Yhteiskunnasta Muutama sana

Voittaako Trump median?

Tuore seksipuhekohu Trumpin vuoden 2005 puheista on jenkeissä osa peliä ja mediatalot pelaavat sumeilematta joko ehdokkaiden puolesta tai vastaan.

 

Lisäksi etenkin Yle vaikuttaa valinneen puolensa ja hukanneensa kosketuksen objektiivisuuteen. Voi olla, että kohu oli ajoitettu ohjaamaan huomiota Clintonin Wikileaks-vuodoista. Yle nappasi syötin. Ainakin omiin silmiini Suomen mediassa pistää epäsuhta siitä, kuinka media ehdokkaita käsittelee. Clinton on lemmikki ja Trump pahis. Vaaliasetelmaan suhtaudutaan täältä suuren meren takaa tuosta asenteesta käsin. Amerikkalaisten Clinton-vihaa ei pyritäkään ymmärtämään.

 

Lukuisien suomalaisten toimittajien asenne tuntuu tunteikkaan lapsekkaalta. Vaalit värjätään toimittajien mielissä mustavalkoiseksi hyvän ja pahan taisteluksi. Se kriittisyys, mitä Trumpiin kohdistetaan, tulisi säilyttää myös Clintoniin liittyen.

 

Moni veikkaili Trumpin kärsineen viimeisen iskun seksipuheistaan. Sitä on vaikea uskoa. Puheet olivat ensinnäkin 11 vuotta vanhoja ja ilmeisesti tuttuja, eivätkä poikkea Trumpin julkikuvasta. Ne eivät myöskään olleet erityisen poikkeavia miesten välisiä yksityisiä puheita. Osin Trumpin vain kertoi miten naiset suhtautuvat julkkiksiin ja Trump naiskauneuteen sekä kertoi seikkailuistaan. Tekopyhässä Amerikassa tämä on kultaa vihollisille.

 

Feministeille Trump on kuin paha uni. Macho konservatiivinen ikääntynyt mies uhkaa feministisen naisen nousua valtaan. Ole siinä sitten puolueeton. Kansa jakautuu aatteiltaan toisin kuin toimittajat ja tulkitsee uutisia toisin sekä antaa niille erilaista painoarvoa. Trump pärjää sillä. Aika näyttää mihin se riittää. Väittelyitä on voitettava, mutta niissä Clintonilla on kokemuksensa osalta etumatkaa.

 

Ehdokkaiden kannatus

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Feministeille Trump on kuin paha uni. Macho konservatiivinen ikääntynyt mies uhkaa feministisen naisen nousua valtaan.''

Kyllä kansa tietää. Trumpista tulee presidentti, vaikka suomalaisia kuinka kiukuttaa.

Trumpin voitto sopii myös Putinille. Moskovassa varmaan juhlitaan kovasti Trumpin voittoa.

Suomessa voivotellaan, kuten on maan tapa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ihmettelen älyttömästi miten voidaan lyödä jollain 10v. Sanotulla asialla.. aivan uskomatonta.. Kuvittelisi Trumpin saatua pudotettua sillä että media kyselisin jatkuvasti kaikkia vaikeita asiallisia kysymyksiä.. esim.
Miten meinaa saada työpaikat takaisi Kiinasta? Entäs Muslimit meinasiko oikeasti potkaista kaikki pois? Jnejne...

Vai onko näin että media ei uskalla näitä kysyä koska Trumpilla on vastaus näihin???

Kuvittelisi että Trump puhuisi itsensä heti solmuun jolloin media voisi tämän kansalle näyttää. . Tietysti samalla tavalla pitäisi Clintonilta kysyä.. Siinä mennäänkin sitten toiseen teoriaan.

Mitäpä jos molemmilta pitää kysyä näin pahoja kysymyksiä ja media pelkää ettei Clintonillakaan ole vastauksia..

Clinton on siinä pahassa tilassa hän ajaa tätä samaa politiikkaa millä tähän pisteeseen ollaan päästy, kun taas Trump on jotain uuutta. .. joten Clintonilta odotetaan enemmän ja parempia vaihtoehtoja kuin Trumpilla.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

"Vai onko näin että media ei uskalla näitä kysyä koska Trumpilla on vastaus näihin???"

(Naurua)

Niin, onhan diktaattoreilla, pelleillä ja kansankiihottajilla aina vastaus valmiina. Vielä kun ne heidän vastauksensa ihan aikuisten oikeasti toimisivatkin.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen
Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #4

On kysytty, muttei kysyjille ole vastattu.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #6

On varmaan kysytty mutta miksi ei rankuteta enemmän. Vaan mielenkiinto siirretään tälläiseen turhiin juttuihin. Tälläiset aiheet voisi jättää kokonaan pois.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Toi on niin pimeä äijä koko Trump, että kyllä pitää olla Amerikkalainen keskiluokkainen maailmankaikkeudesta mitään tietämätön ääliö, että tollaselle äänensä antaa. Näitä sivistyken perikuvia on Amerikka pullollaan.

Suomessa sentään on joku taso millaisia ihmisiä presidentiksi äänestetään.

Tämähän on ihan sama juttu kuin se, että Hakkarainen olisi presidentinvaaleissa toisella kierroksella. Luojan kiitos Suomaliset ovat sentään viisaita ja sivistyneitä.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Suomessahan on vain puhuva pää presidenttinä. Mikä siinä Trumpissa sinua oikein pelottaa?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Suomalainen media ei tee Amerikkaan presidenttiä. Siksi on melko sama, miten asiat meillä uutisoidaan.

Sitä paitsi suomalainen tiedonvälitys USAn presidentinvaalista ei mielestäni juurikaan poikkea ruotsalaisten tiedotusvälineiden uutisoinnista. Aftonbladetin jutun Trumpin koskettelukohusta olisi voinut olla käännettynä Iltalehden juttuun samasta aiheesta.

Muutamissa brittilehdissä Trumpilla on ollut puolustajia, mm. The Telegraft kirjoitti ja julkaisi videon, jossa voimakkaasti puolustettiin Trumpin käymää keskustelua ilkeäksi, mutta miehille kuuluvaksi alfauros -tyyliseksi pullisteluksi. Lähinnä videon julkaisemista tunnuttiin pitävän naisia loukkaavana.

Kalle Erkkilä

On ihan turhaa seurata tässä(kään) asiassa kotimaisia medioita. Itse seuraan oikeistolaista Fox Newsia sekä yksittäisiä amerikkalaisia kommentaattoreita Youtubessa.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

En usko, että Trump tulisi voittamaan USA:n presidentinvaaleja. Hänen ongelmansa on se, miten hän saisi kasaan voittoon tarvittavat 270 valitsijamiesääntä. Clintonilla on ollut jatkuvasti riittävä kaula häneen verrattuna gallupeissa. Tässä on esimerkiksi Project Fivethirtyeight:in ennuste presidentinvaalien lopputuloksesta:

http://projects.fivethirtyeight.com/2016-election-...

Sen mukaan Hillary saisi heittämällä nuo tarvittavat valitsijamiehet.

Toisen sivuston, Electoral-voten mukaan Clinton saattaisi saada jopa yli 350 valitsijamiesääntä:

http://www.electoral-vote.com/evp2016/Pres/Maps/Oc...

Toisin sanoen Trumpin tilanne on huono. Luultavasti äskettäinen ns. "Hollywood Access" skandaali myös heikentää hänen asemiaan niin naisten kuin myös omiensa, republikaanien keskuudessa. Naiset tuskin useinkaan pitävät sitä, että heitä voisi kopeloida miten mies tahtoo, kovinkaan presidentillisena käytöksenä. Puolueena republikaanien arvot ovat aika konservatiiviskristillisiä eikä niihin kuulu trumppilainen moukkamaisuus. Tämän takia useat republikaanit ovat vetämässä tukensa häneltä.

Republikaaninen puolue olettaa, että Trump tulee kärsimään murskatappion, joten he ovat lopettamassa hänen kampanjansa rahoittamisen ja keskittymässä asemiensa pitämiseen senaatissa ja edustajainhuoneessa:

http://thehill.com/blogs/blog-briefing-room/news/3...

Tuo kaikki on hyvin loogista käyttäytymistä republikaaneilta. Jos he olettavat, että Trump tulee häviämään musertavasti, niin he pyrkivät minimoimaan republikaanisen puolueen tappion ja minimoimaan Clintonin ja demokraattien vallan. Jos he pystyvät pitämään asemansa niin senaatissa kuin myös edustajainhuoneessa, niin heillä olisi vastapaino demokraattista presidenttiä vastaan.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Juuri näin prosessi parasta aikaa etenee. Rotat ovat viisaita eläimiä.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Tappiolta näyttää useilla prosenttiyksiköillä. Selkeää trendiä kohti voittoa ei ole näkyvissä.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Onhan se hyvä, että myös Trump saa ymmärrystä osakseen. Silti vaikka suomalaisia uutisia seuraa, ei voi totuutta syrjäyttää. Moni Republikaani on hylännyt hänet, aivan näitä johtavia hahmoja. Kauan on tiedetty että puolueen sisällä Trump on ollut ristiriitainen persoona. Valheita hän syytää enemmän kuin syyllisellä on oikeutta. Millä oikeudella hän sen voi tehdä, kuinka tällaiseen "papukaijaan" voi luottaa, joka toistaa kaiken kopioimansa vieläpä väärin. Ulkopolitiikassaan hänen tiensä on enemmänkin nojatuolissa tehtyä utopiaa kuin vakavasti otettavaa politiikkaa. Clinton on voinut päästä ehkä vähän liian helpolla, mutta nyt on kyse tämän päivän soveltuvuudesta presidentiksi. Kaksi hyvää tai huonoa ehdokasta, mutta se parempi on saatava valituksi tämän päivän maailmaan. Sen verran vaikea vastus on myös Venäjä, jota Trump melkein syleilee. http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trump...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset