Yhteiskunnasta Muutama sana

Kaikki blogit puheenaiheesta Kähmintä

Keskustapuolueelle tappioita vihreistä virheistä

Vihreää ideologiaa julistetaan pelkästään omaa varallisuutta kasvattamaan, yhteiskunnan tappiot on sivuasia, eikä sitä oteta huomioon kunhan valtion politiikka tukee unelmaa ja omalle tilille ropisee rahaa. Pekkarinen (kesk.) on syöttötariffi/takuuhinta asetuksen kehittäjä, mutta kokonaisvaikuttavuus selvitys jäi tekemättä.

 

Imatran viimeinen farssi

Imatran uuden kaupunginjohtajan valinta on edennyt sellaiseen vaiheeseen, että viidestä haastatteluun valitusta jäljellä on enää kolme. Alun perin hakijoita oli ensimmäisellä hakukierroksella 11. Tuo joukko oli ilmeisesti liian pieni tai huono, koska järjestettiin uusi hakukierros, jonka jälkeen hakijoita oli yhteensä 17. Tässä vaiheessa yksi aiemmista hakijoista oli vetäytynyt leikistä. Tehdäänpä nopea katsaus, keitä nuo viisi olivat.

 

Alina Kujansivu, II kaupunginsihteeri/ viestintäjohtaja/ kaupunginjohtajan varahenkilö, Lappeenranta

Pelaaminen kortin taakse, tai rahapelimonopoli purettava

Englanninkielinen sanonta "Eat a cake and have it." kuvastaa Suomen rahapelimonopolia hyvin: "Nykyisin rahapeleistä käytävää keskustelua leimaa organisoitu tekopyhyys: miljardeja euroja edunsaajille tulouttavien rahapeliyhteisöjen olemassaolon oikeutusta perustellaan rahapelihaittojen ehkäisyllä." (HS 11.4.2016)

Miten "uusi ilmiö" määritellään?

Kun viime päivinä on katsottu poliisin viestintää, on selvää että taustalla on jonkinlaisia viestinnällisiä vaikeuksia. Yleisö kenties himoitsee totutta, kenties jopa tietynlaista totuutta, mutta tämä kuitenkin pakenee kuin nuori neito klähmivää miestä.

Ja vertaukseni ei tietenkään ollut satunnainen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä