Yhteiskunnasta Muutama sana

Varo ruokaasi

Väärä ruoka tappaa enemmän ihmisiä kuin mikään muu maailmassa.

 

Nyt on ansiokkaasti ruuan lisäaineet nousseet keskustelun aiheeksi. Osaa niistä pidetään epäterveellisinä ja teollisuus koettaakin niitä kyseenalaisinkin keinoin kirjailla tuotepakkauksiin. Itse keskustelu on sisältänyt läjäpäin outoja näkökulmia. Joidenkin mielestä vaarallisista tai epäilyttävistä lisäaineista ei tarvitse välittää,

- jos ei ole jo kuollut tai juuri kuolemassa niihin.

- koska elämässä on muitakin vaaroja.

- koska maailmassa on olemassa turvallisiakin lisäaineita.

- koska niitä saa kuitenkin jostain muualta. Vertaus: rahan käyttöä ei kannata vähentää, koska sitä kuluu kuitenkin jonnekin.

- koska asiat on niinkuin pitääkin.

 

Eli tosi hauskaa on ollut. Koska tutkimuksia lisäaineista kustantavat myös lisäaineiden valmistajat ja tulokset ylipäätään ovat milloin mitäkin, ei tavallinen tallustaja noin vain voi luottaa kuulemaansa.

 

Miten niin ruoka tappaa?


On hämmentäviä väitteitä esitetty maailman peräkylien ihmisten eliniästä. Niiden mukaan ihmiset saattavat elää vaivatta reilusti yli satavuotiaiksi ja moni vuosikymmeniä ylikin, jopa 160 vuotta. Väestön seuranta ei olle heillä meidän tasolla, joten virallisia alempia tuloksia hallitsevat amerikkalaiset.

Vieläkin erikoisemmin antiikin historioitsija Herodotos kertoo 120 vuotiaiksi ja ylikin elävistä etiopialaisista näin:

"The Icthyophagi then in their turn questioned the [Ethiopian] king concerning the term of life, and diet of his people, and were told that most of them lived to be a hundred and twenty years old, while some even went beyond that age- they ate boiled flesh, and had for their drink nothing but milk."

Jos näin on, voimme arvella ruokamme tappavan meidät ainakin huikeat 40-50 vuotta etuajassa. Kolmannes jää elämättä. Eliniän piteneminen tarkoittaa lisää terveitä vuosia, sillä terveys pitää elossa (tämä ei ole aina kaikille selvää). 

 

Mitä sitten tehdä ruokansa kanssa?


Helpoin ja riskittömin tie on ensinnäkin tyytyä maustamaan ja kokkaamaan itse.

Myös ruuan ravintosisältö sairastuttaa. Lehmiä lihotetaan syöttämällä niille hiilihydraatteja kuten ihmisille. Moni onkin kokeillut vähemmän viljaa ja olo on parantunut sekä paino pudonnut. Mielenkiintoisia tutkimustuloksia ovat ne, jotka väittävät rasvan laihduttavan. Tämä tosin sillä ehdolla, ettei hiilihydraatteja mätetä (leipää, perunaa, riisiä, pastaa).

Lohduttavasti varsin helpoilla ruokavalion muutoksilla saattaa saada isoja aikaan. Mikroaaltouuni varastoon. Lautaselle tarpeeksi proteiinia, kuten kalaa ja kanaa sekä lisäksi etenkin maan päällisiä kasviksia ja ehtaa voita. Läskiksi meni tämä ruokavalio, mutta niin pitikin!

 

Lääkärit ovat kääntymässä virallisia suosituksia vastaan. Ruotsissakin kuhisee. Tässä hiukan luettavaa VHH-ruokavaliosta:

Antti Heikkilä

Timo Kuusela

Ilkka Salmenkaita

Matti Tolonen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Jes, Mikko! Näin.

Jaakko Halmetoja ja Olli Posti painottavat myös ruoan alkuperäisyyttä ja ravinnerikkautta. Halmetoja lienee oman näkökantansa kovin asiantuntija tällä hetkellä Suomessa, vaikka nuori julli vielä onkin.

Käyttäjän petrilagus kuva
Petri Lagus

10 vuotta vähintään luomutasoista syönneenä suosittelen käytännön toimia ja lompakolla äänestämistä. Poliitikkojen laiva kääntyy hitaasti, mutta jokainen valinta kaupassa merkitsee tukea valitulle tuotteelle. Toivottavasti sinä Mikko elät kuten saarnaat.

http://petrilagus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58182-r...

http://petrilagus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/57750-e...

Varo myös mitä lääkkeitä syöt...
http://petrilagus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/54307-p...

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Jep. Jääkaapista löytyy mm. luomumaitoa ja maustamatonta jugurttia sekä joskus jopa ns. lehmänmaitoa. Lihat ostan maustamattomana. Pala kerrallaan, kun on oppinut, on oma laiva kääntynyt. Luomun suhteen vielä tekemistä riittää ja hintakin toppuuttelee, vaikka olen tehnyt ja toteuttanut periaatepäätöksen satsata ruokaan enemmän.

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Ostin Lidlistä jugurttia jossa oli aspartaamia makeutusaineena,
onneksi niitä oli vain purkki tai kaksi.
Vaihdoin Juvan Luomumeijerin Luomu jugurttiin.
Kallista on kun kauppa hinnoittelee, kuten tiedämme, muutta nautitaan vähän ja hyvää!
Myös limsoissa ja mehuissa katsokaa tarkkaan millä ne on makeutettu.
Niin, näittehän sen Teemalla tulleen ohjleman aspartaamista?

Ari Laine

Aspartaami oli mahtava keksintö diabetikoille, suut makioiksi myös, kuten tiedettyä, yksikin komplikaatio lisää kustannukset kuusinkertaisiksi, saati sitten kaksi tai enemmän... Diabetes on elintasosairaus, eli sairastuneen oma vika... I- ja II-tyypit eri sairauksia, jo nyt pennulla puhkeaakin tauti, eikä ole läskitiinuksi syötetty, syy onkin geeneissä, tai jos ei suvuissa kenelläkään sairautta ole, vedetäänkin syy vaikka hatusta! Pääasia on että ollaan maailman sairain kansa, sitä ei toki ole tarpeen kertoa, mihin eri testeihin me olemme osallistuneet, ikäviä tosiasioita ei yleensäkään saa kansalle kertoa, kun ei haluta huolestuttaa! Kotimainen ruoka on maailman parasta, suomalaiset talot ovat maailman parhaita, suomalaiset virkamiehet ovat maailman rehellisimpiä eikä meillä ole laisinkaan korruptiota!
Ollaan vaan onnellisia ja ostetaan lähikaupasta hyvää halvalla, tehdään työtä kellosta välittämättä kun viinalla voi nollata sitten viikonloppuna pään, kun tarpeeksi pierussa sitten on, voikin soittaa verottajan kuumaan linjaan kun on naapurin paskiaisella liian hieno auto pihassa... Kuollaan ennen eläkettä niin valtio säästää, eläkerahat kun hups hävisivät, onneksi maailman paras yksityiseen eläkejärjestelmäämme perustuva huippumallimme on pitänyt korruption loitolla ja nepotismin poissa, vittu kaikkihan me toisillemme jotenkin sukua ollaan, eihän niitä sukunimiä nimityksissä tuijottaa pidä!
Kun ravintosuosituksemme määräävät saavat rahoituksensa elintarviketeollisuudelta, kun maamme lapset ovat lääketeollisuuden koekaniineita ja maassamme kehitellyillä mielialalääkkeillä ohjaillaan tutkimuksia, terveystietomme ovat myytävissä kun kaikki on niin kivasti kirjoissa ja kansissa, ei mene kauaa kun kaikki Luomu kielletään, nythän touhu on sitä, että pitää maksaa joka vuosi tuhansia tietylle piirille että voi LUOMUNA toimia...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset