Yhteiskunnasta Muutama sana

Lyhyt analyysi Perussuomalaisten puoluekannatuksista

Laskelmoin hajoamisen jälkeisiä kannatuslukuja seuraavasti:

2015 kannatus oli 17,7 % ja oli toukokuun alussa puolittunut 9 %:iin. Loikanneiden ääniosuus oli 31 %. Näiltä pohjilta voi laskelmoida, että ( 31 % x 9 % ) Sinisen Tulevaisuuden kannatus olisi 2,8 %. Ylen mittaus, joka oli tehty kokonaan loikkauksen jälkeen, antoi Siniselle Tulevaisuudelle kannatusta 2,3 %. Tulos ei siis ollut yllätys.

 

Perussuomalaisille olisi siten jäänyt 6,2 %, mutta kysely näytti 9,7 % kannatusta. Nousua olisi siten 3,5 %-yksikköä, eli 56 % lisää. Luultavasti osa selkänsä kääntäneistä palasi ja varmaan vaihtoa puolin ja toisin tapahtui loikanneitakin äänestäneissäkin.

 

Ennustan Perussuomalaisten kannatuksen nousevan syksyn mittaan, mikäli uusi puheenjohtajisto ei möläytä jotain yliampuvaa. Perusteluna on Halla-ahon persoonan tutuksi tuleminen suurelle yleisölle. Tästä enteenä on Demokraatti-lehden toimittajan toteamus: "Hän onnistuu esiintymään jopa sympaattisesti". Todennäköisesti vasemmistomedia kuitenkin rummuttaa kärpäsistä härkäsiä sitä mukaan kuin kannatus nousee. Ihme, jos ei heinäkuussa jotain nosteta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Halla-ahon puolueena perussuomalaiset vakiinnuttanevat kannatuksensa tietylle alle 10%:n tasolle eikä uusia jytkyjä enää nähdä. Olette muuttuneet kansan silmissä yhden asian liikkeeksi ja teitä tulevat äänestämään uskollisesti ne ja vain ne, jotka tuota asiaa pitävät ajatustensa keskiössä. Hallitukseen teillä ei tule enää olemaan asiaa, milloinkaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kommenttisi pääsi arkistooni mahdollista myöhempää käyttöä varten. Kiitos tuosta vankasta mielipiteestäsi jälleen kerran!

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Olen huomannut että Kuikka oikeasti tuntuu uskovan tuohon. Olet väärässä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Olet väärässä."

Tähän kategoriaan kuuluvien ennustuksieni joukossa tuohon voisi todeta, että kerta se olisi ensimmäinenkin.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Paino sanoilla kansan silmissä. Se näky rakentuu vasemmistomedian ja saman henkisen opposition luoman kuvan varaan, joka rakentuu EU- ja maahanmuuttokritiikin ympärille. Se taas rakentuu pinnallisten mielikuvien, ei faktojen varaan. Syy mielikuvaan on halu ajaa omaa etua. Kun Perussuomalaiset nähdään rasisteina, on vihervasemmistolla suurempi oikeutus olemassaoloon ja kannatus nousee. Kuten HS viittasi, sama syy ajoi PS:n hallituksesta, kun Orpo halusi kosiskella viherporvareita.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jokaisella taholla on yhtäläiset oikeudet ajaa omaa agendaansa julkisuudessa.
Tuskinpa ainakaan "suurpääoma" nimenomaan vihervasemmistolaista tiedonantoa eniten tukee.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #38

Kaikilla on oikeus, toisilla on mahdollisuudet. Tutkitusti toimittajat ovat joko kokoomuslaisia (moniko viherkokoomuslainen?), vihreitä tai vasemmistolaisia/demareita. Vihervasemmiston siivu on paljon yleistä kannatusta suurempi. Toimittajat tietenkin katsovat maailmaa omasta näkökulmastaan. Objektiivisuutta väittävä joko valehtelee tai ei ymmärrä psykologiaa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Huvittavaa lukea miten media käsittelee nyt perussuomalaisten rasismia kuin sitä ei olisikaan mutta vielä keväällä se oli esille melkein joka jutussa joka heistä kirjoitettiin.
Näin muuttuu maailma !

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mikko, pidän tilannetta juuri tällä hetkellä sikseen epäselvänä, etteivät kyselyyn vastanneetkaan ole olleet kaikki selvillä, mihin vastaavat. Sinisten ja PeSun yhteiskannatus näyttäisi kuitenkin olevan korkeampi kuin "vanhan" PeSun. Voihan se olla, että jopa meidän kannatuksemme on kasvussa.

Syksymmällä olemme toivottavasti viisaampia. Jospa Siniset saisivat puolueensa pystyyn, niin äänestäjätkin paremmin tietäisivät, mihin vastaavat.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Kyllä, tilanne ja vastaukset varmistuvat paremmin vasta syksyllä. Voi tosin olla, että monella kanta on aika varma, eikä muutoksia tule. Aika näyttää.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Halla-aho menetteli viisaasti valitessaan Pontius Pilatuksen tiedotuslinjan "minkä kirjoitin sen kirjoitin". Jos nyt peruu tietyn kannanottonsa, herää kysymyksiä: mitkä puheistaan hän seuraavaksi pyörtää, ja kenen ehdotuksesta?

Jussin kannatus perustuu nimenomaan hänen piikikkäisiin kulttuuri- ja maahanmuuttonäkemyksiinsä. Fanit alkaisivat nyrpistellä, jos puoluejohtaja nyt irtisanoutuisi, tuomitsisi, ripittäytyisi, sekä juoksisi alleviivauksena päänsä seinään.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Presidentin vaatimus tai oletus tehokkaasta katumisesta oli jotain ihan muuta. En ole vieläkään päässyt siitä yli.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Kohukirjoitukset ovat esimerkki siitä, miten politiikassa kaikkea käypää käytetään lyömäaseena. Monesta kirjoituksia kritisoivasta kommentista näkee, ettei edes tiedetä, mistä tuomio on tullut tai mitä on kirjoitettu. (Edellisessä kirjoituksessani viittaan yhteen esimerkkiin.) Innolla ollaan kuitenkin mesoamassa kuin - soinimaista raamatullista esimerkkiä lainatakseni - pahimmatkin fariseukset (tekopyhät opinvartijat).

En ota tässä kommentissa kantaa kirjoitusten sisältöön sinänsä vaan niistä käytyyn keskusteluun.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Oma käsitykseni on, että persujen kannattajissa on kaksi pääryhmää eli EU/euron vastustajat ja maahanmuuttokriittiset. Media kiinnittää huomionsa maahanmuuttokriittisyyteen ja kannattajakunnassa oleviin rasisteihin. Jos Halla-ajo on fiksu, niin hän pysyy nykyisen hallitusohjelman maahanmuuttolinjauksen takana eikä muuta sitä piiruakaan, mutta korostaa EU/euro-asioita ja yhdessä muun opposition kanssa sote-uudistusta, johon hallitus on mahdollista kaataa välikysymyksellä. Jos Halla-aho kiristää maahanmuuttolinjaa, niin puolue jää 10%:n pintaa kannatuksessa. Jos hän jättää maahanmuuttolinjan ennalleen ja keskittyy EU/euro-asiohin, joihin EU:n kiristyvä integraatiolinja antaa hyvät nokittamissaumat, niin kannatus voi nousta yli 20 %:n. Siniset eivät voi nyt vetää kriittistä EU-linjaa, koska sille nauraisi Viron sudetkin. Silloin Suomessa olisi ensimmäisen kerran aito EU-vastainen puolue, kun Soinin PS vain näytteli olevansa sellainen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Media kiinnittää huomionsa maahanmuuttokriittisyyteen ja kannattajakunnassa oleviin rasisteihin."

Media ja poliitikot kiinnittävät fokuksensa maahanmuuttoon koska ei halua missään nimessä keskustella EU:sta ja liittovaltiokehityksestä. Ennen jussia oli Brysselissä EU-maiden kokous puimassa integraation lisäämistä, mutta eipä media viitsinyt tästäkään kirjoittaa. EU:ssa on monta maata vastustamasa liittovaltiokehitystä mutta Suomi ei Sipilän johdolla halua olla siinä pöydässä vaan ytimessä lisäämässä liittovaltiota. Missä demokratia voisi kysyä Sipilältä.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Kirjoititpa Jarmo juuri niin kuin asiat ovat. Media pimittää EU-asioissa tapahtuvan integraatiokehityksen. Samalla se ei ole huomaavinaan, että Sipilä stoppasi PS:n hallitustaipaleen siihen, että Halla-aho lupasi olla nykyisen EU-linjauksen takana, mutta ei hyväksy EU-integraation etenemistä. Jo seuraavalla viikolla Sipilä myötäili Macronin kantaa EU-integtaation edistämisestä. Sipilä seuraa täsmälleen Merkelin jalanjäljissä EU-asioissa.Mikä on hyväksyttävää Saksalle, käy aina Suomelle, kuten Nord-Stream 2. Sitä tosin seuraa harmia USA:n kanssa, mutta Saksan linja on Suomen linja. Jälleen kerran. Sipilästä en ole huomannut vielä samaa kuin Kataisesta, joka oli aina Merkelistä kämmenen etäisyyden päässä. Kyllä se kannattti. Henkilökohtaisesti nimittäin.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #8

Sipilä on luonteeltaan peesaaja. Se kukko joka korskeimmin kiekuu, sitä Sipilä matkii.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Eu:n kansalaisten määrä on puolet alle Kiinan tai vaikkapa Intian asukasmäärästä. Sellainen harha, että Euroopan maat pärjäisivät yhä globalisointuvassa maailmassa pirstaleisina valtiona on suurta itsepetosta. Kansallisvaltiot ovat ja tulevat olemaan tulevaisuudessakin olemassa, mutta eri muotoisina kuin nykyisin. Maapallon luonnonvarojen rajallisuus ja väeöstön kasvu ovat tekijät mitkä pakottavat eri valtiot yhteistyhön. Eu tulee kehittymään kohti liitovaltiota tai miksi sitä sitten halutaankin nimittävän syystä, että jos haluamme, että jälkipolvemme tätä maapalloamme vielä voi tulevaisuudessa asuttaa niin nykyinen "minä teen kaiken itse" on tullut tiensä päähän.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Vaan kun Arto eurooppalaiset valtiot ovat kaikkea muuta kuin yhtenäisiä. Ihan nämä unionin jäsenet.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Globalisaatio ei ole luonnon laki, vaan poliittisten päätösten tulos. Trump yrittää vääntää globalisaatiota eri asentoon. Ans kattoo, miten käy. Globalisaation yksi sääntö on, että "iso sanoo ja pieni anoo". Siinä mielessä EU on vastapeluri mille tahansa maalle kauppapolitiikassa. Kun EU olisikin pysynyt vain yhteisessä vapaakaupassa, mutta se lähti tekemään EU:sta liittovaltiota. Sen vuoksi se yritys ei onnistu eikä toimi ikinä.

Nyt asiat ovat niin, että EU:lle kelpaa esimerkiksi Ukraina vapaakauppakumppaniksi, mutta Englannin kanssa se ei käy. Ilmeisesti Englanti on niin epädemokraattinen maa ja se ei pysty noudattamaan EU:n vapaakauppasääntöjä. Vai mistä on oikein kysymys Mikko?

"Maapallon luonnonvarojen rajallisuus ja väestön kasvu ovat tekijät, mitkä pakottavat eri valtiot yhteistyöhön". Niin, tuota yhteistyötä on ollut juuri noista syistä koko ihmiskunnan olemassaolon ajan ja sitä kutsutaan kaupaksi. Mutta jos luulet, että globalisaation on ratkaisu esimerkiksi maapallomme luonnonvarojen riittävyyteen, niin olet ainakin osittain väärässä. Maailma on ulkoistanut merkittävän määrän teollista tuotantoa Kiinaan halvan energian ja työvoiman vuoksi. Tuo halpa energia on hiilivoimaa, joka saastuttaa Kiinan ilmaa. Käytännössä suuret yritykset ulkoistavat asioita Kiinaan pelatakseen eri säännöillä kuin länsimaissa. Globalisaatio ei ole ollut ratkaisu maapallon ympäristö- ja luonnonvaraongelmiin, vaan se on pahentanut niitä.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

"Ilmeisesti Englanti on niin epädemokraattinen maa ja se ei pysty noudattamaan EU:n vapaakauppasääntöjä. Vai mistä on oikein kysymys Mikko?"

Neuvotteluprosessin aikana julkilausumiin ei voi luottaa, koska ne ovat osa taktiikkaa. EU:lla ei ole varaa blokata brittejä, siitä voi arvella mikä on lopputulos. Mitä Ukrainaan tulee, se ei ole valtio vaan mafia, jonka johto valitaan demokraattisesti ja saa oikeuden ryöstää valitsijoitaan, kunnes potkitaan pois. Vielä on opettelemista, pitkään.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila Vastaus kommenttiin #31

Samaa mieltä, että Ukraina on mafian hallussa kuten Venäjäkin. Miksi EU haluaa tehdä yhteistyötä tuollaisen valtion kanssa?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kyllähän globalisaatio on luonnonlaki. Se on suora seuraus ajallisten etäisyyksien lyhenemisestä murto-osaa siitä, mitä etäisyysdet olivat esimerkiksi vielä toisen maailmansodan jälkeen. Toinen globalisaation aiheuttava tekijä on ylisuureksi paisunut väestö, joka kasvaa edellleen.

Joten ei ole kysymys siitä hyväksymmekö vai emmekö hyväksy globalisaatiota. Kyse on siitä, miten rakennamme ne ohjausrakenteet, jotka toimivat hierarkisen maailman eri tasoilla. EU:lla olisi selkeästi oma paikkansa siinä euroopplalaisten (kansallis)valtioiden ja muiden suurten alueiden välillä.

Ja kun vain ajattelemme globalisaatin ongelmia, unohdamme lokalisaation kokonaan. Yhtä lailla kuin globaaleihin ongelmiin pitäisi tehdä globaaleja ratksuja, lokaalit ohjaukset täytyisi tehdä paikallisesti. Jotkut valtion, jotkut maakuntien, jotkut kuntien tasolla.

Veroparatiisit tai pakolaisongelma pitäisi pyrkiä ratkaisemaan globaalisti. Kansalaisten verotus tai pakolaisten kotouttaminen lokaalisti.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #41

Merikontit valtasivat markkinat, pitkä kuljettaminen helpottui, ja Kiina avautui. Niinpä tuli halvemmaksi ja teknisesti mahdolliseksi rahdata vaurioherkkääkin tavaraa kaukaa ja halpa Kiina oli siihen valmis. Etenkin ne globalisoivat kauppaa maailmassa. Globaali pyrkimys tullien alentamiseen lienee auttanut sekin. Rahoitusmarkkinat ovat kehittyneet vuosikymmenien aikana, silläkin lienee roolinsa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Mitä tulee näihin puoluegallupeihin, niin eihän niissä ole mitään järkeä UV:n/Sinisen tulevaisuuden osalta. Kysymys on eduskuntaryhmästä, joka ei ole rekisteröity puolue. Tämän Timo Soini toi myös selvästi esille kannanotoissaan. Taas viedään tavallista ”tallaajaa” kuin ”litran mittaa” gallupeissa. Äänestäjien ”muokkaus” on aloitettu jo ennen kuin puolue on edes perustettu ja rekisteröity puolueeksi, puolueohjelmasta nyt puhumattakaan.

Perussuomalaisia johtaa nyt ateistinen agnostikko ja siviilipalveluksen suorittanut mies. Miten tämä sopii perussuomalaiseen aatemaailmaan, jossa kristillisyydellä ja isänmaallisuudella on ollut keskeistä merkitystä 20 vuotta. Puolue on nyt profiloitunut kompromisseihin kielteisesti suhtautuvaksi puolueeksi. Hallitusohjelmaan oleellisena osana sisältyvät kompromissit eivät käy. Näin päätettiin puoluejohdon värisuoralla Jyväskylässä. Käsitykseni mukaan puheet hallitusohjelman noudattamisen jatkamisesta puoluekokouksen jälkeen eivät ole totuudenmukaisia, jos niitä vertaa uuden johtokaksikon antamiin lausuntoihin jo pitkälti ennen Jyväskylää.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Perussuomalaisia johtaa nyt ateistinen agnostikko ja siviilipalveluksen suorittanut mies. Miten tämä sopii perussuomalaiseen aatemaailmaan, jossa kristillisyydellä ja isänmaallisuudella on ollut keskeistä merkitystä 20 vuotta."

- Siinäpä se. Puolue koki muodonvaihdoksen, jota voidaan verrata toukasta sukeutuvaan sudenkorentoon; "miten se tuon teki?" Korento teki tempun ikivanhalla geneettisellä vaihtoehdottomuudella, mutta puolue oman jäsenistönsä ryhmittymisellä uusien voimien tueksi. Linkissä Soinin korvautuminen Halla-aholla:

https://peda.net/ohjeet/oppimateriaalit/e-oppi/Bio...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Soini häpäisi itsensä täydellisesti. Persu myi perseensä ministerinpallista. En ole persuja äänestänyt. Harkitsin kyllä. Uuvatit pääsi demareiden, vihreiden listaan mitä en missään tapauksessa äänestä koskaan.

Jos hallitus kaatuu, niin kyllä nauran makeasti.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Uuvatit pääsi --- listaan mitä en missään tapauksessa äänestä koskaan."

- Lupauksesi pitämistä helpottaa se, että eduskuntaryhmä Uuvatit ei tule olemaan äänestettävissä.

"Persu myi perseensä ministerinpallista" on muotoiltavissa myös: Soinin leiri lähti evakkoon puolueesta, jonka kapinalliset kaappasivat. Samalla maan hallitus pelastui jatkamaan oikeansuuntaista politiikkaansa.

Kun sali muuttuu hollituvaksi, muuttaa herrasväki muualle.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #18

Kun sali muuttuu hollituvaksi, muuttaa herrasväki muualle.
Soini ei vastaa käsitystäni 'herrasväestä'.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #21

Eikö edes suhteessa Teuvo Hakkaraisen rehottavapartaiseen farkkuhahmoon tai hapsuhiuksiseen Juho Eerolaan luotaantyötävine viiteryhmineen?

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #18

"kapinalliset kaappasivat"

Tämä on loikkareiden salaliittoteoria. He eivät suostu näkemään, että kannatus romahti puoleen heidän takiaan ja siksi ajautuivat paitsioon. Tätä edelsi - samasta sokeudesta johtuen - ylimielisyys ja välinpitämättömyys romahduksesta. Tulos on tässä. Näin jälkikäteen tuntuu suorastaan hämmentävältä (jälkiviisastelua toki), kuinka sokeita puoluejohdossa on oltu. Terho nostettiin johtoon pyrkimyksenä auttaa puheenjohtajaksi, mutta se saattoi vain haitata, koska johtoa kohtaan koettiin antipatiaa ja nyt Terho oli osa sitä sakkia.

Soinilaisten hallitustaival on ensimmäinen laatuaan ja jälkien perusteella karu karille ajo monessa mielessä. Pitää toki ymmärtää, että kokemattomuudella on suuri syy epäonnistumiseen.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #34

Tekee mieli vielä jatkaa vaaleista. Puoluekokouksessa kuultiin monta vaalipuhetta. Osassa oli parannettavaa ja yksi niistä oli Terhon. Hän ei vaivautunut kertomaan itsestään vaan totesi "te tiedätte minut". Se ei äänestäjälle tuo mitään lisätietoa, eikä se pitänyt edes paikkaansa. Sen voi nähdä aika ylimielisenä lausuntona.

Retorisesti paras puhe oli - tattadaa - Hakkaraisella. Auttoiko se voittoon asti tai ei, mutta nosti kuitenkin osakkeita. Hän antoi kansanmiehen kuvan, vaikkei faktamielessä kertonut paljoa. Sai suurimmat aplodit. Moni puhe olisi kaivannut tarkkaa lisätietoa puhujastaan.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

[Perussuomalaisia johtaa nyt ateistinen agnostikko ja siviilipalveluksen suorittanut mies. Miten tämä sopii perussuomalaiseen aatemaailmaan, jossa kristillisyydellä ja isänmaallisuudella on ollut keskeistä merkitystä 20 vuotta.]

Tässä piilee parodia.
Siviilipalvelusmies Halla-aho on isänmaallisempi kuin esimerkiksi Orpo ja Katainen jotka edustavat puoluetta jonka motto on ollut koti, uskonto ja isänmaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Halla-aho on myöhemmin katunut siviilipalveluun menoaan. Jussi oli nuorena Vihreiden kannattaja.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #20

"Halla-aho on myöhemmin katunut..."

- Ai Jussi on kuin onkin osoittanut katumusta? Inttikysymyksessä se on myöhäistä, kun ukko lähestyy viittäkymppiä. Kerran sivari, aina sivari, vai mitä Jörn Donner, Alpo Suhonen ja Jari Tervo?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #23

Niin ja entinen puolustusministeri Haglund :)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #24

Mitäs Callesta? Nokkosihottuma ja sitä myöten ruununraakki.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

"Puolue on nyt profiloitunut kompromisseihin kielteisesti suhtautuvaksi puolueeksi. Hallitusohjelmaan oleellisena osana sisältyvät kompromissit eivät käy. Näin päätettiin puoluejohdon värisuoralla Jyväskylässä. Käsitykseni mukaan puheet hallitusohjelman noudattamisen jatkamisesta puoluekokouksen jälkeen eivät ole totuudenmukaisia, jos niitä vertaa uuden johtokaksikon antamiin lausuntoihin jo pitkälti ennen Jyväskylää."

Profiloituminen on itse kunkin uskon asia. Hallitusohjelma kelpasi ja sillä selvä. Terho itse ajoi EU-eroäänestystä ja istuu nyt hallituksessa.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Mikko Alatalo, Pekka Haavisto ja Oras Tynkkynen ovat myöskin sivareita :(

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Jee, sivari Puolustusvoimien ylipäälliköksi!

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

En pidä varusmiespalvelun käyntiä meriittinä juurikaan muuhun kun että sietää itseään hölmömpien äkseeräystä ja armotonta tylsyyttä.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Meillä on ollut ainakin kaksi ei armeijan käymättä puolustusministeriä (muiden lisäksi) , Yrjö Kallinen ja Elisabet Rehn.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Anneli Taina (puolustusministerinä 1995-1999) oli vapautettu aseellisesta palveluksesta sukupuolensa perusteella.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Elementary, Dear Watson!
Yrjö Kallisen nuoruudessa ei Suomessa ollut asevelvollisuutta.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

En minä niin edes väittänyt!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset