Yhteiskunnasta Muutama sana

Valtio on pahentanut työttömyyttä

Valtio voisi aloittaa työttömyyden suitsimisen korjaamalla omia virheitään. Tässä muutama keino:

 

Työttömyysputki. Suomalaisten työttömien työllistymistä kuvaavassa käyrässä on outo mutka. Vuonna 2013 yli 58-vuotiaiden työllistyminen oli romahdusmaisesti huonompi kuin 57-vuotiaiden. Koulutustasosta riippuen 58-vuotiaista työttömistä oli työllistynyt vuodessa n. 10-14 %, kun vuotta nuoremmista oli työllistynyt n. 18-21 %. Muutamaa vuotta nuorempien työllistyminen ei ollut nopeampaa kuin korkea-asteen suorittaneilla.

 

Mistään ikärasismista outo notkahdus ei johdu. Luonnoton vinouma käyrässä johtuu siitä, että työmarkkinoita on manipuloitu lailla. Syyllinen on tunnettu: ansiosidonnaisen lisäpäivät. Ansiosidonnaista on ollut mahdollista saada jo viisissäkymmenissä sen loppumatta aina eläkeikään saakka. Otsallakin näkee, että tukea saavat ovat passivoituneet odottelemaan eläkeikää. Rajaa on nostettu hissukseen ylöspäin, mutta edelleen ns. työttömyysputki on olemassa. [1] [2]

 

On hyvä huomioida, että ikääntyneiden työllisyys on parantunut roimasti parikymmentä vuotta. Työllistyminen ei myöskään ole esimerkiksi 57-vuotiailla mitenkään poikkeavan huono. Pelkällä perusasteen koulutuksella ratsastavien työllistyminen on jopa karvan verran nuorempia helpompaa. Ikääntyvien tiedetään myös olevan passiivisempia työttömiä. Niinpä perusteita työttömyysputkeen ei sikäli ole.

  • Työttömyysputki pois
  • Työkkärit aktivoimaan työttömiä työnhakuun

Työttömyysrahat yritysten kassasta. Yli 56-vuotiaiden ja yli 3 vuotta työsuhteessa olleiden työttömyyden kustannukset on sälytetty pitkälti yritysten maksettavaksi. Se on kallis pieti toteutuessaan, joten voimme kuvitella mitä yritykset tekevät kun nuorempaakin työvoimaa on tarjolla.

  • Syrjivä yritysten omavastuu pois

Työkkäreiden irtisanomiset. VATT:in mukaan valtion taannoiset irtisanomiset pahensivat työttömyyttä. Työttömiä ei ehditä neuvomaan. On aika järjetöntä lähteä suuren ja pahenevan työttömyyden vallitessa potkimaan työvoimaviranomaisia pois mutta niinpä vain on tehty. Seurauksena on ollut, ettei työtön saa palvelua ellei itse tajua sitä kysyä. Nyt jos koskaan tarvitaan tälle saralle tekijöitä.

  • Lisää työntekijöitä työkkäreihin

Tietoa työvoiman välittäjille. Välittäjät valittelevat, etteivät saa esimerkiksi työkkäreiltä tietoa työttömistä, joille tarjota tyrkyllä olevia töitä. Yhteispeli ei toimi. Ketterät tuskailevat kankeiden kanssa. Työkkäreiden tulee omaksua ketteryyttä ja joustavuutta. Kirjatkaa ne periaatteiksi.

  • Työvoiman välittäjille pääsy työttömien rekisteriin
  • Työkkäreihin johtamisuudistus

 

Kolme virheen korjausta, yksi avoimuusmuutos ja ajan myötä aleneva ansiosidonnainen tekisivät varmasti terää työmarkkinoille. Kun lasten kotihoidontuet linjataan Ruotsin tasolle, saadaan äiditkin nopeammin töihin. Näillä keinoilla saadaan ihmisiä paremmin niihin harvoihin avoimiin töihin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Jukka Mäkinen

Eurosta eroon, muuten mikään muu toiminta ei saa tulosta aikaiseksi.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Pitäisi tehdä henkinen voltti ja tehdä työkkäristä työttömiä palveleva palvelulaitos, josta työttömät saavat apua sitä tarvitessaan. Eli siis pois kyttäys- ja kontrollimentaliteetista, joka pohjautuu olettamukseen/kuvitelmaan lusmuilevista työttömistä.

Ja kas kummaa, kun ajattelemme asian toisinpäin (eli niin kuin pitääkin), niin ihmeitä alkaa tapahtua; Henkisiä resursseja vapautuu ja kohdentuu tarkoituksenmukaisiin kohteisiin puolin ja toisin.

=> pääosa työnvälityksen ongelmista korjaantuisi vain muuttamalla asennetta! Helppoa, ja kustannukset noin 0 euroa!

Mikon hyvään listaan lisäisin:

- irtisanomissuojan radikaali heikentäminen => palkkauskynnyksen lasku

- rekisteri-idea on hyvä! Koko työvoima kansalliseen rekisteriin koulutustietoineen yksityisten työnvälittäjien käytettäväksi

- työkkärin työnvälityksen lopettaisin tämän jälkeen, jäljelle pelkkä tukitoiminta, minkäänlaista kontrollia + pompottelua ei enää olisi.

- ansiosidonnaisen lyhentäminen esim. 400pv->300pv

Pekka Pylkkönen

Kontrollin ja pompottelun lopettaminen lyö hiukan tavoitteita korville sillä ne tutkitusti nopeuttavat työllistymistä. Tietysti sitä voi perustella monella muullakin tavalla. Ensimmäiseksi tulee mieleen se että kaikkien kiusaaminen ei ole tehokkain tapa järjestää työvoimapalveluita. Jos työttömällä ei esimerkiksi ole työhaluja tai mitään annettavaa työmarkkinoilla, hänen kiusaamisestaan ei ole yhtään mitään hyötyä. Hän ei työllisty vaikka virkailija seisoisi päällään. Samalla resurssit ovat pois muilta.

Kv tutkimusten mukaan ansiosidonnaisen keston lyhentäminen parantaa erityisesti naisten työllisyyttä ja tason alentaminen miesten. Siitä voi sitten valita että kumpaa priorisoidaan.

Työllistämisestä voisi tehdä paljon nykyistä helpompaa. Esimerkiksi niin että työantajalta poistettaisiin kaikki sosiaaliset velvoitteet työn ulkopuolelta. Maksetaan vain tehdystä työstä palkka ja sosiaaliturvamaksut valtiolle. Sitten jos työntekijä sairastaa, synnyttää tai mitä tahansa muuta, valtio hoitaa homman. Työterveyshuolto on hyvä esimerkki rönsystä jolla ei ole kuin huonoja puolia. Terveyspalvelut ovat jonkun ihan muun kuin vaikka pienen rakennusfirman osaamisalaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset