Yhteiskunnasta Muutama sana

Soini kärkeen

Tässä meikän kärkilista:

  1. Timo Soini
  2. Sari Essayah
  3. Paavo Väyrynen
  4. Sauli Niinistö

On ehdokkaita, joita en suurin surminkaan äänestäisi, mutta jätetään heidät rauhaan.

Kolmen kärki edustaa enemmän tai vähemmän asiakysymyksissä omia kantojani. Soini on itseoikeutetusti kärjessä. Essayahia arvostan erityisesti selkeiden ja älyllisesti rehellisten mielipiteiden ansiosta, mielikuvieni perusteella järkityyppi. Väyrystä en kaikissa oloissa äänestäisi, mutta näissä oloissa se on mahdollista, kiitos asiakysymysten (kriittisyyden).

Niinistö pääsee kantojeni kypsymisen jälkeen enää niukin naukin kärkilistalle. Tärkeissä asiakysymyksissä hän on monin paikoin ihan toisaalla ja on lisäksi piilotellut epäluottamusta herättävästi kantojaan.

Presidentti ei vastaa juuri mistään, mutten siltikään asioitteni vastaisia henkilöitä väkisin puske maata johtamaan, ettei se olisi vahingossakaan rivien välinen viesti sellaista etsiville.

 

Politiikka tarvitsee kansan todellista valtaa arvostavia johtajia. Ketkä ehdokkaista ovat sellaisia?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Helena Kamula

Mikko linkitä tuo Mertsin video pätkä, tähän omaankin blokiisi.Aivan loistava pätkä, jonka soisi jokaisen suomalaisen katsovan. Ihan jokaisen!

Ilkka Järvelä

Mikko Kangasojan lista on hyvin paljolti samannäköinen kuin omanikin. Kaksi ekaa ovat samoja, Niinistö mulla kenties ennen Väyrystä.

Mulla oli pitkään listan jatkona Haaviston Pekka, mutta otin sen sieltä kokonaan pois kun Haaviston kannattajakunta puhuu niin rumasti Soinista.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Ihan ystävällisesti ja puhtaasta uteliaisuudesta Ilkka, kuinka perustelit Haaviston pudottamisen kyseisestä syystä, älyllisesti itsellesi, vai oliko ratkaisusi puhtaasti tunnepohjainen?

Näin ulkoapäin kun tuo ratkaisusi ei ole looginen, koska "joitain" Haaviston kannattajia ei olla valitsemasssa virkaan, eivätkä he ole ehdollakaan näissä vaaleissa:-O

Olen nähnyt samanlaisen perustelun yllättävän usein, muissa asiayhteyksissä, enkä kertakaikkiaan ymmärrä sen logiikkaa.

Joten ajattelin kysäistä sinulta, ihan ilman irvimistarkoitusta, kuinka tälläiseen älylliseen kuperkeikkaan päädiyt?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Luulen, että Soinin kannattajakunta on kyllä puhunut rumemmin Haavistosta kuin toisin päin. Tämä ei kuitenkaan vaikuttane kantaasi Soiniin? Mutta onneksi yhä suurempi osa perussuomalaisistakin on valinnut asiallisen lähemstymistavan joten ehkä näistä tulee lopultakin aika siistit vaalit.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Mulla Haavisto olisi roikkunut tuossa seuraavana listalla. Tänään näin keskustassa Soinilla hitlerviikset ja hakaristi olan yllä... Vähän kyllä huvitti. Nuo mielenilmaukset ampuvat itseään jalkaan. Ihmiset osaavat ajatella.

Juhani Kinnunen

http://www.youtube.com/watch?v=bfpBgZgcaJA
Soinin kannattajille on tehty vaalibiisi. Itse pohdin Essayahan ja Soinin välillä, varaus Väyrysen suuntaan.

Käyttäjän Vastakarva kuva
Olavi Aromaa
Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Komppaan Olavia: Väyrynen presidentiksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset