Yhteiskunnasta Muutama sana

Halla-aho danger!

Halla-ahon oikeudenkäynti on hyvin mielenkiintoinen ilmiö. Sen ensimmäisestä erästä kertoo oiva reportaasi täällä. Huomiolle pantavaa tapauksessa on, että tämän nyrkkeilyottelun ottelijat selvisivät vasta ensimmäisen erän kuluessa. Halla-ahoa vastassa ei ollutkaan hänen sortamansa heikot ihmiset, kuten piti (muslimit ja somalit) vaan jotain ihan muuta.

Syyttäjä kiinnitti suunnattomasti huomiota oikeudenkäynnin alussa asiaan, joka ei maallikon mielestä liity aiheeseen varsinaisesti ollenkaan: herraan nimeltä Mika Illman. Hän ei ole syyttävä osapuoli, ei uhri, eikä tapauksen tutkija. Hän on vain Mika Illman, jolle Halla-aho kohutun blogimerkinnän aikoinaan "täkyksi" kirjoitti. On selvää, että ulkopuoliset ajattelevat tarkkailijat havaitsevat Illmannin kohtuuttoman suuren roolin asiassa, joka hänelle ei kuulu. Jos Mika Illman ei omaisi oletukseni mukaan suunnattomia negatiivisia patoutumia Halla-ahoa kohtaan, hän ehkä olisi ymmärtänyt oikeudenkäynnin saavan runsaasti julkisuutta ja täten tarkkailijoita. Näin ollen hänen henkilökohtainen ristiretkensä Halla-ahoa vastaan ja kunniansa puolesta perustuslakia raiskaten olisi ehkä jopa jäänyt tekemättä. Nyt se viha väistämättä tihkuu kulissien läpi kaikkien nähtäville... ja ajattelevat tajuavat sen.

On latistavaa havaita tilanteen surkeus: oikeuslaitos käyttää itseään henkilökohtaisen koston välineenä. Juridisia perusteita syytteeseen ei minun maallikon oikeustajun mukaan ole. Huomiolle pantavaa on, että syyttäjä Jorma Kalske on ollut samaa mieltä: hän ei Vihreiden naisten selvityspyynnön perusteella todennut olevan aihetta syytteeseen, mutta kun pyytäjänä oli Mika Illman, kävikin toisinpäin. Me ollaan kaikki kavereita, toiset on vaan enemmän.

Ai niin, kyseessähän ei ole Mika Illmannin kunnia vaan virallisesti kyse on muslimien uskonrauhan rikkomisesta ja kiihotuksesta somalien kansanryhmää vastaan.

Jos joku tilanteessa häviää, näyttää se olevan Mika Illman. Laajan tarkkailijajoukon silmissä hänen arviointikykynsä ja lain hengen kunnioitus näyttää kyseenalaiselta. Eikä hänen kunnioituksensa sananvapauttakaan kohtaan järin uskottavalla pohjalla juuri nyt ole, kun nyt Halla-ahon sanomisen vapautta koettelee. Wikipedia antaa tietyn tyyppisen kuvan miehestä. Tai eihän Illman virallisesti pelissä ole, mutta selvää monille lienee, että hän on syyttäjä Simo Kolehmaisen taustavaikuttaja. Yhtään lähempänä kehää ei voisi olla, ollakseen sen ulkopuolella. Kyseenalaisia pisteitä oikeusjärjestelmän kunnioituksesta saavat myös oikeuslaitoksen edustajat, jotka antavat käyttää ylevien periaatteiden pohjalle rakennettua laitosta jäsenensä koston välikappaleena, vailla juridisia perusteita. Toki myönnän, että nämä juridiset perusteet ja niiden pätevyys selvitetään itse oikeudenkäynnissä, mutta, haluamatta uhota, minun maallikon oikeustajua ne perusteet tuskin tulevat kohtaamaan. Mika Illman ja Vihreät Naiset ollevat täysin eri mieltä, mutta sitä selittänee se, että varsinkin viimeisen vuoden kokemusten perusteella näyttää siltä, että vihervasemmistolle sananvapaus on eri asia kuin länsimainen sananvapaus. Lähempää sukua sille on ehkä minkä tahansa totalitaristisen valtion sananvapauskäsite.

Voi vielä miettiä, sokaisiko viha Illmannin vai oliko kyseessä vain tottumus siitä, että "mitä vain voi tehdä". Kun sitten eräänä päivänä pihan lepsulla vartijalla onkin haulikko, eivät varkaat tajua varoa - ennen kuin kajahtaa.

Halla-ahon kuvaus oikeudenkäynnistä ja puheenaiheena oleva blogimerkintä, josta kukin voi tehdä omat päätelmänsä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Tapio Suhonen

Asiasta on vitsailtu. Hyvä tosin, että irvokkaalle näytelmälle on myös muita tulkitsijoita. Tuossa minun...

http://tapios.blogit.uusisuomi.fi/2009/08/26/merki...

http://tapios.blogit.uusisuomi.fi/2009/08/25/de-ju...

Kyynikko (nimimerkki)

Tämän oikeudenkäynnin perustana lienee mitä todennäköisimmin Halla-ahon suun tukkiminen. Hän on blogillansa onnistunut sohaisemaan melkoista ampiaispesää, ja hänet pitää nyt vaientaa. Koska, monen tavallisen kansalaisen silmät ovat auenneet maahanmuuttopolitiikan epäkohtiin ja kauan hehkutetun "työvoimapulan" olemattomuuteen.

Myös muutamien poliitikoiden ja virkamiesten työpaikka on suoraan riippuvainen maahanmuuttajista, ja eräät tekevät vielä bisnestä maahanmuutolla. Aika harva haluaisi luopua suojatyöpaikastansa tai hyvistä liiketoimista?

Niinpä Halla-ahoa voisi verrata vaikkapa "norsuun posliinikaupassa", joka on tullut epäsensitiivisellä tavalla häiritsemään maahanmuuton status quo´ta. Hänet on siten vaiennettava keinolla millä hyvänsä, vaikkapa tällaisella näytösoikeudenkäynnillä.

Itänaapurissa tällaiset totuudenpuhujat saivat 1930-luvulla niskaansa kuuman henkäyksen Naganin piipusta....

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Tuo Halla-ahon teksti oli kyllä niin loistavaa, että enpä tiedä mihin ne sen tuomionsa keksivät perustaa. Nou hätä, kyllä ne jotain kehittelevät. Onhan se meille junttisuomalaisille näytettävä, että missä se kaappi seisoo...

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Demokraattiset lakimiehet eivät toimi ilman SDP:n tukea. Erkki Tuomioja kommentoi Antti Kalliomäen ajatusta oppositioon jäämisestä epärealistisena, ja esitti epäilyksensä myös sille, että SDP voisi ohjelmasta riippumatta ponnistaa 2011 vaaleissa toiseksi ja jättää Keskustan oppositioon, jos se tulisi kolmanneksi.

Suomalainen enemmistöparlamentarismi panee yrittämään poliittista dopingia. SOK:n ja Keskon hirmuvallan murtamiseksi perustettiin KMS, joka osti yli kymmenen ministeriä, mutta Jan Vapaavuori ei silti hellitä HOK-Elannon sekä Stockmannin kanssa.

Nyt yritetään estää Timo Soinia hankkimasta Pietun sanoin "rasismilla" 2%-yksikköä ja syömästä SDP:ä liikaa Helsingin ja Uudenmaan vaalipiireissä, koska näin SDP:n lipposlaisen terävän kärjen ajatuksissa haaveet hopeamitalille pääsemisestä kaikkoavat.

Aikaisemminhan oli tarkoitus hyväksyä Halla-aho osaksi Perussuomalaisia, mutta sanoa selvästi, että ainakaan kaikkien hallitusten rungon, Svenska folkpartietin, kanssa se ei voi tulla hallitukseen: on siis valittava joko Stefan Wallin ja Astrid Thors tai Timo Soini.

Svenska folkpartiet ja SDP saivat torjuttua Perussuomalaisten muuttumisen rasistipuolueeksi houkuttelemalla Timo Soinia hallitukseksi ministeriin. Nyt se ei enää riitä, vaan Halla-aho pitää lopettaa siksi, ettei hän Perussuoamalaisissa tuhoaisi SDP:n haaveita päästä ensi vaaleissa hopeasijalle. SDP:lle ei siis mikään riitä.

Suomessa on siirrytty luokkakantaiseen oikeuslaitokseen, jossa köyhäoikeistolla ei ole oikeutta kilpailla SDP:n itselleen varaamista äänestäjistä.

Jos Mika Illman olisi ryhtynyt taistelemaan äänestysaktiivisuuden vähäisyyttä vastaan, olisi hänen missionsa paljon ymmärrettävämpi. Nythän hän vastustaa johtajapuolue Perussuomalaisten pitkää listaa sosialidemokratiaan tyytymättömien helsinkiläisten ja muiden uusmaalaisten osalta, joiden 2%-yksikön äänisiirtymä vielä äänestävien osalta uhkaa SDP:n sinipunahaaveita.

Suomessa on siirrytty luokkakantaiseen oikeuskäsitykseen
http://fi.wikipedia.org/wiki/Andrei_Vyšinski

Lipponen ja Stasi-jahti osoitti poliisivaltion piirteet esitutkinnassa. Urpilainen ja Halla-aho osoittavat SDP:n demokraattisen luonteen.

Erkki K. Laakso (nimimerkki)

Kirjoitus oli ok, mutta pieniä on silakat joulukaloiksi, kun katsotaan sananvapauttamme ja suomettumisen tilaa aina 20-30 vuotta taaksepäin. Nyt on muutaman vuoden sisällä alkanut pientä heräämistä ja Halla-aho, Seppo Lehto ym. ovat aikansa "raivaajia". Alpo Rusi raivasi omalla tavallaan, mutta oli hänellä vahvoja miehiä taustatukenaan, kun hänestä yritettiin tehdä ja lavastaa maanpetturia. Ei uskallettu EI! Miksikö? Alpo Rusi tiesi liikaa..

Mikäli kiinnostaa tutustua sananvapautemme tilaan 20 vuotta sitten ja nyt, niin käypä blogistani lukemassa ja voin sanoa, että siellä *raiskataan miestä, perustuslakia ja sananvapautta*, sekä ihmisoikeusyleissopimuksella pyyhitään persettä *kunnian puolesta*! http://erkkikalevilaakso.blogspot.com/

Esko T. Kokko (nimimerkki)

Nyt tulee mieleen tästä Halla-aho oikeudenkäynnistä ne ajat mieleen, kun Hannu Salama tuomittiin jumalanpilkasta vankeuteen. Jos nyt en väärin muista, niin Kekkonen armahti hänet myöhemmin. Nyt tuo juttu on naurun alainen, kuten tulee käymän Halla-ahon asiassakin. Meille on muodostunut paha klikki, joka poistaa betoniporsaat ja sianliharuuat ym. Mitkä katsotaan loukkaavan tänne pesiytyneitä loisia.

hantta (nimimerkki)

Anja Snellman sanoi sen parhaiten pari päivää sitten aamu tv 3 lähetyksessä. 70-luvulla kaikki jotka arvostelivat hiukankin Neuvostoliittoa olivat heti Neuvostoliiton vastaisia, nykyään kaikki jotka arvostelevat hiukankin maahanmuuttopolitiikkaa ovat heti ulkomaalaisvastaisia. Tälläiseen ajatteluun syyllistyy pääasiassa punavihreät, mutta nykyään aika monet (naivit populistit) muutkin, ikävä kyllä.

Käyttäjän angelikaalander kuva
angelika alander

Kirjoituksesi oli hyvä ja ajankohtainen. Koko juttu muistuttaa halpaa farssia honojen näyttelijöiden kera.

Leipää ja sirkushuveja kansalle ja oikeuslaitokselle oman egon pönkittämistä. Kansalaisen sananvapaus ja ajattelun puolueettomuus ovat olemattomia käsityksiä.

Suomessa pahinta esimerkkiä näyttää "arvojohtajamme", joka sallii vääryyden tapahtua ja hyssyttelee idän suuntaan.

Käyttäjän angelikaalander kuva
angelika alander
simo tamminen (nimimerkki)

Jos ja ilmeisesti 'kun' Halla-Aho tuomitaan jäämme jännityksellä odottamaan 'arvopresidentimme' kirkosta ja siis ilmeisesti muistakin lahkoista eronneen Tarjamme armahdusta tässä asiassa Kekkosen malliin yli 40v sitten. Onhan Tarjamme osoittanut hyvin edistyksellistä kantaa monissa muissakin asioissa. Jos armahdusta ei kuulu niin Halla-Ahon väittämä ns. 'kaksoisstandardin' olemassaolosta pitää paikkansa. Ja vielä nythän Halla-Aho ei pilkannut jne ketään vaan toi esiin tosiasioita jotka tiettyjen piirien mielestä ovat niin kiusallisia 'ettei niitä saa sanoa ääneen'.

Alamainen (nimimerkki)

Minusta Halla-aho on hyvä keskustelun herättäjä ja oiva linkkien googlettaja faktatietojensa tueksi. Tosin näissäkin on ollut oikopolkuja, kuten Homma-foorumissa on aiheellisesti huomattu ja herra Tohtori on sen itsekin myöntänyt.
Mutta miksikään maahanmuuttokriittisen liikkeen keulakuvaksi Eiran Kellarikummituksesta ei todellakaan ole pidemmässä juoksussa.
Hänen argumentointinsa ei toimi haastatteluissa, hänellä ei ole kattavaa puolueohjelmaa maahanmuuttopolitiikan lisäksi, eikä mies tunnu muutenkaan viihtyvän "parrasvaloissa" versus Timo Soini.
Mutta se ei ilmeisesti ole hänen tarkoituksensakaan.
H-a on itse sanonut, että jos hänen ajamansa asiat, lähinnä humanitäärinen maahanmuutto, tulevat yleiseen keskusteluun ja puolueiden vaaliohjelmiin, hänen työnsä on tehty. Tämän jälkeen, H-a:n itsensäkin mielestä, H-a voi mennä.
Olen täsmälleen samaa mieltä.
Se mitä tapahtuu vuonna 2011 on täysi arvoitus. Itselläni ei ollut aavistustakaan toissa vuonna mitä tulisi tapahtumaan parin vuoden päästä...
Ps. Yöunilta herättävät koirat pitäisi kieltää. Ne saavat aikaan mm. tämäntapaisia kirjoituksia...

Seppo Lehto (nimimerkki)

Kuka muistaisi Seppo Lehtoa ja minuun kohdistettua oikeusmurhaa?

Ylilyöntihän kohdistuu nimenomaan minuun - Sen Jussi Halla-ahokin hoksasi ja sai siitä toistaiseksi vesipäisen tuomion, joka sopivalla paineella lässähtää kasaan.

Seppo Lehto Tampere

Vuodesta 2004 neekeri- ja xenofiilimafian uhri
http://esitutkintapoytakirja.blogspot.com kertoo tarkemmin

Seppo Lehto (nimimerkki)

Kah tämä olikin tämän kirjoituksesi perässä. Pahoitteluni - Luulin että olit tuon sensuroinut

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset