Yhteiskunnasta Muutama sana

Dalai-lama ajoi median kriisiin ja peittelyyn

Dalai-lama aiheutti toimittajille kriisin. Hän sanoi Euroopan kuuluvan eurooppalaisille. Ruotsalaiset mediatalot poistivat pian uutisen sivuiltaan ja vaihtoivat muihin laman sanomisiin. Suomalainen valtaa pitävä vasemmistomedia vaikeni täysin ”kuuluu eurooppalaisille”-uutisesta. Kun lama keskusteli luostareissaan havaitusta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seurasi kosto: se uutisoitiin isolla rintamalla ja vieläpä vailla todisteita dalai-lamaan siitä syyllisyyttä tahrien. Hänen puheitaan oli siis kokoajan seurattu.

 

Toimittajat rakentavat tarinoita. Nyt heistä tuli sellainen. Miksi jotain ei uutisoitu ja jos uutisoitiin, niin poistettiin? Miksi jotain uutisoitiin pyhän miehen mainetta tahrivaan tyyliin? Vastaus on varsin selkeä. Murskaava valtaenemmistö (kenties yhdeksän kymmenestä) toimittajista on vasemmistolaisia, vihreitä ja sinivihreitä (kokoomuslaisia vihreitä). Näille vihervasemmistolaisille tärkeintä on taistella hyvyyden puolesta. Heille hyvyyttä on puhua hyvää hyvistä ihmisistä. Hyviä ovat he, jotka eivät puhu pahaa hyvistä. Buddhalaisuus on korkeasti arvostettu vihervasemmistossa. Se ei kirkkokuntana ole tehnyt pahaa, kuten kristinusko ja on osaltaan tuonut länsimaihin ainakin oletetusti hyvyyttä lisääviä harjoitteita, kuten joogan ja meditaation. Se, joka johtaa tällaista uskontoa, on siten arvostetuin arvostetuista, hyvin hyvistä.

 

Yhtäkkiä täysin puskista tämä hyvistä hyvin, yksi ”omista”, väittää samaa kuin vihervasemmiston periviholliset. Kun ”yksi omista” näin pettää, siitä voi seurata syvä järkytys ja syvästi petetty olo. Seuraa epävarmuutta: jos hyvistä hyvin voi pettää, miksei silloin kuka tahansa? Tuloksena on pahimmillaan vainoharhaisuutta, josta taas seuraa kyräilyn kyllästämä ilmapiiri. Se voi johtaa puhdistuksiin. Eikä siinä vielä kaikki. Kun oma maailmankuva on rakennettu hyvyyden varaan ja omat ideologiat on johdettu siitä, myös maailmankuva järkkyy varmimpina pidetyn pilarin petettyä. Kyse ei ole vain siitä, että joku petti vaan siitä, että joku ”omien joukoista” ei uskokaan aatteeseen. Vihervasemmistolainen joutuu täten valitsemaan pohtiiko sitä, onko hyvyys sitä mitä on luullut. Mitä jos itse on väärässä?

 

Maailmankuvan järkkyminen heikentää turvallisuudentunnetta. Siihen ja muuhun järkytykseen on lääke: kieltäminen ja vastustaminen. Se onnistuu valehtelemalla itselleen, että se joku toinen on väärässä ja itse on oikeassa. On hyvä huomioida tässä yhteydessä, että itselleen valehtelun suhteen ei tarvitse välittää siitä onko oikeassa vai ei. Valhe rakentuu kahdesta: siitä, että uskottelee itsellensä olevansa oikeassa (väite). Se pitää myös sisällään sen, että ”uskotelma” (väitteen perusteet) perustuisi muka oikeasti tosiasioihin. Kun vääriä totuuksia ei voi asia-argumentein kumota, käytetään tunteita, vähättelyä, ylimielisyyttä ja manipulointia.

 

Vasemmistomedialla ja -klusterilla oli ennen vahva valta ihmisten mielissä. Reviiri oli laaja. Oli vähän aatteen vihollisia näkyvissä, paljon omia ja epävarmaa hiljaista ihmismassaa. Klusterilla oli määräävä markkina-asema viestinnässä, kun vihervasemmistolaiset (tai punavihreät) toimittajat kirjoittelivat juttujaan maailman luettavaksi. Sitten tulivat netti, some ja populistit. Hiljaisesta ihmismassasta alkoi paljastua yhä enemmän aatteen vihollisia. Kun tätä oli jatkunut tarpeeksi pitkään, toimittajat alkoivat kokea sen aidoksi uhaksi aatteelleen. Sitä piti alkaa vastustaa. Helpoin ja paras keino oli vaieta ”pahojen” hyvyydestä ja heitä auttavista uutisista. Toinen keino oli etsiä heistä jotain pahaa. Jos sellaista ei ollut tarjolla, oli mahdollista esittää heidät ikävässä valossa (ryhtyä toimittajasta ”dramaturgiksi”). Nämä keinot alkoivat ruokkia vastakkain asettelevaa ja kärjistynyttä mielikuvaa vastustajista. Leimatut kokivat kohtelunsa epäreiluksi ja kiihkeimmät (vihervasemmistolaisen) aatteen kannattajat uskoivat kaiken. Vuoden 1918 toisinto oli täällä taas.

 

Populistien yhä jatkuvat vaalivoitot, netin vihainen puhe, Brexit, Trump ja monet epämiellyttävät paljastukset asioiden (kuten siirtolaiskriisin) todellisesta laidasta ovat kaventaneet vihervasemmistolaisten reviiriä. Mitä nurkkaan ajetummiksi he itsensä kokevat, sitä kärjistyneempiä he ovat. Yhä useampi loikkaa riveistä, koska kokee kärjistyneen ilmapiirin vieraaksi. Loikkaukset ruokkivat keskinäistä epäluuloa entisestään ja jäljellä oleva porukka on yhä vain kiihkeämpää ja vetää puoleensa uusia hengenheimolaisia. Lopulta edessä on tuho.

 

Sota tulee. Ennen tuhoa taistelu ideologisesta hegemoniasta tullee kärjistymään, pahimmillaan mittoihin, mitä emme haluaisi nähdä. Näemme uuden aikakauden länsimaiden sisäisen mediasodan. Yhdysvalloissa ollaan jo pitkällä. Ainakin totuus tullaan raiskaamaan kerta toisensa jälkeen. Näinkin on jo. Mediaa käytetään härskisti hyväksi valta-asemien pönkittämiseen. Media ja valta naittavat toisensa toisilleen, koska toimittajat eivät voi tehdä kiihkeästi kaipaamiaan poliittisia päätöksiä. Kun heidän ainoa vaikuttamiskeinonsa, toimittaminen, ei tuota asiaan tulosta ja maailmaa uhkaa ”vääryys”, he liittoutuvat yhä tiiviimmin mieluisten vallanpitäjien kanssa. Siten vallanpitäjät voivat turvata asemansa ja media aatteensa. Kun mikä tahansa uhka on tarpeeksi suuri, moni ihminen on valmis pettämään kenet ja minkä tahansa pelastaakseen maailmankuvansa, aatteensa ja viime kädessä aina itsensä.

 

Yksi dalai-lama ei tietenkään mitään yllä olevaa aiheuta ja ainahan voi ottaa opiksi. Valitettavasti itsetutkiskelu ei ole toimittajamaista. Dalai Laman tapaus sattui vain osoittamaan etenkin Suomessa ja Ruotsissa kärkevän selvästi toimittajien rappeutuneen suhtautumisen totuuden välittämisestä herkässä aiheessa. Niinpä oltiin valmiita tahrimaan pyhän miehen maine pedofilialla. Se on osoitus toimittajien heikosti kehittyneestä itsekritiikistä. Länsimaiset arvot saavat jatkossa yhä enemmän hävitä egolle ja valtataistelulle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomalainen journalismintapainen elää edelleen kekkoslovakian aikaa ruotsalaisella itsepetoksella höystettynä.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Suomessa YLE ja hesari ovat ottaneet pääjumalan aseman siinä kuinka kaikkien tulisi ajatella. Rivitoimittajat autuaasti jakavat tätä uskoa kun eivät halua olla "tyhmiä juntteja".

Pääjumalat jotka ohjaavat shouta istuvat rahakirstujen päällä ulkomailla.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Olen sinänsä samaa mieltä, mutta budhalaisuus ei kyllä ole monikulttuurihegemoniassa mitenkään korkealla. Dalai-lama voisi sitä tietysti henkilönä olla, koska on itsekin pakolainen, mutta väärät mielipiteet.

Budhalaiset ja ylipäätänsä ihmiset niiltä alueilta missä budhalaisuus on valtauskontona ovat feministien uhrihierarkiassa hyvin alhaalla. Hädin tuskin valkoisen heteronaisen yläpuolella. Filippiiniläiset ja thaimaalaiset naiset jopa valkoisen heteronaisenkin alapuolella kun ovat kehdanneet niin suurissa määrin pariutua VHM:n kanssa.

Sen lisäksi osa budhalaisista munkeista suhtautuu muslimeihin hyvin varauksella, ja osittain sen takia Rohingya-muslimit ajettiin ulos Myanmarista. En puollustele heihin kohdistuvaa vainoa, mutta totean vain, että tässäkin tapauksessa median narratiivi on ollut esittää muslimit pelkästään syyttöminä uhreina. Eiköhän tässäkin kolikolla ole kaksi puolta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jos melonitoimittajien (meloni=vihreä päältä, punainen sisältä) mielestä on järkytys ja väärin, että Eurooppa kuuluu eurooppalaisille, niin yhtä väärin olisi todeta, että Afrikka kuuluu afrikkalaisille.

Afrikka kuuluu tietenkin afrikkalaisille, eikä siirtomaaisännille, eikä kiinalaisille. Siitäkin on erimielisyyttä kenelle Tellus kuuluu, ihmisille vai kaikille eliöille.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Totuus puukottaa vihervasemmistoa ikävästi selkään. Näin käy, kun kääntää selkäpuolen reaalimaailmalle ja lilluu vain omissa unelmissaan. Ikävä kyllä vihervasemmisto onnistui tieteellisestä metodista irtaantuneiden ja faktat ideologisella opetuksella korvanneiden yliopistojen avulla suorittamaan 'pitkän marssin' instituutioihin -- erityisesti mediaan. Tästä saavat sitten todellisuudessa elämään joutuvat kansalaiset kärsiä.

Risto Koivula

Dalai lama on vaskisti. Ei kannata hihkua.

https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/dal...

" Julkaistu 17.11.2017 kirjoittanut Risto Koivula

Dalai Lama ja ”rotumurhapeilineurooni”…

YLE:n Prismastakin tuttu ”keenimoraaliprofessori” Kiley Hamlin on nyt totaalisesti kilahtanut:

https://psych.ubc.ca/ubc-psychology-professor-kile...

UBC Psychology professor Kiley Hamlin shares research on early moral cognition with the Dalai Lama

October 22, 2014

KHDLcropped

Prof. Kiley Hamlin took part in the sold-out event Educating the Heart in the Early Years: A Dialogue with the Dalai Lama on October 22, 2014 at UBC’s Chan Centre for Performing Arts.

Revered worldwide for his compassion, quick wit and intelligence, the Dalai Lama is one of UBC’s most distinguished Honorary Doctorates.

This unique dialogue featured a keynote address by the Dalai Lama and a panel of leading researchers from UBC who discussed the science behind the Dalai Lama’s belief that consciously teaching children to be compassionate and altruistic in their earliest years has a profoundly positive effect on their social, emotional and spiritual well-being throughout life.

Dr. Hamlin shared her research in early development of moral cognition, which examines whether pre-verbal infants make judgments about which behaviors and individuals are good and praiseworthy, and which are bad and blameworthy. Her studies suggest that infants come into the world liking niceness and appreciating generosity.

Revered worldwide for his compassion, quick wit and intelligence, the Dalai Lama is one of UBC’s most distinguished Honorary Doctorates.

https://i1.wp.com/psychology.sites.olt.ubc.ca/file...

Halosen näköinen ja oloinen ruma ämmä oikealla on Kilaus Hämäliini. <:C

Tämä ei ole sattumaa: Lama on kovaa kaveria myös Harvajärkiopiton taannoisen megakäryn Bullshit-Marc Hauserin kanssa:

https://i1.wp.com/www3.pictures.zimbio.com/gi/Dala...

Tiibetin hengellinen johtaja dalai-lama, Tenzin Gyatso, ja japanilaisia turisteja, jotka halusivat yhteiskuvaan dalai-laman kanssa Helsinki-Vantaan lentokentällä.

https://i2.wp.com/im.mtv.fi/image/296002/landscape...

Tässä valossa hyvä idea:

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/87109-dalai-lama...

”Rotumurha mielessäin! Silmienvälliin, silmien välliin, …”

Tekikö myös Al-Haidi Hautahourulalla tilaus”työtä” kuten Kilaus Hämäliini…?

Nyt mä vasta alan käsittää….

...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/11/yle-to...

"

sunnuntai, 16. marraskuu 2014
OHO! YLE:n "vauvojen reiluusmoraalivaisto" "olikin" "rotumurhapeilineuroni"...!

Kun YLEn asiakkaat kuten opettajat ja oppilaat etsivät netistä lisää tietoa "kiinnos-tavasta" (vaikkakin "sisäpiireihin rajoittuvasta" "synnynnäisestä reiluusmoraali-vaistosta", niin sieltä löytyykin kyseisen tutkijan "tutkimustuloksena" -

"ROTUMURHAPEILINEUROONI"!!!!

More: puppets getting hurt.jpg

http://cdn.theatlantic.com/static/mt/assets/food/p...

http://www.hs.fi/radiotelevisio/a1383453501485?jak...

http://www.cbc.ca/natureofthings/features/research...

Babies: Born to Be Good?
Watch Full Episode

The latest studies on the minds of infants reveal new information about how humans shape their moral views – and this research is being done by Canadians.

Studies by a group of Canadian-born or based psychologists have provided the first evidence that babies are hardwired with an innate sense of good and bad.

Uutiset Radio ja TV, Tiededokumentti

Vauvalla on moraalivaisto

Psykologit ovat alkaneet päästä selville siitä, miten paljon lapsi ymmärtää luonnostaan reiluudesta

4.11.2013 2:00 0

Timo Peltonen, Yle

(Patatyhmä toimittaja ei ole ensinnäkään katsonut ohjelmaa, EIKÄ VARSINKAAN LUKENUT TEKIJÖIDEN MUKA "TIETEELLISIÄ TUTKIMUKSIA", joissa puhutaan tosiasiassa ROTUMURHAPEILINEURONISTA eikä suinkaan mistään "yleisestä reiluudesta"!

Synnymmekö hyviksi?

Kanada 2012
Ohjaus Eileen Thalenberg
TV1 klo 19.00
Uusinnat ti 5. 11.

Vanhakantaisen käsityksen mukaan lapsi toimii moraalisesti oikein siksi, että hän pelkää auktoriteetin, vaikkapa Jumalan tuomiota. Ajattelutapa nousi esiin viimeksi syyskuun lopussa Jehovan todistajien lapsille tekemissä nettiopetusvideoissa ja niitä käsitelleissä nettikeskusteluissa.

Höpökäsitys,osoittavat viimeisen vuosikymmenen aikana lapsille tehdyt psykologi-set tutkimukset. Lapsi kykenee erottamaan hyvän teon pahasta teosta jo ennen kuin ymmärtää puhetta kunnolla.

Mainituista tutkimuksista kertoo sujuvasti, antoisasti ja viihdyttävästi tiededoku-mentti Synnymmekö hyviksi? Tutkimustulosten tulkinnassa se olisi voinut mennä pidemmälle.

Kanadalaisprofessori Kiley Hamlin aloitti tutkimuksensa kymmenkuisista vauvoista ja huomasi heidän erottavan oikeuden vääryydestä.

Sitten siirryttiin kuusikuisiin,sitten viisikuisiin ja lopulta kolmekuisiin vauvoihin. Hei- dänkin huomattiin säännönmukaisesti katselevan pidempään pehmonallea, jonka he näkivät olevan ystävällinen toiselle pehmoeläimelle.

... Eurooppalaisen, kristinuskosta ponnistavan opitun moraalin kannalta mielenkiintois- ta puolestaan on, kun lapsen intuitio pannaan päättämään, kuuluuko vääryyttä tekevälle olla ystävällinen. Vastaus on, että ei kuulu.

Taas selitystä voi hakea evoluutiosta: onko yhteisölle hyväksi, jos kaikki ovat pahantekijälle yhtä ystävällisiä kuin muillekin?

Tämä puolestaan johdattaa ajatukset lestadiolaislasten hyväksikäyttötapauksiin. "

Doku oli puhdasta paskaa. "Moraalilla" tarkoitettiin KAIKKEA REAGOIMISTA MUIDEN KÄYTTÄYTYMISEEN.

"Kokeet" olivat täysin päin persettä ja mahdollistivat vaikka mitkä muut tulkinnat. Ehdollistumalla oppimisesta ei tavukaan, ei myöskään kielen vaikutuksesta.

Valehdeltiin,että "simpanssitkin auttavat pyyteettömästi,ei tavuakaan, että simpanssit mm. ovat kannibaaleja, jotka voivat syödä omasta laumastaankin.

On ositettu sitovasti, että sen paremmin kesyt kuin villitkään simpanssit eivät auta lajikumppania, joka ei pysty niitä hödyttämään vastavuoroisesti, esimekiksi viereisen häkin simpanssia, jolle ei anneta ruokaa.

Chimps fall down on friendship

Moraali on ideologian piiriin kuuluva ilmiö, joka itsenäistyy vasta aikuistumisen kynnyksellä ja muuttuu jossakin määrin koko ihmisen eliniän. Se on "ideologisesti sisäistettyä lakia".

Ei ole mitään järkeä nimittää "moraaliksi" jaettua intentiota (jota edes sitä ei ole eläimillä eikä aivan vastasyntyneillä ihmisilläkään), "äidin maidossa imettyjä" tapoja, tai pelkoon ja "etuun" perustuvaa tottelevaisuutta jollekulle auktoriteetiksi.

http://www.tieteessatapahtuu.fi/995/kesk.htm#koi

http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Morality

http://nakokulma.net/arkisto/index.php?topic=3158....

Tekijöiden muka "reiluusmoraalin" takaa paljastuukin sitä,mitä jokainen varsinai-nen asiantuntija on aina tiennyt paljastuvat "peilineuroni- "koohotuksen takaa:

NATSISTINEN "(VAUVOJEN(KIN)) ROTUMURHAKEENI"PEILINEURONI"!!!!

www.psychologicalscience.org/index.php/news/study-...

Study: Babies Like Watching Puppets Who Are Different From Them Get Hurt

Nine and fourteen-month-olds prefer "individuals who treat similar others well and dissimilar others poorly."

PS: Euroneurotutkija Jari Hietanen: Aggressio puolustajan, inho hyökkääjän tappoemootio?

YLE:n toisessa ohjelmassa Avarassa ihmisluonnossa 7.12.2013 Tampereen yli- opiston Jari Hietanen sivusi kysymystä emootiotutkimuksen varjolla. Perusemooti- oita on rajallinen määrä. Niillä on biokemiallinen ja siten geneettinen perusta, joka ei kuitenkaan määrää emootiota yksi käsitteisesti.

Hietasen teorian mukaan pelon/aggression ja inhon emootiot taas ovat ”biologi-sesti vastakkaiset”, esimerkiksi tyypillisiltä ilmeiltään ja biologisilta markkereiltaan. Kun sekä pelko että aggressio ilmaisevat puolustuksellista käyttäytymistä, ilmen-tää inho hänen teoriansa mukaan hyökkäystä (viime kädessä siis sitä ”rationaali-sen vakaasti harkittua rotumurhaa” inhoajan omasta aloitteesta). Siihen siirrytään sitten,kun ollaan vahvoilla.Kyse on vain kuka ehtii ensin.Ei parane jättää ”tilaisuut- ta käyttämättä”, kuten ei parittelussakaan, jos meinaa ”menestyä geneettisesti”.

Emootioita ei pidä sekoittaa tunteisiin (feelings), joilla on suhteellisen pysyvä sosi-aalinen kohde, esimerkiksi toinen henkilö. Sellainenkin arkkipölkkypää kuin Anto-nio Damasío on kirjoittanut pari kirjaa niiden eroista ja suhteista (ja tullut silti vää-riin tuloksiin).Kirsti Longan mukaan ohjelmassa olisi ollut kyse ”(Giacomo) Rizzo- lattin 90-luvulla löytämistä ilmiöistä”, mikä tarkoittaa peilineuroniteoriaa. Rizzolatti tosin tutki makakeja, eikä hänen havaintojaan (?) ole pystytty toistamaan. Eivätkä ne todistaisi mistään "peilaamisesta", vaikka pystyttäisiinkin. Linkkien Michael Arbib ja Michael Tomasello ovat siirtyneet oikean tieteen pariin.

Hietanen tuntee satavarmasti tarkoin ”hamlinien” "vauvojen geenirotuvaino -kokeet”. Hietasen esityksessä jäi hämärän peittoon, mille emootiolle sisäpiirirei-luusmoraali perustuisi. Mahdollisesti oli tarkoitus, että kuulija mieltää sen perustu-van ”rakkaudelle” (riippumatta mitä sillä konkreettisesti tarkoitetaan), joka on kui-tenkin kohteellinen tunne,eikä ärsykkeiden herättämä emootio.Tunteet ja emootiot sekoitettiin ”iloisesti”. Tunteetohjaavat emootiota eikä päin vastoin. Kuinkahan monta miljardia EU ja ”hirohitoistihallitus” tuohonkin taas kumoavat... EU:lta on pelkästään yksi tutkija saanut 1.4 miljoonaa.

Ideologiset perusvaihtoehdot ovat leninismi, jumalat tai ”rotumurhapeilineuronit”.

Ainakaan dokumentin toimittaja ei voi olla niin tyhmä ja taitamaton, ettei olisi vil-kaissutkaan netistä tarkemmin noita muitakin "tutkimuksia"! Eikäsitä sattunutkaan vahingossa kuitenkin ei YLEnkään toimittajille, vaan kyseon ideologisen sodan-käynnin menetelmästä, jossa idean eri puolet syötetään ”sattumalta” eri lähteistä, ja katsoja jopa ”oivaltaa itse” jotakin (jota sitten kyllä toistetaan kuin tiibetiläisestä rukousmyllystä eikä poikkea-via tieteellisiä näkemyksiä sallita..

Ohjelmat ja kaikki YLEn-anti aiheesta muodostavat suunnitellun aivopesukokonai-suuden: katsoja saa muka ”toisistaan riippumattomista lähteistä" kuin "sattumalta” samanlaista toistaan täydentävää tietoa. Ryhmäreiluusgeenimoraali olisi "geneet-tistä liittolaisuutta rotumurhapeilineuronimaailmassa”. Mitään todellista ”rauhanti-laa” ei olisi kuin jossakin harvoin täysin tilapäisesti... Kieltämättä ”loogista”, mutta perusteitaan myöten täydellisesti perätöntä ja virheellistä, sillä mitään ”peilineuro-neja” ei ole olemassakaan,eikä sellaisia voi darwinistisessa periytymisessä muodostua pavlovilaisen ehdollistumismekanismin oloissa.

Laki YLEStä: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19931380

Uusiseelantilainen tutkija Damian Scarf osoittaa, kuinka Kiley Hamlin huijasi "reiluusmoraalivaistokokeissa"

Tämähän on kerrassaan erimomainen artikkeli! hamlinin kukkulakoe, jossa "nukke-sankari" kiipeää kukkulalle ja siellä sitten "tuulettaa", ja toiset nuket häntä joko auttavat tai häritsevät, on ositettu huijaukseksi.

Tutkittiin, että kiipeäjä joko "tuulettaa" tai sitten ei,tai sitten "tuulettaa" pudottuaankin! Lapset "ymmärtävät" ilon ilmaukset, mutta EIVÄT tarkoituksia vuorelle kiipeämisestä (ellei sitä nimenomaan tuulettamalla erikseen ilmaista), eivätkä noin ollen myöskään tavoitteen saavuttamisen auttajia (hyviä) tai häiritsijöitä (pahoja) sosiaalisessa mie-lessä! He seuraavat pelkästään "voittojen" (jollainen voi olla vuorelta putoaminenkin, "kunnon mäenlasku"!) ILMAISTUJA "voittoja", eivät muka "geenistä ymmärtämiään"!
http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.137...

Social Evaluation or Simple Association? Simple Associations May Explain "Moral Reasoning" in Infants

Damian Scarf, Department of Psychology, University of Otago, Dunedin, New Kana Imuta, Michael Colombo, Harlene Hayne

Published: August 08, 2012 DOI: 10.1371/journal.pone.0042698

Abstract

Are we born amoral or do we come into this world with a rudimentary moral com-pass? Hamlin and colleagues argue that at least one component of our moral sys- tem, the ability to evaluate other individuals as good or bad, is present from an early age. In their study, 6- and 10-month-old infants watched two social inter-actions - in one, infants observed the helper assist the climber achieve the goal of ascending a hill, while in the other, infants observed the hinderer prevent the climber from ascen- ding the hill. When given a choice,the vast majority of infants picked the helper over the hinderer, suggesting that infants evaluated the helper as good and the hinderer as bad.

Hamlin and colleagues concluded that the ability to evaluate individuals based on social interaction is innate. Here, we provide evidence that their findings reflect simple associations rather than social evaluations.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Kyl meitsi ainakin ihan valtavirtamediasta luku Dalai Llaman lausunnosta, enkä siis mistään Suomen Uutisista.

Kaiken lisäksi ei tainnut olla kyseisen herran suusta edes ensimmäinen kerta, aiheesta on ollut juttua aikaisemminkin.

Tai siis muistan naureskelleeni: Dalai Llama on itse pakolainen, mutta vaatii pakolaisten palaamista kotimaihinsa. Hän ei itse vahingossakaan ole menossa Kiinan miehittämään Tiibetiin, vaikka ainakin Kiinan viranomaisten mukaan Tiibet on ihan jees nykyään.

Käyttäjän SamiEtellahti kuva
Sami Etelälahti

Dalai Laman kannan ymmärtää. Tibet on uudelleen kansoitettu kiinalaisilla, alkuperäiskansan jäädessä jalkoihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset