Palkansaajien – muttei palkattomien – järjestö

Työntekijäjärjestöt ajavat kokoaikaista palkkaa ansaitsevan enemmistön etua. Työttömien jäsenten eduksi voisi olla matalampi palkkaamisen kynnys, eli vähäisemmät saavutetut edut, joita ilman ovat muutenkin. Järjestöt ajavat työllisen enemmistönsä mandaatilla työttömien asiaa. Työlliset siis päättävät, mitä työtön saa sopia.

 

Kun näin on, työtönten asiaa ajaessa työllisten etu painaa. Samoin sopivat nämä samat työlliset edustajiensa välityksellä myös muiden kuin järjestönsä jäsenten työsuhdeasiat. Näiden "auttajien" mielestä siihen oikeuttaa se, että heidän apunsa auttaa myös järjestöihin kuulumattomia. Niin se osin onkin, kun etuja ja oikeuksia kasataan hyvinä aikoina. Kun pitäisikin luopua jostain, kiire ja hätä loppuvat. Enemmistön edut eivät jousta, vähemmistö uhrataan. Työttömyys joustaa. Työttömillä ei ole etujensa ajajaa.

 

Eräs poikkeus taitaa vahvistaa säännön. Kun Finnairilla oli työntekijöiden enemmistön työpaikat uhattuna, edut joustivat. Palkkakulut laskivat viidenneksen.

 

Ay-liikkeen uskottavuuteen tekee Lappajärven kokoisen reiän sen omistama VVO. Markkinaykkönen nosti vuokria yli 4 prosenttia. Toisella kädellä annetaan, toisella otetaan. Muhkeat osingot kyllä ovat oikein itselle, mutta muille ei. Kun organisaatiomuoto on yhdistys (tai säätiö, kuten IKEA), sen hyödyt muuttuvat yleishyödyllisiksi ja voitot verottomiksi.

 

PS. Caruna on katkaissut kulmakunnalta sähköt kahdesti tänään, joten lähetän tämän jo keskeytyneen kirjoituksen enempiä höpöttämättä kun vielä ehdin.

mikkokangasoja
Perussuomalaiset Raisio

47-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri. Kaupunginvaltuutettu. Kaupunginhallituksen jäsen. Raision Perussuomalaisten puheenjohtaja. Pyrkimyksenä on olla kaukaa viisas. :)

Muiden viisauksia:

"Poikaseni, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan", Axel Oxenstierna.

"Muuttuminen ei ole välttämätöntä, sillä selviytyminen ei ole pakollista", William Edwards Deming.

"Vox populi, vox Dei.", -tuntematon-

"A nation of sheep will beget a government of wolves", Edward R. Murrow.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu