Yhteiskunnasta Muutama sana

Myytti terroristista ja kotoutuksen voimasta murtuu

On usein sanottu, että terrorismi itää köyhyydestä ja syrjäytymisestä. Pariisin iskut eivät näytä tukevan ajatusta. Pääsuunnittelija oli yrittäjäperheen lapsi ja paraikaa jahdattu nuorukainen oli itse yrittäjä. Köyhä ei myöskään ollut Osama bin Laden ja samaa on sanottu monista terroristeista.

 

Osa näistä "islamin puolustajista" on sen sijaan elänyt viimeisen päälle länsimaisen hedonistisesti, mikä luo heistä kuvaa ennemminkin islamin anti-sankareina.

 

Taikasana monissa puheissa syrjäytymiseen ja siinä ohessa terrorismiin on ollut kotoutus. Tämän ajatuksen joutuu nyt kyseenalaistamaan. Ensinnäkin, jos keskiluokkaista yrittäjää ei voi katsoa kotoutuneeksi, niin ketä sitten? Toisekseen, kotoutuksesta on puhuttu paljon mutta missä se on onnistunut? Tiedämme kyllä joitain yksittäisiä väitettyjä pieniä onnistumisia, mutta näköjään onnistuminenkaan ei riitä. Aidosti toimiviksi havaittuja kotoutuskeinoja on edelleen laihasti tiedossa. Toiveita kotouttamiseen on ladattu senkin edestä.

 

Kotoutus on myös erittäin kallista, jos lukutaidottomat pitää kouluttaa kansakoulutasoisesti yhteiskuntaan. Hinta lieneekin yksi syy, miksi sitä ei tehdä. Koulutus ei välttämättä maksa itseään takaisin, jos kansakunta kärsii suurtyöttömyydestä ja takaisinmaksusta jää roikkumaan ilmaan iso epävarmuus. Jos tulija muuttaakin kotimaahansa, hänet koulutettiin monin osin turhaan (laskutaito sentään on universaali taito).

 

Kotouttaminen näyttääkin vaikealta ja kalliilta, eikä se siis estä terrorismia, jos kotoutunutkin voi olla terroristi. Voi jopa kysyä tuoreiden esimerkkien pohjalta, onko liiallinen "kotoutuminen" riski?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Itseasiassa islamistiterroristien riveissä on insinööreillä yliedustusta. Syyksi arvellaan insinöörien taipumusta hahmottaa maailma jäykän kaavamaisesti, niinpä ääri-islamilainen uskonmaailma uppoaa myös moniin insinööreihin. Toisaalta keskiluokka on ilmeisesti aina ollut taipuvaista radikalisoitumiseen. Tänä aikana insinöörit ilmeisesti radikalisoituvat helpommin. Insinöörejä on siis pidettävä silmällä, olivat he keitä hyvänsä.

Toisaalta, koska maassamme on suuri keskiluokka se luo mahdollisuuksia kenen tahansa radikalispoitumiselle. Kaikkia verrattain hyvin toimeentulevia kannattaa siis tarkkailla.

https://www.washingtonpost.com/news/monkey-cage/wp...

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

No taitaa lapsukaiset olla insinöörejä vain puheissa...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Syrjäytyneiden ja helpostisyrjäytyvien insinöörien tarkoituksellinen haaliminen naapurustoon voi olla riskaabelia, kuten Brysselissä ja Ruotsin suurissa kaupungeissa on nähty. Kantaväestö varmaan saattaa hyvinkin Karon skenaarioiden mukaisesti seurata ehkä piankin perässä lähi-itäläisten ja afrikkalaisten insinöörikuntien esimerkkiä seuraten. Luultavasti kantaeurooppaöaisten radikalisoituminen on sitten alettuaan paljon tuhoisampaa kuin islamilaisten kilttiyskulttuurien piiristä toistaiseksi tullut. Joka tapauksessa syytä radikalisoitumiseen ei voi/saa etsiä Lähi-Idästä eikä Afrikasta vaan Euroopan terrorismi on lähtökohtaisesti omaa ja poliitikkojemme syytä, pääosin siis kotikutoinen kotoutustoimenfloppi, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/206797-e...

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Tämäpäs olikin aihe, johon en ole perehtynyt.

Viitaten ko. tutkimukseen perusteena yliedustukseen ovat huonot työmahdollisuudet, maahan järjestystä sekä hierarkiaa kaipaava ajattelu sekä uskonnollisuus (islam).

http://www.sociology.ox.ac.uk/materials/papers/200... :

"the Islamist movement had found its greatest recruiting success in the university's two most élite faculties—the medical and engineering schools."

50-luvulla terroristit olivat ennemminkin koulutuksen ja kirjallisuuden alalta.

"Scholars have found evidence of a positive correlation between level of education and militancy"

Korkeastikoulutetuista insinöörien todennäköisyys radikalismiin on 2-2,5 kertaa muita suurempi islamilaisissa maissa (terroristit ovat lähtöisin etenkin Palestiinasta, Egyptistä ja hiukan yllättäen Singaporesta).

Insinöörejä ei lännessä näy vasemmistolaisissa ääriliikkeissä. Oikeistolaisissa kyllä, mutta ilman yliedustusta.

Islamismi ja fasismi ovat saman tyyppisiä aatteita (järjestys ja hierarkia) ja insinöörit ovat konservatiivisimpia korkeastikoulutetuista (3/4). Konservatiivisuudessa heti perässä tulevat kaupan ala, lääketiede ja luonnontieteet.

Hyvin mielenkiintoinen aihe.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Meilläkin on yksi radikaali insinööri päässyt vähän turhankin tukevasti kiinni vallan kahvaan.

"Mikään ei ole mahdotonta ihmiselle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.”

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Suomessa ja erityisesti muissa EU-maissa elää ja on vuosikymmeniä elänyt suuri määrä ulkomaalaistaustaisia, jotka viihtyvät hyvin, käyttävät ja rakastavat sitä ympäristöä jossa ovat. Ylhäältä päin tuleva "kotouttaminen" ei ole tähän vaikuttanut mitenkään, ehkä jotakin kielikursseja lukuun ottamatta.

Aineelliset olosuhteet eivät määrää - yksi voi olla menestyvä asiantuntija ja toinen koditon työtön jossakin marginaalissa mutta silti viihtyä ja kannattaa yhteiskunnan perusarvoja, kuten ihmisten itsemäärämisoikeutta ja sukupuolten tasa-arvoa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kotoutuminen on suommennos sanasta integroituminen. Ehkä sana integroitunut kuvaisi parmin maahanmuuttajaa , joka on löytänyt hyvin paikkansa ja sopeutunut yhteiskuntaan.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Kotoutunut sanalla kai tätä juuri haetaan, erotuksena kotiutumisesta.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Brysselin Moelenbeekkiin näkyy syntyneen varsinainen terrorismin syöpäpesäke.

Tämä on ollut seurausta viranomaisten lepsuilusta vihasaarnaajien suhteen. Samoin "wahhabilaista" rahaa on virrannut runsaasti erityisesti Saudeista. Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt pätee tässäkin yhteydessä.

Ilmeisesti rasismisyytösten pelko ja unelmahöttö on saanut meidän länsimaalaiset taantumaan sokeiksi tämän ilmiön suhteen.

Rahavirrat on nyt katkaistava (esim Helsingin suurmoskeija rakennettaisiin wahhabi-rahalla), vihasaarnaajat on karkotettava tai vankilaan.

Terrorismin suorittajaporras näyttäisi olevan melkoista reppanaporukkaa (tykinruokaa), eikä heihin pidä kiinnittää liikaa huomiota, vaan sen sijaan liikkeen aivoihin ja rahan lähteisin (Saudi-Arabia).

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Noita jotka puhuvat wahhabi- ja salafismiuskonnosta ja suojaavat sitä ovat koulutettuja henkilöitä. He harjoittavat sitä miten syylistetään toista. Tämä on täysin tietoinen propagandamenetelmä, jotka käyttävät sientologit, CIA, NSA, FSB ja Mao Zeongin aikana kulttuurivallankumouksen aikana. Olen tutkinut asiaa, kun tutukin petrodollarin systeemiä Lähi-Idästä. Saudi-Arabia tukee turvallisuuspalveluita, jotka kouluttavat (internetin kautta tai kotimaassa) imaammeja miten muokata mediahallinta länsimaissa. Jos kyseenalaisteta niiden tapaa toimia he vastaavat suunilleen tällä tavalla:

- Aloita kohteliaisuudesta kuulija kohtaan
- Johdata keskustelu näihin kohtiin, älä koskaan vastaa "kyllä" tai "ei" vaan aloita tällä "annas kun kerron jotain":
- Muslimeja ei tunneta ja syrjitään, ei ymmärretään
- Islam on rauhan uskonto, anna ote koraanista
- Rasismia kohdemaassa
- Uskonnonvapauden puute kohdemaissa
- Länsimaiden joukkojen / Israelin joukkojen toiminta Lähi-Idässä
- Uskonnon häpäiseminen
- Länsimaiden "korruptoitunut" elämäntapa missä raiskauksia, väkivaltaa, pornoa, itsemurhia, uskottomuutta ja ateismi
- Henkilökohtainen loukkaus haastattelijaa kohtaan , jossa yritetään "todistaa" että haastattelijan lausuntoa ei voida hyväksyä

Tätä mallia opetellaan eteenpäin kaikille ja medianäkyvyyttä suorastaan haetaan. Tässä käytetään ihmisten peruspsykologia sekä yksilötasolla että joukkotasolla. Käytetään ihmisten sisäänrakennettu hyväuskoisuus ja syyllisyyden ja empatian tunne hyväkseen. Minusta tästä on puhuttava avoimesti lehdistöstä, koska kun puhutaan politisoidusta uskonnosta niin emme saa langeta neuvostonaikaiseen propagandaan.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Lukekaa juurikin ISIS:n rekrytointimenetelmistä tässä (osa 2- rekrytointi, ulkoinen)

http://sibilyanev.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210413-...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset