Yhteiskunnasta Muutama sana

Terrorismi on täällä

Supon apulaispäällikön haastattelu antoi karun kuvan Suomen tilanteesta. Kun lisäksi muistetaan täältä lähteneen väestöön nähden paljon ihmisiä ISIS:in riveihin, kuva Suomeen juurtuneesta jihadismista vain vahvistuu.

 

Meillä on 363 vähintään potentiaalista jihadistia seurannassa. Kuvaavaa on, ettei Turun iskijä edes ollut näiden joukossa. Vajaalla sadalla seuratuista on yhteyksiä terroristeihin tai heillä on terroristikokemusta tai -koulutusta. Nuoria kiihotetaan länsimaalaisia ja kristittyjä vastaan. Jihadistit ovat pitkäjänteisiä, suunnitelmallisia ja osaavat välttää huomiota. Kymmenet tuhannet jihadistit ovat palanneet tai palaamassa Eurooppaan ja Suomeenkin heitä päätynee satoja.

 

Jos viranomaisten seuranta on yhtä tehokasta kuin tähän saakka, uusi iskijä voi tulla puskista. Turku voi päätyä uudelleen kohteeksi, koska apulaispäällikkö Seppo Ruotsalaisen mukaan Varsinais-Suomessa on paljon jihadisteja.

 

Koulusurmat koulivat viranomaisia estämään ja hoitamaan terrori-iskuja, niinpä nyt ei olla housut kintuissa. Silti lienee monille jo uskottavaa, että iskuja tulee vastakin. Jotkut tulevat kuolemaan.

 

Rukoushuoneet on saatava seurantaan. Kun kirkko erotettiin valtiosta, ei taidettu ajatella nykyistä tilannetta. Nyt uskonnon nimessä kiihotetaan nuoria miehiä omaksumaan poliittisia näkemyksiä. Toisin sanoen, kun kirkko erotettiin valtiosta, erotettiin uskontoa politiikasta. Nyt yhden uskonnon sanomalla ajetaan rikollista politiikkaa. On eri asia saarnata, että mene ja tapa kuin että "mene ja tapa, se on jumalan tahto". Yksikään saarnamies ei saa kiihottaa rasismiin tai rikoksiin. On valtion tehtävä varmistaa se.

 

Supon seuranta ei näytä riittävän. Tarkkailtavia on lisättävä merkittävästi, jos halutaan estää Turun kaltaisia iskuja. Poliisien tulee saada automaattisesti tietoa epäilyttävien ihmisten rikoksista muissa maissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Näky olevan n. 100. Ei siis kaikki mamut tai pakolaiset.

Entä kasvaako rikollisuus köyhyyden,työttömyyden ja syrjäytymisen takia?
Onko esim.USA jengeihin liittynyt edm.syistä johtuen yhä useampi nuori?

Montakos niitä jengiä nyt olikaan pyrähtänyt jo Suomeen muista maista?

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

No jos sen rantautuneen moottoripyöräjengin ja jihadistit laskee omikseen niin kaksi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Suomen valitsema lahjominen ei sitten oikein hyvin ole tehonnut islamilaisiin terroristeihin, vaan Suomesta on tullut ensiksi terroristien turva-alue ja sittemmin myös kohde. Väärä strategia islamia vastaan.

Ei voi myöskään jättää huomiotta sitä, että kansanmurhiin syyllistyneiden kannattaa aina ehdottomasti pyrkiä Suomeen valepakolaisina. 1) Hyvällä onnella saa pakolaisaseman. 2) Vähän huonommalla onnella osuus kansanmurhaan paljastuu ja jotuu vähäksi aikaa vankilaan. Tämänkään jälkeen tuskin vaarana on karkotus, koska kuolemanrangaistuksen uhka on todellinen. 3) Jos sitten arvonnassa tulee huono arpa, eli ei saa oleskelulupaa, voihan aina vähän jatkaa tottumustaan. Jatkossa mennään pitkälti kohdan 2 mukaan.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Tietenkään lahjonta ei auta tuollaisiin rikollisiin. Jos heille maksaa, he vaativat lisää. Ja jos heivät saa lisää, he ottavat, kaikin sellaisin keinoin mitä ovat Syyriassa oppineet. Jos he saavat lisää, he vaativat vielä enemmän.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Rukoushuoneet on saatava seurantaan. Kun kirkko erotettiin valtiosta, ei taidettu ajatella nykyistä tilannetta. Nyt uskonnon nimessä kiihotetaan nuoria miehiä omaksumaan poliittisia näkemyksiä."

Tästä olen samaa mieltä.
On olemassa riittävät näytöt sille että valtiolla on oikeus seurata ja valvoa ja jopa velvollisuus seurata ja valvoa sitä mitä hengellisissä tilaisuuksissa saarnataan. Tämä seuranta pitäisi saada rutiininomaiseksi.

Tietenkään tämä valvonta ei voi kattaa kaikkea epävirallista uskonnollista toimintaa, mutta sitä varten meillä on supo ja määrärahoja sitä varten että näitä pystyttäisiin valvomaan vaikkapa sillä tavalla että "seurakuntaan" soluttautuu supon agentteja.

Sama koskee tietenkin kaikkia epäilyttäviä järjestöjä, kuten natsijärjestöjä tai vaikkapa Odinin sotilaita.

Minä kuulun vain omakotiyhdistykseen, enkä oikein usko että sitä ja sen kaltaisia seurakuntia kannattaa sen kummemmin seurata, mutta seurattavia taitaa kyllä muuten riittää.

Käyttäjän RaunoKuha kuva
Rauno Kuha

Miksi käytät sanoja rukoushuone ja saarnamies? Ne ovat kristillisyyteen viittaavia ja minä en ole kuullut että siellä taholla olisi ollut uhkakuvia.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Itse käytin niitä yleisessä tarkoituksessa. En tiedä saarnalle korvaavaa sanaa. Moskeija (islamhan tässä on kyseessä) taas on omassa mielessäni erillinen moskeijarakennus. En siis parempaakaan tiedä.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Sisäministeriö ehdottaa harkittavaksi, että Suomeen palaaville taistelijoille muun muassa tarjottaisiin yksilöllisiä asunto- ja sosiaalietuja, jolloin kyse olisi eräänlaisesta ”ohituskaistasta” yhteiskunnan palveluihin."
https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-ei-ihme-ett...

Taas tätä väkivaltarikollisten paapomista. Sisäministeri Risikko ja kansliapäällikkö Nerg haluavat siis suututtaa asuntojonossa olevat tavan kansalaiset. No jos se ohituskaista koskee myös suomalaisia "taistelijoita", mikäs siinä, edestakaisin Syyriaan vaan ja yksilölliset asunto-ja sosiaaliedut saa jonottamatta vuosia, jos siis tuo täysin ajattelematon ehdotus toteutuu.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Jos harrastat terroria ISIS:in riveissä ulkomailla, saat nuo edut. Jos teet sitä samaa Suomessa, saat vankilatuomion. Jokin ei täsmää. Tämä myös vaikuttaa siltä, että viranomaiset saavat uuden, erilaisen ja siten kiinnostavan ongelman käsiinsä, joten panostavat siihen, vaikka onkin lukumääräisesti pientä porukkaa koskeva ongelma. Heidän on mahdollista myös hallita pienuuden takia ongelmaryhmää sekä toivoa ratkaisevansa sen. Sen sijaan laajoja kansakunnan tasoisia ongelmia ei kyetä ratkaisemaan, kuten työttömyyttä tai mielenterveysongelmia, eivätkä ne ole uusia asioita ja siten "seksikkäitä". Siksi he paneutuvat tähän ongelmaan. Isot asiat jäävät kakkoseksi.

Kaikki terrorismin torjunnan toimet tulisi kohdistaa ehkäisyyn: ei radikaaleja Suomeen ja radikaalisaarnat kovaan kuriin. Jos valtio ei kykene suomalaisten työttömyyttä ratkaisemaan, ei se kykene maahanmuuttajienkaan työttömyyttä (ja yhtä riskitekijää radikalisoitumiseen) ratkaisemaan. Tarvitaan yksi sana: kuri.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Jos tämä terroristien hyysääminen on valtiovallan uusi yritys vähentää nuorisotyöttömyyttä? Houkutella nuoria lähtemään ulkomaille töihin.

Terroristeiksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset