Yhteiskunnasta Muutama sana

Erään lopullinen ratkaisu

Jokela ja Kauhajoki olivat ilmeisesti koulukiusattujen viimeinen huuto ja haistattelu kaikelle. Lisää Jokelan jälkeen osasi odottaa ja lisää tulee. Suomi on koulukiusaamisen kärkimaita ja kiitos nykyajan, se tulee piiloistaan esiin. Koulukiusaamista vastaan on paraikaa ehkä jopa ratkaisevan tehokkaita keinoja käyttöönotossa. Ohjelmat ovat vähentäneet kiusaamista merkittävästi siellä, missä ohjelmia on toteutettu.

Kiusaajia vaikuttaa erään tutkimuksen mukaan olevan kahta tyyppiä: erityisesti itsevarmoja menestyjiä ja myös surkimuksia. Ylläolevien tietojen valossa voi tehdä päätelmän, että juuri Suomessa menestyjät kiusaavat todennäköisemmin. Kaikkien kunnioitusta menestyjä ei ole kotoaan siis saanut, vaikka ulkokultaiset hyvät käytöstavat hallussa onkin. Jotain on vanhemmilta jäänyt sanomatta, mikä ehkä muualla lapselle sanotaan. Tai sitten suomalaiset ovat sosiaalisesti kylmempiä.

Kylmyydestä Suomea onkin haukuttu, ei pelkästään säiden vaan ilmapiirin takia. Meneekö se (ilmapiiri) säiden syyksi? Oli syy kylmyyteen mikä tahansa, sitä poistaa kunnioitus, oikeudenmukaisuus ja auttaminen. Onko niin että kun oikeudenmukaisuus ja auttaminen on "ulkoistettu" valtiolle ja kunnille, on mukana mennyt omakin vastuu muista? Se ei liene ollut tarkoitus... Veikö se tarpeen tehdä yhtään mitään? Nyt voi istua kotona tv:n ääressä, kun valtio hoitaa heikkojen jeesaamisen. Itse ei tarvitse edes tietää mistään. Menikö meillä jotain vikaan? Onko asioiden ydin hämärtynyt? Siinä missä ihmisen kehon pitää toimia kokonaisuutena, niin pitää yhteiskunnankin. Se vaatii sen, että jokainen osa saa sen, mitä tarvitsee, eikä jonnekin mene liikaa ja aiheuta pöhötystä, vertauksellisesti yhteiskunnan vyötärön paisumista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

keski-ikäistyvä mies (nimimerkki)

Nollatoleranssi koulukiusaamisen suhteen, näin on, olipa se näiden tapausten taustalla tai ei.

Myyrmannin, Jokelan ja Kauhajoen tekijöiden osalta se aktiivisin kiusaamisikä - ainakin oman kokemukseni perusteella - alkoi kuitenkin olla jo muisto, tosin katkera sellainen, vain.

Ennaltaehkäisy on kaiken A ja O. Kun ottaa huomioon tekijöiden iän ja sukupuolen sekä yhdistävän ihmisvihan, näkisin, että spot on ratkaisu voisi osaltaan olla ottamalla prostituutio osaksi kunnallista terveydenhuoltojärjestelmää. On vaikea olla ihmisvihaaja, jos saa säännöllisesti lempeä, edes maksettua.

Mitenkähän moinen ajatus sopii valtionkirkon värittämään arvomaailmaamme? Onko arvomaailmamme kriisi sitä, että moinen ajatus on sopimaton edes ajatella vai sitä, että ajatusta ei panna (sic) käytäntöön?

Kristityt voivat muistella, mitä yhteistä on Hitlerillä ja kristinuskon alkutaipaleella kristittyine keisareineen, ennen kuin aloittavat vouhotuksensa ajatuksesta. Montako vastaavaa tapausta muistat Amsterdamista tai Thaimaan aurinkorannoilta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset