Yhteiskunnasta Muutama sana

Ministerillä lähti lapasesta

Ministeri Paatero antoi kenkää Pekka Ala-Pietilälle Solidiumista luottamuspulan takia. 

 

Perustelu on kestämätön. Paatero on enää muutaman viikon ministerinä, joten mitä väliä luottamuksella enää on? Jan Vapaavuori roimi A-Studiossa Paateron tempausta suorin sanoin ja mielestäni aivan syystä.

 

Televisiossa Paatero tarkensi erottamisen syynä olevan linjaerimielisyydet useissa asioissa. Sivusta katselijana tulkitsen seuraavassa julkisuuden tietoja. Solidium on rakennettu varsin itsenäiseksi toimijaksi ja säännöt sen mukaan, Paatero olisi kuitenkin halunnut puuttua enemmän asioihin. Koska Solidium Ala-Pietilän mukaan noudatti sääntöjä, eikä ministeriä, se ilmeisesti riepoi Paateroa ja tuloksena oli viime metreillä kosto yli kävelemisestä. Vasta sen jälkeen Paateronkin toimesta sovittuja sääntöjä aletaan muuttamaan. Eli mies potkitaan pois, koska ei noudattanut sääntöjä, joita ei ole.

 

Ottaen huomioon, että Ala-Pietilä on arvostettu Nokian entinen korkea johtaja ja Paatero kokematon ministeri, uskottavuus on vahvasti kallellaan toiseen suuntaan. Toisekseen, heikosti perusteltu irtisanominen ei paranna valtionyhtiöiden johtajapestien kiiltoa uusien hakijoiden silmissä. Tempaus tuskin myöskään ainakaan kirkastaa demarien hallitusnäkymiä, Paaterosta puhumattakaan. Mitä kaikkea kaiken takana sitten vielä on, sitä en toki tiedä, mutta hääppöiseltä tempaus ei näytä. Humaltuneelta vallankäytöltä kylläkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Paateron mukaan maan hallituksen vaihdos on luonteva kohta antaa potkut. Aika veitikka. Pitäisiköhän periaatetta toteuttaa kaikkien kohdalla.

Tapani Lahnakoski

Kukas on se demari, minkä Paatero nostaa hänen tilalleen? Demarit ovat ilmeisesti luovuttaneet hallituspelin. Ei tällä touhulla paljon luottamusta rakenneta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Demareilla ei ole tapana sotkeutua poliittisten virkanimitysten tasoiseen mädännäisyyteen.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Juuri noin. Yksi pelinappi lisää hallitusneuvotteluihin. Siltähän tuo vaikuttaa, että muutama iso virka korvamerkitään demareille myötäjäisinä oppositioon joutumisesta. Jutta Urpilainen Solidiumin pj:ksi?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kurinpalautus virkamiehille tekee hyvää. Luulevat itsestään liikaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Taisipa olla vielä niinkin ettei Paatero ollut yhteenkään hallituksen ministeriin yhteydessä tuohon päätökseensä. Tuollaisen kuvan sai kokoomuslaisen edustajan sanomisista. Tuohonhan viittasi ministeri Jan Vapaavuori haastattelussaan. Joten ilmeisesti perästä kuuluu...?

Solidiumiin on Paatero nimittänyt väliaikaisen puheenjohtajan, joten uuden hallituksen tehtäväksi jää hänen mukaansa uuden hallituksen kokoonpanon muutos.

"Paateron mukaan Solidiumin roolin mahdollinen uudistaminen jää maan uuden hallituksen tehtäväksi. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja voidaan valita sitten, kun yhtiön rooli tiedetään. Väliaikaisena puheenjohtajana toimii hallituksen jäsen Heikki Bergholm."

http://www.iltalehti.fi/talous/2015042219561650_ta...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Eiköhän tällaiset potkut voida perua ja Ala-Pietilä palauttaa pallilleen?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset