Yhteiskunnasta Muutama sana

Eduskuntavaalit lähestyvät - mustamaalaaminen kiihtyy

Näin ne politiikan "vuodenajat" vaihtuvat ja on alkamassa hallituksen syksy, joka päättyy eduskuntavaaleihin. Kaudelle tulee olemaan leimallista perussuomalaisten mustamaalaaminen, katteettomat lupaukset ja pelottelut sekä kaikenlainen muukin paskapuhe, kuten vanhastaan tiedetään.

 

Sote-uudistus peruuntuu ja miestä ei vaihdeta, vaikka Juha Sipilä niin kautensa alla uskotteli. Sen sijaan Keskusta ajaa Sipilä-kortilla kannatuksensa ehkä 16 % tuntumaan, ellei jopa jytkyvaalien rytkyyn. Hallitusneuvotteluista tulee vaikeat, kun mikään potentiaalinen yhdistelmä ei saa enemmistöä.

 

Palataan Perussuomalaisiin ja kuvataan miten antimarkkinointia, arkisemmin kiusaamista, politiikassa tehdään. Kun Siniset loikkasivat vuosi sitten, heräsi kysymys, millaisia syntyneet kaksi puoluetta ovat. Se on leimaamisen paikka vastustajalle. Etenkin vasemmistoblokin naiskansanedustajat tyypillisesti ansioituvat näissä mustamaalaamisjutuissa. Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa.

 

Puolueen jakautumisen jälkeen ihmiset olivat epävarmoja, joten ensimmäiset viestinviejät olisivat istuttamassa mielikuvia vastaanottavaiseen maaperään. Tämän momentumin poliittiset vastustajat käyttivät ja laukoivat muka tietäväisiä näkemyksiään. Yhtäkkiä puolueen jäsenten ajatuksia väittivät parhaiten tuntevan ne, jotka aiemmin vähiten ymmärsivät niitä. Epämääräiset termit arvopohjista ja muusta vilisivät. Eksaktiudesta voi jäädä kiinni, epämääräisyydestä ei. Oli tilaisuus korostaa omaa ylevyyttä ja alentaa vastustajaa.

 

Seuraavassa on tuoreeltaan esimerkillisen taitavaa leimaamista SDP:n varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Rannalta:"Minua huolestuttaa suoraan sanoen pinnan alla olevat, mutta laajasti tiedossa olevat (PS:n) yhteydet pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen, joka on todella vaarallinen liike"

 

Arvioidaan väittämää: nainen käyttää sanaa huolestuttava, jolla halutaan tuoda esiin ikään kuin lapsistaan huolestuneen vastuullisen vanhemman huolta. Näin peitetään angstinen viha salonkikelpoisen sanan alle. Kuinka niin viha? Siksi, että perusteet "huolelle" ovat perin hämmentävät ja hatarat, tarkoitushakuiset. Jos jonkun toiminta vihastuttaa, kerro olevasi "huolestunut" ja saat konflikteja pelkäävien ja tunteellisten ihmisten hyväksynnän.

 

Feldt-Ranta väittää Perussuomalaisilla olevan yhteyksiä pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen, mitkä ovat hänen mielestään laajasti tiedossa. Mistä yhteyksistä sitten on kyse? Tulkintoihin lienee yllyttänyt maahanmuuttajataustaisen naisen kanssa avioituneen kansanedustaja Olli Immosen kanssa samaan tapahtumaan osallistunut uusnatsi. Immosella on IL:n mukaan myös 3000 fb-kaverin joukossa joitain uusnatseja. Vastarintaliike ei salli jäsentensä olla Perussuomalaisissa ja on kommentoinut kriittisesti niin puoluetta, Immosta, Halla-ahoa kuin muitakin. Arvioikoon itse kukin em. linkin takaa kuinka värittyneesti vain tahtoo.

 

Väittäen, että yhteydet ovat "laajasti tiedossa" Feldt-Ranta haki kipeästi tarvitsemaansa selkänojaa huteralle väitteelleen ja loi lukijoille mielikuvaa siitä, että "kaikki" ovat tätä mieltä ja jos niin on, niin luultavasti he olisivat oikeassa. Lopuksi Feldt-Ranta vielä muisti korostaa, että väitetyt yhteydet ovat "todella vaaralliseen" liikkeeseen. Sillä luotiin pelkoa kuulijaan, josta seuranneella tunnereaktiolla herkimmät saatiin viimein vakuuttuneiksi hänen sanomastaan. Jos populismi on pelon ja vihan tunteisiin vetoamista, niin tämä oli sitä itseään. Jos pieni PVL on todella vaarallinen, kuinkahan demarirouva määrittelee ISIS:in?

 

Tosiasia joka tapauksessa on, että Feldt-Rannan vihjailemat yhteydet ovat läheisimmilläänkin seitin ohuet mutta sillä hän onnistui saastuttamaan koko puolueen mainetta. Sitä hän halusi ja siihen hän uskoo, sillä tunne ennen faktoja. Tämän ammattilaiset osaavat.

 

Muut puolueet saattavat voittaa maineen lokaamisessa kisan kansan suosiosta, mutta asioissa Perussuomalaiset tulevat voittamaan, koska järki on ennemmin tai myöhemmin otettava käteen. Sitä tietä Euroopassa mennään jo hyvää vauhtia. Suomi seuraa perässä.

 

Rapa tulee roiskumaan ja saamme mielenkiinnolla odottaa, millaista sontaa "arvopohjan" kannattajilta vielä irtoaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (119 kommenttia)

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Suomen uutisessa haukutaan demareita kommareiksi joten potut pottuina.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Uusnatseja on dokumentoinnin mukaan ollut auttelemassa PS-tapahtumissa ja Eerola on myös kutsunut heitä eduskuntaan. Ainakin tällaisia poseerauskuvia pyöri Twitterissä muutama päivä sitten.

Huhtasaari on rähmällään MV-kuvioihin joissa PVL on yhteistyössä.

Ei nuo nyt niin kovin syviä yhteyksiä ole, mutta ovat kuitenkin. Ilman muuta PS on muuttunut enemmän yhden asian puolueeksi sen jälkeen kun muut taivaanrannanmaalarit eriytyivät Halla-ahon porukasta. Huhtasaari toistelee aivan monomaanisesti Alt-rightin vaikutteita, mikä on aika noloakin kun pitäisi olla suomalaishenkinen.

Mutta te teette sellaisen sopan kuin haluatte. Demokratia näyttää aikanaan onko sille kysyntää.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine
Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tämä oli jopa Usarin ja Petra Nyqvistin asteikoilla erityisen törkeä Juhannusyön loitsu jossa ei ollut nimeksikään totta. Aivan hämmentäviä yleistyksiä ja ajatusviivoja.

Yhä kaiken poliittisen valheen, kieroilun, nepotismin, hyvät velhet - kuvioiden, hillotolppailijoiden seasta ei löydy kuin perussuomalaiset ja meidän nokassa p.johtaja jonka viimeisin kirjoitus olisi taas aika palauttaa mieleen niille joiden ajatuksenjuoksu, muisti on max päivän mittainen.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/jussi...

Vaikka Nyqvist kirjoittaisi tähän kumppaneineen miljoona kertaa peräjälkeen "PS on muuttunut enemmän yhden asian puolueeksi" ei se tee väitteestä totta vaan sen toistajasta ...

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Petra, jos jotain lähteitä on, lisää uskottavuuttasi linkittää ne. Nyt puhut vain omista tulkinnoistasi, mitkä tunnetusti eivät ole objektiiviset perussuomalaisten suuntaan. Olet siis maaperällä, missä saatat ennemminkin leimata kuin viedä keskustelua eteenpäin.

Minua hymyilyttää kommentissasi sama, mistä kirjoitin. Usein suvakkikommentoijat toistavat kommenteissaan sitä, mistä heitä "syytän" kirjoituksessani. Eli ei kyetä olemaan edes syytösten alla syyllistymättä.

Muodostat kuvan Perussuomalaisista median välityksellä ja uskot siihen vilpittömästi. Et usko, että asioita jätetään kertomatta. Niin kuitenkin tapahtuu. Perussuomalaisista halutaan välittää yhden asian mielikuvaa vasemmistomediassa (HS, Yle,...).

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

”Nainen käyttää ilmaisua huolestuttava”, mitä haluat ilmaista tällä? Onko vaikkapa mies-Hakkaraisen mielipide painavampi kuin naisen?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tietoni mukaan Feldt-Ranta on nainen tai naisoletettu.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Harri on oletettavasti mies. Samoin Mikko.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Manu tuli valitettavasti "nostamaan" keskustelun tasoa tyypillisellä oneliner-oksennuksellaan. Kiitos kuitenkin yrityksestä.

En halunnut toistaa nimeä kokoajan, joten käytin nainen sanaa. Sinun toimittajana tulisi tajuta näitä juttuja.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Sotketkohan nyt Manun johonkuhun toiseen? Googletuksen perusteella hän näyttäisi olevan yrittäjä, jonka ala ei liity mitenkään toimittamiseen.

Jos muuten haluaa tulla otetuksi vakavasti, niin kannattaisi olla viljelemättä suvakin tapaisia ilmaisuja ja olla viittaamatta Yleen ja erityisesti yksityisessä omistuksessa oleviin Helsingin Sanomiin vasemmistomediana.

Ahaa, sisällissotaa sivuavan alemman kommenttisi perusteella sinulla on yleisemminkin jotain toimittajia vastaan. En minäkään kaikista heistä perusta, mutta puolueesi jäsenet nyt kerta kaikkiaan hankkiutuvat mallikkaasti tilanteisiin, joissa toimittajatkin voivat perustellusti esittää heidät kielteisessä valossa. Siitä on silloin turha kiukutella.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #44

Karo, toimittajat ovat usein vasemmistolaisia. Kun ihmiset valikoituvat johonkin, kuten toimittajakouluun, valikoituminen tyypillisesti on vinoutunutta. Valikoitunut aines on erilaista kuin koko populaatiossa keskimäärin. Niinpä lääkäreissä, insinööreissä ja ekonomeissa on enemmän konservatiiveja ja esim. toimittajissa vasemmistolaisia.

"Ahaa, sisällissotaa sivuavan alemman kommenttisi perusteella sinulla on yleisemminkin jotain toimittajia vastaan."

No en arvosta toimittajia (yleensä), mutta sehän nyt on tutkitusti maan tapa ammattien arvostuslistoilla (tosin niissäkin on eroja). On kuitenkin argumentointivirhe todeta, että 1918-tapahtumiin liittyvä kommenttini johtuisi toimittajavastaisuudesta. Keskustelua ei voi käydä järkevästi, jos jonkun ryhmän kritisoinnin syyksi tulkitaan ihan vain sen ryhmän vastustaminen. Kyllä keskustelua pitää käydä asioiden ympärillä.

Tiedoksi: lehdet (toimittajineen) käyttivät ja sallivat lehdissään 1918 sellaista kieltä, mikä ei tänä päivänä tulisi lainkaan kyseeseen, mikä on hyvä. Aatesuunnasta riippumatta. Tämä kielenkäyttö kärjisti tilannetta. Se on sitten itse kunkin tulkinta, kuinka voimakas lehtien vaikutus oli. Toimittajien mielestä oletettavasti vähäinen.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #56

Korjaan yhden väärinkäsityksesi. En tarkoittanut sanoa, että tulkintasi kansalaissodasta selittyisi toimittajavastaisuudellasi, vaikka suoraan sanottuna sen olevan vähintäänkin painottunut tai vääristynytkin. Tuo viittaus sisällissotaan oli vain sellainen heureka-huudahdus kun tajusin että inhota toimittajia niin paljon, että epäilet toimittajaiksi myös kriitikoita, jotka eivät sellaisia ole.

Jos muuten edelleen pidät esim. Hesaria jotenkin erityisen vasemmistolaisena, niin kehottaisin perehtymään aatehistoriaan perusteellisemmin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #56

Eikö tämä koko blogisi perustu siihen, että koet perussuomalaisia mustamaalataan, koska olette perussuomalaisia?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #64

”Keskustelua ei voi käydä järkevästi, jos jonkun ryhmän kritisoinnin syyksi tulkitaan ihan vain se ryhmän vastustaminen”.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #64

Vai olisikohan siksi, että mustamaalaaminen suosii omaa puoluetta ja vastustetaan toisen puolueen (kuviteltuja) arvoja, kuten kirjoitin? Kiva olisi, jos luettaisiin mitä kirjoitan.

Estin Manu Korkmanin ja Petteri Ritalan kommentoinnin hygieniasyistä. Kommentit eivät ole vuosiin tuoneet juurikaan lisätietoa ja sisältävät sääntöjään tarkoituksellisia väärinymmärryksiä. Keskustelun taso laskee ja ohjautuu sivuraiteille. Aiempi tapani ratkaista ongelma ei ollut hyvä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #79

Minusta estäminen tai bannaaminen ovat perin huonoja ratkaisuja. Olletikin, kun perussuomalaisten silmäterä on ollut vapaa, kärkäs ja ronskeja sananvalintoja suosiva malli. Sanat ja teot ovat synkässä ristiriidassa juuri perussuomalaisten kohdalla.

Kaikki persukriittisten puheet eivät tietenkään miellytä, mutta ainakin itse toivoisin hieman korkeampaa kynnystä hiljentämiseen.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Joo, odotettavissa on mustamaalausta. Perussuomalaisilla on valmistumassa ohjelma, koska on eetterissä?.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

3000 fb-kaveria ja maahanmuuttajataustainen vaimo Immosella. Ja silti kiusaavat!Jumatsukka.
Oikeuslaitos se vasta mustamaalaakin saastuttaen koko saunapuhtaan puolueen mainetta. Vihaksi pistää miten on ahtaalla järkiporukat.Jumankekka.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Kari Kero: jos sinulla ei oikeasti ole annettavaa maailmalle, pysy luolassasi. Kiitos etukäteen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Uhriutuminenkin on hyvä aloittaa ajoissa, mitähän kaikkea ''viisasta'' saammekaan persuilta vielä ennen vaaleja lukea.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Petteri "oneliner-oksentaja" Ritala kamppailee kuningasoksentajan tittelistä Manu Korkmanin kanssa. Vedät kyllä pidemmän korren. Juhannuksen kunniaksi julistan sinut voittajaksi! Onneksi olkoon.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

PS voisi vaikka tuomita julkisesti Hakkaraisen kaverien vihakampanjan näin aluksi.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Viitaten Veera Ruohon saamaan palautteeseen, en yleisesti ottaen pidä mitään epäasiallisia jahtikampanjoita mitenkään hyväksyttävinä tai edes hyödyllisinä. Joitain otteita olen saanut tietää ja juuri niissä ei erityisen dramaattista sisältöä - yhtä lukuunottamatta - ollut, tosin kaikkea törkeintä aineistoa ei välttämättä tuotu siinä esiin. Kärkevää ja hyvän maun ylittävää on joka tapauksessa ollut. Petteri Ritalan ja Manu Korkmanin siekkareita (sielunveljiä) tyylillisesti.

Ylipäätään sakki voisi keskittää energiansa aivan muuhun kuin jonkun loikkarin jahtaamiseen. Katse eteenpäin. Ne, jotka ovat menneet, ovat menneet. Niiden perään ei tarvitse huudella. Toisille irtipäästäminen on vaikeampaa. Historiasta tiedetään, että esim. vasemmistopuolella vastaavat jakaantumiset ovat olleet myös likaisia. Sitä ei voitane välttää.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tuokaan ei ole aiheuttanut noiden kahden eroa puolueesta.
Halla-aho on nöyrää poikaa pohjoismaisen vastarintaliikkeen edessä.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Onneksi vasemmistofasistit eivät hallitse oikeuslaitosta. Avoimen tapahtuman ja kaikille sallitun muistomerkin eteen saa tulla ken tahtoo. Samassa kuvassa poseeraamisesta ei pidä tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Se on selvää, että tietty hajurako olisi hyvä pitää, vaikkei se arkisessa mielessä tunnu kohteliaalta ("menkää te sivummalle, ettette päädy samaan kuvaan meidän kanssa, koska emme halua teidän olevan meidän kanssa"). Vaikka vastarintaliike teidänkin tietäen on kriittinen Perussuomalaisia kohtaan, te haluatte valikoida itsellenne sopivat todisteet, jotta voisitte riekkua. Ihmisellä on vapaus valita tyhmyys, onnea valitsemallanne tiellä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #20

Oletko pahassa krapulassa, vai miksi uhriutumis-seliselisi on noin alkeellista?
Tiedät kyllä hyvin, jos yhtään uutisia tuolloin seurasit, että todellakaan ei ollut kyse pelkästään ’samassa kuvassa poseeraamisesta’.

Retorinen kysymys seuraavista vaaleista: Tuoko vai viekö tällainen persujen uhriutumisulina ääniä?

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #21

En juo. Jos on jotain sanottavaa, sano. Jos ei ole, ole vaiti. Nyt et tosiasiassa tuonut mitään uutta, mikä on Esa Mäkiselle, Manu Korkmanille ja Petteri Ritalalle normi. Olen kuvannut tapahtumaa kirjoituksessani. Jos et sitä halua lukea tai sisäistää, älä aloita keskustelua uudelleen.

Varoitan: moderointisääntönä on, että perustele. Teille kolmelle se on tuntematon käsite. Koska vasemmistoangstinne tuottaa vain vittuiluun pohjautuvaa oksennusta ja laskee keskustelun tasoa - aina, alan harkita bannaamista. Pitää vielä miettiä, mitä pidän kommentoinnin tarkoituksena. Sitä, että kuka vain voi tuoda mielipiteitään ilmi vai sitä, että keskustelussa tuodaan perusteltuja näkemyksiä esiin.

Alkaa kyllästyttää tuo ulostustenne lukeminen (ja teitähän ei mikään muu kiinnosta kuin PS ja maahanmuutto). Mietityttää, että se karkottaa fiksumpia.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #26

Selostit tuota Porvoon hautausmaan tapahtumaa virheellisesti. Immonen oli mukanaa suunnittelmassa sitä. Valehtelitko tahallasi vai oletko tietämätön?

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #28

Esa, tapahtuma oli avoin ja Immosen porukan järjestämä. Niinpä sinne osallistui muitakin ja aiheesta johtuen myös PVL:n edustajia. En tietenkään tiedä, mitkä todelliset välit ovat, mutta eivät ainakaan keskenään kritiikittömiä, kuten toin esiin. Näen tietenkin, mitkä taustat jätät tietoisesti huomiotta asiaa arvioidessasi. Valikoit faktasi. Se on sinun tiesi, tunnetusti.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #26
Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #26

Onpa taas perussuomalaisten asiallista kommentointia. Kannattaisi jättää kommentointi siinä vaiheessa, kun alkaa hermo mennä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #20

# 20

Ketkä ovat perussuomalaisten tulkinnan mukaan vasemmistofasisteja?

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #23

En tiedä. Minulla on kyllä tulkinta ja se on minun. Muista en tiedä.

Vasemmiston (demareista vasemmistoanarkisteihin) piirissä toistuvat usein kommentit joissa heidän kutsumiaan populisteja pitäisi rangaista mutta vailla aiheellista tutkintaa ja perusteita. Ilmaisunvapautta pitäisi joidenkin mielestä rajoittaa, jos kanta ei itseä miellytä. Yleensä perusteena on loukkaavuus ja se taas ei ole länsimaissa riittävää, toisin kuin oli "kansandemokraattisissa" kommunistimaissa. Nämä maat olivat käytännössä monin osin luonteeltaan fasistisia. Esimerkiksi Neuvostoliitossa venäläisyys oli yli muun ja mielipiteiden ilmaisu oli tietenkin vaarallista, jos oli "väärää" mieltä.

Yksinkertainen tulkinta siis on, että osa ihmisistä kaipaa enemmän neuvostohenkistä yhteiskuntaa ja toiset enemmän amerikkalaishenkistä. Minulle neuvostohenkisyys on fasistista siinä missä Mussolinin Italiakin oli.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Ei millään pahalla, mutta perussuomalaisten touhuja ei edes tarvitse mustamaalata.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

You've been fooled.

Selittämättä joidenkin mokailuja pois, monelle on vaikea hahmottaa median roolia. 1918 sisällissota syttyi suuresti oikeiston ja vasemmiston toimittajien vihapuheen takia. Ihmiset yllytettiin toisiaan vastaan paskapuheilla. Nykyään ollaan siivompia, mutta silti kohtuuton osa toimittajista on vasemmistolaisia ja se tihkuu työstä läpi. Toimittajien peruskeinot lukijakansan kiihottamiseen ovat:
1. Älä kerro.
2. Kerro vähättelevin tai liioittelevin sanoin ja virkkein.
3. Valitse itselle mieluisia asiantuntijoita.
4. Käytä argumentointivirheitä.

Julkisesti toimittajat pyrkivät väittämään, että he ovat työssään objektiivisia, mikä on psykologisesti epäuskottavaa. Toimittajat ovat tyypillisesti valtiotieteilijöitä tai saman suuntaisen koulun käyneitä, joten näkemyksissä korostuu esim. vasemmistolainen "yhteiskunnan rakenteiden" ja hyväosaisten syyllisyys ongelmiin. He eivät sen sijaan ymmärrä ihmisten tekojen vaikuttimina psykologiaa, biologiaa, ekonomiaa saati historiaakaan.

Keskeinen ongelmamme siis on: toimittajien ymmärtämättömyys.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Mediakritiikki on helppoa, siihen pätevöityy diplomi-insinöörikin lukemalla iltapäivälehden.

Persujen harrastama mediakritiikki menee aina samaa rataa:
1) Persu mokaa
2) Lehti kirjoittaa
3) Persut haukkuvat lehden / toimittajan.

Mistähän se johtuu että minkään muun puolueen kellokkaat eivät koskaan vahingossa joudu samaan kuviin tämän rajatkiinni-väen kanssa?

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #25

Milloin Janne Salonen pätevöityy? Juhannuksena mielessä ovat vain persut. Olisiko tervettä vaihtaa levyä?

Ainiin, olet väärässä. Mediaa kritisoidaan, läpi länsimaiden, esimerkiksi maahanmuuton ongelmien vähättelystä. Eikä tämä ole edes "populistien" yksin esiin tuoma kanta vaan tutkijoidenkin (vasemmistokuplan ulkopuolella yleistietoa).

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #30

Jos lukisit vaikka pätkän tiedotusopin oppihistoriaa tai perehtyisit ammatinsisäiseen pohdintaan "objektiivisuudesta", saattaisit ymmärtää jotain kritisoimastasi asiasta.

Kuka muu kritisoi mediaa persujen "huonosta kohtelusta" kuin persut itse?

Sen sijaan valittaminen siitä että toimittajia valmistuu vääristä tiedekunnista menee jo komiikan puolelle. Toimittajat ovat usein opiskelleet valtiotieteellisessä tai yhteiskuntatieteellisessä. Missä sitten pitäisi, tekussa vai?

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #37

"Jos lukisit vaikka pätkän tiedotusopin oppihistoriaa tai perehtyisit ammatinsisäiseen pohdintaan "objektiivisuudesta", saattaisit ymmärtää jotain kritisoimastasi asiasta."

:D Ylimaallinen tiedotusoppi, joka ainoastaan tuo kyvyn ymmärtää jotain aiheesta. Ei pahalla, mutta kun tuodaan perusteluksi sen, että kyseenalaistat vastapuolen sillä, ettei ole perehtynyt, ollaan heikoilla jäillä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Auktoriteettiin_veto...

"Kuka muu kritisoi mediaa persujen "huonosta kohtelusta" kuin persut itse?"

En tiedä mistä tämän kysymyksen kaivoit, mutta kun kerran kysyt, niin onhan tuota monet politiikkaan vähemmän sitoutuneet tavalliset ihmiset kritisoineet. Tietänet kyllä itsekin.

"Sen sijaan valittaminen siitä että toimittajia valmistuu vääristä tiedekunnista menee jo komiikan puolelle. Toimittajat ovat usein opiskelleet valtiotieteellisessä tai yhteiskuntatieteellisessä. Missä sitten pitäisi, tekussa vai?"

Yllättämättä, tahallisesti väärin ymmärretty olkiukko. Koska keskustelu on ansiostasi kuraa, jatkan samalla linjalla: toimittajien tulisi omata korkeakoulututkinto biologiassa, taloustieteessä, historiassa ja psykologiassa.

Tosiasiassa asialle on vähän tehtävissä. On jokaisen omasta sitoutuneisuudesta kiinni, hankkiiko perustietoja noista aiheista. Lukio-opinnot riittävät kyllä ainakin johonkin, jos niitä hyödyntäisi asioita analysoidessaan. Näin ei kuitenkaan selvästikään käy vaan yhteiskuntatieteellinen näkökulma ylipainottuu. Kyse on asiantuntijan vinoutuneen näkökulman ongelmasta. Ihminen perehtyy johonkin aiheeseen ja sen merkitys yhteiskunnassa tuntuu hänestä suuremmalta kuin oikeasti on. Tätä voi taklata pohtimalla selitysmalleja asioihin muistakin näkökulmista. Helppoa se ainakin netin aikana on.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #40

"toimittajien tulisi omata korkeakoulututkinto biologiassa, taloustieteessä, historiassa ja psykologiassa."

Miksei samantien sosiologiassa, sukupuolentutkimuksessa tai vaikka kemiassa? Tai missä tahansa muussa paitsi viestinnässä tai mediantutkimuksessa? Aika monella toimittajalla itse asiassa on tutkinto historiassa, sillä sen yleissivistävyyttä arvostetaan. Näin meille kerrottiin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #40

Argumentointivirheenä auktoriteettiin vetoamista ei ole esittää toivomus, että perehtyisit jollain tavalla asiaan josta kirjoitat. Mutta kuten sanot, on omasta sitoutuneisuudesta kiinni hankkiiko niitä perustietoja. Voihan sitä vetää mutulla mutta ei kannata ihmetellä jos joku korjaa.

Tapasi polttaa omat käämit ja sen jälkeen leimata toisten tekstit kuraksi, oksennukseksi ja ulostukseksi on mielenkiintoinen, etenkin kun uhkailet toisia banneilla. Klassinen nettitrollailu omassa blogissa on jotain, jota ei ihan joka päivä näe.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #76

Janne, jos aiot keskustella, tuo keskusteluun jotain. Jos et, pysy poissa. Ymmärrätkö, että keskusteluun pitäisi antaa jotain? Jos vetoat vain yleisesti tiedotusoppiin, on olisi hyvä perustella. Jos tarkoituksesi on sillä kuitata keskustelu, niin mitä luulet onnistuuko? Nämä palstat ovat sitä varten, että tuodaan tietoa. Jos ei sinua kiinnosta, miksi vaivaudut?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kas kun keskeinen asia kiukuttelevalta Kangasojalta, joka opettaa vaativan mutta ei vastavuoroisuuteen pyrkivän perheen pikkuterroristin käytösmallia, jäi huomiomatta. Persut eivät palkkaa vetovoimaisia toimittajia eivätkä kehitä uutta rinnakkaista mediaa joka toisi jotain yhteiskuntaan. Kuitenkin mediakritiikki on persuille jopa maahanmuuttokritiikkiä keskeisempi ilmaisuslue.
Turkkilan voi sanoa estävän tietoisesti kaiken satsauksen. Koska persupolitiikan koko lähtökohta on repivä eikä rakentava, te hyödytte siitä että olette jatkuvasti kuin murrosikäiset. Kriittisiä mutta itse mitään tekemättä.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #32

Sini, kannattaa perehtyä siihen mistä puhuu. Nyt laiminlöit sen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #35

No Hesari sekä vaali suomalaiskansallisia perinteitä että uusi niitä juhannuksen ajan kirjoittelussa. Mm olivat teettäneet työlään lukijakyselyn naisten orgasmeista sekä kirjoittivat monesta juhannukseen liittyvästä asiasta.
Mikä oli Suomen Uutisten anti suomalaisen kulttuurin uusimiseen ja elossa pysymiseen. Nolla. Trumpin markkinoiminen! Persut Trumphömpötyksineen ja usan konservatiivioikeistostalauksineen heikentävät suomalaista kulttuuria.
Myös venäjän vähemmistökielien tilanne kiinnostaa enemmän Kansa Uutisia kuin Suomen Uutisia. Näimpä voi pelätä että pienten Suomen kielien, suomi, suomenruotsi ja saami kohtalolle persuaate on haitallinen pitkällä tähtäimellä jne jne

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Ok.
Melko uskomaton teoria sisällissodan synnystä ja syistä....
Et taida tietää valtiotieteestä yhtään mitään, ja kuvittelet sen tekevän ihmisestä vasemmistofasistisen toimittajan. Anna mun kaikki kestää...meneppä kammioosi miettimään juttujasi ja yritä karistaa nuo vihervassareitten salaliittoteoriat päästäsi. Olet wannabe poliitikko, ryhdistäydy.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #39

"kuvittelet sen tekevän ihmisestä vasemmistofasistisen toimittajan"

Häh? Mistä tuon hieraisit?

Perehdy sisällissotaan. Yksi yllyttävä syy sille olivat lehdet. Siinä ei pitäisi olla mitään kiistanalaista.

Tiedotusopin opiskelijat ovat yleisesti enimmäkseen vasemmistolaisia ja vihreitä. Tätä on tutkittu monet kerrat ja ilmiö kattaa ainakin länsimaat Amerikasta alkaen.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #43

Sanoit ylempänä sisällissodan syttyneen suuresti toimittajien ja lehtien kirjoittelun takia, eli väitit sen olleen merkittävä syy. Minua kiinnostaisi itse asiassa kuulla tälle vähän perusteluja näin muistovuoden hengessä ja tietoa siitä mitä ovat lähteesi tälle?

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #53

Valitan, ei kiinnosta. Koska nyt on muistovuosi, osta itse vaikka ensi kerralla ruokakaupan kassalta aihetta käsitteleviä lehtiä. Tietoa on tarjolla juuri nyt, eikä se ole sinuakaan kaukana.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #59

Jos opiskelet historiaasi iltapäivälehtien historiaerikoisnumeroista ja vastaavista, niin en ihmettele joidenkin aiemmin esittämiesi historiantulkintojen omituisuutta.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #61

Jospa aloittaisit itse opiskelun aiheesta? Olisiko kova juttu?

... sen sijaan, että ilman asiaperusteita kyseenalaistat toisen näkökulmat. Ymmärrän kyllä, että jos ei ole mitään millä kommentoida, niin kyseenalaistaapa toisen. Se on se tavallinen tapa. Kun ei itse tiedä, kyseenalaistaapa ainakin toisen tietämättömyyteensä turvin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #69

Mikko hei. Mestari ei toden totta pysty teitä paimentamaan. Sinäkin täällä kravatti kaulassa mustaat puolueesi maineesta viimeisetkin puhtaat kohdat.
Väität tuulesta temmattuja asioita Suomen historiasta ja kiellät että niitä väitteitäsi tarvitsisi verifioida. Kamoon.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #69

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/01/10/punaiset-...
Propaganda siis oli molemminpuolista.
Mielenkiintoista tuo että koska punaisissa naiset osallistuvat sotatoimiin valkoiset olivat erityisen kovasanaisia juuri naisia kohtaan. Mielenkiintoista siksi että Suomessa vieläkin pistää silmään äärioikeiston jyrkkyys poliittisia vastustajia kohtaan jos he ovat naisia.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #75

Kuten kerroin: sekä oikeisto, että vasemmisto syyllistyivät ja molemmat tekivät väärin.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #43

Se on niin hienoa heitellä mutu-tuntumalla juttuja muka tutkittuina asioina....poliitikkona olet jo epäonnistunut, ei yhteisten asioiden hoitaminen voi lähteä siitä että kyllä mää muuten mutta kun nää vihervassarisuvakit jne. Todella outoa. Kerro mitä meinaat tehdä äläkä hauku muita.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #81

:D Kommenttisi sisältöä mukaillen:
"heität mutulla" - ei perusteluja
"olet epäonnistunut" - ei perusteluja
"[väität minusta], että kyllä mää, mutta suvakit" - mistä puhut?
sitten ihmettelet mitä meinaan, vaikka koko ketju lähti kirjoituksestani, jossa kerron mitä meinaan.

Hohhoijaa... eiköhän tämä ole nähty.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu ei tässä tarvitse mustamaalausta harrastaa, kertoo vaan mitä on tapahtunut. :)

Pikkusieluisia urhritujapersuja on monia täällä puheenvuorossakin.

Tässä on vaaleihin vielä aikaa, joten monta huvittavaa tapahtumaa on edessäpäin, katsotaan nyt ensin, miten mestari toimii Hakkaraisen kanssa.

Vaalitulosta ei kauheasti tarvitse kuitenkaan jännittää, sillä oli prosenttiluku mikä hyvänsä, niin se on uuden normaalin mukaan aina persuille voitto.

Ja oli se prosenttiluku sitten mikä tahansa, niin hallitukseen ei persut kuitenkaan pääse, muut puolueet ovat sen selkeästi ilmoittaneet.

Joten äänestäjän ei kannata tuhlata ääntään antamalla sitä varmalle oppositiopuolueelle.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

"hallitukseen ei persut kuitenkaan pääse, muut puolueet ovat sen selkeästi ilmoittaneet."

;) Olet vielä untuvikko. Politiikassa kaikki on myynnissä. Ilmeisesti tarkoitat, että Perussuomalaisille käy kuten Ruotsidemokraateille oppositiossa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Lyödäänlö vetoa?

Persujen aika on ohi, he ovat jo hallituksessa olleet, suomalaiset ovat jo nähneet puheidenne läpi.

Nyt kun puolueellanna on vain yksi aihe, ei se riitä sivistysvaltiossa hallitukseen.

Hakkaraisen tie on persujen tie.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Joten äänestäjän ei kannata tuhlata ääntään antamalla sitä varmalle oppositiopuolueelle."

Onko Ritalalla varma tieto jo nyt hallituspuolueista?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Suomen Uutisten ja nettipersujen ym hajottajien kansankiihotusresepti:
1. Älä vetoa älyyn tai moraaliin.
2. Kerro liioittelevin sanoin ja virkkein.
3. Pilkkaa asiantuntijoita.
4. Käytä pokkana asiavirheitä.
5. Vetoa alhaisimpiin tunteisiin.
6. Lietso vihaa.
7. Maalita, ohjaa roskaväki ’vihollisen’ kimppuun.
8. Kun jäät kiinni, kiellä ja uhriudu.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Herran jestas! Esalta yhdeksän riviä tekstiä!! Ohhoh, kuraa, mutta yritystä kuitenkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Osui mutta ei uponnut koska tuo on myös valittu strategia.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen
Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #41

Lue nimi ylempää, niin ei tarvitse kysyä erikseen. Rautalangasta voin toki vääntää itse asiaan, etten noihin tekaistuihin teorioihin jaksa osallistua. Mäkisen jorina on lähinnä vitsi, mutta onhan niissäkin sanontaa mukaillen "totta toinen puoli". Mutta koska listan lähtökohta oli vain vittuilla, ei se ole enemmän arvoinen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää on paras, se menee juuri näin.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Lista sopii nähdäkseni ihan kaikille nettipuoluepolittisille ja poliittisille medioille. Tuohon voisi lisätä vielä alpakat ja keppihevoset.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Huomio: Kun kirjoittajakollegat arvostelevat perussuomalaisia, on Kangasojan taktiikkana iskeä välittömästi yksilöön.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Kyllä. Ilmaisit paskapuheen kauniisti "arvosteluna". Kiva näkökulma. :D :D

Jos katson kommentin kuraksi, vastaan samoin. Tarkoitus on luoda ketutusta. Jos kommentoija kommentoi asia edellä, vastaan samoin.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ok. Et hyväksy ns. "paskapuhetta", mutta syyllistyt itse samaan paskanjauhantaan ja yleistyksiin.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #49

"Et hyväksy ns. "paskapuhetta", mutta..."

Juurikin näin. Vaihtoehtoja on kolme: 1) olla vastaamatta oksennuksiin, 2) antaa samalla mitalla takaisin, 3) bannata oksentajat.

Vaihtoehto kolme houkuttelee enemmän kuin koskaan. Kynnys on madaltunut kokoajan pari-kolme vuotta. Keskustelun taso on laskenut ad hominem oneliner-kettuilujen tasolle. Vaihtoehdossa 1 kommentoijat kakkisivat kuin pulut yhä uudelleen kommenttiketjua. Tavoitteena on ollut, että kettuilemalla saisi toisen pysymään poissa tai parantamaan tasoaan. Ei toimi täällä, eikä taso huimaa muuallakaan. Kun oikein teräskairalla ruuvaa, niin jotain tolkullista noista rölleistä voi irrota.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #62

Hyvin moni perussuomalainen on valinnut vaihtoehdon 3. Se on valitettavaa, paitsi, jos haluaa seurustella vain selkääntaputtelijoiden kanssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Asia edellä persuksi: samaa mieltä kuin persu.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jaahas vakioröllit iskivät sitten tähän. Kysymys kuuluu kuka on masinoinut tämänkertaisen hyökkäyksen Soroksen rahoilla.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

:D Vakioröllit :D Mahtava ilmaus!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mikko Enegren on nyt persuasteikolla mestarillinen sanankäyttäjä!

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Engren! Mitä sinulle on tapahtumassa? Älä pelottele tuollaisella Soros-läpändeeroksella.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Esitin sinulle yhden kysymyksen, johon sain vastauksen. Kiitos siitä. Sen jälkeen olet esittänyt minusta monia loukkaavia väitteitä. En muuten ole toimittaja.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Se on sitä perussuomalaista, parempaa paskapuhetta.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Ole hyvä. Valitan, en kaipaa kommenttejasi puheenvuoroihini. Jos pysyt poissa, olen tyytyväinen.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

On se vähän eri asia tietty, että heiluttelevatko PS:n jäsenet PVL:n lippuja tilaisuuksissaan kuin nykymeininki. Siellä välimaastossa haahuilette, eikä maailma kuitenkaan ole niin mustavalkoista mitä esität.

Ei se kuitenkaan hyvin hyvää kuvaa anna puolueesta, joka ei enää edes yritä "harjata" Hakkaraisen kaltaisia toilailijoita tai anna mitään noottia äärihörhöjen kanssa kaveeraaville.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Emme tiedä mitä puolueen sisällä on nootteja annettu tai keskusteluja käyty. Ei heidän tarvitse niistä ulos kertoa. Eikä mielestäni kuulukaan. Se kannattaa muistaa, että Hakkarainen on kansan valitsema, joten ei sitä noin vain potkita mihinkään, vaikka jotkut haluaisivat.

Kuten kerroin yllä, hajurakoa PVL:ään on syytä pitää. Kun kuitenkin kaksi jamppaa on ollut samassa tapahtumassa, on erittäin pitkä matka leimata koko puolue PVL:n kaveeraajaksi, kuten Feldt-Ranta teki, mutta politiikassa mustamaalaaminen on tie menestykseen.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Jos puolue ei anna mitään kannanottoja, niin se on kansalaisen silmissä sama kuin he olisivat antaneet hiljaisen hyväksynnän.

Persut ovat kyllä ensimmäisenä vaatimassa ei-perussuomalaisen kunnallispoliitikonkin törttöilyn takia julkista kommenttia puolueen johtajalta, mutta omien kansanedustajienkaan törttöily ei tunnu olevan kommentoimisen arvoista, enää.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #74

"Persut ovat kyllä ensimmäisenä vaatimassa ei-perussuomalaisen kunnallispoliitikonkin törttöilyn takia julkista kommenttia puolueen johtajalta"

Laitatko lähteet tapauksista? Tiedän olevan toisin päin mutta tällaisesta en ole kuullut.

"Jos puolue ei anna mitään kannanottoja, niin se on kansalaisen silmissä sama kuin he olisivat antaneet hiljaisen hyväksynnän."

Se riippuu kansanosasta. Vasemmistolaiset "janoavat verta" koko ajan, eikä mikään tule riittämään. Toiset uskovat vähemmällä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Niin vähän kuin kokoomuslainen liikkuu kansan parissa ei kuten mustanaamio vaan ainoastaan kahden poliisin suojassa ja luotiliivit päällä. En ole nähnyt, että tästä tehtäisiin kuitenkaan moisia nerokkaita yleistyksiä saati miljoonasta muustakaan kuvasta jossa politiikko x on henkilön, henkilöiden yz kanssa jossain kuvassa.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005677419.html

Sovitaan sitten suoraan, että Perussuomalaiset ry. sanoutuu irti kaikista kuvista, videoista, karikatyyreistä, maalauksista, piirrustuksista sekä tietysti kirjoituksista oli kyseeessä vessan seinä, some, yleisönososto, mikä vaan sekä kaikesta ns. väärästä puheesta niin yksityisesti kuin julkisesti, joissa joku varavalteuutettu tai kuka tahansa 10 000 jäsenestä tai muusta kannattajasta on jonkun ns. väärän ihmisen, ihmisten kanssa. Vaikeampaa on sanoutua samalla irti kaikista ajatuksista ja ajatusrikoksista koska nykytekniikalla niitä on vaikea tarkkailla mutta ei se mitään pistetään moinen momentti silti samaan pykälään joka tulee täten liittää jokaikiseen kuvaan, julkaisuun joissa perussuomalainen on jonka lisäksi moinen plakaatti on syytä laittaa rinnanpieleen vähintään kotoa ulos astuessa.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Läskiksi vetäminen kyllä näköjään onnistuu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nää Kangasojan blogit on melkein parhaita täällä, ''gradumestari Huhtasaari'' kyllä vielä vie voiton Trump-nuoleskelullaan.

Nämä blodgit on siitä hyviä, että näkee ainakin sen, kenestä ei ole missään nimessä poliittisiin tehtäviin, sanat paska ja oksennus ovat sellaisia sanoja, joita käyttää vain itsensä ylemmäksi kohottanut uhriutuva persu.

Tällaisen henkilönkö antaisit hoitaa yhteisiä asioitamme?

Luojan kiitos, sellaista ei tule tapahtumaan.

Persuihin tuo kielenkäyttö on kuitenkin täydellistä, sillä voi kohota ihan puolueen johtotehtäviin, vielä kun hankit jonkun tuomion vihapuheesta, silloin olet ykkössuosikki, ja mestarikin antaa papukaijamerkin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kommenteista päätellen Perussuomalaiset tulevat nostamaan kannatustaan. Se on jotenkin mennyt aina niin, että mitä enemmän mustamaalataan ja solvataan, se korreloi kannatukseen.

Se myös on ollut nykyajan trendi Euroopassa. Btw Ruotsi demokraatit esittivät jo Swexittiä, mikä erikoista myös Ruotsin "Li Anderssonin" vasemmisto kannattaa sitä.
Trendi on myös se, että yhä vaikeampaa on nk. valtapuolueiden rakentaa hallituksia.

Yleismaailmallinen tilanne näyttää siltä, että valta pikku hiljaa siirtyy sosiaalikonservatiiviselle oikeistolle. Kannatan tätä kehitystä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Huomioinut hieman samaa. Suunta on EU:n sisällä melko yleinen. Samoin myös tuolla rapakon takana.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"...mitä enemmän mustamaalataan ja solvataan, se korreloi kannatukseen."

Turhaan se Mikko siten harmittelee jos media kohtelee olmisti. Logiikan mukaan se on positiivinen asia.

Eli kannattaa usuttaa edustaja uudelleen naiskollegansa kimppuun ahdistelemaan ja pahoinpiteleään tai osalistua lisää vastarintaliikkeen kekkereihin. Kannatus nousee kun paheksutaan.

Jos noin olisi, mitä se sitten kertoisi kannattajista?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Yleistäminen onkin ollut vihervasemmiston tapetilla jo liki sen poliittisen historiansa. Yleistäminen ei päde heihin itseensä, eikä heidän viiteryhmiinsä, mutta heidän vihollisiinsa kylläkin.

Maailmalla ollaan esitetty ja käyty keskustelua "Is chivalry dead?".

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jollain tavalla tulen aina surulliseksi, kun lueskelen aikuisten ihmisten sanailua ja tahallista sellaista. Tämä näkyy toistuvan jopa säännöllisesti tälläkin alustalla aina, kun kyseessä on perussuomalaisen kirjoitus, johon jokseenkin saman ryhmän saapuminen kommentoimaan sisältää paljon muuta kuin kirjoituksen sisältämää asiaa ja siihen kommentointia, vaikkapa olemalla eri mieltä perusteluineen. Perusteluista ei asialliseen tyyliin ole juuri tietoakaan.

Katson tällaisen toiminnan pitkälti ryhmän suorittamiseksi kiusaamiseksi, jota ei pitäisi alustan toimijoiden taholtakaan hyväksyä. Ilmiö kun ei pidemmän päälle tuo tullessaan mitään hyvää. Moni kirjoittaja jo näyttääkin vierastavan alustalla kirjoittelua. Sama koskee kyllä itseänikin. Harvemmin tulee enää kirjoiteltua ja kommentoituakaan.

Miten kiusaamista määritellään sanoin? Tässä eräs määritelmä*), joka pitää sisällään mielestäni hyvinkin tällä alustalla havaittavan ryhmäkiusaamisen, joka tulee aina tietyltä taholta.
*)Kiusaaminen voi olla esimerkiksi tönimistä, lyömistä, haukkumista ja pilkkaamista, yksin jättämistä, ilkeitä puheita takanapäin tai mitä tahansa sellaista toimintaa, jolla pyritään vahingoittamaan tai loukkaamaan toista.

Tässä tutkimustaustatietoa koulukiusaamisesta, joita tietoja voidaan hyvinkin soveltaa aikuisten ryhmäkiusaamistapauksiin. https://jyx.jyu.fi/bitstream/handle/123456789/1129...

Muuta luettavaa kiusaamiseen liittyen;
https://www.aamulehti.fi/kotimaa/kiusaaminen-on-mo...

Miten ryhmä kiusaa?
Ryhmän muotoutumisvaiheessa päämääränä on mahdollisimman hyvin toimiva ryhmä, jonka jäsenet viihtyvät yhdessä ja täydentävät toisiaan. Kun ryhmän tarvitsemat voimavarat on saatu kokoon ja ryhmä on toiminnallisesti hyvä, ryhmä sulkee rajansa. Tämän jälkeen uusia tulijoita arvioidaan tiukemmin ja ulkopuolisten on vaikea päästä enää mukaan ryhmään. Tällöin ulkopuolisia saatetaan alkaa käyttää välineenä ryhmän sisäisen yhteenkuuluvuuden vahvistamisessa.
https://www.edu.fi/perusopetus/terveystieto/kouluk...

Ryhmä kiusaamistarkoituksessa näyttäisi tälläkin alustalla koostuvan jokseenkin saman aatesuunnan henkilöistä. Enemmistö näyttäisi tunnustavan vasemmistolaista aatetta. Toki ryhmään näyttää kuuluvan muutama kokoomuslainenkin.

Monen monta kertaa mietin, miksi ylipäänsä pitää "tunkea" sellaisiin kirjoituksiin kommentoimaan, joihin ei ole mitään asiallista sanottavaa? Tätä ihmettelen edelleen tämänkin kirjoituksen kohdalla ja syvästi.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Se, että on eri mieltä jonkun persun kanssa ja haluaa oikaista hänen esittämiään puolitotuuksia ja suoranaisia valeita ei tietenkään ole kiusaamista. Eikä sekään ole kiusaamista, että naureskelee näille ikuisille persujen uhriutumisille. Jos ei takapuoli kestä merivettä, kannattaa pysyä kaukana rannikosta.

Sinäkin dramaattisesti vaikertelet kiusaamisesta, mutta eipä näytä olevan mitään sanottavaa Kangasojan muista käyttämästä varsin rajoittuneesta vokabulääristä. Hakkaraistakin olet puolustellut. Eli näinollen harjoittamasi moralisointi koulukiusaamiseen vertaamalla on aivan epäuskottavaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Miksi tulet valehtelemaan, että minä olen jossakin puolustellut Hakkaraista. En ole tietääkseni kirjoittanut sanallakaan. Tämä on oiva osoitus jälleen kerran sinun kiusaamisesta sellaisesta jota ei ole tapahtunut. Osoita tuo väitteesi todeksi!

Muuten eri mieltä olemalla voi aina kirjoittaa perustellun oman mielipiteensä ilman että ryhtyy sättimään persuja sanansäilällä. Niin ja jokainen kantaa itse henkilökohtaisen vastuunsa niin sanomisistaan kuin tekemisistään. Tämäkin kannattaa muistaa, eikä ryhtyä syyttelemään suurempaa joukkoa syyllisinä vaan itse tekijää.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #96

Mitenkäs se onkaan sen valehtelun kanssa? Et ole kirjoittanut sanaakaan Hakkaraisesta??
http://arialsio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247933-ha... Tuossa kommenttiketjussa noin kymmenen selittelevää kommenttiasi.

Kun Teuvonne sai 2017 tuomion hän piti oikeuslaitosta ja oikeudenkäyntiään pelleilynä. Sinä kannatit tätä juopon mölähdystä varteenotettavana yhteiskunnallisena argumentointina:
http://veksi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228941-kansa...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #98

Kannattaa ajatella mitä olen noissa linkin kommenteissani sanonut vuonna 2017, en tänä vuonna, josta viimeksi on meuhkattu.
Ensimmäisessä olen puolustellut edustaja Meren menettelyä ja toisessa olen enemmänkin ollut osittain Hamilon sanomisten kannalla. En ole siis suoranaisesti puolustellut, en vuonna 2017, sanallakaan itse Hakkaraisen toimintaa. Siinä kun ei ole puolusteltavaa. Tätä viimeistä "tempausta" en ole kommentoinut sanallakaan, eikä ole tarvis nytkään. Oikeus ja te sivulliset pidätte tuosta huolen monin sanakääntein. Puolue hoitakoon omalta osaltaan.

Pelleilynä en ole pitänyt oikeudenkäyntejä vaan katsonut, ettei kaikki päätökset vastaa kaikilta osin omaa käsitystäni useisiin muihin oikeudenkäynteihin verrattuna. Oikeus kuitenkin aina tekee omat ratkaisunsa ja niitä voi ja saa arvostella.

Voi kun teillä olisi samanlainen mielenkiinto muitakin oikeudenkäyntejä kohtaan.

Teillä kiusaajilla on tapana satuilla mitä milloinkin vai onko kysymys siitä että ette ymmärrä kirjoitettua tekstiä?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #100

Ja tietenkin vastaus on kiemurtelua ja selittelyä. Väitit minun valehtelevan ja väitit, että et ole kirjoittanut mitään Hakkaraisesta. No miten on - kuka tässä valehteli?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #101

Mäkinen viimeisen kerran, älä vääristele sitä mistä oli puhe. Sinä sanoit minun puolustelleen Hakkaraista. Siis puolustelleen. Kirjoitat kommentissasi 94 näin "Hakkaraistakin olet puolustellut." Tuota en ole tehnyt, koska ei ole sellaiseen syytä. Minun mielestäni sinä valehtelit ja teet sitä edelleen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #102

Kuka sanoi ”En ole tietääkseni kirjoittanut sanallakaan”?
Eihän sinussa ole naista edes myöntämään omaa virhettäsi. Tuttua persujen selkärangattomuutta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #104

Voi hyvä tavaton, kun pitää toistaa yhä uudelleen etten ole sanallakaan kirjoittanut puolustelua. Pitääkö sana puolustelu toistaa jotta menee sinullekin perille mitä tarkoitan? Yksinkertaisuus ei ole aina hyve. Toimiikohan tavallisessa elämässä hyvinkin?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #105

Kuoppasi on jo liian syvä, kannattaa lopettaa kaivaminen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #105

Asian voi etäännyttää niin, että Mäkinen on tavallinen helsinkiläinen ope ja siellä ne lapsoset on kuin herran kukkarossa miesoletetun opetuksessa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #104

Olin itsekin mukana tuossa samassa ketjussa, eikä minusta Sirpa mitenkään puolustellut Hakkaraisen toilailuja. Sen sijaan oli hyvinkin samaa mieltä kuin vaikka minä, että todennäköisesti niin Louhela kuin Merikin ovat keskustelleet asiasta Hakkaraisen kanssa.
Alkoholistin julkisesta tilaamisesta ei yleensä suurta hyötyä ole. Sen sijaan voi yrittää kahden kesken, silloin kun toinen on tolkuissaan. Varsinkin Lohelasta olen saanut käsityksen, että hän on aika jämpti tyyppi, vaikka ei siitä numeroa teekään.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #111

Kiitos Juho, kun toteat selvän asian keskustelun kulusta. Minulla kun ei ole minkään valtakunnan syytä puolustella alkoholista johtuvia tekoja. On näes kokemusta ja näkemystä ettei puolustelut kannata pätkän vertaa. Sanatkaan ei oikein auta asiassa.

Täällä alustalla näyttää näitä väärinymmärtäviä ja syytteleviä riittävän. Ryhmäkiusausta tälläinen on. Ei siitä selviä kiertelemällä eikä kaartelemalla. Kuinka sitten voivat ottaa kantaa koulukiusaamiseen, kun ovat itse tavallaan esimerkkeinä. Kasvattajana huono esimerkki.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #111

#111 ...Alkoholistin julkisesta teilaamisesta ei ole hyötyä....
Olen koko ajan nähnyt sen niin että puhe kääntyy puolueeseen joka hyödyntää alkoholistia. Hakkaraisen pitäminen persuissa tuo julkisuutta jota persut tähän asti ovat halunneet. Pahan pojan imago on myös osa persuideologiaa. Vastustajia kutsutaan hyviksiksi ja suvakeiksi ja paremmiksi yms.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #113

Luulenpa, että olet väärässä. Varmaan moni auttaisi Hakkaraista, jos vaan suinkin pystyisi. Mutta se, että häntä kivitetään myös sen takia, että samalla voi kivittää perussuomalaisia, tuntuu aika epäoikeudenmukaiselta. Kyse on aika tavalla samasta asiasta kuin siinä, että yhden muslimin pahat työt sälytetään kaikkien muslimien päälle.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #114

Oikeastaan Hakkaraista kivitetään sen takia, että tässäkin blogistaniassa häntä puolustetaan henkeen ja vereen sen vuoksi, että hän edustaa perussuomalaista elämäntapaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #115

Hakkaraista ei kivitetä. Hänhän on tuomionsa saanut. Mutta persuja siitä että tietäen skenaarion ovat pitäneet miestä korkeilla paikoilla. Persuille on tärkeää kaikki pöyristyttäminen.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #115

Olipa taas dorka kommentti Takaselta.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Esa Mäkisen ajattelua laimaa mustavalkoinen tunteistaminen. Kun viileän toteavasti kirjoitan jostain, niin Mäkinen kääntää sen uhriutumiseksi. Kaikki käännetään äärimielipiteiksi. Asenne kertoo hänen ajatusmaailmansa olevan sellainen ja samanlaiseksi hän muidenkin ajatukset olettaa.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

SA: "Moni kirjoittaja jo näyttääkin vierastavan alustalla kirjoittelua."

Olen todennut saman. Minulla on hypoteesi, että jokaisella palstalla on alttius päätyä jonkin kärkevän ryhmän valtaamaksi, mikä karkottaa muut. Mitä erikoistuneempi palsta ja pienempi porukka, sitä suurempi vaara.

Historiallinen käänne seurasi osaltani tästä keskustelusta. 10 vuotta olen täällä kirjoitellut ja nyt bannasin ensimmäisen käyttäjän ja kolme kerralla.

Olen halunnut pitää keskustelun vapaana ja moderointisääntönä olen ainoastaan korostanut perustelemista. Eräiden kohdalla sen puuttumisen ja asennevamman takia katsoin olevan terveellistä Puheenvuoroni keskusteluhygienian takia bannata heidät. Näistä eräät eivät mistään muusta koskaan ole olleet kiinnostuneita kuin persuista, joten tappio tästä on pieni. Siivoustalkoot alkoivat. Suosittelen muillekin, paremman keskustelun puolesta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Se, että on eri mieltä jonkun persun kanssa ja haluaa oikaista hänen esittämiään puolitotuuksia ja suoranaisia valeita ei tietenkään ole kiusaamista"

Yritä edes kertoa niistä puolitotuuksista ja suoranaisista valeista, nythän täällä on perusteluina vain vihervasemmiston tyhjää räksytystä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tarkoitan Kangasojan satuilua Immosesta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Olli Immosen kanssa samaan tapahtumaan osallistunut uusnatsi."

Eikö tämä siis pidä paikkaansa, onko todistettavasti ollut muuta kanssakäymistä?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kepun, Sinisten ja PS:n raunioille saattaa syntyä uusi poliittinen voima: KEPESI. On selvää, että nämä kolme edellä mainittua puoluetta tulevat saamaan rökäletappion seuraavissa vaaleissa. Sipilän, Halla-ahon ja Terhon asema puolueidensa johtajina tullee olemaan kestämätön seuraavien vaalien jälkeen.

Tällöin voi edellä mainittu fuusio jossakin muodossa tulla kysymykseen. On yksinkertaisesti tarve yhdistää voimat Kokoomus/SDP akselia vastaan. Tietenkin nämä Immoset ja hakkaraiset saattavat pudota pois tuosta fuusiosta omaan liikkeeseensä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kepun, Sinisten ja PS:n raunioille saattaa syntyä uusi poliittinen voima: KEPESI."

PS kannattamassa korruptiota, tuulivoimaa ja holtitonta maahanmuutoa. Mission imbossible.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Toisaalta Kepulle voisi hyvinkin kelvata harjattu PS kumppaniksi seuraavien vaalien jälkeen.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Hyvä kun sanoit. Minun tekisi nyt mieleni kirjoittaa ns. valeuutinen liittyen viimeistä kirjoitustani edeltäneeseen juttuun - tavallaan siis. Nyt mietin...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset