Yhteiskunnasta Muutama sana

Kaikki blogit puheenaiheesta Mustamaalaaminen

Nukkuvien päätoimittajatentti – kaikkien aikojen haaste valtamedialle!

Tämä on avoin kirjeeni suomalaisen valtamedian päätoimittajille. 

Se sisältää tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä – tai voi, mutta päätoimittajien on paha sen jälkeen enää puhua ”puolueettomasta”, ”sitoutumattomasta” tai ”riippumattomasta” valtamediasta.

Avoin kirjeeni ei käsittele puolueiden omia äänenkannattajamedioita, sillä ne eivät ole ongelma tässä yhteydessä. Ongelma on puolueettomaksi julistautunut valtamedia, joka ei ole puolueeton vaan enemmänkin suoranainen nykysysteemin ylläpitomedia.

 

Eduskuntavaalit lähestyvät - mustamaalaaminen kiihtyy

Näin ne politiikan "vuodenajat" vaihtuvat ja on alkamassa hallituksen syksy, joka päättyy eduskuntavaaleihin. Kaudelle tulee olemaan leimallista perussuomalaisten mustamaalaaminen, katteettomat lupaukset ja pelottelut sekä kaikenlainen muukin paskapuhe, kuten vanhastaan tiedetään.

 

Oikeistoradikalismiako —vain nainen synnyttää

Odotettu ”vastine” kirjoitukseeni ”Valeuutisten isä ja äiti” ilmestyi Vesa-Matti Louekoskelta 5.4.2018. Oikeistoradikalistiksi pääsee näemme nyt jo sillä, että toteaa vain naisten synnyttävän.

Kirjoituksessani 4.4 kritisoin YLE:n ideologisesti värittynyttä uutisointia: ”Yle sortuu valeuutisointiin uutisoidessaan 4.4.2018 ”Raskaus sujui ongelmitta, kertoo lapsen synnyttänyt isä.”

Nyt tämä mustamaalaaminen saa jo riittää

Kun mikään ei riitä, se tarkoittaa sitä, että mikään ei todellakaan riitä. Perussuomalaisilta vaadittiin totaalista irtisanoutumista äärijärjestöjä koskien. Meitä vaadittiin tutkimaan, onko meillä relevantteja kytköksiä vaatimuksissa esitettyihin äärijärjestöihin. Tilanne arvioitiin ja siitä laadittiin julkilausuma. Sekään ei riitä. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoi seuraavasti:

Mitä me itsekkäät ja ahneet markkinaliberaalit ajattelemme?

Elina Lepomäen ilmoittautuminen Kokoomuksen puheenjohtajakisaan nosti populistisen öyhötyksen "oikeistolaisesta markkinaliberalismista" jälleen muotiin. Suomessa ollaan oltu viime aikoina kovasti huolissaan siitä, miten toisten perusteeton leimaaminen voi johtaa jopa väkivaltaan arvosteltua ihmisryhmää kohtaan. Tämä huoli tuntuu kuitenkin unohtuvan aina, kun omaa pahaa oloa päästään purkamaan lyömällä "oikeistolaisia" tai "markkinaliberaaleja" leimakirveellä.

Poliitikkojen maltti petti "katupartiointi" -kohussa; asiatonta mustamaalaamista

*

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen otti loppiaisen alla kantaa tapetille jälleen kerran nousseisiin vapaaehtoisiin ”katupartioihin”. 

Kannanotto oli tyynen ammatillinen, eikä siinä korkea poliisiviranomainen – aivan oikein – lähtenyt leimaamaan kaikkia turvallisuudesta ja lähipiirin vakaudesta kiinnostuneita. 

Kiittämättömyys on maailman palkka

Hannu Karpo haastatteli aikanaan legendaarisessa ohjelmassaan suomalaisia, jotka uskoivat vakaasti siihen, että keräämällä juomatölkkien alumiinisia klipsuja ja lähettämällä niitä laatikkokaupalla eteen päin voidaan hankkia liikuntarajoitteisille ihmisille pyörätuoleja. Jokin osa porukasta uskoo, että Elvis ei ole oikeasti kuollut, tai ei kuollut ainakaan vuonna 1977. Osa porukasta luuli Ruokolahdella Itä-Suomessa liikkuneen leijonan.

Karri Ojanen, sinä olet suvaitsematon

Kirjoitit puheenvuoroon mustamaalataksesi Timo Soinia rasismiväitteilläsi. Tätä kirjoittaessa kirjoituksesi kommentointi on kielletty. Et siis uskalla keskustella asiasta, vaan toimia julkilausumien kautta. Sinun suvaitsemattomuutesi koskee kaikkia lukijoita, joiden ajatuksille et ole sallimassa samaa julkaisuoikeutta kuin omillesi.

Perussuomalaiset vs. NSDAP, osa 3

Mitä juuri sinä haluat suomalaisessa keskusteluilmapiirissä edistää nimittämällä kanssakeskustelijoita natseiksi, natsien kanssa flirttailijoiksi tai natsien kanssa veljeilijöiksi? Hyvä, haluat ennakkoluulottomampaa, avarakatseisempaa ja suvaitsevaisempaa diskurssia. Se käy minulle tässä vaiheessa, vaikkei tuossa ole järjen häivääkään. Ole seuraavaksi kiltti ja lue tämän "juttusarjan" kaksi ensimmäistä osaa.

Avoin kirje paljastettu.fi -sivuston väelle

Toisin kuin kyseisen sivuston keskeisten ylläpitäjien sekä sisällöntuottajien toimintatapa vaikuttaisi olevan, en epäröi linkittää tähän kirjoitukseen niitä paljastettu.fi -sivuston artikkeleita, joista lukijoiden on helppo käydä arvioimassa materiaali sekä laatimassa omat johtopäätöksensä. Siitäkin huolimatta, että pidän valtaosaa sivuston artikkeleista epäasiallisena, ennakkoluuloisena ja kyseenalaistamattomana paatoksena, jota lukiessa tulee lähinnä vihaiseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä