Yhteiskunnasta Muutama sana

Pimittikö Katainen 14 miljardia?

Järkyttävää kuultavaa: eduskunta tekee päätöksen 14 miljardin takausvastuista, mutta todellisuudessa kyse on 28 miljardista ja ministeri Katainen ei vaivaudu korjaamaan vääriä tietoja.

 

Yleisesti Suomessa puhuttiin 14 miljardista, kuten asiaa seuranneet tietävät, mutta Katainen pysyi vaiti. Se on äärimmäisen huolestuttava piirre demokraattisessa maassa. 

 

Nyt Katainen toteaa, että osa edustajista tiesi mitä oli päättämässä, joten se riittää. Uskomatonta! Onko pääministeri taantunut stressissä primitiiviseen siilipuolustukseen? Missä yrityksessä yhtä löysin rantein päätetään vastuista, jotka vastaavat puolen vuoden tuloja? Todellakin: järkyttävää. Tämä herättää oikeaa pelkoa. Kenen asiaa mies ajaa? Suomen vai EU-eliitin?

 

Kun jo taannoin Katainen sinisin silmin selitti (itseasiassa aika taidokkaasti kiertäen), ettei ole saanut KMS:ltä rahaa, kuten ei Kokoomuskaan, mutta molemmat olivatkin saaneet, niin luottamus mieheen on vähintäänkin kyseenalaistettava.

 

Mikä tahansa ei saa olla tässäkään maassa sallittua ministeristason ihmiselle. Media ja korruptio kaatoivat jo Keskustan. Suomalainen demokratia kaipaa edelleen puhdistusta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Katainen on katala, ja sen peittämiseen omaa raudanlujan pokerinaaman.

Jo Siilinjärven kunnanvaltuustossa oli epäiltynä silmänkääntötempun omaisesta pöytäkirjaväärennöksestä. Epäilys jäi voimaan.
Huomionarvoista oli viimeisessä ruoan ALV-alennuksessa Kataisen keskusliikkeille junailema peräti vajaan vuoden siirtymäaika kuulemma hinnoittelun muuttamiseksi ennen veromuutoksen voimaantuloa.
Jopa kokoomuksesta kuului ääniä, että päätös tulisi vahingollisena perua, mutta päätetty mikä päätetty.
Keskusliikkeet käyttivät annetun ajan hyväkseen, ja vähitellen nostivat hintojaan noin 13%, sen jälkeen ALV:tä laskettiin 5%, josta hintoihin siirtyi noin 3%.

Näin valtiovarainministeri Kataisen avulla keskusliikkeet saivat noin 500 miljoonan euron tulonsiirron, valtio suunnilleen samanmääräisen verovajeen, ja kuluttajat korkeammat hinnat, kuin ennen veropäätöstä.
Tätäkään temppua ei yleisesti edes huomattu, vaikka hintoja kovasti taivasteltiin.
S-, ja K-ryhmälle Katainen on suorastaan suosikkipoika.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Kiinnostavia kommentteja. Kataisen toiminta ja moraali on pikkuhiljaa alkanut epäilyttää yhä enemmän. Julkisesti jamppa on Risto Reipas, mutta oppinut huonot tavat, jotka on onnistunut pitämään piilossa julkisuudelta.

Tyypillistä on vetäytyä julkisuudesta ongelmien sattuessa eteen.

Tuossa youtube-pätkässä huomiota herättää ovela kääntö, jossa Katainen kiihkeänä "ei ymmärrä kysymystä" ja sillä siirtää huomion itse asiasta ja luo mielikuvan vahvasta mielipiteestä sekä suoraselkäisyydestä.

Hannu Rytilä

Katainen, joka on käynyt Bilderberg-kokouksissa, tietää enemmän kuin me muut. Siksi hän ei vaivaudu kommentoimaan tällaista 14+14 Mrd ylimääräistä pikku menoa. Ehkä hän tietää, että sitä ei koskaan tarvitse maksaa.

Ja kuka maksaa, millä rahalla? EKP:n tase on 0,5% pääomasta. Rahat on siis loppu.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Jos katsoit eduskunnan kyselytuntia, niin persujen edustaja Saarakkalakin myönsi eduskunnan saaneen oikeat tiedot ja piikitteli kepua asiasta.

Samalla siinä kerrattiin tämänhetkisen takausvastuut:

-myönnetty runsaat 1,8 miljardia

-valtuus takauksiin n. 14 mrd + korkovaikutus, mutta jos pysyvä vakausmeknaismi tulee käyttöön jo ensi kesänä, valtuutta ei ehdittäne käyttää. Tästä valtuudesta eduskunta vielä tapauskohtaisesti päättää erikseen.

Että kysyä sopii kenen moraali olisi tarpeellista katsoa, väärien huhujen levittäjienkö ensimmäisenä.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Kuten mainitsin, yleisesti puhuttiin 14 miljardista, eikä se mihinkään muutu. Muistat itsekin siitä puhutun. Mihin viittaat väärillä huhuilla?

Hannu Rytilä

SJP.

Kuvitteletko ihan tosissasi, että se, mitä meille kerrotaan mediassa ja Eduskunnassa on totuus?

Ehkäpä täällä Blogistanissa on myös muita havaintoja ja sitä kautta kommentteja. Peukkujesi määrä on kuvaavaa, vaikka et ehkä halua uskoa sitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset