Yhteiskunnasta Muutama sana

ISIS ja bolsevikit

ISIS:illä ja Venäjällä sata vuotta sitten vallan kaapanneilla bolsevikeilla on yllättävän monia yhtäläisyyksiä.

 

Molemmat tavoittelevat totalitaarista valtiota. Koska diktatuuria ei voi saada jyräämättä toisin ajattelevia, ilman väkivaltaista vallankumousta, bolsevikit harrastivat samanlaista terroria kuin ISIS. Monet aikalaiset pitivätkin heitä terroristeina. Jo Marx kannatti terroria vallankumouksen edistämiseksi, joten se oli osa aatetta, kuten pyhä sota on osa islamia. Aikanaan sisällisodan jälkeen terroria jatkoi Stalin. Hän itsessään oli väkivaltaisen aatteen ilmentymä.

 

Kumpikin aate pyrkii maailmanvaltaan. Ne vastustavat kapitalismia. Sekä ISIS että bolsevikit päätyivät sisällissotiin, jossa oli useita rintamia ja vihollisia. Sodat kestivät vuosia, ISIS:in sota jatkuu yhä. Venäjän sisällissodassa jopa puolet sotilaista kuoli. Historiasta tiedetään, että bolsevikit voittivat. Terroristit voittivat. Jos nyt kävisi samoin, uusia vallankaappauksia järjestettäisiin läpi islamilaisen maailman, kuten sata vuotta sitten Euroopassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Isis on kuten tiedetään Saddamin baath-puolueen ja arabisosialismin kaaderien ja Putinin Venäjän yhteinen kosto Neuvostoliiton hajoamisesta Lännelle Suomi mukaanlukien: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208260-i...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Terroria on pidetty kätevänä ja välttämättömänä keinona maailman sivu.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Neuvostoliitto ei onnistunut maailman valloituksessa mutta USAlla on valtaosa maapallosta Suomi mukaan luettuna.
Vai voiko esimerkiksi joku europan valtio sanoa ei USAlle siinä missä Kiinalle tai Venäjälle.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Olet ehkä oikeassa mutta Suomi sanonut ei sotilaista Afganistaniin.
Neuvostoliiton epäonni Afganistanissa ei opettanut suomalaisia.
Maata ei voi vallata ellei eliminoi kansaa, koskee kaikkia maailman valtioita.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

”Aikanaan sisällissodan jälkeen terroria jatkoi Stalin." Siihen liittyen tässä vähän historiallista faktaa itänaapurista:

Vuonna 1989 venäläinen viikkolehti ”Argument ja Fakta” lainasi artikkelissaan venäläistä historioitsija Roy Medvedeviä ja kertoi, että Stalinin vainojen uhriluku oli 40 miljoonaa ihmistä vuosina 1924 - 1953. Näistä noin 15 miljoonaa ihmistä kuoli. Heistä kuusi – seitsemän miljoonaa ihmistä kuoli nälkään 1930-luvun alussa ja viidestä seitsemään miljoonaa teloitettiin tai kuoli vankileireillä 1930-luvun lopussa. (”Argument ja Fakta” 4.2.1989).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset