Yhteiskunnasta Muutama sana

Valtamedian valeuutisia perussuomalaisista ja punavihreän kuplan kriisi

Valtamedian toimittajilla kiehuu soppa kuumana, kun perussuomalaisista ja muista aatteensa vastaisista asioista uutisoivat. Valheet vilisevät. Tässä tuorein kooste, jos on jäänyt huomaamatta:

 

Valheita, virheitä ja harhaanjohtamista

Yle väitti Ykkösaamussa Jussi Halla-ahon käyneen 6.12. natsien marssin lähtöpaikalla. Näin ei ollut vaan oikea kulkue oli  612. Uutisessa lyötiin perätön natsileima Halla-ahon imagoon ja se korjattiin mutta väärä tarina jäi varmasti elämään monien mieliin - väärästä mielikuvasta puhumattakaan.

 

Iltalehti puolestaan väitti, että kansanedustaja Olli Immonen olisi poistettu Linnan juhlista. Häntä ei poistettu, kuten linkistä selviää. Väärä tarina jäi varmasti kiertämään.

 

Ylen toimittajat kirjoittivat mielikuviin vetoavan lokaavan artikkelin perussuomalaisten muka natsikytköksistä. Facebookista löytyy tuhansien jäsenten ryhmä, Kansallismielisten liittouma, johon kuului kolme kansanedustajaa. Jotkut näistä tuhansista jäsenistä olivat natseja ja jotkut kommentoivat mahdollisesti rasistisesti. Näitä kahta komponenttia apunaan käyttäen toimittajat loivat mielikuvaa, että nämä kansanedustajat itsekin olisivat tai tukisivat ehkä sellaista. Kansanedustajista yksi oli libanonilaisen naisen kanssa naimisissa oleva Mika Raatikainen, joka antoi toimittajille kunnon "luunapin" (oma kielikuvani): "Olen tasan varmasti puolustanut enemmän esimerkiksi muslimeja ihan oikeissa vaaratilanteissa kuin koko muu eduskunta yhteensä." Hän on työskennellyt Lähi-Idässä ja mm. kouluttanut irakilaisia poliiseja.

 

Turun Sanomat väitti aluksi, että puhemiesneuvosto moitti kansanedustaja Ville Taviota verratessaan EU:ta natsi-Saksaan mutta muutti otsikon myöhemmin, moitteita ei ollut annettu. Typerää historiatonta tekopyhyyttä eduskunnassa riitti, kun Tavion "natsikorttia" taivasteltiin, vaikka korttia olivat käyttäneet monet muutkin ties kuinka paljon, myös Pekka Haavisto.

 

Kun muistetaan vielä Markku Huuskon antama esto Uuden Suomen Puheenvuoroon Laura Huhtasaarelle perättömästä väitteestä, voi todeta punavihermedian käyvän vaalien alla kovaa sotaa Perussuomalaisia vastaan. Huhtasaaren väitteen perättömyyttä ei voi kunnolla todeta, koska se oli sen verran väljä mutta kyseessä oli luultavimmin veruke aiheen takia. Toimittajilla on paine saada mieluisa vaalitulos ja intuitiivisesti kaikki tekaistutkin jutut käyvät kivetykseksi sillä tiellä. Tahra uhriin jää, vaikkei totta olisikaan. Tahra toimittajien maineelle on sitäkin sitkeämpi.

 

Erityisesti puna-Ylelle näyttää olevan vaikea kertoa, että Välimerellä kuolee vähemmän ihmisiä, koska vihervasemmistolaisten "meritaksit" on estetty.

 

Valtamedia on väitteistään huolimatta poliittinen. Amerikoissa mediataloja sijoitellaan luotettavuuden ja poliittisen suuntautumisen mukaan kaavioon: ensimmäinen, toinen ja kolmas. Suomen median kannalta mielenkiintoista on, että taajaan lähteenä käytetty vasemmistoliberaali CNN on arvioissa vähintään jossain määrin epäluotettava. On ymmärrettävää, vaikkei hyväksyttävää, että vasemmistolaiset toimittajat suosivat vasemmistolaista lähdettä. Erityiseksi ongelmaksi asia muodostuu, kun alkuperäinen lähde on vääristynyt.

 

Kritiikki mediaa ja punavihreää kuplaa kohtaan kasvaa

Yksi mielipide suomalaisten toimittajien ja mediatalojen alennustilasta on toimittaja-kirjailija Maria Asunnalla, joka erosi Journalistiliitosta. Hän kritisoi tässä mediaa monin perustein ja tiivistää kantansa näin:

"en olisi ikinä uskonut näkeväni aikaa, jolloin perinteinen mediamme julkaisee näin mittavasti propagandaa, mielipiteenmuokkausta ja jopa valeuutisia, - ja jättää samalla julkaisematta yleisesti erittäin merkityksellistä tietoa."

 

Toimittajakuntaa laajemmin ylipäätään koko punavihreä kupla on alkanut ahdistaa osaa jäsenistään. Eron "punavihreään liikkeeseen" ovat ottaneet eduskunnassa Vihreiden sihteerinä toiminut juristi, Jarkko Tontti, entinen kansanedustaja Eero Paloheimo ja kulttuurialalta Pirkko Saisio. Kaikkien syyt ovat käytännössä samoja, mistä perussuomalaiset ovat punavihreitä kritisoineet. Erityisesti mielenkiintoinen on sananvapausjuristi Jarkko Tontin näkemys: sananvapauslakeja tulisi höllentää. Tiukkoja lakejamme kummastellaan lännessä - ja samaan aikaan toiset (alan amatöörit) haluavat kiristyksiä!

 

Tuoreeltaan maltillinen Pekka Haavisto väläytti mahdollisuudella hallitustaipaleesta Perussuomalaisten kanssa. Häneltä se voisikin onnistua, mutta maailmaa nähneen pistivät kuriin (jos pistivät) kotoisesti impivaaraa henkivät änkyrät Ville Niinistö ja Emma Kari. He uhosivat jotain ihmisoikeuksista ja arvoista tietämättä varmasti itsekään mitä tarkoittivat. Kaikki sen näkivät, mutta politiikka on p*skapuhetta ja saa voimansa siitä.

 

Haaviston väläytys saattaa olla strategisesti viisas, vaikka olisikin varsin intuitiivinen. Vihervasemmisto on maalannut itsensä ahtaaseen nurkkaan monissa oikeistopopulistien kysymyksissä ja jos sieltä pois haluaa, on matka aloitettava joskus. Niin ikään, ei ole maalle eduksi, että media vuoden 1918 tapaan syventää kuilua kansalaisten kesken, vaikkei tyyli niin pahoin kärjistynyttä nyt ole.

 

Lopuksi täytyy huomauttaa, että olen itsekin todennut ääneen hyvin samankaltaiset sanat kuin Maria Asunta. En olisi aikoinaan uskonut, että Suomen media on vielä joskus näin propagandistinen kuin nyt. Tuntuu hämmentävältä miettiä sitä, kun itsekin kasvoin kuvitellen maan medioineen luotettavaksi. Joudun muuttamaan Suomi-kuvaani. Uskomukseni on, että paha vain pahenee. Osa ihmisistä omaa fasistisia luonteenpiirteitä siinä, etteivät siedä samassa määrin kuin muut erilaisia mielipiteitä. Jotta helpommin sietäisi eri tavoin ajattelevia, tulee myös uskoa oikean mielipiteen aikanaan voittavan. Näin eivät monet toimittajat(kaan) selvästikään näytä ajattelevan. Usko länsimaisiin arvoihin ei kestä, kun koetellaan. Se on merkki pinnallisesta arvojen ymmärtämisestä. Mitä pahemmin vasemmistoliberaali arvohegemonia murtuu, sitä aggressiivisemmin toimittajat sitä puolustavat.

 

Aiempia juttuja siitä, mitä toimittajat olivat jättäneet kertomatta tässä ja tässä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

29Suosittele

29 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Valitettavasti minunkin vaikutelmani on, että EU on kehittymässä aina vain enemmän "yhden totuuden" yhteiskunnaksi. Jos se yksi totuus olisi edes oikea totuus, niin tuon kanssa voisi elää, mutta kun se EU-totuus palvelee lähinnä rikkaiden suosimista köyhien kustannuksella ja siten yhteiskunnallisen eriarvoisuuden kasvamista, niin varoituskellot alkavat soida.

Euroopan kehityksessä on nähtävissä jotain samaa kuin 1930-luvun Saksassa.

Kirjoitin pari päivää sitten Ville Tavion lausunnosta nousseen kohun sekä muun viimeaikaisen uutisoinnin inspiroimana tällaisen blogin:

EU:lle mallia Pohjois-Koreasta informaatiosodalta suojautumisessa?

Jo paljon aiemmin kirjoitin esimerkiksi tällaisen:

Suomi ja Eurooppa marssivat jälleen kohti fasismia ja suursotaa

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tämän kirjoituksen perusteella Mikko Kangasoja leimataan natsiksi ja patologiseksi valehtelijaksi. Hallitus ja media käyttää kaikki propagandan keinot välttääkseen vastaamasta kiusallisiin kysymyksiin ja toisaalta luodakseen yltiöpositiivisia näkemyksiä samalla kun länsimaiden talous on romahtamassa velkavipuun.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

"Tämän kirjoituksen perusteella Mikko Kangasoja leimataan natsiksi ja patologiseksi valehtelijaksi."

Miksi leimasit. Minä en. Tämä on sitä Makkosen omaa (?) agendaa. Hämmennä ja hämmennä. Vaikeuta asiallista keskustelua. Luo epäluuloja ja vastakkain asettelua. Ja täytyy myöntää. Kyllä sinä aika usein onnistut. Yllättävän moni tuohon ansaan astuu. Minäkin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kyllä sinäkin siinä onnistut, hämmenät ja solvaat, syyttelet ihmisiä. Asiallista keskustelua kanssasi tuskin voi käydä. Tuskin sitä voi usarin sivuilla muutenkaan käydä. Itseään huippuälykkäinä pitävät näyttävät lähinnä jääneen sinne yläasteen koulukiusaajien tasolle. Näin se on kun tätäkin keskustelua seuraa.

Esimerkiksi kommenttisi tähän keskusteluun ovat täysin nollatasoa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #26

"Esimerkiksi kommenttisi tähän keskusteluun ovat täysin nollatasoa"

Sinulle annan kympin, joten keskiarvomme on viisi.

No - jos nyt vilkaiset kommenttien aikajanaa. Kejon kommentin jälkeen Makkonen 21.32 ja Rautiainen 22.19. Kommenttien sisältö johtaa heti blogin ajatuksen (sinällään asiallisesti jaoteltu) nostamiseen ihme ulottuvuuteen. Sitten syntyy tällainen kommenttiketju, josta blogistikaan tuskin on kovin tyytyväinen. Mutta eihän sitä malkaa (kuten Makkonen) omassa silmässä näe.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #28

Kirjoitus oli mielestäni asiallista pohdintaa ja vastaa pitkälti omia tuntojani monessa kohtaa. Oma luottamukseni on suomalaiseen mediaan ja myös yhteiskuntaan mennyt. Ehdin jättää yhden vuoden tv-lupamaksutkin väliin ennen kuin se muutettiin pakkoveroksi. Aiemmin katselin käytänössä kaikki ajankohtaisohjelmat ja parhaimmillaan taisi tulla seitsemän eri lehteäkin. Päälle vielä tuli harrastettua avoimessa yliopstossa opiskelua.

Enää en juuri ylenkään ohjelmia katso. Tosin kuuntelen niitä nettiradiosta työpäivän mittaa.
Yle varmaan jatkaa linjallaan, joten paikallaan olisi muuttaa rahoitus vapaaehtoiseksi. Kanavat vaikka maksumuurin taakse.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #30

Jos mikä niin median vaikutus on muuttunut 50 vuoden aikana valtavasti. Ja mielestäni parempaan suuntaan. Sen puolueen lehti kolahti, mitä perheen pää kannatti. Eihän se ihme jos vielä 80-luvulle saakka "poliittinen maailmankuva" periytyi. Niin kävi meilläkin. Nyt on tilanne täysin toinen. Kun vilkaisen tätä kirjoittaessani ...hetkinen...on tietokoneen pikavalinnassa 8 uutiskanavaa ja lisäksi mobiilissa kolme muuta. Viideltä valitsemaltani aihealueelta tulee päivittäin uutisilmoitus s-postiin. No osa liittyy kyllä ihan työhön ja toimenkuvaan. Käytettävä aika tiedonjanoon on tietenkin perustekijä. Nyt sitä on ollut kun yrittäjähommat useita vuosia ovat olleet osa-aikaisia. Mielestäni YLEN ja Hesarin rooli ja niitten painoarvo on liioiteltu vahvasti. Erityisesti nuorempi väki 15.....40v - oman havaintoni mukaan ei niitä paljoakaan suosi. Murros mediamaailmassa jatkuu ja niitten ihmisten määrä, jotka keskittyvät seuraamaan vain "itseä miellyttävien" tietolähteiden tuotoksia, tulee edelleen pienenemään.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #28

Olin kuukauden norjassa töissä. Ei juuri tullut seurattua suomalaista mediaa. Ei myöskään tätä "vaikuttavaa" blogialustaa. Ihan hyvää se teki.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Puheenvuoron persublogisteja tämän maailman siikalat, ritalat ja maximaaliset helposti leimaavat (hyödyllisiksi) idiooteiksi. Vaikka en kuulukaan ko. viiteryhmään, on kuitenkin todettava, että nyt "idiootti" harvinaisen hyvin perustelee ja jäsentelee bloginsa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Rautiainen, jos viittaat minuun, kirjoita edes nimeni oikein. Tiedän, että se on vaikeaa, Luukkaselle varsinkin, mutta siinä on sentään vain kolme kirjainta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kommentissani ei ole yhtäkään erisnimeä. Opettele suomenkieltä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #13

En minä edes puhunut erisnimistä, vaan viittauksesta minuun. Opettele suomen kieltä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Rautiainen, katso nyt tuon Laineen vastausta. Ovatko perustelut ”idiootille” piilossa?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Missä Laine on ilmoittanut olevansa perussuomalainen?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #12

Joo, anteeksi, kirjoittelee tyhmiä, vaikkei edes ole persu. Yllättävää.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

#3 siellä toinen "makkonen".

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Huhtasaaren väitteen perättömyyttä ei voi kunnolla todeta, koska se oli sen verran väljä mutta kyseessä oli luultavimmin veruke aiheen takia. ”

Kerrohan Kangasoja, mitä ”väljyyttä” on Huhtasaaren seuraavassa väitteessä: ”Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on islamin hallussa.”

Aika ongelmallinen on tilanne, jos ei ymmärrä tuota lausetta ja väitteen valheellisuutta.

Edit. klo 23:30

Se, ansaitsiko Huhtasaari kirjoituskiellon tuosta, on aivan eri asia. Minusta se on valheellinen väite, joka halventaa EIT:tä ja sen kirjoittaminen osoitti huonoa ymmärrystä kansanedustajalta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Voin vastata myös. Kyse oli ilmeisesti myös YK ihmisoikeus järjestöstä.

Näyttäisi siltä, että enemmistö siitä koostuu Islam maista.

Järjestö itse julkaisee istuntojaan:

https://www.youtube.com/watch?v=c2NaiX-hvVQ

ja

https://www.youtube.com/watch?v=35eEljsSQfc

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Maria Asunta:

"en olisi ikinä uskonut näkeväni aikaa, jolloin perinteinen mediamme julkaisee näin mittavasti propagandaa, mielipiteenmuokkausta ja jopa valeuutisia, - ja jättää samalla julkaisematta yleisesti erittäin merkityksellistä tietoa."

Näyttäisi se tämä Uusi Suomi olevan vasemmistolainen myös. Nosti nimittäin Espoolaisen Leninin kirjoituksen karusellin piikkipaikalle, joka myös vaikuttaa Rasmus-ryhmässä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ensinnä, toimituksen poiminnat eivät ilmennä toimituksen linjaa, kuten eivät vaikkapa sanomalehtien kolumnitkaan.

Toiseksi, kuka mahtaa olla Espoon Lenin? Onko suora perillinen Vladimir Iljitš Leninille?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Ensinnä, toimituksen poiminnat ilmentävät nimenomaan toimituksen linjaa - mitäpä muuta ne ilmentäisivät? Toimituksen linjaa on kaikki se, mitä toimitus julkaisee ja/tai jättää julkaisematta. Yleensä toimituksen linjan voi helposti päätellä siitä, minkä painoarvon tai merkityksen toimitus antaa tietyille uutisaiheille. Jostakin asiasta uutisoimatta jättäminen tai tiedon pimittäminen ovat myös toimituksellisia valintoja ja siten osa toimituksen linjaa.

Asian hahmottamiseksi täytyy ymmärtää, ettei toimituksen linjaa voi päätellä eikä sitä voi johtaa jonkin yksittäisen jutun perusteella, vaan linja viittaa laajempaan toimituksellisten valintojen kokonaisuuteen.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Oksettavaa touhua.

Neuvostopropagandan ajoista ei olla opittu mitään objektiivisuuden saralla. YLE pitäisi lakkauttaa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Neuvostopropagandan aika oli hyvää aikaa; se oli hyvinvointivaltion rakentamisen aikaa. Sen sijaan tämä nykyisen EU-propagandan aika on hyvinvointivaltion purkamisen aikaa.

Yhteiskuntaa ei voi arvottaa pelkästään sen perusteella, onko tiedonvälitys yhden tahon hallussa ja kaikki propaganda koordinoitua vai ei. Sellainen olisi yhtä pinnallista kuin liikeyrityksen arvottaminen pelkästään sen tiedon varassa, onko kyseessä osakeyhtiö vai ei.

Oleellista ei ole se, onko yhteiskunnan tiedotusvälineissä vain yksi totuus, vaan se, mikä totuus se on.

Diktatuuri ja diktatuuri

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Näyttäisi se tämä Uusi Suomi olevan vasemmistolainen myös."

Niimpä, mistä erottaa kokoomuslaisen vihervasemmistosta?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

On jopa pelottava tuossa blogi tekstissä oleva linkki ex-toimittajan/nykyinen toimittaja/avustaja/kirjailija ulostuloon!!

Jos jokin asia Suomessa pelottaa, on median nykyinen tila! Ei ilmastonmuutos, tai oikeisto.. Vaan median tila!

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Vai oikein syleilee natseja ;)
https://www.demokraatti.fi/hampaaton-rauhan-pekka-...

Melkoinen otsikko, täytyy sanoa.

Katsoin tuossa Vihreiden kokouksen, joka oli striimattu bambuser serverille muutama vuosi sitten, jossa Haavisto oli melko yksinään ajatuksien kanssa, että välimeren turismiveneily pitäisi lopettaa, toimet pitäisi keskittää lähtömaihin, kitkeä salakuljetus organisaatiot jne. Toisinaan Haavisto on nuiva ja taas toisinaan Puolueensa ohjailtavana tai pakotettu noudattamaan puolueen äärisiipeä.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Joo, tuo Demokraatin Alastalo on aika kiihkoilija näköjään.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Olipas tekopyhä kommentti Asunnalta, joka elättää itseään tekemällä puoluepropagandajulkaisuun juttuja, ja joka aiemmin teki työkseen juttuja lastensuojelusta näkökulmasta, johon vaitiolovelvolliset eivät voineet antaa ulospäin tietoa.

Asunta on omissa journalistisissa valinnoissaan melko kritiikitön.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kun ei sovi pirtaan, sanotaan. Noh, näitä sinun frendi toimittajien kinasteluja seurannut pitkin sosiaalista mediaa (johon olet itsekkin osallistunut), ei siellä ole koskaan mikään valo loistanut, saatika järki. Siellähän mennään huolella tunteiden mukaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Kun muistetaan vielä Markku Huuskon antama esto Uuden Suomen Puheenvuoroon Laura Huhtasaarelle perättömästä väitteestä, voi todeta punavihermedian käyvän vaalien alla kovaa sotaa Perussuomalaisia vastaan." Ainakin silloin kun Uusi Suomi ilmestyi paperilehtenä ja tuli minullekin kotiin kannettuna, se oli Kokoomuksen lehti. Kovasti on punavihreän median käsite laajentunut. Onko persujen ikioma lehti ainoa joka ei siihen joukkoon mahdu?

Täällähän muuten menee sukkana läpi melkein mikä tahansa. Pitkään desantti Bäckman oli ainoa joka oli tehnyt mahdottomasta mahdollista ja saanut porttikiellon Huuskolta. Jos Huhtasaari on nyt yltänyt samaan kuin tämä kohudosentti, niin vaikea sitä on ansiona pitää, vaikka kuinka olisi rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Oikeastaan blogeissasi ei ole ollut mitään mitä romaanihenkilö Raappana ei olisi sanonut Tervon kirjassa jo 17 vuotta sitten mutta hauskemmin:

"Vihaan feministejä, ulkomaalaisia, kommunisteja, vihreitä, ruotsinsuomalaisia ja vihanneksia.
Kerroin sen vanhalle naiselle, joka jysähti istumaan viereeni penkille. Ämmä pasahti, ettei kuulu mihinkään näistä ryhmistä. Hän saanee jäädä istumaan, ja alkoi raivata tietään läpi lihapiirakan.
Rasva haisi, mutta myös lihapiirakka. Hotkinnan lotinaa kuului.
Vihaan ämmiä."

(Jari Tervo: Suomemme heimo, 2001)

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Puhut täyttä paskaa. Kommenttisi ei liity mitenkään blogiini, saati sen henkeen. Arviointikykysi on irtaantunut todellisuudesta. Tuollaista paskaa en halua kenenkään levittelevän tähän blogiin. Tämä on viimeinen varoitus. Sen jälkeen saat työntää hengentuotteesi ihan muualle. Joku taso pitää olla.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

No vihreät nyt vaan liitelee usein siellä ihan omissa usvissaan, missä ei jalat maata viistä eikä maalaisjärki päätä pakota.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Joo se on hyvä idea. Ajattelin kirjoittaa tähän hieman tuota Huhtasaaren aiheellista bannia sivuavasti, mutta koska blogisti ei halua keskustelua kirjoittanen siitä oman blogin. Tervetuloa sinne, mikäli keskustelu sattuu kiinnostamaan.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Suomen vanha media ottaa mallinsa Ruotsin vanhasta mediasta, siksi se on niin surkea nykyään. Viherpunaisuus jyrää.

Montako hyvää ja asiallista toimittajaa Ylellä nykyään on, päällehuutajia kyllä riittää. Vaikuttaa lähinnä siltä että kun Yle palkkaa toimittajan, niin sillä ammattitaidolla ei ole niin väliä, vaan sillä että on oikea agenda.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Asianlaita lienee jo melko selvä kaikille, koska tästä on myös tutkittua tietoa. Toimittajaopiskelijoista 75 % on joko vihreiden, vasemmistoliiton tai sdp:n äänestäjiä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Onhan tuossa semmoinenkin juttu että kun median pitäisi olla neutraali niin ehkä sellaisista eriarvoistamista ajavat puolueet eivät tähän sovi.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Tähän on jo totuttu. "Laatujournalistien" rivit tiivistyvät ja kiima kirjoittaa omasta agendastaan kiihtyy kevättä kohti. Inhimillistä sinällään, kun saa hutkia eikä tarvitse tutkia kuin pintapuolisesti asioiden taustoja.

Tällä hetkellä natsikortti näyttää olevan muotia. Sen avulla on kätevä syyllistää kaikkia toisin ajattelijoita. Aikanaan tämäkin keino vanhenee ja odotan mielenkiinnolla mitä seuraavaksi?

Harmillista Ylen tapauksessa on se, että toimittajat ovat rajoittuneita muiden sananvapauden ymmärtämisen suhteen. Tarkoitan sitä, että eivät uskalla, halua keskustella omiin juttuihinsa kohdistuvaan kritiikkiin. Aika ahdasmielistä sanoisin. Simpukan kanssa on vaikea saada dialogia aikaan.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Hassua kuinka persut edelleen kieltävät yhteytensä natsiliikkeeseen. Joulukuun 6. päivän marsseilla 612-kulkueeseen osallistui se sama joukko jolta aiemmin oli viety liput joiden perässä marssia.

Ja kuinka Halla-aholla ei muka olisi mitään tietoa natsimarssin järjestämisestä? Seurasin hänen twiittauksiaan juuri ennen Itsenäisyyspäivää ja esim. 4.12. häneltä lipsahti twiitissään:

"Kohta natsit taas marssivat!"

Eli tarkka tieto tapahtumista oli persujen ylimmällä johdolla ja suunniteltu mielenosoitusten sekottaminen ja yleisön hämäys oli jo tuolloin tiedossa.

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

"Hassua kuinka persut edelleen kieltävät yhteytensä natsiliikkeeseen. Joulukuun 6. päivän marsseilla 612-kulkueeseen osallistui se sama joukko jolta aiemmin oli viety liput joiden perässä marssia."

Sinä tässä hassu olet.

"Ja kuinka Halla-aholla ei muka olisi mitään tietoa natsimarssin järjestämisestä? Seurasin hänen twiittauksiaan juuri ennen Itsenäisyyspäivää ja esim. 4.12. häneltä lipsahti twiitissään: 'Kohta natsit taas marssivat!' "

Tiedon natsimarssin järjestämisestä olisit voinut lukea vaikkapa äärivasemmistolaisen Varis-verkoston tai muuten vain anarkistisen Punk in Finland -porukan suosimilta sivustoilta. Sanoisitko tällä perusteella, että näillä tyypeillä on ”yhteys natsiliikkeeseen”?

PVL-natsit muuten kutsuivat Jussi Halla-ahoa omalla marssillaan ”kansanpetturiksi”. Et tainnut tietää tätä. Jussi Halla-aho on kyllä iät ja ajat tiennyt, mitä mieltä natsit hänestä ovat, ja tunne on ollut molemminpuolinen. J.H-a ja natsit ovat inhonneet toisiaan. Jos olisit lukenut Jussi Halla-ahon kirjoituksia ajatuksella, ymmärtäisit tämän itsekin. (Tai ehkä et sittenkään ymmärtäisi, mitäpä minä sinun kognitiivisista kyvyistäsi tiedän; lukemieni kommenttiesi perusteella niissä on kyllä toivomisen varaa.)

612-kulkue on avoin "kaikille", joten kieltämättä siellä on aina ollut myös natseja mukana. Luultavasti oli nytkin. Toki natsitkin kuuluvat kategoriaan "kaikki". Toisaalta siellä on aina ollut myös maahanmuuttajia; niillä parilla kerralla, joina itse olen osallistunut (tänä vuonna en ollut paikalla), mukana on ollut paitsi ilmeisen aasialaistaustaisia uussuomalaisia myös ainakin muutama hyvin tumman pigmentin omaava lajitoveri. Pitäisikö kulkuetta tämän tosiseikan valossa kutsua ”neekerimarssiksi”?

Sitä paitsi: 612-kulkue ei ole mikään Perussuomalaisten privilegio. Puolueella ei järjestötasolla ole sen organisoimisessa osaa eikä arpaa. Kulkueen järjestäjissä on epäilemättä hyvinkin paljon yksityishenkilöitä, jotka ovat myös PS-puolueen jäseniä. Samoin kulkueeseen osallistujista enemmistö todennäköisesti äänestää Perussuomalaisia (niin teen itsekin), mutta ei tämä siitä mitään perussuomalaista tilaisuutta sinänsä tee.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Halla-aho ei ainakaan julkisesti ole kertonut aktiivisesti lukevansa noita sivustoja. Mutta ymmärrän toki että samanmieliset löytävät toisensa kun tulee semmoinen tunne että marssia pitää.

Hauku vaan minua ihan vapaasti, jos se tekee oman mielesi paremmaksi. Se että persujen puheenjohtaja twiittaa ahkerasti ennen marssia ja myöhemminkin siitä että "kohta marssitaan" ja kuinka kannat kopsavat katukivillä, viittaa kyllä siihen samaan ajatukseen jota Halla-aho on aiemminkin kannattanut: tankkeja kaduille demokratian sijaan. Sellaiseen hommaanhan marssit sopivat oikein hyvin mukaan.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

612 ei ole natsikulkue.

https://612.fi/

"Kulkue järjestetään perinteisesti tänäkin vuonna.Tapahtuma ja siihen olennaisesti liittyvä soihtukulkue ovat edelleen poliittisesti sitoutumattomia, eikä yhdistys edusta mitään poliittista kantaa. Jätetään omat lokerot kotiin ja kuljetaan jälleen kerran yhtenäisenä soihtukulkueena yhdessä Suomen lipun takana.

Poliittisten merkkien ja tunnusten esilläpitäminen ja käyttäminen tapahtumassa on edelleen kielletty"

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Nii-in, kuten olen aina todennut, onko se meidän vihreiden ja punaisten vika, jos muut eivät osaa kirjoittaa yhtä hyvin kuin me, jos muista ei ole ahkeriksi toimittajiksi?
Totta kai sitä nyt hieman saa omaa näkemystään tuoda esille. Aivan tyhjästä koko blogistin valitus. Mene vaikka Yleen töihin ja ala toimittaa niitä uutisia itse.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Omia näkemyksiä voi toki tuoda esiin. Järjestelmällinen, tarkoitushakuinen ja valikoiva kirjoittelu on eriasia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Niinpä, ja siitä nämä laurahuhtasaaret, mikkokärnät ja muut nettisössöttäjät ovatkin tulleet kuuluisiksi.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #75

Tuota, sitoutumattoman julkisella varoilla rahoitetun median toimittajista tässä on kysymys.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #83
Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Mikko Kangasoja, jos haluat lisää ääniä, kannattaa vaihtaa tuo "punaviher-X" (esim. punavihermedia) joksikin muuksi, esim. "globalisti-X":ksi, tai kokoomus-X:ksi. Äänestäjät kyllä ymmärtävät, että media on pääsääntöisesti EU -ihmisten eikä punavihervasemmiston taskussa. Jopa tuo "punaviher" on loogisesti mahdoton, tai mikä poliitikolle on vielä pahempaa, vanhentunut. Vihreät ovat porvaripuolue siinä missä lähes kaikki muutkin. Ja punainen on lähes kadonnut, ainoastaan harvalukuiset kommunistit ovat punaisia.

Edustamani Pietarin analyysikoneisto, jolla on perinpohjaisen tarkka kuva tämän hetken mielipideilmastosta Suomessa, ennustaa persuille +4 % ääniä lisää, jos otatte kohteeksenne nimenomaan kokoomuksen ettekä useimpien äänestäjien mielestä imaginääristä punavihreyttä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

MIkä on Pietarin analyysikoneisto?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset