Yhteiskunnasta Muutama sana

Hallitus jyrää nyt

Kun järjestöt eivät kyenneet kriisin edessä toimimaan, hallitus tarttui toimeen. Itse ei haluttu omia etuja leikata - varsinkaan liikaa. Hallituksen ehdotukset ovat pitkälti fiksuja.

 

Ehdoton helmi on julkisen sektorin lomien lyhennys 30 päivään muiden tasolle. Julkiselta puolelta ne rahat ovat loppuneet, joten siellä sitä pitää joustaa.

Yksityisten työnantajien palkan sivukulujen alennus 1,72 %-yksikköä on sen edestä palkkakustannusten alennusta. Se on paikallaan kilpailukyvyn puolesta, vaikka syökin rahaa toisaalta.

Loppiaisen ja helatorstain muuttaminen palkattomiksi, eli käytännössä poisto, kirpaisee hiukan, muttei sisällä suurta dramatiikkaa allekirjoittaneelle. Päivät eivät myöskään ole monille krapulapäiviä, joten työkuntoisia löytyy.

 

Sitten kyseenalaisempia:

Ylityökorvausten alentaminen johtaa siihen, että ylitöihin löytyy vähemmän kiinnostuneita. Toki, voihan firma maksaa enemmänkin. Sama innostuneiden kato koskee osin sunnuntaikorvauksia, muttei kylläkään silloin, kun sunnuntaityö on työvuorona "normipäivä." Ylitöistä olennaista on ymmärtää, että tyypillisesti kyse on suunnitteluvirheestä: aikataulut ovat pettäneet. Kärjistäen, jos yritys ei joudu maksamaan virheestä, se ei sitä välttele. Siten se suunnittelee vähemmän.

Ensimmäisen sairauspäivän muuttaminen palkattomaksi rankaisee suurta enemmistöä, joka jo nyt työskentelee liikaa sairaana ja levittää epidemiaa - sekä sairausloma-aaltoa - työpaikalla eteenpäin. Harvojen festaripummien ja krapulapäiviä viettävien hoitamiseksi voisi keksiä muutakin. Voisi vaikkapa sanoa asiasta. Se todistetusti toimii ainakin osaan ihmisistä. Loput voi passittaa työterveysasemalle hoitoon.

Myöhemmän sairausloma-ajan palkan alennus 80 %:iin ei keskituloisten kohdalla herättäne suuria intohimoja. Pienituloiset tulevat kuitenkin työskentelemään useammin sairaana. Epidemiat leviävät tai vaivat pahenevat, jos vaadittavaa lepoa ei anneta. Näin käydessä jäljessä tuleva sairausloma on sitäkin pidempi. Vaikka sen maksatus lopulta menisikin Kelalle, miesvahvuudesta työntekijä on pois.

 

Jotain annetaankin:

Irtisanotuille tarjotaan kuukausipalkan arvoista valmennusta ja firman puolesta 6 kuukautta työterveyspalveluja. Lisäksi firmoille tarjotaan 2500 euroa perhevapaita vastaan. Ehdotukset vienevät ihmistä työtä kohti.

 

Kaikesta en ole samaa mieltä, mutta pääasia, että tehdään jotain.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Samat sanat. Lopultakin on hallitus, joka tekee sekä aloitteita (yhteiskuntasopimus), voimakkaita henkilökohtaisia arvoviestejä (Sipilän pakolaisavaus) että ryhtyy toteuttamaan sitä, mitä on aikonut.

Ylityökorvausten ja sairauspoissaolojen osalta tulee varmaan työpaikkakohtaisia eroja. Hyvät työnantajat erottuvat heikommista. Paikallinen sopiminen lisääntyy.

Kuten totesit, ylitöiden tekeminen on osaksi huonoa suunnittelua. Siitä on edelleen maksettava riittävästi, jotta tekijöitä saadaan. Liikaa ylitöitä liian pienellä korvauksella voi johtaa parhaiden tekijöiden lähtöön.

Samalla tavalla sairauspoissaolojen palkkavaikutusta voidaan monessa paikassa hallita työajan järjestelyillä. Jos johtaminen ja ilmapiiri on kunnossa, sekin hoituu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset