Yhteiskunnasta Muutama sana

Kaikkonen, Zyskowicz, Parkkonen ja Tynkkynen sotasilla

On se hassua. Sama kirjoitus, mutta aivan eri tulkinnat. Kaikkonen ja Zyskowicz pitivät Tynkkysen tuoretta fb-kirjoitusta rasistisena. Ei se ollut.

 

Ben Z nosti kirjoituksesta esiin seuraavat virkkeet: ’islam pitää kitkeä Suomesta pois’ ja ’kaikki vaan nopeasti ulos’. Saman varmaankin teki Kaikkonen, joka keskustamaisesti tyytyi epämääräisyyksiin. Itse huomioin kirjoituksessa ehkä juuri kohun saattelemana nämä:

"voimme pistää palautusautomaatin pyörimään täydellä teholla ja tyhjentää Suomen niistä ihmisistä, joilla ei ole syytä oleskella maassamme."

Tynkkynen toteaa vääräuskoisten tappamisesta, että: "kaikki muslimit eivät noudata profeettansa oppeja, eivät tietenkään."

 

"Kaikki vaan nopeasti ulos" oli todettu yhteydessä, jossa puhuttiin turvapaikanhakijoista, joilla ei ole syytä oleskella maassamme. Ben oveluuttaan tai hölmöyttään irrotti lauseen asiayhteydestään. Tietyn aatesuunnan toimittajille tämä on heinäkuussa puhdasta kultaa. Heinäkuun ankka.

 

Tynkkynen aloitti kirjoituksensa vaatimalla islamin kitkemistä Suomesta. Tärkeää on huomata, että Tynkkynen puhui islamista, ei muslimeista. Siinä ammuttiin kiistämättä kyllä kovilla, eikä realistinen toteuttaminen olekaan mahdollista länsimaassa. Jos vaatimuksena olisi ollut kitkeä islamismi tai ääri-islam, tilanne olisi toinen. Lauseessa kajastaa minulle tahto maallistaa tai jopa käännyttää Suomen muslimit. Näin varsinkin, kun ottaa huomioon kirjoituksen muun sisällön: vain syyttä oleskelevat maasta pois. Valtaenemmistön maallistaminen on niin Suomen kuin muslimienkin etu, mutta miten radikaalisuus laimennetaan?

 

Suvaitsevaisto usein korostaa rasistikorttiensa heiluttelun lomassa toivovansa avointa ja kriittistäkin keskustelua. Näyttää kuitenkin siltä, että polku sallitulle keskustelulle on hyvin kapea ja sumuinen. Minusta tuntuu, ettei se näytä sallivan sitä, että syytetään avoimesti jonkin etnisen tai uskonnollisen ryhmän edustajien tehtailevan rikoksia. Tai että syytetään uskonnon yllyttävän rikoksiin. Tätä korostaa Tynkkysen tapauksessa se, että hänen kirjoituksensa oli pitkälti varsin rauhallinen: toimenpide-ehdotuksia ja kuvailua islamisoitumisesta. Kaikki se ohitettiin ja punasilmäiset lukijat näkivät vain "kaikki ulos".

 

Laaja rakentava keskustelu maahanmuutosta ei siten ole, eikä tule olemaan mahdollista. Hersyvää ilmiössä on, että syypäitä ovat rakentavaa keskustelua vaativat suvaitsevaiset itse. Näin se on aina mennyt. Aktiivinen keskustelu alkoi syksyllä 2008 ja nyt kahdeksan vuotta myöhemmin ei näkyvimmillä keskustelun lohkoilla olla oikeastaan päästy mihinkään, kuten esimerkki yllä toi esiin. Jossain keskustelu kyllä kehittyy, kun maahanmuuttokriitikot löytävät yhä uusia argumentteja, mutta ne eivät leviä laajalle. Vaikka arvostettu ulkomainen media julkaisisi mielenkiintoisen kriittisen artikkelin, ei sitä suurella todennäköisyydellä julkaistaisi Suomessa. Kiire ja aatteen vastaisuus taitavat olla suurimmat syyt.

 

Samaan aikaan toisaalla Iltalehden Tommi Parkkonen kantoi Twitterissä kortensa kekoon keskustelun tason nostamiseksi:

"persut ovat analfabeetteja imbesillejä, jotka sikiävät sekkujensa kanssa.

 

Hymyilyttää. Toimittaja väittää muita analfabeeteiksi ja itse kirjoittaa "sekkujensa". En lähde mukaan ja vaihda persut sanan paikalle toimittajat, mutta ajatuksena se hykerryttää. Onnittelut Tommille! Onnistuit osoittamaan ammattikuntasi arvostukselle silmissäni uuden paikan. Kerro lisää näistä ajatuksistasi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Olipa aika rasistinen blogikirjoitus. (NOT!)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kiitos, että näit vaivaa kirjoittaa tämän auki. Itse en jaksanut paria riviä enempää kun tuli jo 'OMG' reaktio.

Lehtineekerit etsivät kesän 2016 Ruokolahden leijonan, perussuomalaisen väärinymmärrettävän facebook - päivityksen osan joka näyttää sopivalta irti kontekstista leikattuna. Kukaan (täälläkään) ei kai ole itse alkuperäistä kirjoitusta kokonaisuudessaan ole ehtinyt lukea joten kun toimittaja soittaa taholle x ovat lausunnot melkoisen ennaltaennustettavia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset