarttua.

 

Tällaiset terveiset korporativistisesta kontrolliyhteiskunnasta. Ihan hyvin täällä menee, jos itsellä menee.

 

Kirjoittaja ei tiedä onko kirjoitus vitsi vai ei.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Petteri Sahinjoki

Teillähän olisi omasta takaa osaamista. Markku Uusipaavalniemi ainoana teistä tajusi missä on vika. Vika on velkaperustaisessa yksityistetyssä rahajärjestelmässä, jonka kontrolli on annettu rikollisille ja häikäilemättämille keinottelijoille - valtioiden vihollisille.

Rahaa luodaan velkana mielummin asuntokuplan paisuttamiseen (asuntolainat), kuin hyödyllisiin ja työllistäviin investointeihin. Velkaannutaan siis kansaa - turhaan.

Homehtuva rintamamiestalo on pankkien mielestä parempi sijoitus, kuin kehittyvä terve yritys.

Tässä sinulle opiskeltavaa :

Mistä raha tulee :
http://youtu.be/hwpX3h3bcoc

Markku Uusipaavalniemi ja totuus rahasta:

https://www.mediafire.com/folder/y2fibckb130u3d3,5...

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Kritisoin vastuuttomuutta ja typeryyttä. Yhtä taikaluotia ei ole, joka kaiken selvittää. Pankit antavat kyllä uskottavalta vaikuttavaan yritystoimintaan lainaa, vaikka lama-aikana ymmärrettävästi varovaisemmin.

Tuosta pankkien lainanannon rahaa luovasta piirteestä oli joku tutkijapari selvitellyt, että sen siirtäminen keskuspankille auttaisi taloutta. Nyt keskuspankki ohjaa luontia välillisesti koroilla. Mahtoikohan olla IMF:n tms. jamppoja. Salatieteestä ei ole kyse.

Luettavaa aiheesta:
http://www.bankofengland.co.uk/publications/Docume...

http://en.wikipedia.org/wiki/Money_creation

Käyttäjän timce185 kuva
Timo Leppänen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset