Yhteiskunnasta Muutama sana

Katainen, Suuri Johtaja

Eilen Katainen lupasi mitä tahansa etelän pikku possuille. Minkki-Mari luikerteli kuin käärme kysymysten keskellä paljastaen Keskustan antavan yhtä paljon.

 

Katainen selvästikin tuntee itsensä suurmieheksi tunkiessaan lainarahaa muiden taskuun. Hän perustelee tätä sillä, että kaikki maailman viisaat miehet on sitä mieltä. Nämä samat viisaat miehet olivat laman aattona sitä mieltä, että talous kasvaa kivasti seuraavana vuonna. No eipä kasvanut.

 

Nämä samat jampat ovat myöskin sitä mieltä, että pankkiireja ja pankkien omistajia ei saada juuri nyt vastaamaan toilailuistaan. Meillä on selvästikin kahdet säännöt: pankkeja ei saa kiusata, jottei niille käy huonosti, mutta veronmaksajaa voi läpsiä pyllylle ja viedä rahat kädestä, koska niin vain voi tehdä.

 

Ongelmaa pahentaa se, ettei sitä rahaa tarvitse ottaa kädestä heti. Otetaan se vasta huomenna, mutta luvataan tänään.

 

Mielenkiintoista on, että kun uhkapelillään maailman lamaan ajaneet ammattilaiset kieltäytyvät enää myöntämästä lainaa eräille maille, se tuntuu heistä liian uhkarohkealta. Tällöin puskasta astuvat amatöörit rahaa lainaamaan. He uskottelevat, että kyllä ne takaisin saadaan.

 

Vaikka hiekkalaatikon sisällä pyöriessä lainaaminen tuntuukin järkevältä, on tummia pilviä taivaalla: mellakat ja vallankumoukset seuraavat usein juuri ruuan hinnan nousua yli sietokyvyn. Arabimaissa tämä tapahtui ja sitä auttoi kansanvallan puute. Kansalle ei oltu onnistuttu tarjoamaan haluttua elintasoa. Mitä muuta saamme vielä nähdä?

 

Kuka uskoo talouden vakauteen? Pidän selvänä, että tilanne ei ole vakaa ja siis sisältää riskejä. Arabivallankumoukset ovat yksi kriisiajan ilmentymä.

 

Toinen toistaan taanneet euron kriisivaltiot pärjäävät vain hyvissä oloissa. Saamme uudella velalla lisäaikaa sekä tartutettua terveemmätkin sairaiden tauteihin. Olennaista on eurokraattien vastuullisuudeksi kutsuma halu uskoa parempaan. Realismi on toinen juttu.

 

 

Stefan Törnqvist autettavista: "markkinat odottavat todellisia toimia: sitä, että Kreikka, Irlanti ja ehkä jopa Portugali ”päästetään menemään”"

Törnqvist auttajien tempuista: "Ne ovat näitä näennäistoimia, jotka eivät enää tässä tilanteessa auta. Poliitikot pelaavat aikaa, koska maailma ei ole vielä kypsä [euromaan konkurssille]. Markkinat sen sijaan ovat jo asettaneet Kreikan konkurssiin."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Jokainen euro-maa tulee vuorollaan tipahtamaan jos ei nyt ja juuri nyt aleta muutoksia tekemään talousmalliin.Uusiksella on tieto tähän asiaan,mutta hän on pysynyt pimennossa..olen lievästi pettynyt tähän tilanteeseen persujen osalta. Muuten näyttäisi hyvin pyyhkivän.

Ainiin..kaikki kasvu mitä nyt hoetaan on massiivisella velkaantumisella tehty..joten eipä paljon auta. Eli suomeksi..ei ole mitään kasvua.

Ari Laine

Jounihan se keroit miten se paljon puhuttu kestävyysvaje poistetaan, sekä saadaan ylijäämää vaikka sitten asiakirjanväärentäjä valtiolle, kunhan omat asiat on käyty läpi, syylliset laitettu vastuuseen ja alettu vihdoin puhua asioista asioina, eikä peitellä sillä syyllä, ettei haluta pelotella kansalaisia, kuten kiinteistöjen sisäilmaongelman syyt ja seuraukset, laajuudesta puhumattakaan! Enää ei lapsiamme myydä lääkekokeisiin, pienen joukon siinä miljoonat taskuihinsa saadessa, tämän mekanismin luojat on saatava vastaamaan teoistaan, ennenkuin kansankäräjät kokoontuvat!
Pohjavesiämme ei tarvitsekaan myydä kuten hiljaisuudessa ollaan sovittu, uraaninkaivuukaan ei muuta kuin saastuta luontomatkailulle ainutlaatuisen maan! Ydinsähköä ei vientiin pidä rakentaa, pienen piirin miljardi vuolentahan siinä on kyseessä, kuten maahanmuutto- ja huosta-bisneksessä! Elinkauppaa vientiteollisuudeksi kovasti ollaan valmisteltu, lait ovt liki ainakin valmiina! Valtion metsien yhtiöittäminen on pelkästään varkauden naamiointia, johon liittyy pohjavedet...
Lampaina meitä ollaan pidetty iät ja ajat kotimaassa, maailmalla suomalaiset palkkasotilaat maailman halutuimpia, sillä kun me lähdemme liikkumaan, ei meitä pysäytä mikään!
Olisiko myös aika alkaa puhumaan hyökkäyssodassa varastettujen maa-alueiden palauttamisesta, sotakorvausten saisi varmasti soviteltua maksettavaksi vaikka öljyllä ja puulla... Korruptoitu virkamiehistö ja eliitti on saatava lopettamaan maamme tuhoaminen ja myyminen, rahat taskuihinsa valuessa!
Vaalit vaikuttanevat osittain, rehellisiksi niitä vaan ei voi uskoa Erkkikään, emme tarvitse ulkomailta varakkaiden omaisuutta uudelleen jakamaan, onhan meillä omatkin miljoona köyhää!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset