Yhteiskunnasta Muutama sana

Häpeän Vihreitä

Joskus kuvittelin äänestäväni Vihreitä. En enää edes kuvittele. He ovat karvansa näyttäneet. Aamulehden mukaan Vihreät naiset suunnittelevat rikosilmoitusta Jussi Halla-ahoa vastaan "nimettyjen poliitikkojen raiskauksiin yllyttämisestä ja ulkosuomalaisvihan lietsomisesta". Kun soppaan lisätään Tuija Braxin tempaus, niin sodan voi tulkita jo alkaneeksi. Vihreiden totalitäärinen suhtautuminen maahanmuuttokysymykseen kuuluisi totalitäärisyydessään Neuvostoliittoon tai 30-luvun fasistiseen Italiaan. Jälkimmäinen hauskaa kyllä edustaa juuri vastakkaista mielipidettä maahanmuuttokysymyksissä.

Mikä sota?

Tuija Brax halusi koulutusta valtuustoihin, jotta maahanmuuttovastaiset kommentit osattaisiin sensuroida. Laki ja aikuisten ihmisten järki asiaa jo sensuroi, mutta Tuija Braxia pelottaa, joten asiaa varmistetaan lisää. Tämä näennäisen sivistynyt tempaus johti seuraavaan: On helppo yhdistää syyksi perussuomalaisten lisääntynyt määrä valtuustoissa. Kun syytettyjä ei ole määritelty, kokevat kaikki puolueen ehdokkaat itsensä syytetyiksi (toinen enemmän, toinen vähemmän). Täten jokaisen perussuomalaisen arviointikyky ja laillinen suhtautuminen maahanmuuttoon on kyseenalaistettu. Tämä johtaa tietysti syytetyn/epäillyn nopeaan itsetutkintaan ja -puolustukseen.  Monen mielestä syytös on aiheeton, mutta pahin on jo tapahtunut: hänen mainettaan on epäilty. Syytetyt on leimattu. Puolustautuessaan ryhmän jäsenet tietysti tiivistävät välejään, jossa on vaarana siirtyminen entistä enemmän tässä tapauksessa kansallismieliseen suuntaan. Tämä tapahtuu, jos jäsenet kokevat kantansa olevan puolustamisen arvoinen. He ajautuvat väittelyyn tai keskusteluun, vähintään itsensä kanssa. Väittelyssä usein kannat vain kärjistyvät, koska oman egon on vaikea hyväksyä väärässäolon syytteiden aiheuttamaa tunnetta. Vastakkainasettelu on siten syntynyt. Epäluottamus puolueiden välille on kylvetty. Hauskaa on, että myrkyn kylvivät hymyilevät naiset maailmaa parantaessaan.

Vihreät syyllistyvätkin samaan ennakkoluuloisuuteen, mistä "vastapuoltaan" syyttävät. Kunnioituksen puute tulee ilmi, kun aikuisten ihmisten arviointikykyyn maahanmuuttokysymyksessä ei luoteta. Ilmeisesti se oma mielipide onkin niiin oikea - tosin yksisilmäinen - ettei muita vaivauduta ymmärtämään ja edes selvittämään. Ilmi on tullut sekin mihin mielipiteet perustuvat - tunne. Ilmi on mielestäni tullut sekin, että tunne on vienyt tilaa rauhalliselta rationaalisuudelta. Kenties Vihreät haluavat aina suojella sitä mikä on kaukana, oli se sitten luonto tai maahanmuuttajat.

Palaan taas seuraavaan: myös rasistin näkökantaa tulee kuunnella ja koettaa ymmärtää, vaikkei hyväksyä tarvitse. Niinikään myös hallittua maahanmuuttoa kannattavan näkökantaa tulee kuunnella ja koettaa ymmärtää. Jokaisessa mielipiteessä on jotain totta. Kuuntelemisen sijaan Vihreiden reaktio on demonisointi. Kun toisen mielipide leimataan pahaksi ja johtuvan pahuudesta, on leimattu seuraavassa hetkessä jo itsekin paha. Jonain päivänä tämä "paha" on Vihreän terrorin traaginen uhri, jos nyt vähän tässä maalailen... :) Jokatapauksessa kaikkien kuunteleminen ja kunnioittaminen on ratkaisun lähtökohta. Ellan ja Aleksin MC Koppakuoriainen sanoo asian osuvasti: "... mentäis niin että ketään ei riso..." Siinä on tekemistä itse kullakin, myös Vihreillä.

Kovin rakentavaa suhtautumista en siis näillä eväillä osaa odottaa asian tiimoilta. Se on harmi. Olin sitä mieltä, että juuri Vihreät ja Perussuomalaiset olisivat hyvä pari setvimään maahanmuuttokysymyksiä, koska molempia se kiinnostaa. Nyt näyttää siltä, että ainakin osalle Vihreistä omat ennakkoluulot ovat iso rasite.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Tapio Tuuri (nimimerkki)

Ystäväni Reino on ehdottanut sanaa suomalaismielinen. Minusta se on erittäin hyvä sana. Maahanmuuttajistakin toivottavasti tulee suomalaismielisiä, vai toivooko joku heistä epäsuomalaisia?

Luonnonystävä (nimimerkki)

Minä ihmettelen Vihreiden ajatusmaailmaa. Heidän puolueensa on aikanaan syntynyt päätavoitteenaan ympäristönsuojelu. Puolueen pitäisi myös edistää kulttuureiden säilyttämistä ja ihmisoikeuksia.
Heidän nykyinen linjansa on kuitenkin se, että tuhotaan luonto, alkuperäiskulttuurit ja ihmisoikeudet siinä sivussa. Vihreät eivät todellakaan ole puolue, joka edistää ympäristönsuojelua.

Tapio Tuuri (nimimerkki)

Jatkaisin vielä ystäväni Reinon ajatuksin: Ulkomaalaisvihamielisen vastakohta on tietenkin suomalaisystävällinen.

Meneekö tämä jo liian lähelle kansallismielisyyttä, joka johtaa polttouuneihin. Täytyy ottaa huomioon, että Auschwitzin piirustukset on vasta hiljattain löydetty. Niitä voidaan käyttää uudelleen, jos vihreät naiset saavat ne haltuunsa.

Jussi Savola (nimimerkki)

"myös rasistin näkökantaa tulee kuunnella ja koettaa ymmärtää, vaikkei hyväksyä tarvitse"

Olen itse asiassa aivan samaa mieltä.

Mutta kuka ja mikä ja missä on rasisti? Ja mitä sillä on tekemistä tuoreimman hulabaloon kanssa?

En tiedä, enkä usko, että Halla-aho olisi rasisti (rotusyrjijä), mutten kirjoituksesti perusteella oiken päässyt ymmärrykseen, onko rasismi huono asia ja miksi, ja ketä tämä eritototen koskettaa jos koskettaa.

"Olin sitä mieltä, että juuri Vihreät ja Perussuomalaiset olisivat hyvä pari setvimään maahanmuuttokysymyksiä, koska molempia se kiinnostaa"

Kas perhanan totta! Et ole ainoa joko odottaa kerrankin, viimeinkin, argumentteja suuntaan ja toiseen, faktoja suuntaa ja erityisesti TOISEEN asian tiimoilta.

Elämme mielenkiintoisia aikoja!

Jussi Savola (nimimerkki)

Luettuani viestisi, luulen, ettet ole läpeensä paha.

Aamuherätykseksi suosittelen lukemaan vaatimattomat 200 ja risat kirjoitusta Halla-ahon pakinakokoelmasta "Scripta".

Kyseisen pläjäyksen saa käsiinsä täältä: http://www.halla-aho.com/scripta/

Fiksuna ihmisenä (niinkuin oletan poliitikkojen olevan) oletan jatkokommenteissasi sinun olevan perehtyneen siihen, mistä Itse Asiassa on kysymys. Onnea matkaan ja hyvää jatkoa!

Vesa Hack

Hienoa, että otit osaa keskusteluun tällä rakentavalla kirjoituksellasi. ;)

Vilma (nimimerkki)

Vihreiden ylläpitämästä älämölöstä voi olla kanssasi vain samaa mieltä. Miksihän kuitenkin jäi sellainen maku, että Halla-ahon blogia ei ole liiemmin tullut luettua. Rivien välistä sai käsityksen, että luokittelit Halla-ahon mielipiteet marginaalia edustavaksi vaikka blogin pohjalta itse luokittelisin hänen mielipiteensä valtavirtaa edustavaksi.

Kyllä pitää ihmetellä miksi maahanmuuttoasia on joillekin niin vaikea asia. Jos voidaan tehdä poliittinen päätös lisätä maahanmuuttoa, niin kai sitä voi kannattaa poliittista päätöstä jossa maahanmuuttoa vähennetään ilman rasistiksi tai heidän myötäilijäkseen leimaamista.

Vaikuttaa siltä, että Halla-ahon blogin kirjoitusten sisältö ei ole riittänyt viranomaisten puuttumiseen asiaan. Näyttää siltä että pelkkä kirjoitusten määrä riittää joillekin todistamaan Halla-ahon natsiksi. Mahtaakoha se kuitenkaan olla riittävä kriteeri.

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid

Laatupäälliköllä on tosi laadukasta tekstiä. ;)
Minulta meni oikein sormi suuhun, kun en tiedä miten siihen vastata. ;)

Henry, perusvihreä.

Perusarvot kunniaan (nimimerkki)

Tutkailin Vihreää puoluetta joitain vuosia sitten yhtenä vaihtoehtona, josta valita ehdokas jota äänestää. Tyrmistykseni oli suuri kun listoilta löytyi ehdokas, joka avoimesti puhui kannabiksen käytön puolesta. Samaan aikaan lasteni kouluissa varoitettiin huumeista jne..

Päätös oli helppo ja se on pitänyt. En hyväksy kannabismyönteistä Vihreää puoluetta. Koskaan.

Suomen kannabisyhdistys ja Vihreä Liitto
ylpeänä esittelevät - ....

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid

Ja jussi Halla-aho on vieläpä kovin hiljainen ja säyseä mies :) :

http://ij01.blogit.uusisuomi.fi/2008/11/15/19/

Mistä kaikki poru? :)

Henry, perusvihreä

Raimo Myöhänen

Perussuomalaisten kannatus vaaleissa oli niin suuri, että heidän kanssaan pitää keskustella ja kuunnella heitä. Tyrmääminen suoralta kädeltä on vahingollista tulevaa, hyvin rankkaa pulaa, ajatellen. Nyt tarvitaan konsessusta jos koskaan.
Raimo Yhteistyökykyinen kyseenalaistaja

Seppo Lehto (nimimerkki)

Vihreyden ydin on edelleen kuitattavissa kuten Saksassa n. 20 vuotta sitten

Mikä on vihreä ja miten sen toteat?

Laitetaan melooni pöydälle ja halkaistaan, niin näemme että punainen se on kuin "piip".

Seppo Lehto Tampere

Sampsa (nimimerkki)

"Perussuomalaisten kannatus vaaleissa oli niin suuri, että heidän kanssaan pitää keskustella ja kuunnella heitä."

Joo, Pikku-Maijalla on nyt tosi hätä, pitää kuunnella mitä sillä on herkällä pikku sydämellään. Ettei vaan ois paha mieli...

Keskustelu ja kuuntelu ei tarkoita sitä, että ymmärretään tai oikeastaan, että halutaan ymmärtää. Erityisesti vihreillä on kovin vaikeaa tämän kanssa. Uskon kyllä, että vihreistäkin löytyy täysillä käyviä ajattelevia ihmisiä, mutta he taitavatkin olla lähes poikkeuksetta näitä "vanhan liiton" vihreitä. Nykyisen vihersuuntauksen varjolla ehdotankin, että puolue jakaantuu kahtia ympäristöpuolueeksi ja maahanmuutto/monikulttuuri puolueeksi. Silloin minäkin voisin äänestää ympäristöpuoluetta.

Anonymous Mouse (nimimerkki)

Onneksi järjen ääni on valtaamassa tilaa vihreidenkin riveissä..
http://www.vihrealanka.fi/forum/millaista-monikult...

Anonymous Mouse (nimimerkki)

"Ja jussi Halla-aho on vieläpä kovin hiljainen ja säyseä mies :

http://ij01.blogit.uusisuomi.fi/2008/11/15/19/

Mistä kaikki poru?

Henry, perusvihreä"

Toi on kyllä ILKKA Halla-ahon, ei tohtori JUSSI Halla-ahon blogi.

Mut mitäs me pienistä..

Anonymous Mouse (nimimerkki)

Tämä ketju kannattaa lukea myös jos tasa-arvo kiinnostaa.
http://www.vihrealanka.fi/blogit/viimeinen-vihrea-...

Matti J (nimimerkki)

Perussuomalaiset arvot jakaa näemmä myös kansankiihotuksesta 2 vuoden ehdottomaan vankeuteen tuomittu Seppo Lehto (onnea Seppo). Lieneekö ajan kysymys milloin perässä seuraa Mestari Halla-aho?

Eivätkä perussuomalaiset osaa edes hävetä ;)

On tietysti hienoa, että Perussuomalaisten sisusiipi edes jollain tasolla itsekin tiedostaa uskottavuusongelmansa. Se on olemassa niin kauan kuin arvot löytyvät äärioikeistolaisuudesta. Sivistynyt maailma ei lähde vakavaan ajatusten vaihtoon rasistista muukalaisvihaa lietsovien hörhöjen kanssa. Toki asiaan suhtaudutaan sillä tavalla vakavasti, että näitä vihanlietsojia pidetään silmällä, ettei yhteiskuntarauha liiaksi järky ja rikostilastot rumentuisi.

Anonymous Mouse (nimimerkki)

"Perussuomalaiset arvot jakaa näemmä myös kansankiihotuksesta 2 vuoden ehdottomaan vankeuteen tuomittu Seppo Lehto (onnea Seppo). Lieneekö ajan kysymys milloin perässä seuraa Mestari Halla-aho?"

Tietääkseni Seppo Lehto ei ole perussuomalainen..

Lemmy (nimimerkki)

"Halla-ahon mielipiteet marginaalia edustavaksi vaikka blogin pohjalta itse luokittelisin hänen mielipiteensä valtavirtaa edustavaksi."

Tietenkin Halla-ahon terävä kieli pistää aikalaistensa silmään. Olenkin epäillyt että suurempi vastustus kohdistuu tyyliseikkoihin kuin itse asiasisältöön. Kaikki kun ovat tottuneet mietoon ketsuppiin niin alkaa tulla savu korvista kun joku heittää samaan purkkiin chilitahnaa. Mutta tätäkään keskustelua ei käytäisi jos joku ei olisi provosoinut sitä liikkeelle.

ämpee (nimimerkki)

"Tietääkseni Seppo Lehto ei ole perussuomalainen.. "

Eipä sitä ole Halla-ahokaan. ;o)

Kun seuraavissa eduskuntavaaleissa Perus Suomalaiset tulevat saamaan vaalivoiton, niin mahtaakohan Tuija Brax ehdottaa koulutusta eduskuntaryhmien puheenjohtajille ?

Toivon toki, ettei hän silloin enää ole virassaan, vaan sitä hoitaa joku sellainen joka ei pidä aivojaan vesilasissa, ainakaan työaikana.

Matti J (nimimerkki)

Mitä mitä, koittavatko perussuomalaiset sisukaulat nyt yht' äkkiä tehdäkin pesäeron maahanmuuttokriittisiin Halla-ahoon ja Lehtoon? ;)

Anonymous Mouse (nimimerkki)

"Mitä mitä, koittavatko perussuomalaiset sisukaulat nyt yht’ äkkiä tehdäkin pesäeron maahanmuuttokriittisiin Halla-ahoon ja Lehtoon? "

Sisukauloista en tiedä, en ole suomen sisun jäsen, en myöskään perussuomalaisten..

tahdoinpa vain osoittaa propagandai valheelliseksi.

Oletan maahanmuuttokritiikin jatkuvan yli puoluerajojen, kuten tähänkin mennessä, kunnes asioille tehdään jotain.

Halla-ahosta tai Lehdosta (pthyi) riippumatta

Rva Perälä (nimimerkki)

En hyväksy, että vihreät kuvataan yhteneväisenä massana. On heissäkin yksilöitä ! Ei asia ole niin mustavalkoinen. Mikään liike ei ole kloonijoukko. Tosin silloin kun liikkeen elävyys alkaa kuihtua, niin silloin opetellaan ulkoa jotain mitä ei käsitetä. Kuihtuvista liikkeistä jotka olivat ennn täynnä vimmaista hengen ja aatteen paloa, luettelen: Pelastusarmeija, Kaupunkilähetys, Metodistikirkko, Raittiusliike, vasemmisto, keskusta ja oikeisto.
Kun vihreys syntyi, se oli luovutta ja intoa. Nyt on tasaannuuttu. Laava jähmettyy ja jos ei uutta räjähtävää voimaa tule, kaikki hiipuu kun vuodet vierivät. Kansallismielisyys on Suomessa nyt uudessa alkuräjähdyksessään. Uudet ruuneperit ja topeliukset kiertelevät kaduilla, kansan mitta on täynnä, valarikon viiva on saavutettu ja ylitetty.

Anonymous Mouse (nimimerkki)

"En hyväksy, että vihreät kuvataan yhteneväisenä massana. On heissäkin yksilöitä ! Ei asia ole niin mustavalkoinen. Mikään liike ei ole kloonijoukko."

Ilmeisesti et myöskään hyväksy perussuomalaisten, suomensisulaisten tai monikulttuurikriitikoiden niputtamista yhdeksi ryhmäksi?

Lasse Laaksonen (nimimerkki)

”Mitä mitä, koittavatko perussuomalaiset sisukaulat nyt yht’ äkkiä tehdäkin pesäeron maahanmuuttokriittisiin Halla-ahoon ja Lehtoon? ”

Muista en tiedä. Itse perussuomalaisena luen nyt tietysti tarkasti, mitä puolueen ulkopuolinen tukimies Halla-aho kirjoittaa. Hänen päälinjansa on selkeä ja kannatettava. Retoriikka on pohdintaa aiheuttava seikka. Siihen en ole vielä perehtynyt tarpeeksi. Perehdyttävä on.

Oma kantani maahanmuuttoon on lyhyesti seuraava:

Suomeen tulee ja Suomesta muuttaa ihmisiä. Se on hyvä niin kauan kuin kyseessä ei ole tosiasiallisesti haitta käytännössä lähinnä vastaanottavalle maalle. Kumpaankin suuntaan muutoissa pitää vastaanottavan maan olla tarkkana keitä ja miksi. Muutto olkoon nopeasti hyväksyttävä tai kiellettävä, asiallisten kriteerien mukaan. Symmetrisissä ja lukumäärältään kohtuullisissa olosuhteissa muuttoa ei tule haitata.

Vastaanottavalla maalla on oikeus ilmaista ne ehdot, joita tulijan tulee noudattaa. Tulijalla ei ole oikeutta vaatia vastaanottavalta maalta mitään, mitä se ei ole etukäteen luvannut. Tulija aina sopeutukoon vastaanottavan maan kulttuuriin.

Muuttoa on myös verrattava pääomien liikkumiseen. Se on jostain syystä paljon nopeampaa kuin ihmisten muuttaminen. Sitäkin on kontrolloitava samalla tavalla kuin ihmisten muuttoa periaatteella: selvä tai todennäköinen haitanteko on estettävä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Tietääkseni sosiaalidemokratian aatteesta virisi kansallissosialismi ja Hitelerin rotuoppi ja kommunismista Stalin manikansalliset keskitysleirit. Onpa yksi tuttu Murmanskissa vielä elossa joka koki tämän jälkimmäisen.

Vihreästä aatteesta kehittyi linkolalais-soinivaaralaisuus, joka taitaa olla ihan kansallista perua. Ihan sitä suomalaista itteään. Nyt on sitten uusi virtaus jossa ovat kilvan mukana koko vanha puoluekoneisto - mamut.

Mitä tekee moderni, vapaamielinen ja villi perussuomalainen?

Sampsa (nimimerkki)

"Muuttoa on myös verrattava pääomien liikkumiseen"

Tämähän ei taas sovi humanisti maailmanparantajille. Ihmisiä kun EI SAA verrata tämmöisissä kysymyksissä mihinkään. Näin ollen tuo argumentti/ehdotus on nykyisissä keskusteluissa tuhoon tuomittu.

"Se on olemassa niin kauan kuin arvot löytyvät äärioikeistolaisuudesta"

Voisitko täsmentää? Perussuomalaiset ei ole äärioikeistopuolue, tai oikeastaan edes oikeistopuolue. Otappa asioista paremmin selvää.. Vai oliko pelkkä provo?

Rva Perälä (nimimerkki)

mouse:"Ilmeisesti et myöskään hyväksy perussuomalaisten, suomensisulaisten tai monikulttuurikriitikoiden niputtamista yhdeksi ryhmäksi? "

Ei tietenkään ! Höh ?

Anonymous Mouse (nimimerkki)

Hemmo Koskenniemelle:

Taitaa Ode soininvaara olla yksi järkevin vihreä mies mitä maasta löytyy, ainakin mitä tulee viimeaikaisiin kannanottoihinsa maahanmuuttoasioiden tiimoilta.

Ode on kaukana linkolan nihilismistä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Odella oli nuorena jotain sanottavaa, mutta nykyisin ideologia pyörii kerrostaloasuminen-rautatieasema-ostoskeskus-työ välillä. Nämä tekijät kun ovat mahdollisimman lähellä toisia on kaikki OK.

Tervetuloa kaikki kehä III:n sisään. Muu Suomi tyhjäksi.

Anonymous Mouse (nimimerkki)

joo ei tämäkään hyvä ole:

"Tervetuloa kaikki kehä III:n sisään. Muu Suomi tyhjäksi."

Onhan se jo turvallisuuskysymys, muista arvoista puhumattakaan.

Anonymous Mouse (nimimerkki)

"Faktat tuntuvat olevan vihreille vaikea asia, eikä Soininvaarakaan ole poikkeus. Olen Oden kanssa samaa mieltä siitä, että aivan varmasti rikokset keskittyvät tietylle porukalle: kävelevät säkit eivät raiskaa ketään ja alle kouluikäiset (joita on somaleissa paljon) eivät syyllisty kovin vakaviin rikoksiin.

Mikä siinä totuudessa sitten on ongelma? Jos muutama jätkä on vastuussa kaikista raiskauksista, niin eikö ne anomaliat kannattaisi karkottaa aivan helvetin äkkiä? Sillähän ne tilastot sitten korjaantuisivat. Vai? Samalla voitaisiin miettiä, miten estetään anomalioiden maahanpääsy jatkossa. Anomalioiden karkotuksen jälkeen voidaan sitten uudelleen tarkastella maamme elinvoimaisen somalivähemmistön tilannetta ja todeta, että eihän se kovin vahvasti mene vieläkään."

ja

"Haluan edelleen sanoa, etteivät Oden keskustelunavaukset ole mielestäni mitään muuta kuin yritys päästä maahanmuuttokritiikin ääniapajille siipeilemään. Jos keskustelu koskisi vaikka maahanmuuttajiin kohdistuvan rikollisuuden määrään, tilastojen esittämistä ei varmaan pidettäisi epäasiallisena keskusteluna. Tässä asiassa pimittäminen on toki ihan perusvihreä temppu kun todellisuus ei vastaakaan ideologiaa."

Turkulaine ja Reino nimimerkit tykittävät vihreitä ja etenkin Odea kohti JHa:n blogin vieraskirjassa.

Mitä vihreät sanovat syytöksiin?

Kommentit liittynevät Oden blogikirjoituksen kommenttiosiossa käytävään debattiin.

sinne:
http://www.soininvaara.fi/2008/11/15/halla-aho-ja-...

Riikka Söyring (nimimerkki)

Demokratiassa kaikilla on oikeus mielipiteeseensä. Vaikka se mielipide olisi älytönkin.

Maassa ollaan maan tavalla, ei siinä pitäisi olla mitään epäselvää. Uskontoja sopii harjoittaa maan lain puitteissa.

En ole lukenut Halla-ahoa. Yllyttääkö hän todella raiskaukseen? Jos, niin mies kaipaa keskusteluapua. Jos joku noudattaa kehoitusta, niin vankilaan.

Jos Halla-aho on wanna-bejulkkis, niin miksi tehdä hänelle palvelus kohuamalla?

Ja jos niitä ehdotettuja geenitestejä aletaan tehdä, niin ne pitää ottaa sitten kaikilta Suomessa asuvilta, opiskelevilta ja työskenteleviltä ikään, sukupuoleen ja rotuun katsomatta. Vain tietyiltä ryhmiltä geenitestin ottaminen on leimaavaa.
Sitä tarkoittaa tasa-arvolaki.

Älkäätten luulko, että KAIKKI vihreät naiset ovat Brassukoita. Ei Tony Halmekaan edusta minulle KAIKKIA persuja. Eikä Osama kaikkia muslimeja, Paavali kaikkia kristittyjä, Bush kaikkia amerikkaisia jne

Riikka, pieni vihreä nainen

Vesa Hack

Sitten tietysti pitää muistuttaa myös, etteivät kaikki muslimit tai afrikkalaiset ole raiskaajia, kun sekin (uskomatonta kyllä) tuntuu olevan tietyille Persuille aika epäselvää. ;)

Anonymous Mouse (nimimerkki)

"Älkäätten luulko, että KAIKKI vihreät naiset ovat Brassukoita. Ei Tony Halmekaan edusta minulle KAIKKIA persuja. Eikä Osama kaikkia muslimeja, Paavali kaikkia kristittyjä, Bush kaikkia amerikkaisia jne"

Hyvin sanottu, ajatus jota voin kompata.

Ei edes Anonymous Mouse edusta kaikkia puskasta huutelijoita.

Täällähän alkaa järkeviä jalat maassa pää pilvissä tyyppisiä vihreitä olemaan useampiakin, Henry, Riikka ja .. no tuosta Vesasta en vielä tiedä.

Mutta onko Ode nyt siipeilemässä maahanmuuttokritiikin sameilla apajilla vai onko kyseessä ihan aito herääminen ongelmien edessä? Miten vihreät näette asian? Onko persujen kritiikki nostanut sisäisillä listoillanne asiallista ja järkevää keskustelua, vai vieläkö mennään fiilispohjalta?

Asia kuitenkin on vakava eikä sillä saa mutupohjalta pelleillä, se koituu ennen pitkää alkusuomalaisten ja uussuomalaisten tappioksi. Nih.

Ja hyvää työviikkoa Vesa. Ole reippaalla mielellä ja levitä iloisuutta askareissasi, niin tää maailma pikkasen taas muuttuu paremmaksi, yön aikana se ehtikin jo vähän taas hapantua.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Jussi Savola heitti erittäin hyvän kysymyksen siitä, kuka on rasisti. Termi on leima jota hutkitaan huolettomasti kehen tahansa huvittaa ja aiheetonkin leimaaminen on sallittua, koska "leimaajan" mielestä hän puolustaa hyvää asiaa. Tilannetta kärjistää se, että moni leimattu omaksuu tämän "tittelin". Väitän kuitenkin, ettei monikaan rasistin leima otsassa kulkeva todellisuudessa ole rasisti. Nämä monet eivät ole rasisteja, kun tulee tilanne jossa sanat ja mielipiteet punnitaan teoilla. Se, mihin nämä - sanotaanko pseudorasistit - ovat syyllistyneet, on suora suomalainen tapa ilmaista mielensä. Häpeilemätöntä ja karkeaa välillä, mutta rehellistä tunnetta täynnä. Kun tunne tasaantuu, on mielipidekin jo muuttunut. Yhtä lailla on Lipposet ja Viinaset tämä kansa hukuttanut solvausten suohon lukemattomat kerrat. Näin se vain menee ja leimakirveiltä eivät säästy ulkomaalaisetkaan. Se on suomalaista tasa-arvoa ja laki seuratkoon ylilyöntejä.

En yllytä ja suosita ketään ruoskimaan ketään törkeyksillä, mutta yllä mainitun ymmärrystä ei ole monella "mamufiilillä" (eikö heistä ole yhtään lyhyttä korrektia nimitystä?).

Mitä Halla-ahoon tulee, on mies kirjallisesti erittäin taitava sekä terävä ja analyyttinen, enkä ole otantojen perusteella löytänyt rasistista aineistoa, eli mitään rotua syrjivää kohtelua. Tämä ei yllätä, onhan välkky mies varmasti ottanut huomioon mistä aiheesta toistuvasti puhuu ja miten sellaista puhetta seurataan. Osmo Soininvaaran heikot odotukset yhteistyöstä Halla-ahon kanssa ilmentävät mielestäni todellakin sitä ennakkoluuloa ja pinnallista näkemystä, mitä moni mamufiili sisällään pitää.

Ja kyllä, olen havainnut Vihreiden joukossa toisinkin ajattelevia ja luinkin oikein hyvän, suorastaan ilahduttavan, kirjoituksen yllä aiemmin mainitun linkin takaa. Tärkeintä on, että homma toimii. Se säästää monilta tunnekuohuilta ja ylläpitää yhteishenkeä. Siksikin oikeudenmukaisuuden toteutuminen on hyvän yhteiskunnan perusta ja sitä kannattaa puolustaa ja vahtia.

Kun on yhteishenkeä, on tekoja. Kun on oikeudenmukaisia tekoja, on vielä enemmän yhteishenkeä.

Anonymous Mouse (nimimerkki)

Xenofiili eli kukkahattu eli kukkis. Vaikeampaa tapausta yleensä kutsutaan hyysäriksi.

Stereotyyppisesti vegetaristinen lesbo tissikaapu, jonka mielestä kaikki kulttuurit on samanarvoisia, ja jonka mielestä Suomi kuuluu kaikille koska toimitimme aikoinaan tervaa orjakauppiaiden laivoihin. Tunnetaan myös miespuolisia variaatioita, jotka eivät välttämättä ole homppeleita pilveä pössytteleviä vegaaneita, joille aseet ovat symboloineet absoluuttista pahuutta sen jälkeen kun Bambin äiti ammuttiin. vihaavat yleensä kaikkea traditionaalista, kuten kirkkoa ja uskontoja, paitsi islamia, perhearvoja ja heteroseksuaalisuutta. Erityisenä vihankohteena on tavanmukaisesti valkoihoiset heteromiehet oman kansan parissa.

Pitävät usein nepalilaisesta ruoasta ja pyöräilystä, eivätkä tiedä mitään maalaiselämän arjesta, mutta puhuvat mielellään luonnosta ja sen merkityksestä.Vastustavat henkeen ja vereen kaikkea suvaitsemattomuutta, paitsi tietysti niitä pahoja suvaitsemattomia kohtaan ja pitävät usein piilorasistisesti toisrotuisia liki lapsen tai vammaisen tasolla olevina paapottavina, joilta puuttuu kapasiteetti omillaan toimeen tulemiseen.

Rakastavat salaa valtaa, ja vihaavat kansaansa ja sen kulttuuria, tajuamatta ristiriitaa muiden kulttuurien arvostamisensa ja suojeluhalunsa kanssa. Pitävät aivan erityisesti koepallojen heittämisestä, provosoinnista ja bluffauksesta. Usein tämä taipumus yhdistyy älyllisen epärehellisyyden paljastumisesta johtuvaan turhautumiseen ja häpeän tunteeseen, jota kömpelösti peitetään asia-argumenttien puutteessa selityksillä provosoinneista ja bluffista.

Suurin osa tulee hyvin toimeentulevasta kodista, asuu kaupungeissa ja ei yleensä ole tehnyt mitään todellista työtä.

Tunnetaan myös vähemmän stereotyyppisiä variaatioita ja jokaisesta puolueesta löytyy useita tapauksia. Osa parantuu taudistaan realiteettiterapialla, mutta paranemisennuste ei ole yleensä hyvä.

Bongauspaikkoja on kasvisravintolat, ekokaupat, etnofestarit, virkakoneisto, ja nk. paremmat asuinalueet.

Matti J (nimimerkki)

Anonyymin hiiren kirjoitus on tyypillistä äärioikeistolaisuutta. Äärioikeisto tunnetusti vastustaa paitsi muslimeja ja afrikkalaisia maahanmuuttajia, niin tottakai myös homoseksuaaleja.

Suuri Johtaja halla-ahokin myy kotisivuillaan oikein t-paitoja, joissa on teksti "VHM", mikä hänen mukaansa on lyhenne sanoista "valkoihoinen heteromies".

AnonyMouse (nimimerkki)

"Anonyymin hiiren kirjoitus on tyypillistä äärioikeistolaisuutta. Äärioikeisto tunnetusti vastustaa paitsi muslimeja ja afrikkalaisia maahanmuuttajia, niin tottakai myös homoseksuaaleja."

Ihan miten haluat, mutta oikeistolaisia arvoja en kannata ainakaan talouselämän osalta, en edes äärioikeistolaisia.

Muuten olen kyllä konservatiivi, mutta siinä nyt tuskin on mitään kovin pahaa että haluaa säilyttää sen hyvän rippeet mitä meillä on.

Minä en vastusta muslimeja tai afrikasta tulevia, eikä minulla myöskään ole mitään homoja vastaan. En myöskään vihaa ketään tai mitään, tai no aladoobia ja mämmiä.. Minä vastustan järjen köyhyyttä asioiden hoidossa jos ne haittaavat suomalaisia.

Katsos minä vaan hiukan provosoin ja harrastin sarkastista bluffia a la Vihreät, kun Mikko kysyi parempaa nimitystä mamufiilille. Vedin tuon stereotyyppisen kuvauksen vuosien tuomalla kokemuksella, kun olen tarkkaillut noita mainitsemaiasi äärioikeistolaisia ja heidän kirjoituksiaan, tiedän mikä heille on se mamufiilin stereotyyppinen mielikuva.

Matti J (nimimerkki)

No se oli kaikkia lohduttava tieto, että täysin äärioikeistolaisen toimintamallin mukaan esiintyvä henkilö ei itse tunnista itseään äärioikeistolaiseksi :)

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Matti J: Sivistynyt maailma ei lähde vakavaan ajatusten vaihtoon perussuomalaisvihaa lietsovien hörhöjen kanssa. Toki asiaan suhtaudutaan sillä tavalla vakavasti, että näitä vihanlietsojia pidetään silmällä, ettei yhteiskuntarauha liiaksi järky ja rikostilastot rumentuisi.

Kuulostiko tutulta ja saitko nyt palkintosi (huomiota)? Läppäsi on pelkkää provoilua, eikä ole tuonut keskusteluun sisältöä. Koetanpa siis tiivistää argumenttisi:
Perussuomalaiset ovat äärioikeistolaisia, koska sitoutumaton Jussi Halla-aho myy t-paitoja. ;)

Anonymous Mousen argumentointia sanot äärioikeistolaiseksi, mutta taitaa leimasi osua hyvin moneen muuhunkin suomalaiseen. Onneksi on Matti J, joka osaa tunnistaa jokaisen heistä. Enää puuttuu vain polttouunit. :D

Muutoin olen havainnut oikein fiksuja kannanottoja aiheesta yhdeltä jos toiselta.

AnonyMouse (nimimerkki)

"No se oli kaikkia lohduttava tieto, että täysin äärioikeistolaisen toimintamallin mukaan esiintyvä henkilö ei itse tunnista itseään äärioikeistolaiseksi"

Määrittele "äärioikeistolainen toimintamalli".

Matti J (nimimerkki)

Sitä ei voi kiistää, etteikö tuottaisi aavistuksen mielihyvää aina kun koira älähtää kalikan kalahtaessa, Mikko ;)

Tämä ns. tiivistyksesi, selvästikin ansioituneesta kirjoituksestani, on perin kummallinen ja toivon, että se ei anna koko kuvaa loogisesta päättelykyvystäsi.

En (tietenkään) ole väittänyt, että t-paitojen myynti tekee kenestäkään äärioikeistolaista. Kunhan vain halla-ahojen harmiksi toin julki, että Mestari myy "Valkoihoinen heteromies"-tekstillä varustettuja t-paitoja.

Eikä ole pienintäkään epäilystä, etteikö kyseinen paita olisi tässä tapauksessa tyypillinen äärioikeistolainen kannanotto valkoihoisten heteroiden puolesta, tummaihoisia ja homoja vastaan. Vai mitä muuta kyseisellä tekstillä halutaan sanoa? Miksi pitää korostaa valkoihoisuuttaan ja heterouttaan? Pelkäävätkö Halla-aho ja kumppanit, että heitä luullaan tummaihoisiksi homoiksi?

Äärioikeistolaiset natsit ovat tunnettuja siitä, että vastustavat mm. muslimeja, afrikkalaisia maahanmuuttajia ja homoja. Lisäksi he ovat väsyneessä retoriikassaan aina "punikkien" ja muiden halveksimiensa vasemmistoaatesuunnan edustajien kimpussa. Kaikki nämä klassiset äärioikeistolaisuuden tunnusmerkit täyttyvät halla-aholaisten toimissa.

Jussi Savola (nimimerkki)

Voi p******le! Minä kun olen ylpeänä pitänyt tuota VHM-paitaani ja kuvitellut sen tarkoittavan Valkoinen HomoMies. Nyt lähti paita silppuriin...

Sampsa (nimimerkki)

Matti J jatkaa älykkäällä linjallaan! Asiaa!

Lainaus Halla-Ahon sivuilta:
"(Jos kuulut sukupuolivähemmistöön, ensimmäinen lyhenne luetaan tietysti "Valkoinen HomoMies".)"

Tämä teksti meni tietenkin feministikommariviherhippihumanistipunikkianarkistiaktivisti(joku varmaan osui?) suodattimen lävitse...

Miksi ei saisi korostaa sitä, että on valkoihoinen ja hetero ja vaikkapa suomalainen. Ihan niinkuin muut ihmisryhmät eivät korostaisi jatkuvasti omaa ylivertaisuuttaan. Minä ainakin olen ylpeä valkoihoinen suomalainen hetero enkä pelkää sitä tuoda esille.

Muuten, jos on jonkun puolesta, tarkoittaako se silloin automaattisesti sitä että on samalla jotain vastaan? Eli siis esim. sinä otat kantaa muslimien ja afrikkalaiset puolesta, siis samalla suomalaisia vastaan? Mikset muuta yksintein Afrikkaan, Suomi tuskin jää kaipaamaan...

Matti J (nimimerkki)

Sampsa jatkaa fanittamistani - hienoa!

Kiitos vastauksestasi, joka toi esille sen, että eräs syy pukeutua tähän nokkelasti kantaa ottavaan protestipaitaan on alemmuuskompleksi.

Sekin on tyypillinen äärioikeiston ominaispiirre.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Ehkäpä kaurapuuron syöminen ja purkan pureskelukin ovat tyypillisiä äärioikeiston ominaispiirteitä. ;D

Matti J on uskossaan luja, kuten - oman tulkintani mukaan - kaltaisensa aina. Kaltaisilla tarkoitan - ehkä yllättäen - sellaisia valkoisia heteromiehiä, joilla on suorastaan uskonnollinen suhde älynsä tuotoksiin. Tämän seurauksena tuotoksiin nähden ristiriitaiset havainnot ohitetaan ja päätelmillä on rikkoutumaton asema maailmankatsomuksessa. Usein päätelmät ovat yksinkertaistuksia ja yleistyksiä. Nämä henkilöt myös pelaavat ikäänkuin "vanhoilla varmoilla korteilla" mielipiteineen, kun taas maailma muuttuu jatkuvasti. Myöskin, kun he mielestään edustavat neutraalia (usein auktoriteettien tukemaa) järkeä, he salakavalasti torjuvat mahdollisuuden tunteista mielipiteidensä vaikuttimina. He tästä johtuen myös eksyvät polulle, jossa antavat tunteidensa tiedostamattaan vaikuttaa mielipiteisiinsä ja värittää katsantokantoja hallitsemattomasti (sikäli kun tunteita jossain yhteydessä mukana on). Nämä tunteet tulevat sitten milloin missäkin "kaavussa" esiin rivien välistä. Matti J:n tapauksessa se tarkoittaa halua ärsyttää ihmisiä kommentoinnillaan, joka alittaa normaalin suomalaisen tyylin ja ymmärryskyvyn. Ymmärryskyvyllä tarkoitan sitä, ettei normaali suomalainen näe asioista noin yksisilmäisesti.

Edellä mainittu ei tarkoita, että Matti J olisi väitteissään täysin väärässä, muttei myöskään oikeassa. Hän on vain yksinkertaistanut liikaa ja siis tuonut vain yhden puolen TAI mahdollisuuden asioista esiin. Hän ei myöskään tule joustamaan kannoissaan tai ottamaan vaikutteita vastaan. Ehkäpä kuvaava termi olisi "härnääjä".

Matti J (nimimerkki)

Epäilemättä äärioikeiston edustajille kaurapuurokin maistuu - edellyttäen tietysti ettei se ole ulkomaista.

Mikko, olet varmastikin nähnyt vaivaa pohtiaksesi minua persoonana, ja olen tottakai siitä otettu. Varsinaisen asian suhteen et ole kuitenkaan pystynyt osoittamaan, että olisin väärässä ;)

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Puuh, miksi ihmiset nykyään jatkuvasti laittavat uudelleen ja uudelleen vanhan kirjoituksensa ylös. Tähän pitäisi saada kylllä muutos USn puolelta.

Sampsa (nimimerkki)

"Varsinaisen asian suhteen et ole kuitenkaan pystynyt osoittamaan, että olisin väärässä ;)"

On aika vaikea osoittaa totuuksia semmoiselle ihmiselle, jota ei kiinnosta totuus. Tai edes rakentava keskustelu... Järkevän keskustelun sijaan nautit vittuilusta ja lapsellisesta nälvimisestä. Nämä eivät onneksi ole tyypillisiä "äärioikeistolaisia" ominaispiirteitä.

Toisaalta, jos ajattelee laajemmin kommenttejasi niin kieltämättä mieleen tulee, että et ole tosissasi edes liikkeellä. Väitteesi ovat kuin suoraan Hesarista tai muusta vastaavasta propaganda mediasta. Niitä sitten täällä huutelet ilman minkäälaisia perusteluja. "Äärioikeisto" rasisteillehan ei tarvitse mitään perustella. Toki tämmöinen ärsytys palvelee asiaansa siinä, että se saattaa suututtaa siihen kohdistettuja ihmisiä. Jos älylliset rahkeet eivät riitä rakentavaan keskusteluun, aina voi vittuilla... Matti J:llä on epäilemättä lahjoja siinä. Harrastatko muuten samaa esim. nakkijonossa? :)

Noh, jääköön minun puolesta tämä asia tähän. Jatka toki linjallasi. Enää en aio noteerata kommenttejasi, ellet pyri oikeasti järkevään keskusteluun. Suosittelen samaa muillekkin.

Matti J (nimimerkki)

Voi sampsakin koittaa osoittaa, että olen väärässä ;)

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Voi Matti J...

"Varsinaisen asian suhteen et ole kuitenkaan pystynyt osoittamaan, että olisin väärässä ;)"

En edes yrittänyt. Syyt ovat yksinkertaiset: ei ole asiaa mitä osoittaa vääräksi, eikä luetun ymmärtämisesi yllä olevien perusteella tue ajatusta, että toisto auttaisi. Sampsan päätös olla osallistumatta "Matti J"-keskusteluun on perusteltu ja kieltämättä on käynyt mielessä minullakin (alusta lähtien).

Argumentointisi on niin primitiivistä ja epämääräistä (sekä keskenkasvuista), että ehkäpä sinun tulisi hieroa sitä ennen kuin vaadit muilta kannanottoja niihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset