Yhteiskunnasta Muutama sana

Kaikki blogit puheenaiheesta Islamofobia

Islam ei ole ihmisryhmä

Viime aikoina olen keskusteluissa sekä kuullut että lukenut hämmentävän epäloogisia kommentteja koskien islamia ja ns. vihapuhetta, mitä se sitten tarkoittaakaan. Nämä kommentit ovat lähes poikkeuksetta länsimaisten ei-muslimien tuottamia, ja niissä tuomitaan tavalla tai toisella "islamin vastustaminen" tai ns. islamofobia.

 

Viimeisin oli tämänpäiväinen Ylen urheilu-uutinen jääkiekkovalmentaja Duane Smithista ja hänen "islamin vastaisesta" tviittailustaan.  https://yle.fi/urheilu/3-10232243

Burka-kielto ei kuulu Suomeen - uskokaa jo perussuomalaiset

Aloitetaan hyvillä uutisilla: yhtä vaille kaikki presidenttiehdokkaat ovat sitä mieltä, että maassamme ei kaivata burka-kielto. Laura Huhtasaaren eriävä mielipide ei kuitenkaan varmaan yllätä ketään. Huhtasaaren mukaan maamme pitäisi seurata Belgian ja Ranskan esimerkkejä sanoen, että en ymmärrä miksi naisista pitää tehdä näkymätön, se on myös turvallisuusasia. Meidän kulttuurissamme naisia ei verhota kokonaan.

Ei islamofobiaa vaan salafismofobia

Termi islamofobia on ehkä täysin turha ja, joka tapauksessa, ylimalkainen. Sen käyttäjä joko haluaa tuomita kaikki kritiikki, joka kohdistuu tähän uskontoon, tai sitten vain syyllistää huolestuneita kanssakansalaisia. Seuraan hyvinkin tarkoin hollantilaista keskustelua ja yritän ympätä jotain sikäläistä kokemusta ja oivallusta tänne kotomaamme keskusteluun. Onhan kyseisellä maalla huomattavaa etumatkaa meihin verrattuna, silloin kun puhutaan integraatiosta.

Onko islam tasa-arvoinen vai käynnistetäänkö valistusaika? Onko se mahdollinen?

Islamissa on keskeistä pyrkiä olemaan kunnon muslimi, koska Paratiisiin pelastuminen ei käy pelkän uskon voimalla, kuten kristityillä. Milloin muslimi sitten on kunnon muslimi?

Jumalan tahto käy islamin mukaan ilmi sharia-laissa, joka koostuu sekä Koraanissa annetuista ohjeista ihmisille, että Mohammedin sunnasta - profeetan menettelytavoista, jotka ilmenevät haditheissa, eli profeetan perimätietokirjallisuudessa.

Onko terrorismi hallittavissa?

 

 

Aamun lehdessä pohdittiin poliittisen väkivallan olemusta ja torjuntaa useammassa artikkelissa. Puolueensa presidenttiehdokkaaksi nimitettynä liikemies Donald Trump piti linjapuheen, jossa hän esitti yhden ainoan toimenpiteen terrorismin hillitsemiseksi maailmassa, tuhotaan ISIS:in barbaarit.

Muistamme hyvin presidentti Bushin, joka Irakin salamasodan jälkeen ilmoitti tuhonneensa julman barbaarihallitsijan, vaan kuinka siinä kävikään, jouduttiin ojasta allikkoon.

Radikalisoitumisen todelliset syyt ovat löytyneet

On joitain tutkimusaiheita, joiden lopputulos on määrätty jo ennen itse työn käynnistymistä. Tutkimusprosessin kannalta suurin haaste on raapia läjään edes jonkinlaiset perustelut lopputulokselle, mutta aina sitäkään vaivaa ei tarvitse nähdä. Tarkoitus nähkääs pyhittää keinot. Nuorten muslimimiesten radikalisoituminen ei suinkaan johdu esimerkiksi länsimaissa vierailleista radikaaleista saarnamiehistä tai islamista millään muullakaan tavalla vaan kantaväestöstä vieroksuvine asenteineen.

Maryan Abdulkarim

Maryan Abdulkarim on mainio tapaus.

Ja varsin erityinen, sillä hän on maahanmuuttajataustaisena, islaminuskoisena ja  tummaihoisena nuorena naisena noussut sangen nopeasti näkyväksi ihmisoikeuksien puolesta puhujaksi maassa, missä syrjintäkokemukset leikkaavat useinkin mainittuja ominaispiirteitä omaavien arkea.

Muslimit yleistävä demonisointi

Ylilyöntejä islam-keskustelussa, osa 2: 

Kirjoitussarjani ensimmäisessä osassa kirjoitin Helsingin Muslimien yhdyskunnan puheenjohtaja Hamza Peltolan kyseenalaisesta tavasta tuomita Ranskan terrori-iskut vain puolittain. Tässä osassa keskityn valitettavan yleiseen, kaikki muslimit yleistävästi tuomitsevaan puhetapaan.

Voiko perussuomalainen olla muslimi?

Tätä erilaisten arvomaailmojen joukko-opillista rajapintaproblematiikkaa kannattaakin miettiä tovi.

 

Erityisesti nyt näin koko Eurooppaa järkyttäneiden terroristi-iskujen jälkimainingeissa, jota leimaa pelko kasvavasta vihasta sekä tietenkin myös lähestyvien eduskuntavaalien tiimoilta ....

 

Islamilainen AK-puolue on Turkin Perussuomalaiset

Perussuomalaisnuorten uusi puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen kirjoitti eilen amatöörimäisen blogin Turkin politiikasta. Kirjoitin vastineen, jossa kerron kuinka itse asiassa AKP ja PS veljeilevät Euroopassa ja kuinka samankaltaisia molemmat puolueet ovat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä