Yhteiskunnasta Muutama sana

Putin ja Venäjän henkinen konkurssijulistus

Venäjä ei ole valtio. Venäjä on mafia. 20 000 virkamiesten suorittamaa yritysryöstöä vuodessa. 300 000  yritysryöstöjen uhria, yrittäjää, vankiloissa. Vertailun vuoksi: huumerikoksista tuomittuja on saman verran. Yksinkertaisesti, määrä on järkyttävän iso. Lukuisa joukko tapettuja toisinajattelijoita: Litvinenko, Politkovskaja, Magnitski, Nemtsov, Markelov, Baburova jne. Venäjä on yksi maailman korruptoituneimmista maista. Vain 39 jää taakse 175:sta. Maan kansalaisten poliittiset ja monet muut vapaudet on viety, eikä ihmisoikeuksia kunnioiteta.

 

Kasan päällä Putinin sanotaan olevan jopa maailman rikkain mies. Ei ainakaan alaisiaan köyhempi (70 Mrd USD). Jotta tämä pyramidipeli voisi jatkua, media täytyy värvätä markkinointiosastoksi ja niin Putin tavoitteidensa kannalta viisaasti onkin tehnyt. Koska kansakunnan tarkoitus perustuu sen itsensä ryöstämiseen, täytyy tilalle luoda korvaava tarkoitus, kuten kansallismielisyys ja sitä puolustavan johtajan kultti. Se luo kansalaisille myötämielisen suhteen ryöstäjäänsä. Koska kansallinen menestys taloudessa ei onnistunut ja, jotta kansan suhde johtajaansa olisi vahvempi ja kansallismielisyyden luomalla energialla olisi tarkoitus ja suunta, on luotu yhteinen vihollinen: ulkomaiset fasistit.

 

Putin on onnistunut. Kansa tukee suurinta ryöstäjäänsä sitä enemmän, mitä enemmän Putin saa "fasistit" Venäjää kurittamaan. Nerokasta, pakko myöntää. Nyt kansaa on hurmattu pinnallisella vallan tunteella: Georgia, Krim, Itä-Ukraina. Muiden alistamisesta on tehty hyväksyttyä ja jopa hyväntekeväisyyttä, kuten aina. Lisää löylyä lyötiin Krimin ryöstön vuosijuhlassa, kun yleisössä uhottiin (mahdollisesti läpeensä korruptoituneen maan tapaan  maksettuna) Suomen ja Puolan valloituksen puolesta.

 

Varsinaisen henkisen konkurssijulistuksen Venäjä teki uutisia seuraavien länsimaiden kansalaisten silmissä, kun mediaan levisi tieto venäläisestä dokumentista. Siinä Putin olisi ollut valmis asettamaan ydinaseet taisteluvalmiuteen Krimin takia. Oli se sitten uhottua tai tositarkoituksella, pelkkä puhe moisesta riittää.

 

Miten Putinin korttitalolle käy?

Koska koko Putinin rakennelma perustuu petokselle ja valheelle, sen perustukset ovat Putinille itselleen petolliset. Paljastuminen ennemmin tai myöhemmin kaataa kaiken ja johtaa koko kansan identiteettikriisiin. Toinen uhka on väärän tyyppisen, poissulkevan, hyökkäävän ja yliampuvan kansallismielisyyden haittavaikutuksissa. Tästä on jo esimerkkejä surmantekojen muodossa, mutta pahin uhka on, että samat teot kohdistetaan laajemmassa mitassa ulkomaihin, kuten Ukrainaan. Stratfor epäilee, ettei Putin kykene hallitsemaan laajan maan alueita tulojen tiputtua ja voi epäillä, kykeneekö hän hallitsemaan (paradoksaalisesti fasisteja vastustavia) niin uusnatseja kuin muitakaan kansallismielisiä tai aatteesta hyötyviä.

 

Joskus tuntuu siltä, että suuren armeijan omaavan valkoisen miehen tulee hävitä maailmansota, jotta oppisi olemaan. Venäjä uhoaa toisen maailmansodan saavutuksillaan ja unohtaa tutkitusti ihmisluonteelle ominaisesti, ettei voitto ollut mahdollista ilman apua, kuten Yhdysvaltain aseita. Illuusio omasta vahvuudesta luo kuvitelman onnistuneista sotaretkistä muiden kansojen alistamiseksi. Illuusioihin pitäisi ampua reikä.

 

Kuinka pelastaa venäläiset Venäjältä? Venäläisten katse on suunnattu kotimaan syrjityistä ulkomaiden yleensä selvästi vähemmän syrjittyihin. Länsimaista katsoen näyttää siltä, että venäläisiä on vedätetty pahoin. Heidän mieliinsä on rakennettu kuvitteellinen vihollisisasetelma sekä harhakuva heitä tukevasta valtiojohdosta ja valtiosta, kuten myös omasta vahvuudesta. He, monet heistä, ovat hyväksyneet muiden kansojen alistamisen. Kun nämä kaikki paljastuvat harhaopeiksi, vähemmästäkin tuntee itsensä hölmöksi ja nöyryytetyksi. Se, millä arvostuksilla kansa identiteettinsä puki, on yhtäkkiä poissa, mutta tilalla ei ole mitään. Siitä seuraa hämmennys ja korvaavien arvostusten etsintä. Nopeimmat ja vetoavimmat voittavat. Mitähän siitä seuraa juopottelun ja huumeiden lisäksi? Sen aika ei tosin ole vielä, mutta se tulee. Mikään korttitalo ei kestä pitkään. Ei varsinkaan, jos talon isäntä sitä jatkuvasti koettelee.

 

Heikki Talvitie korosti aloitteen merkitystä Venäjän politiikassa. Jos länsi haluaa pärjätä, on ajateltava paljon pidemmälle kuin mitä nyt näytetään ajateltavan. Ilman sitä kestävää aloitetta ei saa käsiinsä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Tero Ylinen

Jos olisitte yritysjohtaja, niin kuinka hyvänä ideana pitäisitte sitä että haukkuisitte tärkeintä kauppakumppania jatkuvasti ?

Venäjä on suurin kauppakumppanimme

Venäjä oli vuoden 2014 tullitilastojen mukaan kolmanneksi suurin
vientimaamme ja suurin tuontimaa. Vuonna 2014 Suomesta vietiin Venäjälle
tavaroita noin 4,6 miljardin euron arvosta - laskua edellisvuoteen oli
14 %. Tuonnin arvo Venäjältä oli vuonna 8,7 miljardia euroa. Tuonti
laski edellisvuodesta 18 %.

http://www.svkk.fi/tietoa_venajasta/suomen_ja_vena...

Suomella on valtionvelkaa 100 miljardia ja se vastaa summaa, että 100 000 Suomalaista kukin maksaisi 1 miljoona euroa. Kuka ne velat maksaa ? 1 miljoona vastaa lottovoittoa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Tero Ylinen

Saksa on korvannut Venäjän Suomen suurimpana kauppakumppanina. Samalla liittotasavalta on noussut Suomen tärkeimmäksi vientimarkkinaksi Ruotsin kustannuksella. Tämä ilmenee Suomen tullin alustavista luvuista vuodelle 2014. Siten saksalais-suomalainen kauppa kehittyi paremmin kuin Suomen ulkomaankauppa kokonaisuutena.

Venäjän kaupan lasku johtuu lähinnä Venäjän talouden ongelmista. Ei siitä, että Venäjän hallituksen politiikkaa kritisoidaa. Liike-elämä toimii tavallaan ja ei ole riippuvainen Venäjän politiikasta.

Venäjällä ei mitään mahdollisuuksia menestyä

Jos sen politiikka ei muutu. Mikään maa ei halua sijoittaa Venäjälle poliittisten riskien takia. Kansalaiset passivoituvat, koska rehellisellä työllä tai yritystoiminnalla ei menesty ja ne harvat jotka haluavat ottaa riskin ja menestyvät rosvotaan politiikkojen tai oligarkien toimesta.

Valtion virkakoneistossa korruptio rehottaa ja vähenevistä rahavirroista joudutaan yhä suurempi osa laittamaan maan sisäisen järjestyksen ylläpitoon. Mitä jos Suomessa 30 % budjetista laitettaisiin aseisiin ja sisäiseen turvallisuutee?

En keksi oikeastaan mitään miksi Venäjä tulisi menestymään ilman täydellistä suunanmuutosta. Koska näin on Suomen täytyy hakea kauppakumppaninsa lännestä ja valtamerien takaa.

Tero Ylinen

Itse luulen että Suomen kilpailukyky on mennyt EU-tukien takia.

Metsäteollisuudessa Ruotsi on Suomen kilpailija. Ruotsi ei ole osallitunut lainkaan EVM-paketteihin. Arvelen että Suomen lasku tuosta EVM-seikkailusta tulee olemaan 20-30 miljardia. Sitä laskua ei tule Ruotsille.

En katsoisi mitenkään että Saksa olisi "korvannut" Venäjää kauppakumppanina. Tuonti on yksinkertaisesti romahtanut.

Suomen tavaraviennin arvo oli tammikuussa Tullin ennakkotilaston mukaan 3,9 miljardia euroa eli 11 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2014 tammikuussa. Tuonti laski tammikuussa 14 prosenttia ja oli arvoltaan alle 4,2 miljardia euroa. Kauppatase oli tammikuussa 285 miljoonaa euroa alijäämäinen, kun vuoden 2014 tammikuussa alijäämää oli 525 miljoonaa euroa.
http://www.tulli.fi/fi/suomen_tulli/ulkomaankauppa...

Suurin ongelma on kuitenkin sellainen mistä kukaan ei edes puhu. Ajatellaan jos Suomi joutuu maksamaan 20 miljardia Kreikka tukia. Raha kiertää taloudessa keskimäärin 4-kertaa vuodessa. Se on vuodessa 80 miljardia rahankierrosta pois. Käytännössä se merkitsee Suomelle täydellistä konkurssia.

Siihen että vastannut kuka maksaa Suomen velat 100 miljardia ? Ei se mitään, ei siihen ole kellään muullakaan vastausta :)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #5

Tero Ylinen

Suomen velat maksaa Suomen BKT. BKT:n muutoksen avulla voidaan tunnistaa taloudellisen kasvun määrä, taloudellinen taantuma ja taloudellinen lama.

Saksalla on enemmän velkaa kuin Suomella. Kannatta suhteutta esim. Eu maat toisiinsa ennekuin liioittelee tilannetta katastrofiksi.

http://ec.europa.eu/eurostat/tgm/mapToolClosed.do?...

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Jos olisin yritysjohtaja, ehkäpä toteaisin kirjoituksesta, että olipa oiva maariskiraportti. Venäjä on nähtävä sellaisena kuin se on. Kannattaa muistaa, että arvon kauppakumppanimme pieksää suutaan meidän kustannuksellamme ihan suunnitelmallisesti. Puhumattakaan mistään muista kauppakumppaneistaan.

Tero Ylinen

Niin.

Mutta mielenkiinnolla näkisin laskelmat joissa Suomi maksaa 100 miljardin velkansa ja kattaa tuon 10 miljardin budjettivajeen.

Jos maksaisi vaikka 10 miljardia velkaa vuodessa pois ja kattaisi 10 miljardin budjettivajeen leikkaamalla, niin se tietäisi yhteensä 20 miljardin leikkausta, niin se olisi suunnilleen 40% budjetista pois. Mistä sä ottaisit sen 40% pois ?

Siihen päälle sitten vielä se, että Venäjän suhteita romutetaan lisää. Suomen talous ei taatusti kasva, kun sota uhka karkottaa pääomat pois
( risk/reward )

Yksi Perussuomalainen ehdokas oli jo kerkisinyt 3 miljoonan säästöt Suomelle. Siis miljoonan.

Määrärahojen kokonaismäärä 53 864 078

MÄÄRÄRAHAT
21. EDUSKUNTA 164 169
22. TASAVALLAN PRESIDENTTI 19 150
23. VALTIONEUVOSTON KANSLIA 186 460
24. ULKOASIAINMINISTERIÖN HALLINNONALA 1 211 586
25. OIKEUSMINISTERIÖN HALLINNONALA 899 771
26. SISÄMINISTERIÖN HALLINNONALA 1 226 036
27. PUOLUSTUSMINISTERIÖN HALLINNONALA 2 658 789
28. VALTIOVARAINMINISTERIÖN HALLINNONALA 16 955 504
29. OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN HALLINNONALA 6 772 549
30. MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN HALLINNONALA 2 660 593
31. LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖN HALLINNONALA 2 897 502
32. TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖN HALLINNONALA 3 522 975
33. SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖN HALLINNONALA 12 719 008
35. YMPÄRISTÖMINISTERIÖN HALLINNONALA 203 886
36. VALTIONVELAN KOROT 1 766 100

Määrärahojen kokonaismäärä 53 864 078

Suomen budjetti 2015:
http://budjetti.vm.fi/indox/sisalto.jsp?year=2015&...

(Todellisuudessa kerrannaisvaiktukset huomioiden leikkaustarve lienee 70%? )

Korot on poikkeuksellisen alhaalla, ihme ei olisi jos ne nousisi vaikka 5% joku päivä, siitä 5 miljardin lisälasku.

Mielestäni olisi rehellistä tunnustaa että Suomen talous on katastrofi tilassa ja sitä voi vauhdittaa pilaamalla Venäjän suhteita lisää.

Mutta se mun pääsanoma on että tietääköhän Suomalaiset missä kunnossa Suomen talous on ja mitä tekevät ?

ps. 20-30 miljardin Kreikka ja muut kuprut ei ole tässä mukana

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #11

Mistä saat tietosi? Tuloja linkkisi mukaan on 54 miljardia (kuten menojakin) ja niistä 5 miljardia on lisävelkaa ja miljardi osakkeiden myyntivoittoa. Eli (tarkalleen) 6,7 miljardia menoista katetaan näin. Väität kuitenkin, että vaje on 10 miljardia.

Haluat laskelmia, mutta ensin pitää olla yhteinen käsitys faktoista.

Toisekseen, mihin perustuu ajatus, että kaikki (96 miljardia, ei 100) valtionvelka pitää maksaa kymmenessä vuodessa? Täysin velattomaksi ceaucescumaiseksi maaksi emme edes pyri ja maksuaika voi hyvin olla pitempikin, kuten 20-30 vuotta.

Jos todetaan, että annetaan velkaa jäädä 30 miljardia ja yli menevä osa maksetaan 30 vuodessa, jää vuotta kohden maksettavaa 2,2 miljardia. Jos siihen käyttämäsi tavan mukaan lisätään laskemani alijäämä, on summa 8,9 miljardia. Oma lukusi oli 20 miljardia.

Suomen talouden heikosta tilasta ja ennusteesta on paljon puhuttu, en oikein ymmärrä kuinka olet onnistunut välttämään keskustelun. Tulevien vaalien tärkein teema on edelleen ollut talous ja puolueet ovat kertoneet miljardien leikkauksistaan, mutta sinä puhut vain yhden perussuomalaisen keksineen vain kolmen miljoonan säästöt.

Ohitit lisäksi viestini tärkeän pointin: Venäjä itse romuttaa suhteitaan. Meikäläisten hipsimiset ovat pientä siihen nähden. Toisekseen, kauppaa tehdään, jos tavaraa aidosti tarvitaan ja tarjotaan. Diivailut sanomisista ovat toissijaisia.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Uus-Neuvostovastaisuutta! Natokiimaa, revasismia! Sodanlietsontaa? Mitä muuta tämä tällainen tannerilaismannerheimilaistaantumuksellinen edistyksensortamisvihapuhe on? Karjalanpiirakoita ja KArjala-olutta ja Alkuperäinen Suomineito pinssejäkin on taas julkisesti esillä! Ensin naapurin tuurijuoppohulluksi ja haulikon kanssa ajoittain riehuvaksi tiedetty isäntä on viikon päivät kateissa hämärillä reissuillaan jossain Siperiassa tai Zavidovossa tai Käkisalmen markkinoilla tms. suomalaiskansojen alkuperäisillä kotikonnuilla. Ja zädäm! - yöpakkaset ovat taas täällä!

Valtakunnan päälehdenkin uumoillaan taas joutuvan mittavien venäjävastaisuussyytösten kohteeksi juuri vaalien alla. Sinänsä melko pienimuotoinen värikuvarike (vrt. Vilna/Koivisto 1991) talvisodan loppumisen vuosipäivänä ennen Krimin anschluss-vuosipäivää on nyt näemmä saamassa kansainvälisen kärhämän mittapuut: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/189769-h...

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Tutustuin linkkeihisi ja totesin seuraavaa:

"uumoillaan" = sinä uumoilet, "on nyt näemmä saamassa kansainvälisen kärhämän mittapuut" = sinä kirjoitit blogin.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Mikko Kangasoja kysyy: "Kuinka pelastaa venäläiset Venäjältä?"

Kas siinä vasta ongelma. Länttä ei voi syyttää ainakaan yrityksen puutteesta. Kaikki ovat tulleet kuitenkin tyrmätyiksi, Napoleonista Hitlerin Saksaa.

Viimeisimmässä "pelastusyrityksessä" hääri mukana myös pieni Suomi. Karjalan mänty oli päätä kovempaa.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Ei kaikki, mutta useimmat. Keinoja on tietysti muitakin kuin sotiminen.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kovinpa on kapea Raunon näkövinkkeli, kun ei näe muuta pelastuskeinoa kuin sotimisen. Se kun on niistä pelastuskeinoista huonoin.

Minusta kysymys "kuinka pelastaa venäläiset Venäjältä" on hyvin aiheellinen. Venäjä on nimittäin maana selvästi alisuoriutuja. Sieltä löytyy kosolti luonnonvaroja ja lahjakkuutta. Tulokset vain eivät vastaa edellytyksiä, verrattiinpa sitä sitten USA:han, Saksaan tai Ranskaan. Tai vaikkapa Kiinan nykyiseen kehitysvauhtiin. Syy ei varmaankaan löydy venäläisistä. Lahjakkuutta sieltä löytyy ja sitä valuu jatkuvasti maan rajojen yli. Sen sijaan venäläinen johtamis- ja hallintokulttuurissa on paljonkin parannettavaa. Vaikkapa se, että maa saa muutaman kymmenen vuoden välein puuskan, jonka tuloksena se sotkee omat asiansa ja naapureidensa asiat.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Suo siellä vetelä täällä. Pankkien pitäisi toimia valtioiden hyväksi ei toisinpäin. Tilanne on länsimaissa aivan sama kuin Venäjällä. Valtiot velkaantuu, Pankit ja eliitti rikastuu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset