Yhteiskunnasta Muutama sana

Persuilla loppui usko

Kannatus on laskenut puolessa vuodessa liki 40 %. Hallituskaudella porukkaa lähtee yhtä sankoin joukoin, kuten oppositiossa tuli. Soini on oikeassa: viimeksi pakkolait karkottivat työmiehet demareihin. Uusi koti ei liene kotoisa, sillä perussuomalaiset ovat arvoiltaan olleet selkeästi erottuva porukka, etenkin punertavista puolueista. Loikkaus onkin siten "vain" protesti protestipuolueelle, mutta kuinka sitkeä?
 

Mitä puolueen kannattaisi tehdä? Vai kannattaako mitään? Pienistä kyselytappioista ei kannata välittää, mutta 40 % näin lyhyessä ajassa on jo vähintäänkin pysähtymisen arvoinen kehitys. Näin silti, vaikka uskon kannatuksen saavuttaneen jotakuinkin pohjansa (jota jo odottelinkin).

 

Viesti kannattajille ei ole kulkenut, vaikka se vaaleissa toi menestyksen. Sitä kannattaa kehittää, osaamista on. Itsekin olen yrittänyt auttaa pettyneitä ymmärtämään tilannetta, mutta haastetta siinä on. Toinen mietinnän paikka on itse hallituspolitiikka. Tiedossa on, ettei Perussuomalaiset ole kaikessa mielessä kaltaistensa joukossa. Harmaan talouden torjunta kärsii, yritysten ns. huonoja tukia suojellaan ja köyhiltä leikataan taantuman keskellä. Näissä asioissa puolue lienee hallituksessa yksin kahta vastaan. Ensimmäinen kausi hallituksessa vaatii varmasti harjoittelua ja siksi on hyvä jo varhain pysähtyä miettimään onko meno mielekästä.

 

Hallituksessa on jo vaikutettu ja lisää vaikutetaan, mutta samalla kansaa kannattaa kuunnella. Nöyryys pitää hereillä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Kari Ahveninen

Ehkä tässä tilanteessa olisi parasta ilmoittaa kannattavansa kanadalaisten jääkarhujen oikeutta pitää entiset metsästysalueensa?

Suomalaista äänestäjäähän (no, ainakin melkoista osaa heistä) ei tyydytä mikään muu kuin "kaikki minulle heti" eli suomeksi, sosiaalidemokraattinen uusajattelu.
Se kun on jo painunut unholaan ettei se ihan silleen tullut, sitä jouduttiin ajamaan ja puolustamaan useampi vuosikymmen kuitenkin.

Mutta maahanmuuttajat, nuo ihqut, heidän tulee saada nauttia sosiaalidemokraattisten ja vasemmistolaisten ihanteiden mukaan "heti kaikki meille" vaikka tuolla vasemmalla siivellä ne, jotka edes töissä ovat, luulisi osaavan laskea keneltä ne rahat ovat poissa.
Vihreistä, no, heistä vain harvat osaavat laskea niin pitkälle. Jos joku niistä edes on töissä. Toisten rahoja, niitä on kiva jakaa kun ei itse tarvitse maksaa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

4-5 kk on lyhyt aika ja kansalainen odottaa mielellään nopeita tuloksia. Vaalikaudesta on kulunut vasta vajaa 10%.

Aiemmin siedettiin 8 vuotta alamäkeä lähes mukisematta (toistamalla "fantastisuutta ja menestystarinaa vailla vertaa"), joten aikojen kuluessa kasautunut ketsuppi-ilmiö tai yli keittäminenkin taitavat kuulua tämän tilanteen diagnoosiin?

Pitkä talouskyntäminen, työttömyys, bail-outit, kansainvaellukset ja sisäisen devalvaation todellisuuteen herääminen taittuvat nyt yhteen pisteeseen kuin polttolasin läpi kulkeva valo.
Maltillisuus on kuitenkin se tapa, jolla vastuullinen päättäjä toimii.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Tuossa kahdeksan vuoden fantastisuudessa kurjuuden tiellä on kyllä yksi pointti: Kokoomus onnistui myymään kaiken paremmin "fantsuttelullaan" ja varmasti kannattajatkin olivat ostohalukkaampia. Nyt on vasta testi menossa siitä, miten perussuomalaiset suhtautuvat hallitutaipaleeseensa. Siinä on syytä seuraamiseen ja mietintään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset