Yhteiskunnasta Muutama sana

Kaikki blogit puheenaiheesta Lapsilisäleikkaukset

Lapsilisäkö olisi verolle pantava?

HS:n artikkeli (http://www.hs.fi/kotimaa/a1458105996815?jako=eba096035f7e8cf7517e3d4a6eb56f7d) lapsilisien mahdollisesta verottamisesta kirvoitti henkilökohtaisen ajatushautomoni jälleen suoltamaan tekstiä aiheesta.

Oletko syntynyt v. 1955 jälkeen? Tulossa 2 vuoden lisäkakku - OSA 2

Syksyllä uudet kansanedustajat päättävät aiheesta: Eläkerajan nosto parilla vuodella niille, jotka ovat syntyneet 1955 jälkeen. 

Älä äänestä näitä vaalilupauksensa syönneitä takinkääntö-puolueita, jos et halua tulevaisuudessa istua tyhjän panttina kaksi vuotta ylimääräistä: 
Kokoomus, SDP, Vasemmistoliitto, Keskusta, RKP, Vihreät, Perussuomalaiset, Kristilliset 

Tarvitaan rakenteellisia uudistuksia, ei näpertelyä

Tämän vaalikauden hallitukset ovat olleet liian laaja-alaisina kykenemättömiä tekemään riittäviä rakenteellisia uudistuksia. Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta natisee liitoksissaan. Viime vuodet toimintamme on perustunut siihen, että jatkuva talouskasvu korjaisi ongelmat, mitä yhteiskunnan rakenteiden jäykkyys aiheuttaa. Taloutemme on pitkäkestoisessa taantumassa ja parempaa ei ole näköpiirissä. Samaan aikaan Kataisen hallitus hirttäytyi liian yksityiskohtaiseen hallitusohjelmaan ja muutamaan vaalilupauksena annettuun periaatteeseen.

Hallituksen johtajat vaihtuvat, jatkuuko vanha meno?

Minihallitusneuvottelut ovat tämän viikon kummajainen. Pääministeri, valtiovarainministeri ja pari muutakin ministeriä menevät vaihtoon, mutta voimmeko toivoa muutosta hallituksen menoon? Näissä neuvotteluissa on viimeinen mahdollisuus tehdä ratkaisuja Suomen tulevaisuudesta tällä vaalikaudella.

Jatkuvan jahkailun hallitus

Suomen talous ja työllisyys ovat hälyttävässä tilanteessa. Sekametelihallitus on istunut yli 3 vuotta, eikä istumiseltaan ole juuri tehnyt mitään työpaikkoja tai lisätuloja tuottavaa. Reseptinä ovat olleet leikkaukset epäonnistuneiden rakenneuudistusten perään. Johtajuus ja suunta ovat hukassa sillä hetkellä kun niitä eniten tarvittaisiin. Ministeritkin juoksevat karkuun kesken kauden.

Leikataanko lapsilisistä vai ministeriöiden palatseista?

Olen työssäni päässyt onnekkaaseen asemaan tutustumaan läheltä suurten organisaatioiden toimintaan. Alasta riippumatta ne ovat tottuneet omaan toimintamalliinsa, kohdanneet teknologian myötä muuttuvan maailman ja joutuneet muutospaineiden eteen.

Lunasta lupaukset, Antti Rinne!

Sosiaalidemokraatit saivat uuden puheenjohtajan. Onnea Antti Rinteelle. Nyt onkin aika käydä töihin lapsiperheiden puolesta. Tästä on hyvä muistuttaa juuri tänään äitienpäivänä.

Antti Rinteellä on mainio tilaisuus lunastaa lupaus siitä, että hallituksen lapsilisien leikkauspäätös muutetaan. Tähän tarjoutuu mahdollisuus, kun hallituspuolueet käyvät kohta minihallitusneuvottelut.

Hanna Mäntylä Suomea pelastamassa

Suomi on ihmeellinen maa. Kun Helsingin Sanomat kirjoittaa jotain, siitä sanomasta tulee aksiooma. Mutta tänään sai lukea jotain vallan poikkeuksellisen hienoa. Vilkaiskaapa tätä:

Valtion taloutta - osa 1. Läski on ikuista

Laihduttajat sen jo tietävät, mutta nyt poliitikot ovat tuoneet saman ongelman valtiontalouteen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä