Yhteiskunnasta Muutama sana

Kaikki blogit puheenaiheesta Eurooopan turvallisuus

Jihadisteilla ei ole mitään asiaa meidän Suomeemme

Poliisi on ilmoittanut valvovansa yleisötapahtumia ilmoittaen syyksi sen, että ”emme enää elä lintukodossa”. Pidän sitä käsittämättömänä asiana, että tänä päivänä jihadisteista pitää meteliä lähinnä äärilaidan edustajat, vaikka ongelma koskettaa kaikkia kansalaisia yhtä lailla. Puhumme nyt meidän turvallisuudestamme. On myös käsittämätön asia, että vapaaehtoisesti Suomesta Isisin riveihin taistelemaan lähtevät voivat ylipäätään palata Suomeen.

Eurooppalaisen paratiisimme varjot.

Huolimatta kaikesta siitä pahasta jota media kirjoitta ja jota se käyttää pitääkseen elinkeinoansa elinkelpoisena, Eurooppa on  viime vuodet ollut paratiisi meille eurooppalaisille ja myös niille miljoonille jotka Euroopan lähilalueilta ja muualta maailmasta muuttavat tai haluavat muuttaa, haluten päästä osallisiksi tästä meidän omasta eurooppalaisesta  paratiisistamme.  

Eurooppalainen paratiisi syntyy siitä että meillä Euroopassa on demokratia, ihmisoikeudet ja hyvinvointi, asiat joita puuttuu muualta maailmasta.

Presidentti Trumpin ensimmäinen puhe

Lähtökohta :

https://youtu.be/7xX_KaStFT8

 

My agenda will be based on a simple core principle: putting America First.
 

Tämä kertoo kaiken oleellisen tulevasta. Kaikissa ajatellaan vain Usan etuja ja kauppaa ja yhteistyötä tehdään JOS se ajaa Usan etua. Tämä ei vielä tarkoita sitä että Suomen Nato optio olisi poissuljettu mutta nyt on aika alkaa miettimään sitä kuuluisaa Plan B:tä. Jos sitä on edes olemassa.

 

Et voi tulla rajan taa

Supo on saamassa oikeuden seurata kansallista turvallisuutta vakavasti vaarantavia uhkia. Eräs iso muutos on myös se, että Supo saisi oikeuden täysimittaiseen ihmisten ja tietotekniseen tiedusteluun myös ulkomailla. Hyvä uudistus. Tavallisella rehellisellä suomalaisella on tuskin mitään tätä uudistusta vastaan. Etenkin kun Supoon kohdistuva valvonta tehostuisi ja suomalaiset saisivat oikeuden omiin Supo-tietoihinsa nykyistä varhemmin.

Husun kaveri on minun kaveri ja minun kaveri on Husun kaveri – toivon!

Lapsena pidin vähän tyhmän yksinkertaisena laululeikkiä, jossa asteltiin piirissä – ehkä kahdessa vastakkain kulkevassa toisiaan kohdaten – ja muistini mukaan laulettiin näin:

”Sinun kaveri on minun kaveri ja minun kaveri on sinun kaveri. Näin kun yhdessä ollaan, niin tullaan tuttaviks!”

Rauhallinen ja sivistynyt Eurooppa kuuluu perintönä nuorille

Tunnistamattomat tahot Euroopassa eivät pidä enää arvossa heitä pitkästyttävää kansakuntien välistä rauhallista tilaa. Tuolle taholle ihminen on vastaantuleva objekti, joka voidaan punnita ja mitata rahassa ja kullassa. Siten surkastuneen ihmisen kaikki elämiseen liittyvät toiminnot ja seikat voidaan mitata pikkumaisen tarkasti. Ihmisen kehon kemiallista koostumusta sekä sen nesteiden virtauksia voidaan nopeuttaa tai hidastaa kemiallisilla aineilla ennätyksellisen tuloksen aikaan saamiseksi.

Terrorismi vertautuu maanpetokseen

Valtioneuvoston sisäisen turvallisuuden selonteossa todetaan totuudenmukaisesti, että terrorismin uhka on kohonnut Suomessakin. EU:n sisäisen turvallisuuden tärkeimmäksi tavoitteeksi on määritelty terrorismin sekä terrorismirekrytoinnin ja ‑rahoituksen torjunta. 

Matkustajatietorekisteri lisää turvallisuutta

Euroopan parlamentti hyväksyi huhtikuun istuntoviikolla direktiivin matkustajarekisteritietojen (PNR) käyttöön otosta EU:ssa.

Direktiivi velvoittaa lentoyhtiöitä antamaan kansallisille viranomaisille tietoja EU:n ulkopuolelle lähtevistä ja sieltä tulevista matkustajista. Käytännössä kerätään tietoja matkustuspäivistä ja -reitistä, matkatavaroista ja maksutavoista.

Nollatoleranssi terrorismille - muutama ajatus Brysselin pommi-iskuista

Olen tässä kiusannut itseäni seuraamalla keskustelua Brysselin viime päivien tapahtumista ja täytyy sanoa, etten taas tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa, vaiko peräti päättää päivänsä nopeasti ja kivuttomasti, ennen kuin verenpaineen kohoaminen aiheuttaa jonkun tappavan infarktin tai muun vastaavan luonnollisen kuoleman. Jos vitutukseen voi kuolla, niin kyllä tätä menoa voi hyvästejä alkaa jo kohta jättää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä