Yhteiskunnasta Muutama sana

Maikkarin vaalipanelistien tyylit arvioinnissa

Sirkus on saapunut kaupunkiin. Toissa päivän EU- ja MTV:n paneelit antoivat huonon kuvan puheenjohtajista. Muutamalle tulee perustellusti pyyhkeet.

 

Joukossa oli kolme puheenjohtajaa, joilla on kullakin huono tapa:

 

Stubb joko valehtelee tai muutoin puhuu omiaan. Tästä Sipilä häntä ripitti ja mielestäni aiheesta. Stubb esitti pitkän listan asioista, joissa Sipilä olisi vaihtanut kantojaan. Politiikkaa seuraavana ihmettelin, kuinka Stubbin väitteet olivat minulta menneet ohi, mutta Sipilä kuittasikin ne hölynpölyksi. Stubbin tyyli on suoratuontia Amerikasta. Bush aikoinaan syytti toistuvasti ja ilmeisen pitkälti perättömästi Kerryä tuuliviiriksi.

 

Haglund on kiintynyt olkiukkoihin. Hän valitsee vastapuolen väitteen, kärjistää sen muotoon, mitä kukaan ei kannata, eikä kerro kuka niin olisi väittänyt. Niinpä kukaan ei voi syyttää hänen vääristelleen toisen lausumia, kun se toinen jää epäselväksi. Lisäpisteenä Haglund saa epämääräisillä syytöksillään katsojat miettimään, keneen syytös kohdistuu. Koska siitä ei aina voi olla varma, epäileminen saastuttaa yleisesti muiden mainetta.

 

Erään asiantuntijan mukaan Stubb ja Haglund selviytyivät MTV:n paneelista parhaiten.

 

Arhinmäki on eräänlainen Stubbin ja Haglundin välimuoto. Hän levittelee räikeän vinoutuneesti tulkitsemiaan faktoja. Varsinaisesti hän on kuitenkin tunnettu vittuilusta. Hän pilailee muiden kustannuksella pyrkien nolaamaan, eikä pyrkimyksissä ole välttämättä mitään sisältöä. Soini sai EU-paneelissa iskettyä vastapalloon ja salin kahdesti nauramaan Arhinmäelle:

Kun Arhinmäki sanoi itseensä viitaten, että "vain toinen meistä on ollut ministerinä, Soini kuittasi, että "toisella meistä ministeriys on takana ja toisella edessä".

 

Siinä missä Stubb, Haglund ja Arhinmäki erityisesti kaipaavat käytöskurssia (kauniisti valehteleminen ei ole hyvää käytöstä), myös yleisesti puheenjohtajille on palaute paikallaan:

  • Älkää mölytkö. Enintään kahden sanan välihuutoja. Käyttö vain tosi tarpeessa. Kannattaa huomata, että ohjaaja näyttää mykistävän muiden kuin yhden-kahden panelistin mikin, joten kansa ei välttämättä kuule sivusta huutajia.
  • Älkää märiskö. Tämän yleisen tavan Arhinmäki veti EU-paneelissa äärimmilleen, kun hän tyytyi vuorollaan lähinnä jankuttamaan pitkään juontajan kanssa puheenvuorostaan, joka hänellä jo siis oli. Omalle puheenvuorolle saatu aika ja huomio kannattaisi tietenkin saada täyteen omaa agendaa, eikä kinastelua puheenvuoroista ja puherauhasta. Jos juontajat eivät kurita puheenvuoroa häiritseviä mölyäjiä, napakka yhden sanan heitto mölyäjää vastaan saisi riittää.

Palautetta juontajille:

  • Puheenjohtajat kuriin. Maikkarin paneeli oli toisaalta värikäs ja viihteellinen, mutta osin myös ärsyttävä ja kyllästyttävä mölyämisen ja märinän takia. Katsoja odottaa hyviä teräviä näkökulmia. Raivatkaa niille aikaa.

Positiivista oli, että puheenjohtajilla oli vauhti päällä. Vaalikuumettako lie. Mielenkiintoiset vaalit joka tapauksessa ovat tulossa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Ihmettelen minäkin moista käytöstä aikuisilta ihmisiltä ja vielä puolueiden kärkimiehiltä. Ennen vanhaan yksi opettaja sai yli kolmekymmentä lasta luokassa käyttäytymään ja olemaan hiljaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset