Yhteiskunnasta Muutama sana

Kaikki blogit puheenaiheesta Sotshi 2014

Sinä päivänä Suomi jyrisi Viru Valge pullon takaa

Ministeri Arhinmäki sammui Sothsissa ja oli soosissa ja tämän johdosta hänen eroaan vaatii kansa, joka sivistyneesti vetää Virosta kannetut viinat tietenkin vain ruoan kanssa. Jos tässä maassa jostain mennään sekaisin niin se on päihdekeskustelusta. Ei tarvi ees itse päihteisiin koskea ja ollaan pihalla kuin tamponinnaru. Ja kaksinaismoralismi kukoistaa niin kauan kuin vain silmät auki pysyy. 2011 meinattiin kultaa voittanut jääkiakkomaajoukkue lynkata, koska esiintyivät humalassa ja kaikkien lapset saivat haitallisia vaikutteita oitis.

Teemu Selänne

Suomalaiset asettivat mitalitavoitteet kovin korkealla Venäjän Sotshin talviolympialaisiin. Emme saa sitä määrää, mitä monet toivoivat – mutta suurimmat odotukset ovat kaikesta huolimatta miesten jääkiekossa. Joukkueen kapteeni on legenda – ehkä kaikkien aikojen suomalainen jääkiekkoilija – Teemu Selänne. Päättääkö Teemu huikean jääkiekkouransa Olympiakultaan?

Iivo Niskanen sensaatiomaisesti neljäs!

Iivo Niskanen onnistui järkyttämään hiihtomaailmaa jollain tavalla sijoittumalla neljänneksi 15 kilometrin väliaikakilpailussa. Kolmossija jäi harmittavasti vain 0,2 sekunnin päähän. Tulos oli yksi kisojen suurimmista suomalaisyllätyksistä.

 

Muut Suomen hiihtäjät jäivät kauas kärjestä. Sami Jauhojärvi oli 17:s, Matti Heikkinen 20:s ja Ville Nousiainen 28:s. Erot kärkeen olivat suuret.

 

Suomelta maalirikas avaus olympialaisissa

Leijonat avasivat viimeinkin pelinsä olympialaisissa kohtaamalla Itävallan torstain aamuottelussa. Pelistä tuli oikea maali-iloittelu, jonka Suomi voitti lopulta 8-4. Suomen peli antoi paljon positiivista, mutta myös mietittävää jäi.

 

Suomen hyökkäyspeli oli positiivinen yllätys. Joukkueelta löytyi hyvin juonikkuutta ja koko rintama onnistui luomaan peliä Itävallan päädyssä. Toki tasoero on selvä, mutta Suomi ei sukeltanut kuten yleensä on tehnyt avauspeleissään, joten tässä mielessä alku oli positiivinen.

 

Kaikkien aikojen talviolympiakisat alkavat Suomen kultamitalia odotellessa

 

Sotshin talviolympiakisat käynnistyvät huomenna ja viralliset avajaiset ovat perjantaina.  Minkälainen spektaakkeli nähdään ja kuullaan perjantai-iltana avajaisissa on varmaan verrannollinen  koko kisojen kustannuksiin. Tuskin kustannuksissa on säästetty.

Levoton Ukraina mitalisuosikki ampumahiihdossa Sotshissa

 

Kahden viikon päästä avataan Sotshin talviolympiakisat. Edellisessä blogissa käsittelin isäntämaan Venäjän ja Suomen mitaliodotuksia.

Miten isäntämaa Venäjä tulee menestymään Sotshissa ?

Venäjä ja sen mahtava presidentti Vladimir Putin ovat tehneet kaikkensa Venäjän menestyksen suhteen omissa talviolympiakisoissa.

Suomen kansa varovainen Sotshin mitaliodotuksissa

MTV Uutisten kyselyssä 51 prosenttia vastaajista uskoo, että Suomi saavuttaa Sotshin talviolympialaisissa

Norjan menoa (ei) voi estää

Tour de ski saatiin viimein päätökseen pitkän ja hiihtäjille sekä katsojille rankan rupeaman jälkeen. Osa voittajasuosikeista oli tourilta poissa, mutta kilpailut todistivat väistämättäkin monelle selvän faktan: Norjan hiihtäjät ovat todella laajalla rintamalla liikenteessä, eikä heitä ole helppo lyödä. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä