Yhteiskunnasta Muutama sana

Kaikki blogit puheenaiheesta Sopeutuminen

Keskitetyn vallan ongelma ja perintö

Perinteinen suomalainen tapa lähestyä asioita on monen eri suurvallan aiheuttama tunneperäinen halvaannus, joka on johtanut ajatustasolla siihen, ettei kansalainen uskalla kyseenalaistaa tai haastaa valtaapitäviä vakiintuneissa valtakäsityksissä. Jos suomalaisella kansalaisella ei ole soveltuvaa koulutusta, puree kansalainen paremman tiedon puutteessa mieluummin vaikka kieleensä, kuin nostaa äänensä valtajärjestyksen epäkohdista.

Kriisimaiden karmeudet ja maahanmuuton seuraamusten pitkä tie

 

Suomi on reilun parinkymmenen vuoden aikana hankkinut aikamoisen annoksen kriisi- ja kehitysmaiden karmeuksia osakseen:

Oulun lasten raiskausrinki 
Ekaluokkalaisen murha 
Etninen järjestäytynyt rikollisuus
Vierastaistelijailmiö 
Radikaali islamisaatio
Terrori
Laiton maassaoleskelu
Alueellinen eriytyminen
Kunniaväkivalta
Silpomiset
Ynnä muu 'värinä'...

 

Hiilidioksidin vaikutus maapallon lämpenemiseen? Me emme tiedä!

Maapallolla kolme viimeisintä vuotta ovat olleet lähihistorian lämpimimpiä. Nyt seuraavaksi planetaariset tekijät (auringonpilkkuminimi ja AMO-sykli) viilentävät maapalloa. Nähtäväksi jää peittoaako antropogeeninen vaikutus tämän luonnollisen viilenemistrendin.

Käännetäänkö aina vaan toinen poski

 

Meidän kristittyjen uskonto näyttää tänä päivänä varmasti monista ulkopuolisista vähän kummalliselta. Se kun suorastaan käskee meitä hyväksymään ja sietämään meihin suunnattua pilkkaa, halveksuntaa ja suoranaista terroriakin.  Jos lyödään, sanoin tai fyysisesti, käännä vain toinen poskesi.

Tietysti tuo kehotus on ainoa oikea. Maailmassa tuskin on muuta tapaa rauhoittaa riitoja ja pystyä elämään sovinnollisesti kaikkien kanssa.

”Vahvemman laki” – onko sitä, ja miten se keksittiin?

Mitä merkitsee vahvemman laki, ihmisen keksimänä, mutta luonnon käyttämänä keinona ylläpitää lajivahvuutta. Muussa eläinkunnassa jollain lailla vajaa ja puolustuskyvytön tulee liki aina syödyksi, vahvemman eduksi.

Reviirien hallinnalla omavaraisuuden omistajaksi

(Erimieltä, kiistellään ja lopulta soditaan – on kysymys rajallisesta reviirien hallinnasta 1] ja tavoitteista saavuttaa suurempi omavaraisuus. Kaikilla sodilla, eskalaatioilla ja väkivallalla on syynsä – syytöntä sotaa ei ole)

 

Ei erityisruokavalioita muslimeille

Iltalehti kirjoitti sunnuntai 31.01.2016, että turvapaikanhakijoille tarjoiltiin vahingossa sianlihaa Pitäjänmäen vastaanottokeskuksessa Kornetintiellä. Vastaanottokeskus kertoo pyytäneensä anteeksi turvapaikanhakijoilta ja konsultoineen imaamia, sillä islam kieltää sianlihan syönnin. Suurin osa turvapaikanhakijoista on muslimeja.

 

Muslimit eivät sopeudu

Tšekin presidentin Miloš Zemanin mukaan muslimeita on käytännöllisesti mahdotonta integroida eurooppalaisiin yhteiskuntiin. "Antaa heidän pitää oma kulttuurinsa, eikä tuoda sitä Eurooppaa. Muutoin käy kuten Kölnissä", Zeman sanoi televisiohaastattelussa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Kulttuuritausta ei perustelu erityisvapauksille varusmiespalveluksessa

Keskisuomalainen uutisoi 22.12.2015 Puolustusvoimien harkitsevan poikkeuksia ulkonäkö- ja pukeutumissäännöistä eri etnistä, kulttuurista ja uskonnollista taustaa oleville varusmiehille. ”Toteutettavat muutokset kirjataan uudistettavaan palvelusohjesääntöön ensi vuonna”, Puolustusvoimien komentopäällikkö, prikaatikenraali Kim Mattsson toteaa.
 

Suvaitsevaisuus ja sopeutuminen kohtaavat

Hiljattain tuli TV 1 - kanavalta tositeeveen kaltaisella formaatilla kuvattu ajankohtaisohjelma, jossa taloyhtiöiden maahaanmuuttaja -  ja kantasuomalaiset miehet keskustelivat keskenään kulttuurien kohtaamisesta, sopetumisesta ja suvaitsevaisuudesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä