Yhteiskunnasta Muutama sana

Kaikki blogit puheenaiheesta Anders Borg

Strategia Suomelle on jo puoliksi valittu

Anders Borgin ja Juhana Vartiaisen esittämä ja pääministeri Stubbin tilaama Strategia Suomelle on herättänyt yllättävän vähän keskustelua. Ja sitäkin vähää keskustelua on varjostanut Vartiaisen loikka demareista kokoomukseen.

Itse kissaa ei ole pöydälle nostettu.

Kun Vartiainen kolme vuotta sitten palasi Ruotsista, ajatukset talouden tarjontapuolen ensisijaisuudesta tulivat hänen mukaan.  Hän esitteli niitä SAK:n talouspoliittisessa seminaarissa 16.3.2012 tavalla, jota en varmasti koskaan unohda.

Suomen strategiasta talouden tasapainottamiseksi

Anders Borgin ja Juhana Vartiaisen laatima raportti Suomen strategiasta luovutettiin pääministeri Alexander Stubbille (kok.) keskiviikkona 11.3.2015. Raportissa analysoidaan maan talouden tilaa ja ehdotetaan talouspoliittisia toimia ensi vaalikaudeksi.

Analyysi on oikeansuuntainen mutta keinot osin arveluttavia

Borg-Vartiainen - ikääntyneiden miesten työllisyys

Borgin-Vartiaisen raportissa mainitaan, että:

 

"Suomalaiset miehet alkavat jättää työmarkkinat keskimäärin jo 55 vuoden iässä, kun taas noin 70 prosenttia ruotsalaisista miehistä jatkavat työskentelyä 60–64-vuotiaina. "

 

ENNUSTUS,vaiko suuri viisaus jo vuodesta 2012

"Ruotsin valtiovarainministeri Anders Borg pitää todennäköisenä, että Kreikka eroaa euroalueesta seuraavan puolen vuoden aikana. EU-johtajat ovat kilvan vakuutelleet euroalueen pysyvän koossa. Kreikan pysyminen eurossa ei ole Ruotsin valtiovarainministeri Anders Borgin mielestä realistista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä