Yhteiskunnasta Muutama sana

Syitä amerikkalaisten Clinton-vihaan

Suomalaiset toimittajat usein suhtautuvat ylimielisesti amerikkalaisten Clinton-vihaan. Kadunmiehen tokaisu on todiste siitä, ettei perusteita vihalle ole. Ylimielisyys johtuu siitä, että toimittajat kannattavat Clintonia, eivätkä siksi halua etsiä vihan syitä.

 

Julkista tietoa kuitenkin on se, että Hillary Clintonin kampanjan suurimmat rahoittajat ovat pankkeja sekä lakitoimistoja. Ero Obamaan on merkittävä. Pankit ajoivat Yhdysvaltain talouden suohon ja monet amerikkalaiset putosivat pohjalle samassa rytinässä, joten maan romahduttaneiden pankkien haaliminen tukijoukoiksi voi koitua kohtaloksi. Hillaryä ei auta sekään, että miehensä presidenttikaudella ajettiin alas investointipankkien sääntelyä, joka oli luotu 1929 romahduksen takia. Juuri sitä on sanottu keskeiseksi syyksi finanssikriisiin. Sattumaa tai ei, Trumpin iskulauseessa isketään aiheeseen ja halutaan tehdä Amerikasta taas mahtava. Clintonin johdolla Amerikka tulee varmasti huolehtimaan pankkien eduista.

 

Hämmentävä on myös kuuluisa sähköpostikohu. Mahtavan valtion asioita hoidettiin turvattomasti. Se vähintäänkin saa kansalaisen kyselemään onko Clintonin arviointikyky riittävä. Hänen rehellisyyteensäkään ei enää uskota. Valta korruptoi ja Clintonin pitkä aika vallan ytimessä altistaa.

 

Näyttää siltä, että Clintonin ulkoministerikaudella (ja Obaman presidenttikaudella) rahoitettiin ISIS:iä. Yhdysvallat halusi Assadin pois vallasta ja tuki kaikkia vastustajia, myös islamisteja. Siinä sivussa näytetään tuetun ISIS:iä, mikä varsinkin näin jälkeenpäin näyttäytyy aivan liian huolettomana ratkaisuna. Sinänsä Clintonin virhe ei eroa Yhdysvaltain ulkopolitiikan linjasta. Se on aina ollut suuripiirteistä ja ”rouhivaa”. Tyyli on altis virheille. Myös Yhdysvaltain aikoinaan Neuvostoliittoa vastaan rahoittama Al Qaeda on samanlainen esimerkki politiikan tuloksista. Kaverit kannattaisi valita tarkemmin tai ainakin hyvästellä harkitummin.

 

Tuoreeltaan Bernie Sanders pelattiin ulos presidentinvaaleista johdon keplotteluilla. Hillary puhuu kauniita, mutta ympärillä tapahtuu rumia.

 

Hillary Clintonin terveys on kyseenalaistettu. Ikää jo on 68, mutta Trumpillakin on 70. Sukurasitteena Hillary on kärsinyt veritulpista, myös aivojen ja kallon välissä. Netissä esiintyy lääkärintodistus, jossa Clintonin väitetään kärsivän dementiasta, mutta paperin todenperäisyys onkin sitten toinen juttu. Paljon löytyy sivustoja, joissa todistellaan kuvista ja videoista kaikenlaista, mutta osa todisteluista on toiveajattelua.

 

WikiLeaks aikoo tehdä paljastuksia Hillary Clintonista. Odotamme, mitä tuleman pitää.

 

Entäs Trump? Pahuuden ruumiillistuma joillekuille? Tuskin hän sitä on. Vaalien retoriikka on ollut särmikästä ja usein huolettomasti muotoiltua, mutta sitä en itse sekoittaisi vaalien jälkeiseen aikaan. Epäilemättä Trump tulisi olemaan räiskyvämpi presidentti kuin edeltäjänsä mutta mukautuisi moniin poliittisiin realiteetteihin. Niin kävi Obamallekin, Yhdysvallat sotii edelleen Irakissa, vaikka toisin piti käydä. Tulevat polvet kärsivät edeltäjiensä virheistä.

 

Presidenttien sukutaustat ovat nykyään suppeat: vuosien 1989–2009 välillä virassa oli vain Busheja sekä Clinton ja nyt on taas Clinton ehdolla. Kuuluisuus on kallista. Kasvot voivat myös kulua julkisuudessa. Amerikkalaisilla on joka tapauksessa monia perusteltuja syitä olla äänestämättä Clintonia, jos monella on niitä Trumpistakin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Jukka Laine

Trump on päähänpotkittujen populistinen ehdokas, Clinton rahavallan populistinen. Näin voi kärjistetysti sanoa. Trump käyttää aseenaan Clintonin tunkiota, jossa saastaa riittää. Hillary Clinton taas maalailee uhkakuvia Trumpista, Kiinasta, Venäjästä jne. Trump hyödyntää etnistä väestön rakennetta tehokkaasti. Se lisää Clintonin ahdinkoa.

Molemmat ehdokkaat haluavat lisätä protektionismiä puheissaan työpaikkojen palauttamiseksi. Yhdysvallat ei ole edelläkävijä teknologioissa vaan kilpailuetu on Aasiassa. Kiinalainen puhelin tai sähköauto tarjoaa kaiken mitä amerikkalaiset osaavat ja huomattavasti halvemmalla. USA vesisäröttää öljyä ja pyrkii ylläpitämään dollarin asemaa. Aika on heitä vastaan. Maailma tulee muuttumaan valittiin sitten kumpi tahansa.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Olisi mielenkiintoista tietää, mikä on amerikkalaisten valemedioiden osuus tässä.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Mä olen alusta saakka ollut ja olen edelleen, sitä mieltä, että Trump saattaa mukana vain siksi että toimintansa aiheuttaa hajaannusta GOP leirissä eikä puolue kokonaisuudessaan tule olemaan oman ehdokkaansa takana, näin pelataan voittoa Clintonille.

Toki myös Clinton jakaa voimakkaasti mielipiteitä, mutta oletettavasti "demareista" Trumpia tulee äänestämään karkaa huomattavasti pienempi osa kuin "republikaaneista" siirtyy Clintonin taakse. Bushin hallinnon merkkihenkilöitä on jo paljon siirtynyt liputtamaan Clintonin puolesta.

Trumphan on siis Clintonien vanha ystävä ja tukija. Lahjoittanut rahaa säätiöön, tukenut kampanjointia ym ym. Lisäksi on itse ollut myös demari aiemmin..

Ennen ehdokkuuden julistamista Trump piti puhelin neuvottelun B.Clintonin kanssa..

Halusin tai en niin tuota mahdollisuutta en ole pystynyt mielestäni karistamaan.

Republikaanipuolueen "eliitti" on myös osittain antamassa tukeaan Evan McMullinille. Mustana lampaana kisaan lähtenyt ex-Goldman Sachs ja ex-CIA mies, jonka kamppanja perustuu nimenomaan "anti-Trump" agendaan.

Clinton on tietenkin aivan kaheli. En tiedä voiko huonompaa ehdokasta enää olla.. Kiero valehtelija joka joutaisi vankilaan ennemmin kuin Valkoiseen taloon.

Trump on arvoitus sinällään.. Olisi tietenkin hauska nähdä mitä sen valinnasta seuraisi.

En usko että näistä vaaleista tulee seuraamaan mitään hyvää näillä korteilla. Kummassakin puolueessa olisi ollut paljon parempia vaihtoehtoja..

Mutta kuten Z.Brzezinski asian ilmaisi, US presidentinvaaleissa ei ole kysymys siitä kuka saa eniten ääniä vaan siitä kuka saa kerättyä eniten fyrkkaa.. Sillähän sitä saa. Valtaa. Ja sopivaa julkisuutta mediassa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Gary Johnson on kyllä mielestäni vähintään yhtä huono ehdokas kuin Trump. Toivottavasti republikaaniäänet jakautuvat.

Pappa Joe Kennedy sanoi aikanaan, että presidentiksi pääsemiseen tarvitaan kolmea asiaa: rahaa, rahaa ja rahaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä iso syy Clinton-vihaan on venäläisten propaganda, jota levitetään kaikkialle maailmaan. Ei sitä muuten isolla rahalla tehtäisi.

https://sputniknews.com/politics/20160908/10451026...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset