Yhteiskunnasta Muutama sana

Homous lähtee hoitamalla?

Eräät kristilliset järjestöt ovat lähteneet vastahyökkäykseen nykyajan trendiä, homoutta, vastaan. Homoudesta pääsee eroon Jumalan avulla, sanovat.

 

Ensimmäisenä ajattelin, että tämäkin piti sitten nähdä Suomessa (ristiä päähän hakkaamalla se homous lähtee). Sitten katsoin esittelyvideon ja siinä tuli eräs mielenkiintoinen ja järkevä pointti esiin. Se hallitsee koko homoutta ylipäätään, arvaan: videon ex-bi tyttö ei kokenut olleensa kunnolla nainen lesbosuhteessaan, vaikka olisi halunut. Suhteessa molemmat siis ikäänkuin kilpailivat naiseudellaan tahattomasti (?) toisiaan vastaan. Miestä vastaan se on paljon helpompaa.

 

Homous johtuu käsittääkseni kahdesta asiasta: raskauden ajan hormonitasapainon häiriöstä, joka johti sukupuolen suuntautumiseen 'sivuraiteelle'. Se saattaa näkyä ulkonäössä. Toinen syy homoudelle voi olla esimerkiksi miehen mallin puuttuminen ihan varhaislapsuudessa tai se malli on ollut niin vastenmielinen, ettei lapsi sitä ole halunnut.

 

Jos miehen mallia ei poika saanut tai huolinut, oli keho kuitenkin umpiheteron. Jos kropalla on yhtään aloitekykyä seksuaalisuuden suhteen, sen voisi kuvitella puskevan poikaa heteroksi. Poika on kuitenkin tälle pistänyt 'tulpan', tai se jäi ottamatta pois. Niin siitä sitten tuli homo. Sanotaan tätä tulppateoriaksi. ;) Tällaisessa tapauksessa voisi kuvitella 'parantumisen' olevan mahdollinen, mutta että mikä hoito auttaa ja miten, kas siinä kysymys.

 

Soisikin 'homoushoitoja' tarjoavien palvelujen laadun tulevan tarkastetuksi. Onhan väitetty itsemurhariskin kasvavan 'parantumisen' jälkeen.

 

Hiukan vastaava tilanne on psykopaateilla (vertaan tilannetta, en henkilöitä): he ovat saaneet turpaan koko varhaislapsuuden ja aikuisiällä pitäisi sitten oppia tästä pois. Sen mitä psykologiasta tiedän, se tie on pitkä.

 

Niin psykopaatit kuin homotkin tarjoavat hedelmällisen esimerkin tajuta, miten meistä tulee mitäkin. Vastasyntyneellä ei yksinkertaistettuna ole mitään muistissaan ja ympäristöstään hän sitä muistiaan alkaa täyttämään. Keskellä väkivaltaa ja turvattomuutta lapsi oppii, että maailma ja ihmiset ovat väkivaltaisia ja vaarallisia. Hän pitää sitä normaalina, koska se on ollut hänelle normaalia, jopa ainoa elämisen malli. Jos muistiin ei ole koskaan kirjoitettu hyvistä teoista, miten sellaisia sitten edes osaisi tehdä?

 

Selvästikin näyttää siltä, että jotkut kristilliset piirit eivät pelkästään kerro ja noudata Raamatun homonäkemyksiä vaan ylikorostavat niitä. Näin on henkilökohtaisen vierastamisen ja pelon takia. Pelottelijalla voi olla oma pesä sekaisin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän topiassalonen kuva
Topias Salonen

Homous on niin kuin synnynnäinen herpes. Siitä voi teeskennellä parantuneensa, vaikka väistämätön tosiasia on ettei sitä voi parantaa, vaan sitä kantaa aina ja joskus se taas voi puhjeta esiin :p

(Huom. tämän on tarkoitus olla huumoria eheytyneiden, ei meidän homojen kustannuksella, joten älkää suvaitsevaisto vetäkö herneitä nenään.)

Jussi Heino

Emme vedä. Aika hauska vertaus :)

Mutta juuripa näin. Se ei lähde vaikka mitä teksi. Niinkuin ei valkene musta miehen tai naisen iho. Ei vaikka kuinka uskoisi ja toivoisi sekä rukoiisi polvet ruvella polvirukousta.

Pertti Väänänen

Tosi kristitty homo, joka ei voi muuttaa suuntautumistaan heteroseksuaaliseksi, elää elämänsä pidättyväisyydessä.

Jussi Heino

Pertti

Tuoko on sitä lähimmäisen rakkautta? Olette ihan järjettömiä ja täysin vailla minkään sortin kohtuullisuudesta. Huh huh.

Jussi Heino

Pertti

Tuoko on sitä lähimmäisen rakkautta? Olette ihan järjettömiä ja täysin vailla minkään sortin kohtuullisuudesta. Huh huh.

Pertti Väänänen

Kristityn homon armopalkka (eli kirkkaus iäisyydessä) on suurempi kuin meidän kristittyjen heteroiden. Hehän joutuivat kilvoittelemaan tässä asiassa enemmän kuin me.
Tietenkään kukaan kristitty ei kilvoittele armopalkan tähden vaan evankeliumiin uskomisen seurauksena.

Jumalalle on kaikki mahdollista. Kristityn elämään kuuluu aina risti.

Herkko Hitunen

Oletkos koskaan Topias ajatellut että meitä homoja on muutenkin ajattelevia. Minä olen väsynyt koko sanoihin homo tai lesbo tai bi.Eläköön kukin miten tahtoo, mutta homous ei edelleenkään ole synnynnäistä eikä geneettistä, ei minkään tutkimuksen mukaan. Ja homoutta on joka ihmisessä 10% - 90%. Homofanaatikot vain puhuvat jostain bi-ihmisistä tai feikeistä. Ei ole olemassa umpihomoa,umpiheteroa. Voi olla vain kallellaan jompaan kumpaan suuntaan. Ja tarviiko stressata vaikka ei aina syytä löydy miksi vaikka sama sukupuoli kiinnostaa vähän enemmän seksuaalisesti. Elää onnellisti siten mikä itselle sopii elämän arvoja kunnioittaen :)
Jos omasta mielestään umpihomo olisi vuoden laivalla yksin miehenä pelkästään naisten kanssa niin taitais umpihomous murentua. Sama umpiheteroilla (joista on käytännön kokemusta), kelpaa kuukausien jälkeen mieskin :)
Eikä tarvi olla bi, että mieli vaihtelee. Kyllä välillä kun miehisyydestä saa tarpeekseen ajattelee naisen syliä tai jos väsyy naisen nalkutukseen, ajattalee miehen syliä. Luin Topias sinun kirjoituksia muualtakin ja ne ovat hyviä ja jopa laadukkaita, mutta kyllä otat liian Jumalan aseman ja totuuden torvi aseman, vaikka on monia aivan yhtä hyviä ja oikeita ajatuksia, vaikka ne olisivat erilaisia kuin sinun.
Niin kauan kun itse "puolustelin" homouttani jollakin synnynnäisyydellä tai parantumattomuudella en ollut onnellinen. Sitten kun vihdoin tajusin että näillä perusteluilla pyrin vain pönkittämään omaa huonoa itsetuntoani, avasin itseni kaikelle tiedolle ja mielipiteille...pian huomasin olevani onnellinen oma itseni, eikä minulla tarvinnut homouttani perustella millään eika vakuutella, koska siitä ei ole mitään hyötyä.
Jotenkin kirjoituksistasi kuultaa että kuulut juuri niihin homofanaatikkoihin jotka lyttää kaikki toisin ajattelevat homofoobikoiksi tai jotka eivät ymmärrä että maailmassa on aina ollut miehiä, jotka oikeasti esim. tietävät mistä heidän homoutensa johtuu.... Minäkin tiedän mistä oma homouteni johtuu, mutta ei vähempää kiinnostais alkaa sitä käymään läpi...Siihen menisi niin paljon aikaa, että loppuisi elämä kesken ja haluan elää elämäni onnellisena...
Ihmiset jotka haluavat päästä syytä tai toisesta eroon homoudestaan, suotakoon se heille ilman ivaa....mutta se on aina kuin herpes...niin se on kun kertaalleen paranee paniikkihäiriöstä tai ahdistushäiriöstäkin..niistä voi teeskennellä parantuneensa, vaikka väistämätön tosiasia on ettei niistä voi parantua, vaan niitä kantaa aina...niitä voi hallita, mutta vaikeissa tilanteissa ne puhkeaa taas esiin ainakin hetkellisesti :))
Ja tästäkään ei kannata vetää hernettä nenää....:)

Jussi Heino

Blogistille tiedoksi että tietosi ovat hatarat tästä aiheesta. Homous voi toki johtua noistakin. Mutta se olisi lian helppo. Se on periytyvää ja sitä esiintyy määrätyissä suvuissa enemmän kuin toisissa. Mutta enpä nyt jaksa enempää kertoa. Ota selvää.

Tai no minulla se oli selvää jo tosi pienenenä poikana. En vain tajunnut mistä oli kysymys. Äh no enpä jaksakaan. sorry.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Perustan väitteeni tutkimuksiin. En kuitenkaan valitettavasti kaivanut lähteitä esiin. Väitän molempien väittämieni olevan paikkansa pitäviä, enkä kyseenalaista sinunkaan.

Tässä yksi lähde:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17039403

Tottahan asiassa on selventämistä edelleen, mutta jotain on jo saatu hahmoteltua.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Itse jouduin ala-asteella Syömään riisipuuroa muiden kanssa vaikka en pitänyt siitä...en silti oppinut pitämään riisipuurosta enkä ole sen jälkeen sitä syönyt.

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Pertti Väänäselle: Miksi kenekään pitää uskoa johonkin tuhansia vuosia sitten eri olosuhteissa kirjoitettuun tekstiin "Jumalan sanaan"? Uskonnot tarjoavat patenttiratkaisuja, kun tieto loppuu ja se kynnys on matala.

Minulle riittää mainiosti, että jokainen elää omalla tavallaan, kunhan vain ei vahingoita muita. Tuota yksinkertaista sääntöä rikkovat kaikki uskovaiset, jotka eivät ymmärrä homouden olemusta. Se on synnynnäinen ominaisuus, ei sairaus. Ominaisuus pitää hyväksyä, eikä yrittääkän parantaa. Sietäminenkin on jo syrjinnän puolella.

Miten homot ja lesbot keskenään elävät, ei kuulu muille. Eivät he keskenään voi lisääntyä. Heidan omnaisuutensa on peräisin elämän monimuotoisuudesta yleensä. Sitä kovasti ihmettelen, mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää, että oman ahdistuneisuuden vuoksi pitää ryhtyä rajoittamaan muiden elämää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Miten voin parantua?

Olen parantumaton heteroheikki,
kelpaa naisen kanssa esileikki,
silmät suuret runsas peppu,
tykkää siitä joka heppu.

Homo huutaa ota mukkaan,
huoli ei mua enää kukkaan?
Hoida ittes heti kuntoon,
iske näppis vaikka Untoon.

Minua et kyllä hoida,
jos ei ensin ilakoida.
Homo on vain rakastunut,
hoitointo lakastunut.

Meillä kaikilla on ohje lapussa,
homous hoituu eri rapussa.
Anna toisille sä lupa homoilla,
älä yritä sinä muita pomoilla.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Loistava freudilainen lipsahdus sinulta:

"Toinen syy homoudelle voi olla esimerkiksi miehen mallin puuttuminen ihan varhaislapsuudessa tai se malli on ollut niin vastenmielinen, ettei lapsi sitä ole halunnut."

Miksi "miehen malli" ei voi olla homo? Eikö homomies ole "oikea mies"?

J. Gagarin

"Homous johtuu käsittääkseni kahdesta asiasta: raskauden ajan hormonitasapainon häiriöstä, joka johti sukupuolen suuntautumiseen 'sivuraiteelle'. Se saattaa näkyä ulkonäössä. Toinen syy homoudelle voi olla esimerkiksi miehen mallin puuttuminen ihan varhaislapsuudessa tai se malli on ollut niin vastenmielinen, ettei lapsi sitä ole halunnut."

Aika oikaistulta vaikuttaa tuo mielipide. Mitenkäs sitten ne lukuisat lesbotytöt, jotka hengailevat keskenään jo 16-vuotiaasta lähtien ilman tietoakaan raskaudesta? Oletko siis tosiaankin sitä mieltä, että vain poikien kohdalla tuo mallin puuttuminen aiheuttaa homoutta, mutta ei tyttöjen kohdalla?

Olen kyllä itse vakuuttunut, että nykyaikakauden hyväksyvä suhtautuminen osaltaan lisää homoseksuaalisuutta, sillä ilmapiirissä, jossa se ei ole hyväksyttävää, on paljon yksilöitä, jotka ovat pystyneet torjumaan itsestään tällaisen taipumuksen jo varhaisvaiheessa ja pakottanet itsensä ajattelemaan olevansa heteroja, jollaisena he sitten loppuelämänsä viettävät. Toisaalta hyväksyntä on tärkeätä nuoren ihmisen psyykelle. Parempi näin!

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Kyllä, se oli tiivistys. Epäilemättä tytöillä vastaavasti tapahtuu, mutta sukupuolesta johtuen varmaan eri tavalla. Ehkä sen joku osaa kertoa.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17039403

Hyväksyvä ilmapiiri voi varmastikin vaikuttaa. Siitähän on merkkejä antiikista lähtien.

Jussi Heino

Antiikin Kreikassa täyshetero oli kummajainen. Naiset olivat vain suvunjatkamista varten. Miehet politikointia ja rakkautta. :)

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

Traagista tässä on se että homoseksuualisuus on sitä todennäköisempää, mitä enemmän perheessä on lapsia. Miesten kohdalla jokainen isoveli lisää todennäköisyyttä homoseksualisuuteen. Tämä tarkoittaa sitä että juuri tiukiten homoseksuaalisuuten suhtautuvissaa uskonnollisissa perheissä homoseksualisuutta on suhteellisesti eniten.

Olen sivunnut asiaa omassa blogissani:
http://kuoppari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50622-por...

Jussi Heino

Näinhän se on mutta sekin tulos on vain jonkin verran tilastollisesti merkitsevä. Puoltaa kyllä sitä seikkaa että homous on osin periytyvää ja osin raskaudenaikaisista olosuhteista johtuvaa. Kuuluu ihmisyyteen osana ihmistä. Paitsi näille jotka elävät satumaailmassa eivätkä realimaailmassa.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Homokysymyksen rinnalla on paljon tärkeämpää kohdella toisia hyvin. Tuntuu, että kaikilla tosikristityillä tämä arvotus ei ole sama.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset