Yhteiskunnasta Muutama sana

Se on sota nyt

Tuoreen uutisen mukaan britit ovat torjuneet vain vain puolessa vuodessa seitsemän terrori-iskua, ranskalaiset puolestaan useita pelkästään viime viikkoina. Terroristien kohteina ovat myös Tanska ja Espanja. EU:n turvatakuut otetaan käyttöön.

 

Kun ynnätään terrori-iskut ja -yritykset yhteen saadaan ainakin toistakymmentä puolen vuoden aikana. Emme tiedä, montaako sitä ennen on yritetty ja missä muualla. Jos puhutaan yhteensä kahdestakymmenestä iskuyrityksestä puolessa vuodessa, on Euroopassa joka viikko yritetty räjäyttää jotain jossain.

 

Pommi per viikko -tahtia ei voi enää pitää yksiselitteisesti rauhana. Turvatakuiden aktivoimisen myötä terrorismin vastainen sota on rantautunut laajasti Eurooppaan.

 

Syrjäytyneet ja eristäytyneet muslimien maahanmuuttajayhteisöt ruokkivat nuoria kritiikittömiä miehiä uskomaan kiihkomielisiä muslimeja. Kun omassa tietoarsenaalissa ei ole vastaväitteitä, radikalismi uppoaa ja herättää uneksivan.

 

Nyt Eurooppaan on pakolaisten joukossa tullut ties kuinka paljon nuoria miehiä pahoin aikein. Yksinkertaisena laskuharjoituksena: jos 2/3 yhteensä 750.000 tulijasta on nuoria miehiä ja heistä pari prosenttia on radikaaleja, Euroopassa 10.000 potentiaalista terroristia. Jos arvioimme varovaisemmin, puhumme silti tuhansista. Toivottavasti näin ei ole, mutta uhka on vakava. Näin myös siksi, että riskiryhmään kuuluvia on jo vanhastaan Eurooppa pullollaan. Väittely siitä, onko terroristi tulossa, vasta tullut vai jo maassa asuva, on toissijaista, vaikkakin tärkeää heidän etsimisessä.

 

Kirjoittaja ei toivo, eikä intoile sodasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

”EU:n puolustusministerit ovat päättäneet yksimielisesti turvatakuiden käyttöönotosta. Ranskan puolustusministerin mukaan apu voi olla sotilaallista apua Syyrian operaatiossa tai muissa operaatioissa terrorismia vastaan.
Ranska pyysi turvatakuita perjantain terrori-iskujen vuoksi.”
Lähde: YLE puoli tuntia sitten, http://yle.fi/uutiset/eun_puolustusministerit_ovat...
*
Mielenkiintoista tässä on se, että Holland pyysi turvatakuita EU:n jäsenmailta, eikä esimerkiksi NATOlta. Viimemainitun ohittamiseen on tietenkin pätevät syyt: on helpompi panna koetteelle muutenkin perin löperö EU:n jäsentenvälinen turvatakuu-lauseke, kuin panna oikeasti koetteelle tällaisessa tilanteessa paljon kovempi juttu, Naton 5.artikla.
*

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

EU-maat ovat yksimielisesti hyväksyneet Ranskan pyynnön EU:n turvatakuiden käyttöönotosta.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14477290080...

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

M.K.>....Nyt Eurooppaan on pakolaisten joukossa tullut ties kuinka paljon nuoria miehiä pahoin aikein.....

ooo

No minun täytyy näköjään kirjoittaa, että on sieltä tullut muutama myös hyvin aikein.
---
Minäkään en intoile sodasta.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Ayaan Hirsi Ali kirjoittaa aiheesta, ns. ISIS on täysin tuhottava mutta se ei riitä (saisi olla käyttämättä ”ISIS” lyhennettä, se on Daesh).

”But even if ISIS is completely destroyed, Islamic extremism itself will not go away. If anything, the destruction of ISIS would increase the religious fervor of those within Europe who long for a caliphate.
Third, Europeans must design a new immigration policy that admits immigrants only if they are committed to adopt European values and to reject precisely the Islamist politics that makes them vulnerable to the siren song of the caliphate --

And if Europe’s leaders persist, like German Chancellor Angela Merkel, in making a virtue of the openness of their borders, they will soon be chased out of office by populists better attuned to public feeling.

The trouble is that such people generally bring to the table other ideas beyond immigration control—not least the kind of fervent, illiberal nationalism that has torn Europe apart in the past.

Ayaan Hirsi : Europe’s Terrorist War at Home, Nov. 15,
http://www.wsj.com/articles/europes-terrorist-war-...

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

"Ayaan Hirsi Ali kirjoittaa aiheesta, ns. ISIS on täysin tuhottava mutta se ei riitä (saisi olla käyttämättä ”ISIS” lyhennettä, se on Daesh)."

Ayaan ei tule koskaan tekemään sitä virhettä, että käyttäisi radiakaalia islamia/jihadismia edustavasta ISIS:tä nimikettä "Daesh".

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Francois Hollande ja John Kerry käyttävät nimeä DAESH, joka ei edistä jihadistien propagandaa sekä ärsyttää asianomaisia:

”The full name in Arabic is transliterated like this: al-Dawla al-Islamiya fi Iraq wa al-Sham — which produces the acronym DAIISH (usually spelled Daesh in English). That sounds an awful lot like the Arabic word "dahes," which the Guardian translates as "one who sows discord." ISIS kind of hates this insulting connotation, and so banned the name "Daesh" in its territory.”
“Why John Kerry and the French president are calling ISIS "Daesh"” http://www.vox.com/2015/11/14/9734894/daesh-isis-is

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman Vastaus kommenttiin #8

Ilari hyvä, minä tiedän varsin hyvin tämän. Myös Obama käyttää nimeä Daesh. Heillä on omat poliittiset syynsä siihen. Sinulle kuitenkin tiedoksi, että Ayaan ei tule näin tekemään, vaikka mainitut islamistit pitävätkin Daesh nimeä heitä loukkaavana.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tässä kun EU:ta kritisoitiin Suomen velkamaksuosuuksista ja kyseltiin mitä järkeä koko EU:ssa on niin puolustajat vetosivat EU:n turvaavan rauhaa, nyt jaetaan sodatkin.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Me voidaan sanoa liittolaisillemme. Unionin 1300 km pitkä itäraja ei vuoda, rajakunnissa hirviporukoiden ylimääräiset kertausharjoitukset kaatolupineen. Tiedote: Jakelu Bryssel, Jordania News, Al Jazeera , Afganistan Tribune,
Albania Today...
Siinä pieni ponnistelu Suomen osalta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset