Yhteiskunnasta Muutama sana

Strykerit Suomessa antavat viestin - mutta eivät ole viestintää

Suomi ei viestitä sotaharjoituksilla ulkopolitiikastaan. Harjoitukset kuitenkin ilmentävät ulkopoliittista linjaa ja viestivät pelkällä olemassaolollaan. Se, että kenen kanssa harjoitukset ovat mahdollisia, kertoo linjasta. Se, mitä teet, on muille viesti.

 

Sauli Niinistö alleviivasi, että Suomi ei harjoittele amerikkalaisten kanssa siksi, että pyrkisi viestimään jotain. Ulkopoliittinen linja ei ole muuttunut, mutta maailma ympärillä on muuttunut: nyt harjoitellaan yhdessä kuten ennenkin, mutta enemmän. Näin itse olen käsittänyt.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Suomessa niellään yleensä se, minkä presidentti meille tarjoaa, oli kyse ulkomaalaisten tänne tulosta tai sotaharjoituksista. Monet ylistävät presidentin ulostuloja ja katsovat hänen linjaavan selkeällä tavalla Suomen ulkopoliittisia pyrkimyksiä. Mediassa voitaisiin kuitenkin olla kriittisempiä.

Ottamatta kantaa meneillään olevaan kansainvaellukseen, on melko lapsellista luulla, että USA-harjoitukset eivät sisältäisi viestejä. Harjoitukset sisältävät useitakin viestejä ja muun muassa Venäjälle, Niinistön mukaan ei kuitenkaan kuulemma tarkoituksellista viestiä. Hehheh, jokainen voi miettiä, kuinka hölmöltä moinen argumentaatio kuulostaa. Suomi viestii siitä, että Suomi puolustaa maataan ja valitsee itse kumppaninsa, joiden kanssa se harjoittelee maan puolustamista. Suomi viestii myös siitä, että se kuuluu länsiliittoumaan, eikä hyökkääjällä ole tänne tulemista. Suomi viestii ja toivoo, että länsi huomaisi Suomen epätoivoisen yrityksen saada lännestä hyväksyntää sekavalle ulkopolitiikalleen, jotta joku joskus kriisitilanteessa auttaisi Suomea.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Onko Perussuomalaisten keskuudessa milloinkaan käyty vakavasti otettavaa linjakeskustelua Suomen Nato-jäsenyydestä, vai pelkkää sutkauttelua siitä, millä kulloinkin arvioidaan julkisuudessa saatavan kansansuosiota?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Luonnollisesti muuttuneeseen harjoittelutilanteeseen Suomessa reagoidaan lähialueilla ja varaudutaan muuttaen taktiikkaa, lisäten kalustoa ja miehitystä.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Stubbin nyt keksittyä jo kohdan neljä (aiemmin kohta kolme oli suurin mahdollinen) eli USA on tärkein yhteistyökumppani sota-alalla sen takia, että Suomi aikanaan hankki kalliiksi tulleet Hornetit ja myöhemmin tehokkampia aseita niihin. Mutta miksi USA:n maavoimat ja merijalkaväkikin harjoittelee Suomessa omasta kutsustaan? Miksi saksalaiset eivät tule omin luvin tänne harjoituttamaan maavoimiaan, onhan Leopardit saksalaisia laatupelejä (pehmeillä pelloilla tosin melko avuttomia verrattuna leveätelaisiin esim. T-panssareihin) tai ruotsalaiset panssarintorjujiaan hienoine panssariohjuksineen? Ai, niin eihän Ruotsilla enää olekaan maavoimia.

Suomen kannattaa kyllä harkita keneltä seuraavat hävittäjälennokit tilataan ja pudottaa määrää kansakunnan omia tarpeita vastaavaksi. Mielummin ei NATO-maasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset