Yhteiskunnasta Muutama sana

Kaikki blogit puheenaiheesta Ranskan terrori-iskut 2015

Jihadismi ei ole marginaali-ilmiö

Laajan kyselytutkimuksen mukaan selkeä enemmistö Euroopan muslimeista voidaan luokitella fundamentalisteiksi. (1) Esimerkiksi yli 60 % on sitä mieltä, että uskonnolliset lait ovat tärkeämpiä kuin maalliset. Yhtä moni ei voisi ystävystyä homoseksuaalin kanssa, ja 45% pitää juutalaisia epäluotettavina. Ranskalaisnuorista (18 - 24v) lähes joka kolmas tukee ISIS:iä, koko väestöstä 16%. (2)

Se on sota nyt

Tuoreen uutisen mukaan britit ovat torjuneet vain vain puolessa vuodessa seitsemän terrori-iskua, ranskalaiset puolestaan useita pelkästään viime viikkoina. Terroristien kohteina ovat myös Tanska ja Espanja. EU:n turvatakuut otetaan käyttöön.

Terrori-isku ei ole haaste vaan sodanjulistus

Vanha ja erityisen mainio ystäväni Liisa Jaakonsaari oli tämänaamuisessa Ylen haastattelussa tavoilleen uskollisena kovin huolissaan siitä, että tämänhetkisessä turvapaikkakatastrofissa Pariisin tuoreimmat terrori-iskut johtaisivat rasismin, ulkomaalaisvastaisuuden ja kostotoimenpiteiden lisääntymiseen. Kuulemma tuomiopäivän profeettojen äänet voimistuvat ("Mehän varoitimme tästä!"), ja ties mitkä tahot alkavat kostaa väärille ihmislle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä