Punavihreät toimittajat ja Asema-aukion turman poliittisuus

Vihervasemmiston karsastamat maahanmuuttokriittiset puolueet ovat saavuttaneet voittoja toisensa jälkeen. Monet toimittajat ovat vihervasemmistolaisia. Heitä ärsyttää. Koetan tässä aprikoida Asema-aukion kuolemantuottamuksen poliittisuutta.

 

Kun maahanmuuttokriittisten uhkakuvat ovat saaneet uutisista ja tutkimuksista katetta, vihervasemmistolaiset ovat joutuneet nielemään ylpeyttään. Ärsyttävästi uutinen silloin, toinen tällöin kertoivat maahanmuuttajien väkivallasta, raiskauksista ja surmanteoista. Ei voi olla oikein, että pahuuden (rasismin) edustajat ovat oikeassa ja vieläpä voittavat. Vasta-argumentit korkeimmallakin poliittisella tasolla ovat taantuneet yksinkertaisiin rasistisyytöksiin. Peli näytti jo hävityltä. Sitten suvaitsevaisille tuli pelastus. Kansallissosialisti potkaisi sylkäissyttä ja sanaillutta provosoijaa, joka kuoli myöhemmin. Se avasi tilaisuuden, oli takaisinmaksun aika! Patoutuneen ärtymyksen sai nyt purkaa.

 

Natsi potkaisi pahoja rasisteja vastustanutta miestä, joka kuoli. Se on toimittajille mehevä simppeli tarina hyvän ja pahan taistelusta, jossa paha uhkaa voittaa. Palstat täyteen ja lehtiä/klikkauksia kaupaksi.

 

Hyvä toimittaja on puolueeton, joten toimittajat eivät tietenkään myönnä olevansa millään puolella, varsinkaan julkisesti. Paitsi ”hyvän” puolella.

 

Punavihreät toimittajat ”tietävät” Jimi Karttusen kuoleman olevan poliittinen. Poliisit eivät tiedä, mutta ehkäpä tiedustelevat asiaa toimittajilta (sarkasmia). Kun arvioidaan väkivallan poliittisuutta, voidaan erottaa joitain luokkia. Esim. potku on poliittinen, jos se on suunniteltu ja motiivina on vastustaa toista aatetta (esim. Bobrikovin murha). Se on myös poliittinen, jos potkaistaan suunnittelematta aatteen vihollista hänen aatteensa takia (esim. mielenosoittajien väliset spontaanit mellakat). Pikaistuksissa potkaisu puolestaan ei ole poliittinen, jos motiivi on ennemminkin henkilökohtainen kunnia ja omanarvontunto (ns. nakkikioskitilanne). Ero kuolemantuottamukseen mellakassa on ihmisten määrä. Jos mielenosoittajia ja heidän vastustajiaan on paljon, teot eivät ole henkilökohtaisia vaan kohdistettu uhriin aatteensa edustajana.

 

Asema-aukion tapauksessa politiikka loi ilmapiiriä ja asetelmaa missä kina syntyi ja se osaltaan altisti potkuun. Suora motivaatio kuitenkin lienee ollut uhrin potkaisijaa ja hänen ryhmäänsä alentava käytös. Potkaisija lienee kokenut kunniansa tulleen loukatuksi, eikä kyennyt käsittelemään sitä rakentavasti.

 

Politiikka oli läheisesti potkun taustalla, mutta vasta oikeuskäsittely tuonee selvyyttä oliko potkun ensisijainen motiivi joko suojella tai vastustaa aatetta vai lähinnä puolustaa omaa egoa. Jos aatteen suojelu todetaan yhdeksi keskeiseksi motiiviksi, täytyy silti muistaa ero mainitsemaani vielä poliittisempaan väkivaltaan. Politiikka voi siis suoraan motivoida tai vain vaikuttaa taustalla tekoihin.

 

 

LUE TÄMÄ! Vastuuvapausilmoitus niille, jotka ärsyyntyvät pahoiksi katsomiaan tahoja puolueettomasti arvioiville:

en kannata kiihkokansallismielisyyttä, enkä väkivaltaa. Rikoksista tulee tuomita lain mukaan tasapuolisesti. Vastustan yhteiskuntaa polarisoivaa aatteellista uutisointia, mihin monet toimittajat ymmärtämättömyyttään toistuvasti syyllistyvät. Heidän toimintansa kääntyy jatkossakin heidän tavoitteitaan vastaan. Kiihkoton, avoin, monipuolisesti argumentoiva ja syvällinen uutisointi ovat vastuullisen toimittajan tie.

mikkokangasoja
Perussuomalaiset Raisio

47-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri. Kaupunginvaltuutettu. Kaupunginhallituksen jäsen. Raision Perussuomalaisten puheenjohtaja. Pyrkimyksenä on olla kaukaa viisas. :)

Muiden viisauksia:

"Poikaseni, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan", Axel Oxenstierna.

"Muuttuminen ei ole välttämätöntä, sillä selviytyminen ei ole pakollista", William Edwards Deming.

"Vox populi, vox Dei.", -tuntematon-

"A nation of sheep will beget a government of wolves", Edward R. Murrow.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu