Yhteiskunnasta Muutama sana

Kaikki blogit puheenaiheesta Kreikan talous

Jos Kreikka eroaa EU:sta, niin voidaanko se sitten hylätä?

Kreikan hallitus pelaa pokeria EU:n johtajien kanssa.  Se pelaa sen kortin varassa ettei Kreikkaa hylätä, ettei sitä eroteta EU:sta, eikä Euroopasta. 

Voi olla että Kreikan uhkapeli kannattaa, voi olla että ei.

Mielestäni kuitenkaan politiikka ei saisi olla tällaista pokeripeliä ja vedätystä.

Vaikka Kreikka eroaisi EU:sta niin eihän kreikkalaisia kuitenkaan hylättäisi. Tavalla tai toisella muu Eurooppa hoitaisi asiat niin että kreikan kansa selviäisi jotenkin elossa.

Kreikan uusvasemmistolainen hallitus tarvitsee uuden luottoluokituksen

 

Kreikan luottoluokitus laski taas syvemmälle  roskalainaluokassa. Luottoluokituslaitos Standard & Poor's  laski Kreikan luottoluokitusta (  Greece Long-Term Rating Lowered One Notch To 'CCC'; Outlook Negative  ).

Kreikkalaiset nostavat säästönsä pankeista

Kreikkalaiset jonottavat jo aamuhämärissä pankkien edessä nostaakseen pienetkin säästönsä pankeista. Yksistään tammikuusta lähtien ovat pankkien talletukset laskeneet 23 miljardilla eurolla.

Eräs kreikkalainen pankkiasiantuntija kertoo, että nostot ovat viimepäivinä vain kiihtyneet. Ihmiset pelkäävät, ettei heidän rahoillaan olisi todellakaan mitään arvoa mahdollisen Kreikan euroeron jälkeen.

http://www.bild.de/politik/ausland/griechenland/hier-wollen-griechen-ihr...

Onko Kreikka ottanut lusikan kauniiseen käteen?

Tänään Kreikan on esitettävä Brysselissä Euroryhmälle tulevan talouspolitiikkansa suuntaviivat. Kreikka sai lainaohjelmalleen neljän kuukauden jatkoajan, mikä ei tämän mittaluokan asiassa ole järin pitkä aika, mutta vastaantulo kuitenkin. Kreikalta myös edellytetään, ettei sen budjetti saa painua alijäämäiseksi, mutta tätäkin tavoitetta lievennettiin. Eli se, mitä Kreikan nyt pitäisi pystyä tekemään, on yksinkertaisesti esittää luottamusta herättävä suunta taloudelleen. Tällä hetkellä luottamus Kreikkaan ei Brysselissä kovin hääppöinen ole.

Kreikka pelaa aikaa hanttikorteilla

Aikamoisen pellenäytelmän ovat Kreikan uudet johtajat pääministeri Alexis Tsipras ja valtiovarainministeri Gianis Varoufakis ovat kehittäneet Kreikan velkaohjelmasta. EU:n valtiovarainministerit ovat kokoonuneet jo kahteen kertaan kuuntelemaan vuolaita selityksiä, mutta ensimmäistäkään paperia, jossa vaatimukset olisi yksilöity, eivät nämä velikullat ola vaivautuneet laatimaan.

Timo Soinin Kreikka –politiikka kiertää vasta- ja myötäpäivään

Euronryhmän puheenjohtaja  Jeroen Dijsselbloemin  mukaan Kreikan velkojen leikkaamiselle ei löydy euromaista kannatusta. Suomen pääministeri Alexander Stubb totesi aamulla samaa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Kreikka

Hyvää uutta vuotta kaikille. Pitkästä aikaa täytyy ihmetellä asioita. Olkaa hyvät.

 

http://bit.ly/ihmeita2015

Jyrki, älä tyrki!

Näin selittelee mustaa valkoiseksi Euroopan Komission varajuoksupoi…  anteeksi, varapresidentti, vastauskirjeessään Kreikan suurlähettiläälle:

 

Arvoisa Herra Chrysanthopoulos,

Haluan kiittää teitä 22. syyskuuta lähettämästänne avoimesta kirjeestä, koskien parlamentaarisesti käsiteltyä kysymystä Kreikan talouden sopeuttamisohjelmasta. Totesitte vastineessanne yhteisymmärryssopimuksessa neuvoteltujen Kreikan talouden sopeuttamiskeinojen olevan ihmisoikeussopimusten ja EU-lainsäädännön vastaisia.

Paikalliskansalaisuus on hyväksi Kreikassa ja Suomessa

Kreikan talouskasvu on ollut miinuksella kuusi vuotta. Lähes koko tämän ajan on kautta Euroopan arvuuteltu, milloin maa sortuu velkataakkansa alle ja mitä siitä seuraa. Kreikassa on kuitenkin innostusta aktiiviseen paikalliskansalaisuuteen. Tämä voi auttaa ratkaisevasti tuota mahtavan kulttuuriperinnön kansakuntaa selviämään taloudellisesti, mistä olisi huomattavasti apua meille suomalaisillekin.

Todellinen keskuspankki

Euroopan unionia on syytetty muun muassa huonosta taloudenpidosta, heikoista toimista Ukrainan kriisissä ja yhtenäisen äänen puuttumisesta – kaikki asioita, joihin kansalaiset eivät ole olleet valmiita antamaan EU:lle toimivaltuuksia. On aika keskustella siitä, mihin kaikkeen unioni tarvitsee toimivaltuudet, jotta sillä on todelliset mahdollisuudet rakentaa yhtenäistä Eurooppaa, vahvaa taloutta sekä EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä