Terrorismi on täällä

Supon apulaispäällikön haastattelu antoi karun kuvan Suomen tilanteesta. Kun lisäksi muistetaan täältä lähteneen väestöön nähden paljon ihmisiä ISIS:in riveihin, kuva Suomeen juurtuneesta jihadismista vain vahvistuu.

 

Meillä on 363 vähintään potentiaalista jihadistia seurannassa. Kuvaavaa on, ettei Turun iskijä edes ollut näiden joukossa. Vajaalla sadalla seuratuista on yhteyksiä terroristeihin tai heillä on terroristikokemusta tai -koulutusta. Nuoria kiihotetaan länsimaalaisia ja kristittyjä vastaan. Jihadistit ovat pitkäjänteisiä, suunnitelmallisia ja osaavat välttää huomiota. Kymmenet tuhannet jihadistit ovat palanneet tai palaamassa Eurooppaan ja Suomeenkin heitä päätynee satoja.

 

Jos viranomaisten seuranta on yhtä tehokasta kuin tähän saakka, uusi iskijä voi tulla puskista. Turku voi päätyä uudelleen kohteeksi, koska apulaispäällikkö Seppo Ruotsalaisen mukaan Varsinais-Suomessa on paljon jihadisteja.

 

Koulusurmat koulivat viranomaisia estämään ja hoitamaan terrori-iskuja, niinpä nyt ei olla housut kintuissa. Silti lienee monille jo uskottavaa, että iskuja tulee vastakin. Jotkut tulevat kuolemaan.

 

Rukoushuoneet on saatava seurantaan. Kun kirkko erotettiin valtiosta, ei taidettu ajatella nykyistä tilannetta. Nyt uskonnon nimessä kiihotetaan nuoria miehiä omaksumaan poliittisia näkemyksiä. Toisin sanoen, kun kirkko erotettiin valtiosta, erotettiin uskontoa politiikasta. Nyt yhden uskonnon sanomalla ajetaan rikollista politiikkaa. On eri asia saarnata, että mene ja tapa kuin että "mene ja tapa, se on jumalan tahto". Yksikään saarnamies ei saa kiihottaa rasismiin tai rikoksiin. On valtion tehtävä varmistaa se.

 

Supon seuranta ei näytä riittävän. Tarkkailtavia on lisättävä merkittävästi, jos halutaan estää Turun kaltaisia iskuja. Poliisien tulee saada automaattisesti tietoa epäilyttävien ihmisten rikoksista muissa maissa.

mikkokangasoja
Perussuomalaiset Raisio

47-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri. Kaupunginvaltuutettu. Kaupunginhallituksen jäsen. Raision Perussuomalaisten puheenjohtaja. Pyrkimyksenä on olla kaukaa viisas. :)

Muiden viisauksia:

"Poikaseni, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan", Axel Oxenstierna.

"Muuttuminen ei ole välttämätöntä, sillä selviytyminen ei ole pakollista", William Edwards Deming.

"Vox populi, vox Dei.", -tuntematon-

"A nation of sheep will beget a government of wolves", Edward R. Murrow.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu