Yhteiskunnasta Muutama sana

Mitä EU vaatii Turkilta?

EU on ilmoittanut selväsanaisesti, että kuolemanrangaistus katkaisee Turkin jäsenyysneuvottelut. Poliittisessa julkisuudessa EU:n periaatteet lätistyvät kuitenkin tähän yhteen ainoaan asiaan. Samalla Erdogan luo diktatuuria, sulkee mediataloja ja potkii viroistaan toisin ajattelevia.

 

EU ei mitenkään voi ottaa tuollaista Turkkia jäsenekseen, vaikkei kuolemanrangaistusta olisi. Erdogan on puolestaan niitä persoonia, jotka kunnioittavat vain voimaa. On vaikea uskoa hänen arvostavan heikkoa ja hampaatonta EU:ta. Hän ei jäsenyyden takia ala vetämään takaisin tuoreita päätöksiään. EU on riippuvainen kaikesta, eikä halua rikkoa mitään. Muutkin ovat riippuvaisia, mutteivät välitä vaan rikkovat riippuvuuksia muiden etujensa ajamiseksi.

 

EU ja lännen johtajat yrittävät olla liikkumatta ja sanomatta mitään, jottei Erdogan suutu. Samalla länsi katsoo vierestä, kuinka EU:n itärajalle syntyy taas uusi diktatuuri tai pseudodemokratia. Johtajat ilmaisevat olevansa huolestuneita. Nyt näyttää käyvän juuri niin kuin vallankaappausyrityksen jälkeen näytti: Erdogan lähentyy Venäjään.

 

Yksi vaihtoehto voi olla, että Venäjä painostaa Turkin yhteistyöhön Syyrian kanssa. Se vaatisi Turkin tiedustelupalvelua ja Erdoganin poikaa lopettamaan ISIS:in tukemisen [1] [2] [3], mikäli niin ei ole jo tapahtunut Istanbulin iskun myötä. Islamistinen Erdogan ja maallinen Assad tuskin ilman olosuhteiden pakkoa yhteistyöhön alkavat.

 

Kun Erdogan saa vallantavoitteluhankkeensa Turkissa päätökseen, hän voi haluta käyttää sitä valtaa isolla. Armeija liikkeelle? EU ei voi kuin katsoa ja pistää kauppasaartoon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

EU-kiihkoilijat haluavat Turkin Unioniin ja Unionin loputonta laajenemista hinnalla millä hyvänsä. EU ei vaadi Turkilta yhtään mitään vaan aina keksitään jokin jyrkimäinen "luova ratkaisu".

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Ari Hemmilä

Islamilainen Nato maa, joka haluaa Eu:n jäseneksi uhkailemalla.Hyvä Merkel.Hyvä Paavi.Hyvästi EU.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset