Yhteiskunnasta Muutama sana

Brexitin uhka sai eliittiä valehtelemaan

Brittien kansanäänestys lähenee ja ero EU:sta on muodostunut realistiseksi vaihtoehdoksi. Valtaapitävät saavat sellaisesta allergiaa, kuten aina mistä tahansa status quoa muuttavasta.

 

Mitä eliittipoliitikot tekevät silloin? Tuore uutinen antaa vinkkiä:

 

Brexit on ollut niskan päällä 30. toukokuuta alkaen. Nyt Bill Clinton, Tony Blair ja Sir John Major lainkaan perustelematta pelottelevat sodalla tai epämääräisellä "epävakaudella" Pohjois-Irlannissa, jos Brexit voittaa. Alueen omat johtajat ovat uhasta autuaan tietämättömiä ja päinvastaisesti kertovat rauhan olevan kiven kovalla pohjalla. Puheita muusta pidetään vastuuttomina, häpeällisinä ja surullisina.

Arlene Foster: "I do find it rather disgraceful for two prime ministers who know full well the importance of the peace process here in Northern Ireland to come over here and suggest that a vote in a particular direction is going to undermine that".

 

Harva maallikkokaan taitaa löytää Brexitille ja Pohjois-Irlannin levottomuuksille yhteyttä. Clinton, Blair ja aateloitu John Major keksivät valheen. Vanhoilta herroilta on jotain jäänyt ehkä huomaamatta. Pelottelua, uhkailua ja valehtelua on käytettyä joka kerta, kun EU on ollut kriisissä. Niitä onkin riittänyt. Samalla ihmiset oppivat eliitin metkut. Voikin olla, että uudet vetoomukset ovat tahaton lahja Brexitiä kannattaville.

 

Sarkastisesti voisi pitää huolestuttavana, että Pohjois-Irlannin johto - he muuten asuvat ja työskentelevät siellä - ei ole tietoinen alueensa uhkakuvista. Ehkäpä vanhojen herrojen pitäisi meren takaa käydä kertomassa vastarannalla miten siellä menee. Samalla voisi lahjoittaa ne mystiset perustelut. Toivottavasti herrat vain valehtelevat, eivätkä suunnittele.

 

Avainasioita ovat kansan valta päättää ohi eliitin, kansan erimielisyys poliittisen eliitin kanssa, siitä seuraava pelottelu ja perustelujen puute.

 

Olkoonpa kuinka entistä presidenttiä, aatelista ja vanhaa herraa, niin valehtelu ja pelottelu eivät kuulu kunnon demokratiaan. EU on pilannut jo kunnioituksensa sillä. Menkää kotiin häpeämään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Tähän voisi lisätä Riikka Söyringin kauan aikaa sitten kirjoitetun blogin Hasbarasta - Mielipiteen muokkauksesta

http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1317...

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Propagandakoneisto hyvin monessa maassa on valjastettu estämään Brittien paluun takaisin itsenäiseksi kansakunnaksi ja irti Eu:n direktiivi-tyranniasta.

Siksi onkin aivan upeeta, että he ottavat ritolat tästä umpimädästä Unionista.

Suomenkin tulisi tehdä sama ratkaisu ,lisänä vielä ero eurosta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset