Yhteiskunnasta Muutama sana

Schengen, Heinäluoma, SDP ja eliitin kriisi

En suuremmin tuntein SDP:hen aiemmin suhtautunut, mutta vuodet ovat tehneet tehtävänsä. Puhtaat ja todistettavissa olevat valheet vaalien tuoksinnoissa saivat jatkoa vihapuheorgioissa, joissa kukaan ei tiennyt mistä puhuttiin, mutta sapeli heilui sitäkin vapaammin.

 

Nyt Eero Heinäluoma tyrmää Suomen Schengen kannan, koska siitä tuli "turhaa kielteistä mainetta". Arvoisaa Heinäluomaa ei häiritse se, jos rajavartijat ovat helposti lahjottavissa, kunhan vartijalla on hyvät työkalut. Teknisesti toimivaa, käytännöllisesti toimimatonta, mutta ei väliä.

 

Näin maallikkona Schengenistä herää kummallisia mielikuvia. Näet Heinäluomakin kommentoi Bulgarian ja Romanian nykytilannetta rajamuodollisuuksien osalta näin: "Romanian ja Bulgarian kansalaiset voivat joka tapauksessa kulkea vapaasti EU-maissa ”passia vilauttamalla”."

 

Kuitenkin Schengen-alueella "on yhteinen rajavalvonta ja jonka sisällä ihmisten liikkuminen tapahtuu ilman järjestelmällisiä tarkastuksia." Heinäluoma tuntuu ajattelevan, etteivät ne tarkastukset mitään auta. Eipä paljon stressaa.

 

"Turhaa kielteistä mainetta"


Suurin huoli liian kauan politiikassa eläneillä on aina se, mitä muiden maiden johtajat ajattelevat meistä. Mokomaa piirrettä sanotaan muuten psykologiassa sosiaalisuudeksi. Sellaisia ihmisiä ei suositella johtoasemiin, koska heillä on liian vahva tarve miellyttää kaikkia (Liisa Keltikangas-Järvinen).

Lainaus linkistä: "Tällaisesta ihmisestä ei kuitenkaan ole hyväksi johtajaksi - hän asettaa aina sosiaalisen mukavuutensa ja seurallisuutensa tärkeidenkin asioiden edelle." 

 

Se on kuitenkin osa eliitin poliittista ideologiaa?

 

Se ideologia on tainnut tulla tiensä päähän... Paljon mainostetaan, että sillä on saatu aikaan, mutta mitä? Tosiasiassa olemme myöntyneet kaikkeen. Me olemme olleet se, joka maksaa bileet. Tosiasiassa me olemme kuitenkin se pieni syrjäinen maa, jota voidaan kuunnella, mutta josta ei tarvitse välittää. Suostuuhan se kuitenkin aina kaikkeen.

 

Olemme siis itse ajaneet itsemme nurkkaan ja kuvitelleet, että muutkin yrittävät samoin tavoitella yhteistä hyvää. On kuviteltu, että myötäilyt kulisseissa merkitsisivät jotain, kuten olemme ehkä Suomessa tottuneet. Puheet ovatkin olleet vain puheita ja omat edut omia etuja.

 

Jos poliitikon kotimaassa Eurooppa-aate ei juhli, kuten perustuslakiäänestyksetkin osoittivat, miksi uhrata poliittinen ura uhraamalla äänestäjien etu yhteisen edun hyväksi? Eurooppa on paljastanut kasvonsa ja Eurooppa-aatetta vie vain pieni eliitti, joka ei ole kyennyt saamaan ketään taakseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Samuli Helminen

Eiköhän "eliitin kriisi" ja muut hyvä veli/sisko -verkostot piakkoin valkene kaikille.
Tämän jälkeen voidaan aloittaa Suomen ja sen asukkaiden ( kansalaisten ) hyvinvoinnin kehittäminen ja turvaaminen oikeasti.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Se ideologia on tainnut tulla tiensä päähän... Paljon mainostetaan, että sillä on saatu aikaan, mutta mitä? Tosiasiassa olemme myöntyneet kaikkeen. Me olemme olleet se, joka maksaa bileet."

Voi olla demareissakin "eliitin kriisiä,"
vaan "eliitin kriisin" aineksia on Perussuomalaisissakin.

Vai mitä sanotte tuosta: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/vaite-timo-soini...

Pitäkää oma pesä kunnossa, ennenkuin huutelette toisiin pöytiin.

Käyttäjän Syvari kuva
Juho Syväniemi

Tuohon Timo Soini vastasi radio rockin haastattelussa joteki näin, en sanasta sanaan muista: "Onko avustaja huippuvirka? Kyllä perussuomalaisen avustajaksi valitaan yleensä perussuomalainen, samoin kuin muidenkin puolueiden avustajaksi valitaan tietysti saman aatesuunnan omaava."

Ei ollut siihen avustajan paikalle oli hirveää tunkua.. eikä ainakaan muista puolueista.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Heinäluoma puhui asiaa Schengen ratkaisun osalta, tosin kyllä se parlamentin huomautus populismista kattoi myös Suomen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Suomen Schengen-kannanotto oli naurettavaa kiukuttelua. EU-kansalaisilla on joka tapauksesa vapaa liikkumisoikeus Unionin alueella. Pelkääkö Suomen hallitus, että jokin aasialainen, afrikkalainen tai amerikkalainen mafia pyrkisi Euroopan markkinoille nimenomaan Romanian tai Bulgarian kautta?

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Jaa, no mikä virka sillä Schengenillä sitten on?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Schengenin idea on, että ulkoa tuleville riittää yksi rajatarkastus. On tietysti esitetty epäilyjä siitä, olisiko se Romaniassa ja Bulgariassa yhtä ammattitaitoista kuin vaikka Espanjassa tai Kreikassa :-)

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

J-P, "epäily" on aika mieto sana, jos kyse on faktoista. On tosiasiallisesti todettu, ettei rajavalvonta toimi lainkaan siltä vaaditulla tavalla.

Itsekin epäilen, että viime kesänä saattoi paistaa aurinko.

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Suomen politiikassa on jo vuosikymmeniä pyörinyt sama Kultapossukerho, joka on keskenään jakanut vallan hallituksessa ja erilaisissa yritysten hyväpalkkaisissa hallintoneuvosto- ja hallituspaikoissa. Lauri Ihalaisen vuosiansiot sellaisesta 31.000 + erikoiseläkkeet+ ties mitä luottokorttia ja muuta mukavaa normaalin eläkkeen päälle.

Nyt on kuitenkin aika muuttunut ja nomenklatuura pelkää!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset