Yhteiskunnasta Muutama sana

Ääri-islamistit ulos Euroopasta - muutoin viattomat maksavat hengellään

Eurooppalaiset tiedustelupalvelut ja poliisit lienevät sanojensa mukaan estäneen vuoden aikana kymmeniä terrori-iskuja. Peli on kuitenkin kovaa julkisuudessa. Yksikin onnistunut isku valuttaa onnistumisten arvon kuiviin. Daesh/ISIS pelaa kovan riskin peliä ja onnistumiset silloin tällöin pitävät pelin heille voitollisena.

 

Jos turvallisuuspalvelut eivät kykene parantamaan merkittävästi, kymmenet ja sadat viattomat tulevat kuolemaan aivan lähivuosina terrori-iskuissa. Samaan aikaan toisaalla totaalisempi sota ISIS:iä vastaan tuo laihasti tuloksia. Terrorijärjestö hallitsee edelleen laajasti luoteista Irakia ja Syyrian puolella keskisiä alueita. Heikkenemisestä puhutaan toiveikkaasti tosiasioita tulkiten. Vaikka ISIS tuhottaisiin Syyriassa ja Irakissa, se on jo Euroopassa ja pysyy täällä pitkään. Kasvualustaa on yllin kyllin. Kun aate on kerran kylvetty mieliin ja nettiin, se tuskin noin vain kuolee.

 

Järjestön tärkeä voima on vedättää iskujen tekijöitä tappamaan itsensä. Kuolleet eivät lavertele. Paras peruste voi löytyä vain uskonnosta - ja niin valitettavasti löytyykin. ISIS on saalistajaorganisaatio. Se käyttää häikäilemättä hyväkseen ketä tahansa se voi. Tällainen huokuttelee mieleltään sairaita tai kieroutuneita puoleensa. Kulttuuri suosii itseään, joten sairas järjestö nostaa sairaita mieliä johtoonsa. Sairaat johtajat pitävät muita sairaita hyvinä alaisinaan tai seuraajinaan.

 

Jos epäilyttävien henkilöiden annetaan vapaasti elää Euroopassa, hyväksytään viattomien kuolemat, loukkaantumiset ja pelko. Ääri-islamin kannattamisen pitää johtaa karkotukseen.

 

Suomessa on jo väitelty, että yllytetäänkö iskujen varjolla jo vihaa ja pelkoa suomalaisiin. Näkisin, että sen työn tekevät iskut itse. Muu on hentoista tuulen virettä. Eurooppalaisten historian huomioiden, muutamat terrori-iskut silloin tällöin jossain eivät hetkauta suuresti arkista turvallisuudentunnetta. Siinä mielessä terroristit tuskin saavuttavat tavoitteitaan. Maahanmuuton ja islamin suhteen politisoituneen länsimedian tuella he kyllä onnistuvat jakamaan kansat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Olisi tärkeää määritellä mikä on ääri-islamia. Minun käsitykseni mukaan se, joka pohjautuu oppeihin, on ääri-islamia ja taas tapauskovaisuus, joka ei pohjaudu, ei ole. Mutta jälkimmäinen ei myöskään ole islamia. Eli, islam on ääri-Islamia, jos sitä harjoittaa oppien mukaisesti.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Eräs muslimitutkija järjesti Koraanin aikajärjestykseen, missä se ei kuulemma ole. Sen myötä hän tajusi Muhammedin muuton Mekasta Medinaan muuttaneen sanoman rauhallisesta sotaiseen. Kun nämä kaksi teemaa on sekoitettu keskenään, jyvien erottelu akanoista muuttui hankalaksi. Islam kaipaisi kipeästi vastaavaa uskonpuhdistusta, mikä meillä oli satoja vuosia sitten. Meilläkään ei homojen kivityksiä ym. oteta enää todesta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Noista DAESH in jäsenistähän lienee joku listakin olemassa ?

http://news.sky.com/story/1656777/is-documents-ide...

Ei siis muuta kuin viranomainen ovikelloa soittamaan, ja kohteliaasti ohjataan ulos maasta tai pidätetään henkilö osallisena terrorismiin. Miksi muuten näin ei ole jo tehty, siihen löytyy varmasti tuhat ja yksi syytä.

Kysymys kuuluukin, miten DASH in väki voi ylipäänsä lampsia vapaalla jalalla Euroopassa ? Ja missä vaiheessa oikeasti EU n alueella aletaan kantamaan huolta rajojen sisäpuolella vapaasti kulkevista mahdollisista terroristeistä.

Tästä tulee myös mieleen, kuka on rikoksen tekijän lisäksi vastuussa, jos em. listalla ollut henkilö tekee terroriteon ja ihmisiä kuolee ?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

PORVOO | Porvoon islamilaisen yhteisön imaami Jamil Jamal näkee, että Belgian viime päivien tapahtumat ovat suoraa seurausta liian avoimesta eurooppalaisesta maahanmuuttopolitiikasta.

– Rajojen avaaminen oli virhe, Jamal sanoo.

Jamal on seurannut muun porvoolaisen muslimiyhteisön lailla uutisointia Brysselissä tiistaina tapahtuneista terrori-iskuista. Tunnelmat ovat yhtä surulliset ja voimattomat kuin marraskuussa Pariisin terrori-iskujen jälkeen. Sama ryhmä tappaa ihmisiä Irakissa, Ranskassa ja Belgiassa, Jamal toteaa.

- Emme voi tehdä mitään. He ovat rikkaita, Jamil sanoo jihadistijärjestö Isiksestä.

Imaami arvioi, että Isis on saanut pontta terroritekojen suunnittelulle liian avoimesta maahanmuuttopolitiikasta.

Viime vuonna valtava ihmismäärä lähti muun muassa Syyriasta, Irakista ja Afganistanista Eurooppaan. Varsinkin Saksan liittokansleri Angela Merkelistä tuli nopeasti humaanin maahanmuuttopolitiikan keulahahmo koko Euroopassa. jamalin mukaan ihmisiä on tullut liian paljon, emmekä tiedä, keitä he kaikki ovat.

Jamal oli rajojen sulkemisen kannalla jo Pariisin terrori-iskujen jälkeen, eikä mielipide ole siitä muuttunut. Hänen mielestään Suomen on mahdollisimman selvitettävä, keitä tulijat ovat ja onko heillä terroristiyhteyksiä.

Hän on kutsunut Porvoon vastaanottokeskuksen muslimeja moskeijalle, mutta hänen arvionsa mukaan vain viisi prosenttia heistä on ottanut kutsun vastaan.

– Se on liian vähän.

Jamal pitää erittäin tärkeänä, että tulijoille tarjotaan mahdollisuus koulutukseen ja tukeen, jotta he saavat elämänsä täällä kuntoon.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Realistinen näkökulma taas sellaiselta, joka oikeasti tuntee kulttuurin. Toisin on huuhaasuvakkien höpinöiden kanssa. Tekevät itsensä naurunalaisiksi.

http://www.uusimaa.fi/artikkeli/377618-imaami-jami...

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

"Ääri-islamistit ulos Euroopasta - muutoin viattomat maksavat hengellään"

Laajennetaan vaatimusta.

Ääri-kristityt pommittajat ulos Afganistanista, Lähi-idästä ja Keski-Afrikasta - muutoin viattomat maksavat hengellään.

Uskonnot ovat kansan oopiumia, niin lännessä kuin idässäkin.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Samaa mieltä.
Rauha saapuu lähi-itään kun sinne saadaan muutama oma diktaattori.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Onko Afganistanissa ja Lähi-idässä äärikristittyjä?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Pitää kuitenkin muistaa että lähes kaikki Euroopan ääri-islamistit ovat ihan Euroopassa syntyneitä ihmisiä. Mihin niitä sitten roudataan? Mikä maa olisi halukas ottamaan vastaan näitä eurooppalaisia islamisteja?

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Osa on. Jos poistuvat rajan taa, takaisin ei tule päästää. Siinä on tosin juristeilla tekemistä.

Mitä tulee yleisesti ottaen rajatarkastuksiin niin Euroopan sisä- kuin ulkorajoillakin, ne voi hoitaa tekniikalla. Tietokoneet osaavat tunnistaa kasvoja. (Toki pahat pojat yrittävät jekuttaa, mutta niin aina.)

Petteri Hiienkoski

Yhdysvallat alkujaan Bushin johdolla tähtäsi Al Quidan -terrosrismin tuhoamiseen suoraviivaisilla hyökkäystoimilla ja turvallispalvelujen massiivisella valvontaoikeuksen ja -resurssien laajentamisella. Mutta kuinkas sitten kävikään? - Väärillä ratkaisuilla joudutaan ojasta allikkoon ja ongelmat vain pahenevat.

Tässä kannattaa mielestäni sen takia tehdä asioista perusteellinen analyysi ja toimia harkitusti, pitkäjänteisesti ja tarkoituksenmukaisesti. Yksinkertaista ja helppoa pikaratkaisua tähän ongelmaan ei valitettavasti ole.

Tiivistin oman analyysini kehityksestä artikkeliin "Brysselin terrori-iskujen syyt ja keinot terrorismin torjuntaan".
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Mielenkiintoinenn RSS feed maailmalta

http://nalert.blogspot.se/2016/03/poland-abandons-...

Puola ei tule ottamaan vastaan maahantulijoita, kommentoi Puolan pääministeri Beata Szydl
Tuo on aika kova veto Puolalta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kovia vetoja on Puolassa ollut viime aikoina muutenkin - suosittelen suhtautumaan varauksellisesti esikuvana.
https://next.ft.com/content/0d73cd76-e6a9-11e5-ac4...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#14

Esikuvasta en tiedä, mutta Puola on EU ssa iso vaikuttaja ja vetää mukaansa kannanotoillaan muitakin. Mitä se sitten on käytännössä jää nähtäväksi.

Kansa Puolassa on puhunut vaalien kautta, joten näillä mennään.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #15

Kansa on todellakin puhunut vaalien kautta, mutta perustuslakituomioistuimen tarkoitus on katsoa, että edustajat pysyttelevät säädettyjen raamien sisäpuolella. Ulkopuolelle hyppimisestä kun on huonoja kokemuksia.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

"Ääri-islamin kannattamisen pitää johtaa karkotukseen."

Onko blogisti siis tosissaan ehdottamassa ajatusrikoksen lisäämistä rikoslakiin? Vai mikä toiminta tässä lasketaan kannattamiseksi?

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

No tulihan se sieltä. Ihmettelin, kun ei kuulu. Linjaksi sama kuin pedofilian ja huumeiden suhteen. Lapsipornon tai huumeiden hallussapito ja levittäminen on laitonta.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Jos kerran omaat ennustajan lahjoja, miksi et kirjoittanut asiasta sen enempää itse blogitekstissä? Ja vastauksesi ei ole mikään vastaus, kun et kerro, mitä tarkoitat kannattamisella.

Pedofiliassa ja huumekaupassa on uhreja, mutta mitä uhreja on ajatuksilla?

Eräät edustamasi puolueen huomattavissa asemissa olevat jäsenet ovat toistuvasti ilmaisseet huolensa sananvapauden tilasta Suomessa. Kuinka nämä mielipiteet sopivat yhteen esittämäsi kannan kanssa?

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #19

Älä lässytä. Viimeksi kuolonuhreja tuli 31. Jos pitää hallussaan materiaalia, jossa tapetaan ja kidutetaan oikeasti ihmisiä ja sitä siinä materiaalissa kannatetaan, karkotukseen on jo joitain hyviä perusteita. Jos voidaan henkilön katsoa tarpeeksi hyvin perustein kuuluvan terroristijärjestöön (kuten mafiaan), sekin on selkeä turvallisuusriski. Esim. näitä komponentteja yhdistelemällä saadaan henkilöstä profiili, jonka mukaan jossain vaiheessa karkotuskynnys ylittyy. Omia kansalaisia ei toki voi karkottaa näin. Hoitoon joka tapauksessa kuuluisivat.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #20

"Älä lässytä."

Aha. En lukenut vastaustasi tämän pitemmälle, asenteesi ei oikein kannusta keskusteluun. Hyvät jatkot siitä huolimatta.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #21

Viisas päätös. Kokemukseni perusteella - ennustin taas - että edessä olisi ollut pitkä hedelmätön jankutus, missä kerta toisensa jälkeen toistan sanomaani. Niin sanotusti olisin vääntänyt rautalankaa ensin ja lopulta kankea ja ratakiskoa. Ylenkatseesi perusteisiini ja kuvauksiini antoi ymmärtää sellaista olevan tulossa lisää. Pisteet siitä, että lopetit tähän. Jotkut eivät lopeta koskaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset