Yhteiskunnasta Muutama sana

Tätä toimittajat eivät halua sinun tietää Trumpista

Kuten moni tietää, vasemmistohenkinen valtamediamme vaikenee, jos olisi Trumpista positiivista kerrottavaa. Mitä uutisia siis on ajettu marginaaliin tai jätetty kokonaan kertomatta?

 

Trump tunnetusti kiertää maata puhumassa kansalle, eikä yleisöstä ole pulaa. Esimerkkinä Arizonan tapahtuma, missä ties kuinka monet (ainakin tuhannet) kiinnostuneet joutuivat jäämään ulos ja seurasivat puhetta jättinäytöltä.

 

Trumpin kannatuksen alenemisesta uutisoitiin Suomessa hanakasti kauden alussa, mutta toimittajien näppissormia alkoi väsyttämään, kun kannatus lähti nousuun. Nyt Trump on lähestymässä Obaman kannatusta yli 600 päivän presidenttiyden jälkeen. Kannatus on itse asiassa varsin sitkeää sorttia, sillä yleensä se laskee kauden mittaan. Vertailua muihin presidentteihin voi tehdä täällä.

 

Trumpin kannattajia on leimattu syrjäytyneiksi taantuvien seutujen asukkaiksi. Maalla kannattajia toki on suhteessa enemmän, mutta vaaleissa Trump voitti yli 50.000 dollarin vuosituloisten suosion. Hillary Clinton oli se pienituloisten suosikki. Kaupungeissa kilpailun ratkaisi luultavasti se, että niissä asuu runsaasti mustia ja hispaanoja. Lisäksi Trumpin äänestäjistä 44 prosentilla oli korkeakouluopintoja, kun aikuisen väestön keskiarvo on vaatimattomammin 29 % (linkki yllä).

 

Vaikeneminen on toimittajan ensimmäinen vale. Koska he välittävät etenkin Suomessa uutisia aatteellisesti valikoiden, on hyvä seurata uutisia maailmalta itse.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (118 kommenttia)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Kangasojan mielestä on positiivista, että Trump on modernin ajan epäsuosituin presidentti?

Näkyy linkitetyssä vertailussa muihin pressoihin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Missä "moderni ihminen" epäonnistui, kun sai aikaiseksi maailman jakautumaan mulkkuihin ja vähemmän mulkuiksi?.

Sen ainakin tiedän että moderni ihminen teknologia uskovaisuudellaan sai aikaiseksi Auschwitzin, Hiroshiman, Gulagin jne.

Postmoderni ihminen ei ole muuta kuin "latvalaho".

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

"Kangasojan mielestä on positiivista, että Trump on modernin ajan epäsuosituin presidentti?"

Kysymyksesi on rakenteeltaan sellainen, että pitää sisällään oletuksen, että epäsuosio olisi minusta positiivista. Oletus johtaa siihen, että kysymys sisältää sarkasmia siihen, että pitäisin nykyistä kannatusta korkeana. Koska en otsikossa, enkä itse kappaleessa ottanut kannatuksen positiivisuuteen tai negatiivisuuteen mitään kantaa, on se oma keksintösi. Siihen ohjasi se, että tulkitsit minun pitävän puolustuspuheen Trumpin puolesta. Koska toimittajat lainaavat Trump-uutisensa hyvin kahtiajakautuneen jenkkimedian vasemmistolaisista lehdistä ja jättävät kaukaiseen Suomeen välittämättä ristikkäisiä uutisia, se ohjaa ihmisten mielipiteet Trumpista mustavalkoisiksi. Olet joko puolella tai vastaan.

Vastustan yllä olevaa vastakkainasettelua. Pidän epärehellisenä, ettei Trumpista kerrota objektiivisesti ja tasapuolisesti. Jos se on jonkun mielestä tunteellista pahiksen puolustamista, se joku ei näe Trumpia objektiivisesti.

Kirjoitukseni aiheena on toimittajien subjektiivisuus. Siitä kertoo otsikko, aiheet ja oikeastaan kaikki jutussa. Jos ei tulkitse juttua siltä kannalta, ei ymmärrä lukemaansa. Silloin on parempi siirtyä lukemaan jotain muuta.

-

Trumpin kannatus on tällä hetkellä korkeampi kuin Trumanin ja Reaganin. On mahdollista, että ohittaa Obaman ja Clintonin. Tällä hetkellä näyttää, että kannatus ohittaa ainakin toisen Bushin, Carterin ja Johnsonin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Maailman huonoin presidentti ei hyväksy holtitonta maahanmuuttoa, ilmaston pelastamista anekaupalla tai työpaikkojen siirtymista halpamaihin. Hyvät vasemmiston presidentit halaavat maailman kuoliaaksi ja ajavat samalla maansa konkurssiin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ja mitä länsikulttuurin vassarimedia ei kerro, että mustien ja hispanolien työttömyysaste on historiallisen alhaalla, eikä myöskään kerro että enemmistö hispoista ja mustista äänesti Trumpia.

https://youtu.be/8cYxM7LNU6g

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Miksi vassarimedia kertoisi, että enemmistö hispoista ja mustista äänesti Trumpia?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Trumpin luvut ovat parhaimmillaan olleet yhtä korkealla kuin jonkun harvan modernin ajan toisen presidentin huonoimmillaan.Siitä ei moneen uutiseen riitä kerrottavaksi.Kuka muu sodanjälkeinen on rämpinyt kaikki 639 eka päivää miinuksella?

https://projects.fivethirtyeight.com/trump-approva...

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Ei kukaan. Yhdysvallat on jakautunut. Mediasota on kovaa. Luultavasti Clinton olisi myös erittäin epäsuosittu. Sen ansiostahan Trump voitti.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Olen kiinnittänyt samaan asiaan huomiota. Kun esimerkiksi Mari Karppinen TV-uutisissa aloittaa raporttinsa, niin tietää mitä sieltä tulee. Ei taida olla ihan fair play vaikka en Trumpia fanitakaan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Amerikkalaisten pitäisi mennä Pääministeri vetoiseen järjestelmään. Se estäisi Trumpin kaltaisten idioottien pääsemisen valtaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Se estäisi Trumpin kaltaisten idioottien pääsemisen valtaan."

Näillä vihervasemmistolaisilla ja muilla kommunisteilla ei ole koskaan mitään asiapitoista sanottavaa Trumpin mollaamiseksi, höpistään vain että Trump on idiootti ja that's All.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Hyvä blogisti Mikko Kangasoja, jos kannatat lehdistönvapautta et voi kannattaa Trumppia. Hän jatkuvasti solvaa niitä lehtimiehiä jotka kirjoittavat hänestä epämiellyttäviä totuuksia ja on usuttanut kannattajansa vapaan lehdistön kimppuun.

Niin, ja kehui vielä toimittajaa väkivaltaisesti kohdellutta poliitikkoa "minun miehekseni".

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Menkää muualle älisemään. Jos et kykene argumentoimaan ilman, että toisen pitäisi valita puolensa tai olettaa valinneen puolensa, niin mene muualle. Trumpista pitää voida keskustella ilman mustavalkoista asennetta.

Jenkkimedia on kritiikkinsä ansainnut. Iso osa Trumpin kannatusta on johdettavissa median puolueellisuuteen. Clintoneita vastustettiin korruption takia, mutta heitä on kohdeltu silkkihansikkain monissa medioissa. Osa mediataloista oli avoimesti valinnut puolensa vaalien alla. Kuka silloin enää luottaa uutisointiin, jos ei piilopuolueellisiinkaan luoteta tai ainakin sellaisesta epäillään?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Washington Post julkisti jutussaan Trumpin lähipiirin huomioita hänen järkyttävästä viranhoidostaan joka pahimmillaan voisi johtaa sotaan hänen typerän käyttäytymisen takia. Ja kun tiedossa on hänen julkinen käyttäytymisensä ei voi kuin ihmetellä kuka häntä voi ylipäätään kannattaa. Ei ainakaan kukaan täysjärkinen.

Mutta ilmeisesti Trumppia kannattavat eivät välitä pätkääkään hänen typeryydestään ja arvaamattomuudestaan kun molempien "arvot" ( lue rasismi ) kohtaavat. Se riittää.

Tarkoitus ei koskaan saisi ohittaa keinoja mutta Trumpin kannattajat tästä vähät välittävät. Kuka tahansa idiootti kelpaa heidän asioita ajamaan.

Demokraateilla en voisi kuvitella yhtä typerää ja monikyvytöntä ehdokasta joka menestyisi.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Muuten ihan sama, mutta seuraavasta aiheettomasta rasismisyytöksestä tulee bannit.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#17
Muuten ihan sama, mutta seuraavasta aiheettomasta rasismisyytöksestä tulee bannit.
..................

Et olisi eka persu joka antaa bannit joten ihan tuttua juttua. Kun argumenteilla ei kykene perustelemaan valheita niin mitäpä siinä muutakaan voi tehdä.

Ja Trumpin sanominen rasistiksi ei todellakaan ole aiheetonta. Hän on julkisesti sanonut Meksikolaisten olevan raiskaajia muiden rasististen kommenttien lisäksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #20

"Kun argumenteilla ei kykene perustelemaan valheita niin mitäpä siinä muutakaan voi tehdä."

Mikä oli argumenttisi vai Trump on idiootti?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #23

#23
Mikä oli argumenttisi vai Trump on idiootti?
..............

Minulla on paljon argumentteja asian tiimoilta.

Valitsemassasi kommenttiosiossa en kyllä puhunut idiootista, mikä hän mielestäni toki myös on, vaan hänen rasismistaan minkä perustelin hyvin pätevällä argumentilla "Meksikolaiset ovat raiskaajia".

Koita saada fokus pysymään asiassa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #20

Persut kannattavat sananvapaustta sekä vihapuheen sallimista. Paitsi..

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

"Washington Post julkisti..."
Tirsk.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Trumpin lempikanava Fox varmaan kelpaa, joskus silläkin tulee mitta täyteen:

Chris Wallace bucks Trump calling media "enemy of the public"After his press conference in January 2017, Trump continued his attack on media he doesn't like on Twitter. Anchor Chris Wallace wasn't having it on "Fox & Friends." Wallace said Trump's comments "crossed an important line" and said they were dangerous.

Neil Cavuto tells Trump he's the problem, not mainstream mediaResponding to Trump's tweet claiming the mainstream media wants him off social media, Cavuto called out Trump for losing track of his own agenda. "Mr. President, it is not the fake news media that's your problem, it's you," Cavuto said

https://www.thewrap.com/11-times-fox-news-criticiz...

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Trump sanoi tekevänsä Amerikasta taas suuren.

Trump on amerikkalainen suurliikemies ja tietää miten ajatellaan isosti ja miten se ajatus toteutetaan. Hän tietää tarkalleen miten markkinat mihinkin reagoivat. Jo pelkästään presidentin sanomiset vaikuttavat osakemarkkinoihin. Eikä se ole todellakaan mitään nappikauppaa.

Ei ollenkaan hassumpi tapa vaurastuttaa maatansa! Nyt Euroopassa porataan kun jenkit eivät lähdekään enää mukaan kaikkeen ”anekauppaan”, mutta kyllähän sen nyt vaan on niin että myös Eurooppa hyötyy siitä jos Amerikka on suuri jälleen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Trump on amerikkalainen suurliikemies ja tietää miten ajatellaan isosti ja miten se ajatus toteutetaan."

Ei siltä vaikuta.

Trump falls 138 spots on Forbes' 400 richest Americans list

https://www.politico.com/story/2018/10/02/trump-fo...

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

En nyt lähtisi heti kyseenalaistamaan Trumpin liikemiestaitoja pelkästään tuon listan perusteella.

Trumpilla näyttäisi olevan tämän hetken tärkein tavoite saada amerikan talous kuntoon. Ja ilmeisesti on siinä onnistunutkin kohtalaisesti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #76

Trump antoi ymmärtää hankkineensa alkupääomankin itse, mutta mitä sitten selvisikään.

Donald Trump built a business empire and won the presidency proclaiming himself a self-made billionaire, and he has long insisted that his father, the legendary New York City builder Fred Trump, provided almost no financial help. “I built what I built myself,” the president has repeatedly said.

But an investigation by the New York Times has revealed that Donald Trump received the equivalent today of at least $413 million from his father’s property empire.

https://www.irishtimes.com/business/economy/self-m...

- Katsotaan nyt sekin mikä vaikutus kauppasodalla tulee olemaan USA:n talouteen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

New York Timesilla on jatkuva faktantarkistus ja seuranta Trumpin väitteistä. Melkoista luettavaa, on se uskomattoman röyhkeä tollo koko äijä.
https://www.nytimes.com/spotlight/fact-checks

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Trump on löyhäsuinen ja suurpiirteinen. Kun piirrekokoelmaan sisältyy kärjekkyys, niin sotkua tulee. Siinä missä Obama oli ilmeisen passiivinen presidentti, Trump saattaa olla lähinnä laajimpien yleislinjojen vetäjä ja keulakuva.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Trumpin tavalle puhua on itseasiassa ihan hyvä englanninkielinen idiomi.

"To speak authoritatively on a subject which one actually knows little about; to exaggerate, or talk nonsense."
https://en.wiktionary.org/wiki/talk_out_one%27s_ass

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Melko tasoissa menee Obaman kanssa tuo suosio, voip olla että menee edelle vielä.
http://www.rasmussenreports.com/public_content/pol...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kerrotko Risto vielä, että mistä tiedät hispaanojen ja mustien enemmistön äänestäneen Trumpia?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Trump on taatusti aikaansaanut sen että nyt Yhdysvalloille ja sen kansalaisille hirnuu koko maailma. Saavutus sekin, en nyt ole ihan varma onko se niiden kannalta kovinkaan great. Vastaavaa en tiedä edellisten presidenttien aikana tapahtuneen tässä määrin. Toki Obaman ihonväri oli joillekin liikaa.

Siellä tosiaan kansakunta on pahasti jakautunut ja se on vain kiihtynyt nykyisen presidentin valtakaudella. Jos maasta halutaan jälleen great niin sellaista kehitystä pitäisi mielestäni hillitä, ei kiihdyttää kuten Trump tekee.

Vaan onhan tuo ukko jäänyt kiinni jo vähän turhan monesta valheesta ja törkeydestä. Ja meilläkin jotkut sellaista toimintaa kannattavat ja ihailevat. Rehellisesti sentään antavat itsensä ilmi kuten blogisti tässä.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Persukellokkaiden blogeissa on nimenomaan parasta se, että ihmiset näkevät heidän harkintakykynsä tason sekä eettis/moraalisen koodiston vääristyneisyyden.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ennen kuin on mitään edes tapahtunut, täytyy ottaa syy seuraus suhde käyttöön. Ei olisi Trumpia, Brexittiä, Persuja ja Puolaa, Itävaltaa, Unkaria jne. "kiusaamassa" paratiisianne.

Mistä johtuu, että näin on käynyt?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Trump on taatusti aikaansaanut sen että nyt Yhdysvalloille ja sen kansalaisille hirnuu koko maailma."

Ja toisaalta tiedämme, miten paljon keskim. amerikkalainen välittää siitä, mitä muu maiilma ajattelee heistä tai mistään muustakaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Näitähän riittää.

Analysis: Donald Trump is embarrassing to lots of people

https://edition.cnn.com/2017/08/21/politics/trump-...

POLLS: Majority of Americans embarrassed by President Trump, say he is not level-headed

https://kutv.com/news/nation-world/poll-majority-o...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #54

Seija, kyllähän noin puolet amerikkalaisista ovat enemmän kuin noloja Trumpin puolesta, mutta se ei ollut se pointti.

    Risto Laine: "Trump on taatusti aikaansaanut sen että nyt Yhdysvalloille ja sen kansalaisille hirnuu koko maailma."

Ei jenkit siitä piittää centin vertaa, mitä muu maailma heistä ajattelee.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #56

Osa välittää, mutta suurella osalla tuskin on hajuakaan siitä mitä Trumpista maailmalla ajatellaan.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen Vastaus kommenttiin #56

Harri, lainauksenne ei ole järkikommentoija Laineen kynästä.

Oikeassa olette. Vihervasemmistohirnujat ei ole koko maailma.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #63

Näin onkin; on Tomi Ketolan. Pahoittelen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Trumppi ei ole mikään diplomaatti mutta politiikkansa perustuu järkeen ja kansalaisten etujen ajamiseen kuten oli luvannutkin. Mistä saataisiin Suomeen poliitikkoja jotka ajaisivat ensisijaisesti suomalaisten etua.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tätä toimittajat eivät halua sinun tietävän Trumpista.

Korjaamalla ensimmäisen lauseesi, saatat saada minut lukemaan blogisi.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ei se nyt yhtään yllätä että rikkaiden verohelpotukset ja köyhien kuritukset ovat Makkosen mieleen. Tuskin sillä menolla kuitenkaan kansakunnasta omien tai muiden silmissä suuri tulee.
Voi käydä vähän päinvastoin.

Ilkka Huotari

Trumpin suosioon varmaankin vaikuttaa se, että mies tekee juuri sitä, mitä on luvannutkin. Ja bonuksena järjestää rauhan Korean niemimaalle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jos se rauha säilyy niin ansio siitä kuuluu Xi Jinpingille.

Ilkka Huotari
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #34

Halusi todennäköisesti suitsia Trumpin touhuja.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #35
Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Ja tuloksena on, että 42% kannattaa ja 52% vastustaa tehtyä politiikkaa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, ja nuo luvut eivät mitenkään vastaa puoluekannatuslukuja, joten Trumpin epäsuosio on suoraan näkyvissä jopa republikaanien riveissä. Hän ei ole saanut tukea osakseen yhden yhdeltäkään elossa olevalta presidentiltä, olkoonpa kyse demokraateista tai republikaaneista.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #38

Hälyttävintä on, että edes oma puolue ei tue Trumpin ulkomaanpolitiikkaa - oli sitten kyse kauppa- tai turvallisuuspolitiikasta.

Miksi?

Koska Trumpin ulkomaanpolitiikka vahingoittaa USA:n etuja.

Ilkka Huotari

Siihen nähden, miten paljon Trumpista valehdellaan mm. mediassa, ihan hyvä.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #39

Mitä Trumpista valehdellaan mediassa?

Olen seurannut vuosikausia Huotarin radikalisoitumista. Hän näyttää menneen päätyyn asti.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #41

Haha.

Esim. tämä:

"Trump suggests that protesting should be illegal"

https://www.washingtonpost.com/politics/trump-sugg...

Tuosta jutusta laskin äkkiseltään kaksi valhetta, mitkä tarkemmin sanottuna on Trumpin sanojen vääristelyä.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #42

Valitettavasti minulla ei ole maksettua lukuoikeutta kyseiseen laatujulkaisuun.

"Support great journalism.

We rely on readers like you to uphold a free press."

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #43

Oho, kappas. En tiedä miten muuten sitä saa näkymään, kuin: laittaa otsikon hakukoneeseen ja klikkaa linkkiä. Pitäisi näkyä.

No ne valheet/vääristelyt:

- Trump suggests that protesting should be illegal (otsikko)
- President Trump has long derided the mainstream media as the “enemy of the people”

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #46

Lainaan itseäni:

"Persukellokkaiden blogeissa on nimenomaan parasta se, että ihmiset näkevät heidän harkintakykynsä tason sekä eettis/moraalisen koodiston vääristyneisyyden."

I rest my case, your Honor.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #49

Perustelut olisi kivat.

Minun perustelut väitteille on, että ei Trump ole niin sanonut.

Sinulla on varmaan hyvät perustelut myös?

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #49

Olet oikea rakettitieteilijä. Et vastaa kommenttiini lainkaan ja sitten uhoat "I rest my case". :D Todellinen asianajaja!

Se, että sisällyttää kommenttiinsa viisaan kuuloisia sanoja, kuten "eettis/moraalisen" ei tee viestistä yhtään sen viisaampaa.

En tunne sinua mutta pelkästään parin lyhyen perustelemattoman ulostuksen perusteella teen seuraavalla kerralla saman kuin muutamille muillekin suvakeille. Olen kymmenen vuotta tänne kirjoitellut ja vasta muutama kuukausi sitten totesin, että on parempi sulkea vain perustelemattomien töksäytysten laukojat pois palstalta, vaikka se sotiikin periaatteitani vastaan. Se oli erittäin viisas ratkaisu. Se näyttää tuoneen muita keskusteluun ja taso parani, perustelemattomat naljailut loppuivat niiltä tyypeiltä. Voitte keskenänne itkeä, kun pahat ja herkkähipiäiset persut bannaavat teitä, niin ei tarvitse katsoa peiliin.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #46

"No ne valheet/vääristelyt:

- Trump suggests that protesting should be illegal (otsikko)
- President Trump has long derided the mainstream media as the “enemy of the people”"

Edelleenkin hämmästyttää pokerinaama, jolla todellisuuskriittiset laukovat näitä juttujaan, jotka kymmenen sekunnin googlaus osoittaa hölynpölyksi. Ehkä he todellakin luulevat, että kukaan ei viitsi käydä katsomassa heidän antamiaan lähteitä, jolloin esitetty hölynpöly voi vaikuttaa vakuuttavalta.

Ensimmäinen valheeksi väitetty on hieman tulkinnanvarainen juttu. Trump möläytti haastattelussa, että "mielenosoitusten salliminen on häpeäksi maalle" ja että "tuollaiset tilanteet pitäisi hoitaa". Mielenosoitukset joko ovat laillisia tai eivät ole, en osaa kuvitella välimuotoja. Jos joku tykittelee Trumpin tyyliin, ei tarvita kovin mutkikasta päättelyketjua siihen, että mielenosoittamisesta pitäisi tykittelijän mielestä tehdä laitonta. Lainsäädäntö kun on oikeusvaltiossa ainoa keino "asioiden hoitamiseen". - Koko haastattelu tekstimuodossa on täällä:
https://dailycaller.com/2018/09/05/full-transcript...

Jälkimmäisessä ei sitä vastoin ole mitään tulkitsemista. The New York Times, jota voitaneen pitää laatumediana sanan tavallisessa merkityksessä, listasi kolme kuukautta sitten joukon Trumpin lausuntoja, joissa laatumediaa pilkataan "kansan viholliseksi":
https://www.nytimes.com/2018/07/19/business/media/...

Tästä huolimatta en todellakaan odota, että Huotari myöntäisi olleensa väärässä, vaan tuttu jankkaaminen todennäköisesti jatkuu.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #55

Muistellaas miten samaiset nk. luotettavat mediat uutisoi "Trump erottaa maahanmuuttaja perheiden lapset", kun todellisuudessa pari edellistä Presidenttiä noudatti Usan maahanmuuttolakia ja rakensi nämä ihmishäkit rajoille että aloittivat nämä toimet, ei Trump.

Nyt sitten samaiset älyköt vaativat ja painostivat Trumpin lopettavan sen minkä he itse aloittivat. Mitäs helvatun neroja nämä oikein ovat?. Ja asiasta kertoi dailycaller ja näytti ajalta ennen Trumpia nämä ihmishäkit.

Paljon näyttää olevan tunteen purkauksia siitä kuka kertoo uutisen totuudesta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #55

Trump on sanonut, että "fake news media" on "enemy of the people". Ei media.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #59

Ja ketkähän Trump on useasti ja avoimesti sanonut kuuluvan tähän hänen fake news media määritelmään, jota hän väittää kansan vihollisiksi? Huotari jälleen kerran vääristelee asioita minkä ehtii. Mutta jos hän ei edes natseja uskalla sanoa natseiksi, koska vihaa niin syvästi vasemmistoa niin en ihmettele.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #71

Sanoin vain, mitä Trump sanoi. Joku muu tässä vääristelee Trumpin sanomisia.

Natseja ei saa sanoa natseiksi? Meinaatko nyt sitä sananvapauden puolustajaa, onko se nyt mielestäsi natsi?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #78

Kysyin sinulta monta kertaa, että oliko oikein sanoa Brett Stevensiä kirjoitusten perusteella natsiksi. Kertaakaan et siihen vastannut. Vihaat vasemmistoa niin paljon, ettet ilmeisesti NPC-hahmona siihen pysty.

"Sanoin vain, mitä Trump sanoi. Joku muu tässä vääristelee Trumpin sanomisia."

Valikoit Trumpin sanomisia. Hän on määritellyt jatkuvasti viesteissään ketä kuuluu hänen mielestään fake news osastoon ja sitten todennut, että se osasto on kansan vihollinen. Vai etkö tiennyt, kenet Trump on määritellyt fake news -mediaksi? Pääsääntöisesti laadukas yhdysvaltalainen media, joka ei selkeästi tue hänen näkemyksiään.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #79

Kyllä sitä Brett Stevensiä varmaan voi sanoa natsiksi, tosin en nyt muista tarkkaan mitä se sanoi. Eikä siinä kuvassa/videossa ollut edes Brett Stevensistä kyse, joten siksi varmaan ohitin koko jutun.

En vihaa ketään, mutta myönnän, että olen halveksunta on noussut vuosien myötä korkeammalle. Sori. Ei mitään henkilökohtaista. Mutta jossain on jotain vikaa.

---

Jos Trumpin sanontoja toistaa, on olennaista toistaa ne sellaisenaan, kuin ne sanottiin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #80

"Eikä siinä kuvassa/videossa ollut edes Brett Stevensistä kyse, joten siksi varmaan ohitin koko jutun."

Miten niin ei ollut. David Miller itsekin kirjoitti, että mielenosoituksessa oli kyse Brett Stevensin Breivik kirjoituksesta. Protestoijat eivät halunneet Stevensiä naapurustoonsa puhumaan. Sinä ohitit sen vain koska se ei sovi NPC-narratiiviisi.

"En vihaa ketään, mutta myönnän, että olen halveksunta on noussut vuosien myötä korkeammalle. Sori. Ei mitään henkilökohtaista. Mutta jossain on jotain vikaa."

En ole vasemmistoa, joten turha minulta pyytää anteeksi. Ihmettelen vain kuinka sinun moraalisi on valmis taipumaan ihan vain koska halveksut toista puolta. Näennäisesti pyrit neutraaliuteen muttet tunnista itsessäsi erityisen voimakasta puolueellisuutta narratiivin suhteen. Tyypillistä NPC-käytöstä.

"Jos Trumpin sanontoja toistaa, on olennaista toistaa ne sellaisenaan, kuin ne sanottiin."

Kyllä. Trump on ensin kuukausien ajan määritellyt, että ketkä kuuluvat fake news mediaan ja sen jälkeen hän toteaa, että fake news media on kansan vihollinen. Sinä saiartelet, että kun hän tuossa viestissä uudelleen määritellyt ketä tähän osastoon kuului niin hän ei tarkoittanut tavallista mediaa. Kaikkeen sinä kyllä taivut NPC-roolissasi.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #81

"Miten niin ei ollut. David Miller itsekin kirjoitti, että mielenosoituksessa oli kyse Brett Stevensin Breivik kirjoituksesta. Protestoijat eivät halunneet Stevensiä naapurustoonsa puhumaan. Sinä ohitit sen vain koska se ei sovi NPC-narratiiviisi."

Vastamielenosoittajan mielenosoituksessa oli kyse vain sananvapaudesta.

"Trump on ensin kuukausien ajan määritellyt, että ketkä kuuluvat fake news mediaan ja sen jälkeen hän toteaa, että fake news media on kansan vihollinen."

Silti on toistettava kommentit sellaisenaan, kuin ne on sanottu. Eli että fake news media on kansan vihollinen.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #82

"Vastamielenosoittajan mielenosoituksessa oli kyse vain sananvapaudesta."

Niin, ne mielenosoittajat eivät olleet siellä mitenkään Milleriä varten. Kyltit oli tehty Stevensiä varten. Kukaan ei edes tiennyt Millerin tulevan. Ja jos puolustaa natsin sananvapautta niin todennäköisesti ihmiset suivaantuvat mutta olisi vääristelyä väittää, että ne kyltit oli tehty vastaamaan Millerin sanomaa.

"Silti on toistettava kommentit sellaisenaan, kuin ne on sanottu. Eli että fake news media on kansan vihollinen."

Kyllä, jos esittää suoran lainauksen. Mutta ainoastaan NPC-hahmo ei pysty yhdistämään saman henkilön useampaa erillistä kommenttia yhteen ja vetämään siitä johtopäätöksen, mitä mediaa Trump tarkoittaa. Ja mikä onkaan Trumpin omien sanojen mukaan tämä fake news media? Ainoastaan NPC-hahmo ei pysty sitä toistamaan vaan jatkaa inttämistä. Tekoälyllä on rajoituksensa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #83

"mielenosoittajat eivät olleet siellä mitenkään Milleriä varten"

Niitä käytettiin myös Milleriä vastaan, sehän näkyi siitä videolta ihan selvästi.

"Mutta ainoastaan NPC-hahmo ei pysty yhdistämään saman henkilön useampaa erillistä kommenttia yhteen ja vetämään siitä johtopäätöksen"

Ei, vaan ilman koko lainausta kommentti on otettu irti kontekstistaan ja se antaa väärän kuvan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #84

"Niitä käytettiin myös Milleriä vastaan, sehän näkyi siitä videolta ihan selvästi."

Miten niitä käytettiin Milleriä vastaan? Hän seisoi mielenosoituksen keskellä. Olet siis tosissasi sitä mieltä, että kyltit olisi pitänyt Millerin lähellä laittaa piiloon. Lapsellista.

"Ei, vaan ilman koko lainausta kommentti on otettu irti kontekstistaan ja se antaa väärän kuvan."

Se kontekstihan on, että Trump on määritellyt useissa Twiiteissään Yhdysvaltain valtavirtamedian(FoxNewsiä lukuunottamatta) valemediaksi ja kirjoittaa valemedian olevaan kansan vihollinen. Mikä on se väärä kuva? Trump ei pidäkään valtavirtamediaa valemediana?

Tässä esimerkki hänen käsityksestään mediasta yleensä. Jos uutinen on negatiivinen hänen toimistaan, se on hänen mielestään määritelmällisesti valeuutinen. Ja sinun mielestäsi ei voida vieläkään päätellä, että Trump tarkoittaa valtavirtamediaa valemediana? NPC much?

"The Fake News is working overtime. Just reported that, despite the tremendous success we are having with the economy & all things else, 91% of the Network News about me is negative (Fake). Why do we work so hard in working with the media when it is corrupt? Take away credentials?"
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/9941798...

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #85

"Miten niitä käytettiin Milleriä vastaan? Hän seisoi mielenosoituksen keskellä. Olet siis tosissasi sitä mieltä, että kyltit olisi pitänyt Millerin lähellä laittaa piiloon. Lapsellista."

Et katsonut sitä videota, minkä laitoin? Katso nyt tämä ihan kokonaan, kestää vain 40 sekuntia:

https://www.youtube.com/watch?v=_2I9B4UZEO4

"Tässä esimerkki hänen käsityksestään mediasta yleensä."

Niin, Trumpin mielestä valtamedia on suurelta osin valemediaa. Mutta se on asia, mikä juuri pitää mainita kyseisen lainauksen yhteydessä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #86

Katsoin videon. Siinä ihmiset pitelevät mielenosoituksessa kylttejä ja Miller menee omansa kanssa sinne sekaan ja mielenosoittajat eivät ymmärrettävästi halua häntä sinne. Harva haluaa käydä avointa keskustelua vasemmistonuorten murhaamisesta ja eristämisestä yhteiskunnassa natsitaktiikoilla. Sinun mielestäsi siis heidän olisi kohteliaisuussyistä pitänyt piilottaa omat kylttinsä kun ajoivat Millerin pois?

Miller oli kuitenkin sitä mieltä, että on hyvä kun vasemmistonuorten massamurhaajaa ihaileva ja natsitaktiikoita yhteiskunnassa kannattava puhuja on päässyt tänne naapurustoon puhumaan. Aika kohteliaasti tuohon nähden hänet ajettiin pois.

Kannatatko sinä sitä, että Stevensin ehdotuksista vasemmistonuoria varten käytäisiin avointa keskustelua?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #87

Eiköhän jankaaminen jo kannata lopettaa.

Miller ei ole ottanut mitään kantaa *itse asiaan*, ainoastaan kannattanut sananvapautta.

Ja hänet ajettiin väkivalloin pois, syytettiin natsiksi, jne.

Mutta nyt lopetan taas tämän jankkauksen.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #88

"Miller ei ole ottanut mitään kantaa *itse asiaan*, ainoastaan kannattanut sananvapautta."

Hänen mielestään oli hyvä, että Stevensille annettiin paikka puhua ja hän tiesi etukäteen perinpohjin mikä Stevens on miehiään. Vaikka kuinka teeskentelet niin ei hän ole mikään neutraali toimija.

"Ja hänet ajettiin väkivalloin pois, syytettiin natsiksi, jne."

Hän tiesi, että mielenosoitus oli natsitaktiikoita puolustavaa miestä vastaan ja oli sitä mieltä, että niitä pitäisi saada kuunnella. Jos kyseessä olisi isis, joka haluaisi tulla puhumaan isis-taktiikoiden käytöstä suomalaisessa yhteiskunnassa niin Huotarilta loppuisi ymmärrys aika äkkiä. Mutta Huotari on sen verran NPC, joten hän ei todennäköisesti muutosta mielipiteessään huomaisi.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #89

"Hänen mielestään oli hyvä, että Stevensille annettiin paikka puhua ja hän tiesi etukäteen perinpohjin mikä Stevens on miehiään."

Niin.

"Vaikka kuinka teeskentelet niin ei hän ole mikään neutraali toimija."

On.

"Jos kyseessä olisi isis, joka haluaisi tulla puhumaan isis-taktiikoiden käytöstä suomalaisessa yhteiskunnassa niin Huotarilta loppuisi ymmärrys aika äkkiä."

Poliisi päättää, mitä saa tehdä ja mitä ei, minulla ei ole siihen mitään valtaa.

Minä voisin kuvata nettiin videon, mitä on tapahtunut. Ihmiset saavat sitten päättää itse oman mielipiteensä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #90

"Poliisi päättää, mitä saa tehdä ja mitä ei, minulla ei ole siihen mitään valtaa."

Poliisi oli paikalla tuossa mielenosoituksessakin ja mielenosoittajat saivat poistaa vastamielenosoittajan keskuudestaan, joten miksi se on sinusta ongelma, jos kerran poliisi päätti, että siinä ei ollut mitään väärää?

"Minä voisin kuvata nettiin videon, mitä on tapahtunut. Ihmiset saavat sitten päättää itse oman mielipiteensä."

Minä ainakin olisin protestoimassa isis-puhujia ja varmasti mukana ajamassa pois vastamielenosoittajia. Siihen on kansalaisilla oikeus.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #91

"Poliisi oli paikalla tuossa mielenosoituksessakin ja mielenosoittajat saivat poistaa vastamielenosoittajan keskuudestaan, joten miksi se on sinusta ongelma, jos kerran poliisi päätti, että siinä ei ollut mitään väärää? "

No siinä oli tilanne, missä poliisi toimi selvästi väärin.

"Siihen on kansalaisilla oikeus."

No ei todellakaan ole. Kysy vaikka jostain.

Käsittämättömiä mielipiteitä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #92

"No siinä oli tilanne, missä poliisi toimi selvästi väärin."

Mutta poliisi on sitä mieltä, että ei ole toiminut väärin ja poliisihan sinun mielestäsi päättää mikä on oikein ja väärin, eikä me voida sille mitään. Sinä olet nyt argumentoinut itsesi aikamoiseen nurkkaan.

"No ei todellakaan ole."

Kansalaisilla ei siis mielestäsi ole oikeus protestoida, osoittaa mieltään? Vai laillisen mielenosoituksen keskeltä ei saa mielestäsi poistaa vastamielenosoittajia?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #93

Poliisi päättää, mutta poliisikin voi tehdä virheitä.

Pitäisi olla sen verran yleistietoa, että mitä poliisi saa/ei saa tehdä.

"Kansalaisilla ei siis mielestäsi ole oikeus protestoida, osoittaa mieltään? Vai laillisen mielenosoituksen keskeltä ei saa mielestäsi poistaa vastamielenosoittajia?"

Kannattaa tutustua lakeihin. Vastamielenosoituksetkin on sallittuja, jos eivät häiritse.

Samoihin kysymyksiin en jaksa koko ajan vastata uudestaan.

Tämä alkaa olla turhaa, lopetan seuraamisen.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #94

"Poliisi päättää, mutta poliisikin voi tehdä virheitä. Pitäisi olla sen verran yleistietoa, että mitä poliisi saa/ei saa tehdä."

Poliisi ei kirjannut yhtään virhettä toiminnastaan tuossa tilanteessa, joten sinun mukaasi mitään virhettä ei siis tehty, koska sinun omien sanojesi mukaan poliisi päättää mitä saa tehdä, ja meillä ei ole siihen mitään valtaa.

"Vastamielenosoituksetkin on sallittuja, jos eivät häiritse."

Tässä tapauksessa häiriöt vältettiin kun vastamielenosoittaja poistettiin mielenosoituksen keskeltä. Poliisi valvoi toiminnan laillisuutta vierestä. Vääristelemällä tilannetta tästä saatiin oikeistolaiselle NPC-porukalle meemi.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #95

Lol, vai että vääristelemällä. Kukaan ole mitään muuta tehnyt, kuin jakanut kuvia, videoita. Vääristelevätkö kuvat/videot itse itseään?

Ehkä poliisi teki siinä virheen, että ei kirjannut virhettä toiminnastaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #96

"Vääristelevätkö kuvat/videot itse itseään?"

Julkaisija vääristelee, jos ei kerro tilanteesta olennaista tietoa. Sinä olet toisaalta sen verran NPC, että et olllut kiinnostunutkaan siitä tiedosta, kunhan vain löysit mieleisesi kuvan.
https://nppa.org/code-ethics

"Ehkä poliisi teki siinä virheen, että ei kirjannut virhettä toiminnastaan."

Tässä on sitten se hyvä, että sinä et kyseenalaista, koska poliisi päättää. Vai voiko olla, että logiikkasi on mennyt solmuun ja kansalaisilla voisi sittenkin olla keino vaikuttaa poliisin päätöksiin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #97

Ei siinä mitään muuta tietoa tarvinnut kertoa, se kuva ja video kertoi kaiken aivan olennaisesti.

Miller oli vain sananvapauden puolustaja, eikä hän ollut sanonut omaa kantaansa asiaan. Neutraali toimija siis.

"kansalaisilla voisi sittenkin olla keino vaikuttaa poliisin päätöksiin."

No enhän mä tällaista ole kiistänyt. Tällainen keino voi hyvinkin olla, että kansalaiset mielipiteillään vaikuttavat poliisin mielipiteisiin ja toimintaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #98

"Ei siinä mitään muuta tietoa tarvinnut kertoa, se kuva ja video kertoi kaiken aivan olennaisesti."

Eihän se kertonut. Ne ideat, joista käytävää keskustelua hän puolustaa ovat kirjaimellisesti natsitaktiikoita, joilla syrjäytetään ihmisiä yhteiskunnasta ja ihannoidaan murhaamista. Kyllä se aikalailla muuttaa tuon tilanteen kontekstin.

"Miller oli vain sananvapauden puolustaja, eikä hän ollut sanonut omaa kantaansa asiaan. Neutraali toimija siis."

Hänen mielestä oli hyvä, että lasten ja nuorten murhaamista ihannoivalla natsilla on paikka puhua julkisesti ideoistaan. Ei ole neutraali toimija. Sinun vasemmiston halveksuntasi taivuttaa moraalisi nyt mutkalle.

"No enhän mä tällaista ole kiistänyt. Tällainen keino voi hyvinkin olla, että kansalaiset mielipiteillään vaikuttavat poliisin mielipiteisiin ja toimintaan."

Kanssasi on hankala käydä keskustelua kun et muista mitä olet aikaisemmin kirjoittanut. Tässä alla ihan vastikään kirjoittamasi kommentti. Mitähän mieltä sinä oikein olet?

"Poliisi päättää, mitä saa tehdä ja mitä ei, minulla ei ole siihen mitään valtaa."

Ei kai kukaan ole enemmän NPC kuin sinä.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #81

Kuten Jussi sanoit, Fox ei ole Trumpin mukaan "fake news mediaa", mutta voidaan epäilyksettä katsoa silti "mainstream mediaksi". Väärää täten on väittää kaikkea valtavirtamediaa hänen mielestään valeuutismediaksi.

Ongelmana on lähteä tulkitsemaan Trumpin suurpiirteisiä ja rouheita lausuntoja kovin kirjaimellisesti. Siitä saa varmasti kinan aikaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #100

"Väärää täten on väittää kaikkea valtavirtamediaa hänen mielestään valeuutismediaksi."

Ei uutinen niin väittänytkään. Siinä puhutaan valtavirtamediasta, ei kaikesta valtavirtamediasta. Syytökset kohdistuvat valtavirtamedian ehdottomaan enemmistöön. Jos minä sanon, että suomalaiset yrittäjät ovat rehellisiä ja ahkeria, niin valehtelenko, koska voidaan kyllä löytää laiska ja epärehellinenkin yrittäjä?

"Ongelmana on lähteä tulkitsemaan Trumpin suurpiirteisiä ja rouheita lausuntoja kovin kirjaimellisesti."

Trumpin tulkitseminen on tosiaan iso ongelma. Ja silloinkin kun hän sanoo jotain todella konkreettista, moraalitonta ja törkeää niin se mielellään selitellään pois.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #105

Fox on kuudesta suurimmasta mediayhtiöstä viidesosa, joten poisjättäminen valtamediamäärittelystä on iso pala kakkua. Jos kyse olisi enintään kymmenestä prosentista, määritelmä olisi helppo hyväksyä. Johonkin on vedettävä raja.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #107

On siis mielestäsi valehtelua sanoa, että Trump parjaa valtavirtamediaa valemediaksi, koska hän ei parjaa Fox Newsiä? Ok. Sopii blogisi käsitykseen valehtelusta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #107

"A very big part of the Anger we see today in our society is caused by the purposely false and inaccurate reporting of the Mainstream Media that I refer to as Fake News. It has gotten so bad and hateful that it is beyond description. Mainstream Media must clean up its act, FAST!"

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1055418...

Trump ei nyt näytä uskovan Kangasojaa ja Huotaria millään.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #41

Ei päätyyn, vaan pohjaan. Sinne, jossa on jo foliohattu-Makkonen.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #45

Osaan kyllä perustella kantani, kiitos vain.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Trumpille oli todella vaikeaa tuomita v. 2017 Charlottesvillen uusnatsien ja muun alt-rightin riehuntaa. Vaikka eräs uusnatsi ajoi tahallaan autolla kovaa vauhtia vastamielenosoittajien joukkoon ja yksi nainen kuoli, ei silti millään meinannut tulla yhtään kriittistä sanaa edes siitä terroriteosta. Silloin oli Bannon vielä korvaankuiskuttelijana. Esikunta varmaan riiteli aikansa ja lopulta teennäinen ja muodollinen paheksunta tuli.

Mutta hei: pääasia, että on suosittu, vai mitä?

https://areena.yle.fi/1-4455984 kohdassa 45:40, noin, on se päälleajo. Kannattaa toki katsoa koko dokumentti.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Tulkintaa. Kannattaa pitäytyä varmoissa havainnoissa. Eli siinä mitä Trump sanoi ja mitä ei. Viiveen syitä voimme vain spekuloida.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Mikko:

Mitä Trumpin politiikassa näet kannatettavana, ja missä hän on mielestäsi onnistunut?

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Pyrkimys vapaakauppaan. Pyrkimys keskusteluun Korean isokeisarin kanssa. Onnistumista ei vielä voi arvioida, mutta Kiinan suhteen näyttää tällä hetkellä, omien vajavaisten tietojeni valossa, mielenkiintoiselta. Jenkkien taloudella menee tosi lujaa mutten osaa arvioida Trumpin osuutta. Joitain tuotannon takaisinsiirtoja on kai tullut. Trendilla voi olla ilmastopoliittista vaikutusta, kun ne 15 suurinta konttilaivaa (ja maailman autokannan verran saastuttavat) kulkisivat - laskennallisesti - vähemmän/keveämpinä tai pienemmät jäisivät satamaan.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Mielestäni Trumpin huomattavin saavutus on, että Geroge W Bush on alkanut vaikuttamaan valtiomieheltä.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Tietynlaiset ihmiset tuntevat vetoa Trumpia kohtaan:

"TRUMP'S APPEAL TO THE COGNITIVELY CHALLENGED
New research reports Trump voters were more likely to perform poorly on a test of intellectual ability."
https://psmag.com/news/trumps-appeal-to-the-cognit...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Niin se menee, on ihmisiä jotka samaistuvat samanlaisiin. Et sinäkään samaistu sinua alempiin ihmisiin, mitä tulee koulutukseen. Eikä duunari samaistu liipattuun "juppiin".

Juppia vain harmittaa se, että on epäonnistunut samaan näiden nk. tyhmien ääntä vaaleissa. Heidän äänet kyllä kelpaa, mutta tuollaiset artikkelit ja tutkimukset kertoo siitä että he ovat teille vain alempaa ihmiskerrosta, jota halveksitte.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Et nähtävästi ymmärtänyt asiaa. Artikkelissa nimenomaan mainittiin, että Trumpin kannatus EI pohjaudu niinkään koulutukseen tai tulotasoon vaan älylliseen kykyyn.

""Support for Trump was better predicted by lower verbal ability than education or income," the researchers add. "Our analyses indicate that support for Trump was less about socioeconomic standing, and more about intellect.""

Artikkelissa ei ollut mainintaa "ihmiskerroksista" tai halveksunnasta vaan siinä kerrottiin, että Trumpin kannattajuus korreloi heikomman älyllisen suoriutumisen kanssa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #68

Kyllä ymmärsin erittäin hyvin lukiessani tuon artikkelin ja Älykkyys ei ole sen kummempi asia, kuin menemällä kouluun / kirjastoon opettelemaan sitä.

Jos nk. älykäs ihminen käyttää poliittisena aseenaan älykkyyseroja, selittäessään miksi ne eivät äänestä meitä, ei ole kauhean hedelmällistä, eikä kauhean viisasta.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #70

No, ainakin todistit sen, että et ymmärtänyt. Sinulla ei nähtävästi ole käsitystä "älykkyys"- sanan sisällöstä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ilkka, referoit aivan oikein Pacific Standard-lehteä. En tunne tarkemmin, mikä on sen ideologia, mutta se vetää mutkia suoraksi kirjoittaessaan ao. tutkimuksesta.

Otsikon 'COGNITIVELY CHALLENGED' löytyy tukimuksesta, johon viitattiin, mutta missään siinä ei puhuta Trumpin kannattajien älyllisistä kyvyistä (intellectual ability). Sen sijaan kylläkin kognitiivisista ja verbaalisista kyvyistä, joilla saattaa olla tekemistä ÄO:n kanssa, mutta ei välttämättä. Tunnemmehan useita ns. älykköjä, jotka eivät tahdo saada sanaa suustaan ja eivätkä aina oikein hahmota, missä ollaan menossa.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

#61: Tarkoitatko tätä viittausta artikkelissa: ""Support for Trump was better predicted by lower verbal ability than education or income," the researchers add. "Our analyses indicate that support for Trump was less about socioeconomic standing, and more about intellect."

"Verbal ability" on osa "intellectual ability"-käsitettä. Jos väitteesi, että kognitiivisella kyvyllä ja sitä mitattaessa käytetyllä älykkyysosamäärä- käsitteellä ei välttämättä ole yhteyttä, pitää paikkansa niin se on tämän vuosituhannen tieteellinen pommi älykkyyden mittaamisen saralla.

"Tunnemmehan useita ns. älykköjä, jotka eivät tahdo saada sanaa suustaan ja eivätkä aina oikein hahmota, missä ollaan menossa."

Referoidussa tutkimuksessa ei mitattu puheen tuottamista. Eli, jos älykkö puhuu hieman kankeasti, se ei tarkoita sitä, että hän suoriutuisi huonosti artikkelissa mainitussa testissä. Älykkö hahmottaa asioita eri tavalla kuin trumpisti. Se ei suinkaan tarkoita sitä, että hän ei ymmärrä missä ollaan menossa, päinvastoin. Mutta sitähän trumpisti taas ei ymmärrä.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Tunnemmehan useita ns. älykköjä, jotka eivät tahdo saada sanaa suustaan ja eivätkä aina oikein hahmota, missä ollaan menossa."

Psykometrian ja testien opettajani mainitsi puheen tuottamiskyvyn ja älykkyystestituloksen välisestä suhteesta. Testattava saattaa olla ns. supliikkimiehiä ja suoriutua yleistä älykkyyttä mittaavasta testistä heikosti. Testattavana oli mies, joka oli hyvä tuottamaan puhetta. Kun psykologi sitten sai tuloksen käteensä niin seuraavaksi hän kysyi: "Kuinka monta vuotta sinä tarkalleen ottaen olitkaan automaalarina ilman suojavälineitä?" Joillakin siis saattaa ajatus katketa mutta puhe ei.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Kaksi seikkaa tulisi selvittää tutkimuksesta: 1) kuinka suuri ero kielellisessä kyvyssä oli ja 2) miten se jakautui populaatiossa.

Eli onko erolla tosielämässä merkitystä vai vain tilastollisesti ja onko porukka kirjava.

On näet ristiriitaisia muita tietoja: trumpilaiset tienasivat hillarylaisia enemmän, minkä voi odottaa vähän kertovan kyvykkyydestä. Ehkä jakauma on hajautunut levälleen enemmän kuin muilla.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Tässä on Israelissa tehdyn tutkimuksen abstrakti

"Using data from the American National Election Studies, we investigated the relationship between cognitive ability and attitudes toward and actual voting for presidential candidates in the 2012 and 2016 U.S. presidential elections (i.e., Romney, Obama, Trump, and Clinton). Isolating this relationship from competing relationships, results showed that verbal ability was a significant negative predictor of support and voting for Trump (but not Romney) and a positive predictor of support and voting for Obama and Clinton. By comparing within and across the election years, our analyses revealed the nature of support for Trump, including that support for Trump was better predicted by lower verbal ability than education or income. In general, these results suggest that the 2016 U.S. presidential election had less to do with party affiliation, income, or education and more to do with basic cognitive ability."

http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/194855...

Totuus voi tehdä kipeää, vaikka sitä yrittäisi selittää itselleen parhain päin.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #117

Tuossahan ei ole mitään uutta aiempaan. Vastaukset kysymyksiini ovat edelleen auki.

On hyvä huomata, ettet kykene järin objektiivisesti arvioimaan esim. minun näkökantaa. Sen huomaa siitä, kun vaatiessani objektiivisuutta minun tulkitaan olevan puolueellinen (ja siten epäobjektiivinen). Tulkintavirhe johtuu tulkitsijan, kuten sinun, projisointivirheestä. Toisin sanoen, et ole Trumpin suhteen objektiivinen ja odotat muiden olevan samanlaisia (vaikkakin vastakkaisen mielipiteen omaavia).

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Presidentti Donald Trump sanoi lauantaina aikovansa vetää Yhdysvallat keskimatkan ydinohjukset kieltävästä sopimuksesta. Syyksi hän kertoo sen, että Venäjä on rikkonut sopimusta.

Sopimuksen tarkoitus on ollut edistää Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten turvallisuutta Euroopassa ja kaukoidässä. Se kieltää Yhdysvalloilta ja Venäjältä 500 – 5 500 kilometrin etäisyydelle ulottuvien risteilyohjusten hallussapidon, valmistuksen ja koelennättämisen.”

https://yle.fi/uutiset/3-10467712

Rauhanpalkinto on käden ulottuvilla sellaisella, joka tukee saudien hallintoa ja edistää rauhaa Euroopassakin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Aika kepoiset kriteerit blogistilla on median valehtelulle. Jos siis kotimainen ei uutisoi siitä, että Yhdysvaltojen presidenttiä on tultu kuuntelemaan kampanjatapahtumaan niin se valehtelee. Jos se ei uutisoi positiivisesti käytännössä paikallaan pysyvistä kannatusluvuista se valehtelee. Jos se ei julkaise tänä päivänä uudestaan juttujaan kahden vuoden takaisten vaalien äänestäjäprofiileista, niin se valehtelee.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Bullshit! Kuten tiedät Jussi, et ymmärrä mitä kirjoitan, joten väittelymme on turhaa. Kävimme jo tämän keskustelun aiemmin. Tästä ei tule mitään.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Väittely on turhaa, jos et aio perustella mitään. Nuo olivat täsmälleen ne sinun blogissasi ilmoittamat perusteet median valehtelulle. Lähdetäänkö siitä, että perustelet mikä minun analyysissani oli vikana. On kovin laiskaa vain sanoa, että minä en ymmärrä.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #106

Älä jaksa. Väännän rautalangasta vertauksen: jos väite on talon katto, seinät ovat perustelut ja kivijalka on perustelujen perustelut, niin me väittelemme perustelujen perusteluista:
- ovatko ne ylipäätään oikein
- ovatko ne lainkaan asiaan liittyviä
- ovatko ne oikeasta näkökulmasta käsiteltyjä

... ja siis kyse on perustelujen perusteluista. Usko huviksesi, ei siitä mitään tule. Muistele historiaa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #108

Et siis löytänyt analyysistäni mitään vikaa. Käyhän se näinkin. Noita kolmea mainitsemaasi asia käytit päästäksesi väitteeseen, että niistä vaikenemalla media valehtelee. Ne olivat poikkeuksellisen laiha yritys saada mediaa vastuuseen.

Jos media ei uutisoi Trumpin kampanjatapahtumasta mieleisesi narratiivin mukaan se siis valehtelee. Aika kaukana tuo lienee tärkeästä uutisesta Yhdysvaltojen suhteen viikon sisään.

Jos media ei uutisoi positiivisesti käytännössä paikallaan pysyvistä kannatusluvuista se valehtelee.

Media julkaisi äänestäjä profiileista juttuja vaalien aikaan kaksi vuotta sitten mutta jos ei tee sitä nyt niin se valehtelee.

Tuhlaat nyt turhaa aikaa kömpelöihin vertauksiin. Miksi et kirjoittaisi itse asiasta?

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #109

Ohitit kommenttini täysin. Toinen meistä on oppinut aiemmista väittelyistämme, jotka olivat aivan tyhjänpäiväisiä. Kumpi se meistä on?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #112

Niin, sinä ohitit ensin kommenttini pilkalla ja nyt tyhjänpäiväisellä ylimielisellä läksytyksellä. Et liene sinä ainakaan oppinut.

Väittelyn sijaan esität tyhjän vertauksen. Kuvittele kieltäytyväsi väittelyssä vastaväittämistä tuolla vertauksella. Aikamoinen naurunremakka siitä syntyisi.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #113

Ei voi mitään. Voin aiempien väittelyjen perusteella jo etukäteen todeta jo esittämäsi ja kaikki tulevat väitteesi mielestäni potaskaksi, koska edes perustelujen perusteluista sekä niiden tulokulmasta en ole/tule olemaan samaa mieltä. Vastaavasti tulet tarttumaan samoin omiin perusteluihini. Mennyt ei ole tae tulevasta, mutta keskustelujemme perusteella osaan varmasti hyvin ennustaa. Minulla on parempaakin tekemistä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #114

Minä aion jatkaa perustelemalla väitteeni ja esittämällä perusteltuja vastaväitteitä. Sinä voit lohduttautua vaikka tuolla omalla taktiikallasi, jos se on helpompaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset